Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

APM Nedir ? Ne değildir ?

scnoobtr

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar öncelikler herkese selam,

APM ile ilgili bazı konuşmalar gördüm fakat ne olduğunu bilmiyorum. Başka bir forumda APM in 80 in altına düşmemesi gibi bir şeyden bahsediyorlardı. Genel olarak mineral üretimi ile birim hesaplaması gibi bir şey sanırım.

Bu konuyu aydınlatacak arkadaş/arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

en basit anlamıyla apm ; oyun içersinde kontrol hızın.ünitlerini savaş anındayken kontrol etme becerin,atıyorum enerjisi azalmış üniti geriye çekmek vs.

80 altında ise zaten böle güçlerini A ya basıp bırakmak anlamına gelir.öle bişide o combatın kaderini değiştirmez.

he birde apm; controle bina ve güçleri alıp habire gereksiz yere spamlayıp,mapta saçma sapan yerlere tıklayarak parmaklarını yormak değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkür ederim ayrıntılı cevapladığın için,
peki cevabından yola çıkarsak oyundaki APM hesaplamaları tamamen gerçeğimi yansıtmaktadır. Biraz açarsam; sizinde bahsettiğiniz gibi saçma sapan yerlere spam yapıp birimleri yönlendirdiğimiz durumlarda bunun farkına varılıyormu oyun tarafından ?

Ayrıca APM gibi bakmamız gereken başka kriterler varmıdır.
Teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

Sahsen oyunun ilk 3 dksı spamladıgım seydir aslında ilk dakikalarda apm spamın faydalı oldugunu düsünüyorum sahsen parmaklarımı mid ve end game icin hazırlama konusunda faydalı görüyorum ilk 3 dk spamlamazsam kendimi bi garip hissediyorum :/ ilk 3 dk apm 300+ sonra uzun oyunlarda 120-150 arası fakat gercek anlamda 100 gayet yeterli diye duydum. Eger mineral ve gazını aktif olarak hic birikmeden harcaya biliyorsan cok da problem yok ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Apm = Action Per Minute dakikada yaptığın işlem sayısı
Nexus, hatchery yada Command Centerde çıkan ünitleri Minerale yollamak kapı önünde binalar yapmak, karşı tarafı incelemek Scout Harras Combat aklınza gelebilecek her türlü hareket mouse Yada Keyboard ile oyuna müdahale sıklığın APM oluyor

(Master Ligte 35 Apm ile oynayan protoss görürsün ama 150 den aşağıda terran yada Zerg göremezsin)
Sosyal ağlarda paylaş

baybety said:

(Master Ligte 35 Apm ile oynayan protoss görürsün ama 150 den aşağıda terran yada Zerg göremezsin)

Master lig'de 35 apm ile oynayan toss görürsen haber ver abi.

Bide o baştaki APM spamlamayi tunca'dan duymuştum bi mesajında, parmakları ısındırmak için, işe yarıyor bayağı.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunda diğer etken olay Micro Ve macrodur

Micro = Compat sırasında ünitlerini tek tek kontrol edebilme yeteneği çok fazla abartmıyayım ama ünitlerin nerede duracağı avantajlı bölgeleri ele geçirmek, gaza en yakındaki ve henüz elinde minelar olmayan Drone'u Extractor yapmak Zealot ile kapı kapatmak, hold, stop, Patrol, Attack ve move komutlarının nerelerde kullanıldığını bilmek ve ve kolayca uygulayabilmek.

Macro = Oyun başından sonuna kadar Geçen sürede Ele Geçirdiğin Ekonomiyi iyi Değerlendirmek. sürekli yayılmak, gelişmek, Güçlenmek.
Sosyal ağlarda paylaş

baybety said:

oyunda diğer etken olay Micro Ve macrodur

Micro = Compat sırasında ünitlerini tek tek kontrol edebilme yeteneği çok fazla abartmıyayım ama ünitlerin nerede duracağı avantajlı bölgeleri ele geçirmek, gaza en yakındaki ve henüz elinde minelar olmayan Drone'u Extractor yapmak Zealot ile kapı kapatmak, hold, stop, Patrol, Attack ve move komutlarının nerelerde kullanıldığını bilmek ve ve kolayca uygulayabilmek.

Macro = Oyun başından sonuna kadar Geçen sürede Ele Geçirdiğin Ekonomiyi iyi Değerlendirmek. sürekli yayılmak, gelişmek, Güçlenmek.

Verdiğin cevaplar çok açıklayıcı gerçekten, teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence de şampiyonluk hakkıydı özellikle Zerg olduğum için kazanmasını daha çok istiyordum da MMA Multitasking'i aşmış bitirmiş, adam son oyunlarda deyim yerindeyse yardırdı her taraftan :D. Losira mental ve yetenek olarak çok iyi fakat bazen yanlış kararlar veriyor. Bir de bazen dikkati dağılıyor. MC'yle bir maçında boşu boşuna çok Muta kaybetti, ve maçın ilerleyen zamanlarını da çok etkiliyor küçük hatalar. Pek tech-switch yapmayı da sevmiyor. Gerçi buradan da eleştirmek kolay :)
Sosyal ağlarda paylaş

Uliking said:

Bence de şampiyonluk hakkıydı özellikle Zerg olduğum için kazanmasını daha çok istiyordum da MMA Multitasking'i aşmış bitirmiş, adam son oyunlarda deyim yerindeyse yardırdı her taraftan :D. Losira mental ve yetenek olarak çok iyi fakat bazen yanlış kararlar veriyor. Bir de bazen dikkati dağılıyor. MC'yle bir maçında boşu boşuna çok Muta kaybetti, ve maçın ilerleyen zamanlarını da çok etkiliyor küçük hatalar. Pek tech-switch yapmayı da sevmiyor. Gerçi buradan da eleştirmek kolay :)

aynı fikirdeyim , MMA multitasking olayının tamamen suyunu çıkardı, sheth ile olan maçlarında da aynı şeyi yaptı zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...