teknoson Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 B12 vitaminin eksikliği sinirsel ve zihinsel bozukluklara ayrıca depresyona yol açıyor. B12 vitamini eksikliğinin, iyileşmesi mümkün olmayan sinir tahribatlarına neden olması dolayısıyla, hayvansal ürünlerin hiçbirini yemeyen vejeteryanların, mutlaka ayrıca B12 vitamini alması gerekir. Hafif derecede B12 eksikliği çok sık görülür. Uyuşukluk, unutkanlık, sabahları yataktan yorgun kalkma gibi belirtiler HIV pozitif kişilerin % 35 inde vitamin B12 eksikliği olduğu bulunmuştur. Dana eti, dana karaciğeri, böbrek, midye, dil balığı, ringa balığı, uskumru, sardalya B12 vitamini içeren yiyeceklerdir. Sebzelerde ise B12 vitamini bulunmaz. Haberin kaynağı b12 vitamin eksikliği http://www.cocuk.com/cocuk/saglik/genel-saglik/b12-eksikligi-hangi-hastaliklara-yol-aciyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Fazlasıyla alıyorum B12'yi, yazan şeylerin hepsini seviyorum ve bebeklikten beri yiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 sırf bitüvelfdevişınsi demek için tıp okuycaktım vazgeçtim.evde evlilik programı izliyorum şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Yalnız yanlış hatırlamıyosam gereken miktar gerçekten çok az, olay vücudun B12'yi gerekli yerlere ulaştırıp ulaştıramamasında. Karaciğer 1 yıl yetecek kadar B12 depolayabiliyor diye okumuştum. Tıp okuyan varsa bi el atsın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 tr'de yaşamak aslında depresyona sebep oluyor. b12 yanlış olmuş orada. sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 O kadar b12 içerikli yiyecek tüketiyorum yine de b12 takviyesi almadığım anda değerlerin altına düşüyor hoppadanak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 günde 1 kutu süt bitiriyorum sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
snarveien Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 ben yataktan yorgun kalkıyorum genelde yorgun dediğim ayaklarım ağrıyor hiv pozitif miyim şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 http://www.steroidekaufen.com/images/benexol.jpg Günde 1 tane içmeden rahat etmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 depresyonun sebebi b12 eksikliği değil de Dana eti, dana karaciğeri, böbrek, midye, dil balığı, ringa balığı, uskumru, sardalya yememeniz olabilir bence. yesenize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Wernicke - Korsakoff diycektim, o B1 eksikliğindenmiş :( o daha da beter sanki . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Pasta said: depresyonun sebebi b12 eksikliği değil de Dana eti, dana karaciğeri, böbrek, midye, dil balığı, ringa balığı, uskumru, sardalya yememeniz olabilir bence. yesenize. abi fakirler nerden bulacaklar dil balığını dil balığı dedin de öf, löp löp et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
snarveien Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 snarveien said: ben yataktan yorgun kalkıyorum genelde yorgun dediğim ayaklarım ağrıyor hiv pozitif miyim şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 dil balığı değil de orkinos çekti canım hayvan gibi pahalı o da ama yiyemiyorum =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 tekir de olsa yerim ha mmf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Tekir denizin en pis balığı ama öyle tatlı balık da yok arkadaş, çerez gibi gidiyor.. Orkinos (tu) Fakirler ton balığı diye afrikanın abidik gubidik balıklarını yedikleri için bilmezler tabi... Bu arada orkinosu kedi bile farketmiyor kokusundan ötürü, fakirler için bi bilgi vermiş olalım. Balık kokusu yok resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 niye nefret doldun lan böyle fakirlere? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Abi fakirler yani senin de içinden nefret içeren şeyler geçmiyor mu? Fakirleri öldürsek dünya ne güzel bi yer olur mesela.. Ya da dur, fakirler olmasa işleri kim yapıcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 fakirlerin tecavuzune mi uğradın küçükken noldu anlat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 ben de sevmiyorum premium markaların tr distiribitirleri gelmiyo bunlar yüzünden gümrükle uğraşıyoruz abuk subuk. bi yere gidelim dersin parası olmaz falan. onlar da insan ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Laorx said: fakirlerin tecavuzune mi uğradın küçükken noldu anlat http://i30.photobucket.com/albums/c344/ginaly/fakir.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 teknoson said: Uyuşukluk, unutkanlık, sabahları yataktan yorgun kalkma gibi belirtiler HIV pozitif kişilerin % 35 inde vitamin B12 eksikliği olduğu bulunmuştur. Dana eti, dana karaciğeri... Abi b12 kaynaklarini zaten duzenli spor ve beslenme yaptigimdan cok fazla tuketen bi insanim ama rahat 4-5 aydir bold olan kisimlar mevcut bende. hayvan gibi unutuyorum, konusmam bile bozuldu bu yuzden. konusurken karsimdaki insanin adini unutuyorum, anlatacagim bir seydeki cok bilindik bi ogesini unutup ne anlaticagimi bilemiyorum, oyle kalikaliyorum ara sira. telefonda da oluyor bu benzeri sekilde. Ya bi ara pc basindan muzun copunu atmak icin yerimden kalkip klozete atarken buldum kendimi. salonda oturuyoruz annem su istiyor, mutfaga gidiyorum ne istedigini hatirlamaya calisiyorum 5-10 saniye "hah tamam suydu" diye kasip oyle getirmisligim var. bu ve dengi olaylar cok fazla basima geliyor. en son 10gun once aksam disari cikmistik eglenmeye, dans pistinde biriyle konusuyordum iste 5-10dk bayagi biseyler anlatti felan derken uzerinden 1 saat gecti biz gidicez, gitmeden bi hoscakal felan diyecektim, kizin ne adini hatirlayabildim ne de suratini. bu da ilk defa oldu insanin yuzunu hatirlayamadim ama nerde okuyor oturuyor vs. tarzi bilgilerini hatirliyorum. doktora gittim b12 eksik dedi, 1 ay multivitamin hapi yazdi. iyi guzel aliyorum fakat bir sure sonra haplari almayi unutuyordum gene pek bisi degismedi. daha sonra norologa gittim, depresyon veya yogun calisma temposunda misin felan diye sordu hayir dedim. tam tersi zaten surekli bi uyusukluk ve tembellik hali icerisindeyim.(hatta tembellik aliskanlik haline geldi diye tirsmiyor degilim.) doktor eeg ve beyin mr'i testi felan yapti sonuclar felan temiz cikti hep. git dinlen kafani toparla gecer dedi. uzerinden 2-3 ay gecti hicbir sey degismedi vallahi. yardim edin bana :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 bu arada hiv wernicke korsakoff epilepsi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 senin beyin kullanmamaktan çürümüş. okula filan yazıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 konuşurken kelimeyi yanlış telaffuz etme oluyo bana da bu aralar ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar