scnoobtr Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Arkadaşlar öncelikler herkese selam, APM ile ilgili bazı konuşmalar gördüm fakat ne olduğunu bilmiyorum. Başka bir forumda APM in 80 in altına düşmemesi gibi bir şeyden bahsediyorlardı. Genel olarak mineral üretimi ile birim hesaplaması gibi bir şey sanırım. Bu konuyu aydınlatacak arkadaş/arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 en basit anlamıyla apm ; oyun içersinde kontrol hızın.ünitlerini savaş anındayken kontrol etme becerin,atıyorum enerjisi azalmış üniti geriye çekmek vs. 80 altında ise zaten böle güçlerini A ya basıp bırakmak anlamına gelir.öle bişide o combatın kaderini değiştirmez. he birde apm; controle bina ve güçleri alıp habire gereksiz yere spamlayıp,mapta saçma sapan yerlere tıklayarak parmaklarını yormak değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 action per minute diye açılıyo demişti biri bana ama beni yemiş olabilir tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scnoobtr Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Teşekkür ederim ayrıntılı cevapladığın için, peki cevabından yola çıkarsak oyundaki APM hesaplamaları tamamen gerçeğimi yansıtmaktadır. Biraz açarsam; sizinde bahsettiğiniz gibi saçma sapan yerlere spam yapıp birimleri yönlendirdiğimiz durumlarda bunun farkına varılıyormu oyun tarafından ? Ayrıca APM gibi bakmamız gereken başka kriterler varmıdır. Teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 keza starcrafttan hiç anlamıyorum, açıp önüme koysan mario zannederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 yememiş kim dediyse çok dürüst ve pırıl pırıl bir arkadaşmış. adam olsa veririm oyunumu seçimlerde apm=action per minute Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Untouchapple Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Sahsen oyunun ilk 3 dksı spamladıgım seydir aslında ilk dakikalarda apm spamın faydalı oldugunu düsünüyorum sahsen parmaklarımı mid ve end game icin hazırlama konusunda faydalı görüyorum ilk 3 dk spamlamazsam kendimi bi garip hissediyorum :/ ilk 3 dk apm 300+ sonra uzun oyunlarda 120-150 arası fakat gercek anlamda 100 gayet yeterli diye duydum. Eger mineral ve gazını aktif olarak hic birikmeden harcaya biliyorsan cok da problem yok ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
baybety Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Apm = Action Per Minute dakikada yaptığın işlem sayısı Nexus, hatchery yada Command Centerde çıkan ünitleri Minerale yollamak kapı önünde binalar yapmak, karşı tarafı incelemek Scout Harras Combat aklınza gelebilecek her türlü hareket mouse Yada Keyboard ile oyuna müdahale sıklığın APM oluyor (Master Ligte 35 Apm ile oynayan protoss görürsün ama 150 den aşağıda terran yada Zerg göremezsin) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scnoobtr Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 -Pentagram -Untouchapple -Baybety üçünüzede teşekkür ederim arkadaşlar anlamamı sağladınız. Peki bunun gibi oyundaki aktifliği gösteren başka kriterler varmı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vendy Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 baybety said: (Master Ligte 35 Apm ile oynayan protoss görürsün ama 150 den aşağıda terran yada Zerg göremezsin) Master lig'de 35 apm ile oynayan toss görürsen haber ver abi. Bide o baştaki APM spamlamayi tunca'dan duymuştum bi mesajında, parmakları ısındırmak için, işe yarıyor bayağı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=YbpCLqryN-Q Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
baybety Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 oyunda diğer etken olay Micro Ve macrodur Micro = Compat sırasında ünitlerini tek tek kontrol edebilme yeteneği çok fazla abartmıyayım ama ünitlerin nerede duracağı avantajlı bölgeleri ele geçirmek, gaza en yakındaki ve henüz elinde minelar olmayan Drone'u Extractor yapmak Zealot ile kapı kapatmak, hold, stop, Patrol, Attack ve move komutlarının nerelerde kullanıldığını bilmek ve ve kolayca uygulayabilmek. Macro = Oyun başından sonuna kadar Geçen sürede Ele Geçirdiğin Ekonomiyi iyi Değerlendirmek. sürekli yayılmak, gelişmek, Güçlenmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scnoobtr Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 baybety said: oyunda diğer etken olay Micro Ve macrodur Micro = Compat sırasında ünitlerini tek tek kontrol edebilme yeteneği çok fazla abartmıyayım ama ünitlerin nerede duracağı avantajlı bölgeleri ele geçirmek, gaza en yakındaki ve henüz elinde minelar olmayan Drone'u Extractor yapmak Zealot ile kapı kapatmak, hold, stop, Patrol, Attack ve move komutlarının nerelerde kullanıldığını bilmek ve ve kolayca uygulayabilmek. Macro = Oyun başından sonuna kadar Geçen sürede Ele Geçirdiğin Ekonomiyi iyi Değerlendirmek. sürekli yayılmak, gelişmek, Güçlenmek. Verdiğin cevaplar çok açıklayıcı gerçekten, teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Viper_ Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 baybety said: (Master Ligte 35 Apm ile oynayan protoss görürsün ama 150 den aşağıda terran yada Zerg göremezsin) 150 den aşağıda olanları direk gm yapıyorlar. (bkz: sjow) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rocker_tr Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Tıklamani serileştirmek ve refleksini geliştirebilecek bir konu. http://forum.paticik.com/read.php?39,5103203 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uliking Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Ahgg göstermeyin şu adamı bana.. Şampiyonluk hakkıydı, üzüldüm adama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uliking Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Bence de şampiyonluk hakkıydı özellikle Zerg olduğum için kazanmasını daha çok istiyordum da MMA Multitasking'i aşmış bitirmiş, adam son oyunlarda deyim yerindeyse yardırdı her taraftan :D. Losira mental ve yetenek olarak çok iyi fakat bazen yanlış kararlar veriyor. Bir de bazen dikkati dağılıyor. MC'yle bir maçında boşu boşuna çok Muta kaybetti, ve maçın ilerleyen zamanlarını da çok etkiliyor küçük hatalar. Pek tech-switch yapmayı da sevmiyor. Gerçi buradan da eleştirmek kolay :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 losira mma'ye yetemedi finalde. olmadı yanı. en sonudna yorulup bıraktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 mma bariz kraldı ya, çok ii dövdü losirayı! ^_^ ama eller çılgınmış losiranın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seaa Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Uliking said: Bence de şampiyonluk hakkıydı özellikle Zerg olduğum için kazanmasını daha çok istiyordum da MMA Multitasking'i aşmış bitirmiş, adam son oyunlarda deyim yerindeyse yardırdı her taraftan :D. Losira mental ve yetenek olarak çok iyi fakat bazen yanlış kararlar veriyor. Bir de bazen dikkati dağılıyor. MC'yle bir maçında boşu boşuna çok Muta kaybetti, ve maçın ilerleyen zamanlarını da çok etkiliyor küçük hatalar. Pek tech-switch yapmayı da sevmiyor. Gerçi buradan da eleştirmek kolay :) aynı fikirdeyim , MMA multitasking olayının tamamen suyunu çıkardı, sheth ile olan maçlarında da aynı şeyi yaptı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WinterWolf Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 said: (Master Ligte 35 Apm ile oynayan protoss görürsün ama 150 den aşağıda terran yada Zerg göremezsin) Ornek?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightyl0llisback Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 WinterWolf said: said: (Master Ligte 35 Apm ile oynayan protoss görürsün ama 150 den aşağıda terran yada Zerg göremezsin) Ornek?? Gençler adamın üstüne gitmeyin,adam silver ne bilsin master lig oyuncularını. He deyin geçin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
baybety Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 ornek gerçi burda kendini korumak isterken biraz apm yapıyo ama geneli böyle 45 110 arası http://www.sc2rep.com/replays/download?id=9089 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightyl0llisback Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 baybety said: ornek gerçi burda kendini korumak isterken biraz apm yapıyo ama geneli böyle 45 110 arası http://www.sc2rep.com/replays/download?id=9089 sonuna kadar izledim replayı,average 106 apmla oynamış adam,aynı oyunumu izliyoruz dostummmmmmmmm? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar