Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Operation Turkey - Fighting the censorship taking place in Turkey

Drall

Öne çıkan mesajlar

Paticik kısıtlamayaz işte onu. Onu sunucu üzerinde kısıtlar, o zaman yine sunucu bandwithini utilize eder. Olmadı bir üstteki routeri/firewallu utilize ederler.

Sorun TİB gibi bir kurumun, elinin altında koca TT backbone u olunca, tüm backbone u babasının hayrına kullanması. Bunu başka biri yapamaz yani.
Sosyal ağlarda paylaş

bende halen kapali valla.

"Yapılan bu saldırı sembolik değildir. Ayrıca 'TİB sistemlerinin 15 ila 30 dakika süreyle erişilemediği' şeklindeki haberler de kesinlikle doğru değildir. TİB sistemleri, 9 Haziran 2011 günü gerçekleşen siber saldırı sebebiyle hiçbir zaman devre dışı kalmamıştır. "

mmmkay?
Sosyal ağlarda paylaş

sharky said:

Oyle deme TCP based bir DDoS atağın hazırlanması çok uzun bir süreç. Gönüllü bulacaksın, gönüllülerin zombieleri olacak. Olmadı kendin zombie yaratacaksın. O zombieler şansına UP olacak atak esnasında v.s v.s.

Hakkaten öyle basit değil yani. Organizasyonel problemleri var direk.

tabiki haklısın kolay olmadığı konusunda. ne kadar kalabalık o kadar iyi. yada sen ne kadar yayabildiysen yine o kadar yüksek başarı oranı. ama hack değil yani. "al buyur kullandırtmıyorum sana işte"'den ibaret sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

Flassh said:

şuan denedim server700 server100 server 500 diye deniyor, kendini refresh ede ede anca giriyor şans eseri o da. girse bile zaten fake index. menüler hariç bir şey çalışmıyor

yani anonymous win.

sitede nerdeyse herşeye baktım şu anda çalışıyor herşey.

ayrıca gayet hızlı girdi bende sıkıntı olmadan.

sadece menüleri çalışıyor, onun ilerisi yok. bir basın bildirisine gir, yada bir arama yap bakalım. alt linklerin hepsi çökük. sadece anasayfayı indexleyip koymuşlar

Aluriel said:

abi ddos zaten sembolik. site hacklemekle alakası yok ddosun. amelelik bi nevi, kaba kuvvet. bunu anlayamıyor insanlar ne başta.

bu.

hala tib'in sitesine cCc anonymous cCc tipli indexler bekliyot abi insanlar. cidden çok aptal bu ülke ya cidden.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam teknik konularda o kadar bilgim yok zaten, bir şekilde pati adminin bu yetkisi olsa elinin altında kullanır mıydı kullanmaz mıydı?

onunla onu bir tuttuğum yok, sadece düşünce hakkında karşılaştırma yapıyorum.

adamlar asacaz kesecez dedi, geldiler, türkiye içinden sıkıntılı olsa da siteye girebildik.

göreceksiniz yarın öbür gün tayyip kullanacak bunu, dünya saldırdı biz ayakta kaldık diye.

4chan'de biz sizin ordunuz muyuz işinize bakın lan diyen tipler haklı aslında. el bişeyiyle gerdeğe girmeye çalıştı bazıları, olmadı işte. yeterli tepkiyi vermedi. hatta odun milliyetçiler daha da gaza geldi "bu gavurlar bize saldırdığına göre bu yasak doğru" diyen bir sürü adam var etrafta. ayyıldız mıdır ne boktur onları da bedavadan meşhur etti.

baştan aşağı fail abi bu bence. gerisini siz bilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Hack ne demek onu bir irdelemek lazım. Hack hack bir furyadır gidiyor :) Hacking 'in hakkaten öyle birilerinin sistemlerine uzaktan girip de yok ana sayfaya turk bayragi koydum tarzi anlamindan daha derin anlamlari var. Varolan bir uygulamanin calisma mantigini, tarzini degistirmek v.s. v.s. Bu elinizde bir source code 'u %300 performansla calistirabildiginizde de "Hacking" olarak geciyor.

Vaktinde boyle hacker macker dediklerinde script kiddie derdik millete. Sonra basin masin oyle bir bastir di hekırlar şöyle böyle diye, hakkaten "Hacking" ve "Hacker" a bu anlamsız tanım yapıştı kaldı :(

Ama evet DDoS 'un, aynen senin bahsettiğin gibi bir servisteki açıkları exploit ederek trusted bir bölgeye ulaşımla alakası yok. Paldır kuldur kaba kuvvet.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de giremiyorum su anda, yurtdisina hala kapali sanirim.

bir de siteyi yurtdisina kapamak savunma olmuyo, ha adamlar saldirmis siteye girisi engellemis, ha sen kapamissin girisi engellemissin ayni sey. yaptiklari direkt beyaz bayrak cekip kiclarini donup kacmak.

simdi asil yapilmasi gereken bu yapilan saldirinin nedenini mumkun oldukca cok yere duyurmak. yoksa tib kapansa nolucak. isterse 1 yil kapali kalsin kimsenin umrunda degil.
Sosyal ağlarda paylaş

İçerideki ağ çok karmaşık. Başka ISP lere ait IP ler falan VPN bacaklarında kullanılıyor. Öyle oradan oraya iki dakkada ulaştım söz konusu değil.

Adamlar oturup TİB üzerinden ona kasacaklarına public olan e-devlet in web sitesi üzerinden ulaşmaya çalışırlar.

Ama dediğim gibi öyle çok basit değil. Sunucu ve uygulama bazında her ne kadar primitif hareketleri olsa da, backbone 'u genel olarak operatorler değil, vendorlar kuruyor. Öyle basit değil bazı şeyler :) O kadar para alıyoruz :)
Sosyal ağlarda paylaş

belki anon için başarı olabilir, ama sen etrafta türkiye içinde bir etkisini görüyor musun? ciddi soruyorum şu kadar konuşuldu, aa evet lan bu sansür yanlış galiba diye fikrini değiştiren bir kişi gördün mü?

hatta bu ayyıldızcı tipler bu sansürü asıl anlatmamız gereken kitleyi sansüre yaklaştırdı bunun sonucunda.

hatice sizin istediğinize uygun gitmiş olabilir ama neticede elimizde hiç bir şey yok. adam çatır çatır diyor işte "siteye hep giriş yapılabildi buyrun deneyin giriyorsunuz di mi" "yurtdışından saldırı geldi ondan kapattık, ülkeden saldıranları da adalete teslim edicez" bildiğin muzaffer komutan edasıyla konuşuyor.

aluriel mutlu olmuş olabilir ama sansürün kaldırılması için en ufak bir etkisi olmadı bu eylemin, benim derdim bu.

bu yasağı koyanlar artık daha cesur, yasağın kaldırılmasını isteyenlerin sesi diğerlerine göre artık daha kısık.

banane yurtdışından girilmiş girilmemiş.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni bi video yayınlamışlar

http://www.youtube.com/watch?v=xEkZojbLHlk

videonun info kısmından;
said:
Today, Thursday, Anonymous
launched a successful DDoS attack
against the Turkish government, taking
down several official government
websites, including http://tib.gov.tr/ and www.sgk.gov.tr. Anonymous is protesting Internet
censorship in Turkey. The Turkish
government plans to implement a filter
on Internet browsing on Aug. 22
under the pretense of protecting the
youth from "harmful elements on the web." Critics argue that the filter will
lead to wide-spread censorship. The current Anonymous cyber attacks
against the Turkish government consist
of DDoS (distributed denial of service)
attacks using a coordinated network of
Low Orbit Ion Canons (LOICs). Such
attacks are an orchestrated attempt to make a computer resource unavailable
to its intended user. While the Information and
Communication Technologies Authority
(BTK) of Turkey claims the proposed
system of Internet filters is harmless,
and will simply offer users more
options, Anonymous and other concerned observers fear a much more
draconian effect.
Last May tens of thousands Turkish
citizens protested in Istanbul against
the proposed Internet censorship.
Anonymous and other critics worry the filtering system would make it possible
to keep records of people's Internet
activity and may be used as a means to
prevent or halt possible political protest
or dissidence.
Sosyal ağlarda paylaş

Her protestonun direk etkisi olması beklenmez ki zaten. Binlerce insan vaktinde Cumhuriyet Mitinglerine katildilar, herhangi bir sey degismedi, bir sonraki mitinglerde yine binlerce insan vardi. Olay tepkini gostermek. Eger ki direk olarak bir seyleri degistiremiyorsan, artik bu fikrin halk tarafindan "hos karsilanmadigi" fikrini yoneticilerine hissettirmeye baslarsin boyle protestolarla.

Anonymous 'unda yaptigi buydu iste. Ha konum itibari ile biraz daha "karizma" gozukmeye calistilar tabii ki, ama sonuc olarak bir protesto yaptilar, gazetelere ciktilar, adlarini ve savunduklari degerleri insanlara aktardilar.

Sen su anda burada "Anonymous fail etmistir, hayir cok basarilidir" diye tartisabiliyorsan, Anonymous amacina ulasmis demektir zaten.

Insanlar bazen beynini ancak icinde kiymik varsa kullanirlar.
Sosyal ağlarda paylaş

abi yurtdışından gelen böyle müdahaleler sevilmez ama bizim toplumda bunu unutuyorsunuz. türkiye içinden bir grup yapsaydı bunu eyvallah.

ama gavurlar devlete saldırıyor diye görüyor bazı haber sitelerimiz sayesinde insanlar. şunu anon değil de türkiye içinden bir grup yapsaydı böyle olmazdı.

hatta burada da diyen oldu yabancılardan umut beklememiz acınası bir şey diye.

tayyip erdoğan çıkıp diyecek şimdi "biz demek ki doğru yapıyoruz tüm dünya bize illegal yollardan saldırıyor."

e sonra çeşitli platformlarda bu yasağın haksızlığını anlatmaya çalışan insanların karşısına böyle argumanlar koyuyor adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ne faydası olmasını bekliyordun bu eylemin sansüre karşı çok merak ediyorum?

ben en başından beri diyorum bişeye yaramayacak diye. dinleyen yok. böyle bir saldırının başarılı olması için ya basın size destek vermeli, yanınızda olmalı yada hedef olmalı. basına saldırmayız asla dediler. gördük basını dün. atv haberin linki var önceki sayfalarda. gir izle üşenmezsen. anemus anemus saçmalıyor bir dangoz.

ayyıldız denen lamerler ayrı bir komedi. sırf türk diye doğru/haklı olduğunu düşünenler var. anonun ne olduğunu hayatında duymamış adam, açıp araştırmaktan iki satır okumaktan aciz adam çıkmış israil için, cia için çalışıyor diyor.

ayrıca tib.gov.tr nin pratikte herhangi bir kullanımı yoktu zaten hiçbir zaman. sokaktaki insanın öyle bir kurumun varlığından haberi bile yok ki. saçma sapan bi hedefti yani.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

banane yurtdışından girilmiş girilmemiş.

bunu dediğin an bitiyor işte herşey. e kapatalım o zaman yurt dışını toptan. giremesin hiçbiri. biz de girmeyelim, takılalım öyle kendi aramızda. oldu olacak çok girmek isteyen varsa sınır kapısıda orda, buyur git nerden giriyorsan gir diyelim.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

sen mi koydun abi videoyu daha 6 kişi izlemiş. hatta ben 6. oldum sanırım :)

yutub da so 1 haftada yüklenen videoları aradım ilk sırada çıktı.

bide olaya yurt içi yurt dışı diye bakmayın. ben türkiyeden hiç bir şekilde giremedim. çünkü opera mini kullanıyorum. opera mini önce kendi serverına alıp siteyi yorumluyor sonra sana gönderiyor çünkü. türkiyedeydim ve giremedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...