Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 abi ddosun olayı sembolik zaten bildiğin kaba kuvvet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cungu Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 dasaaa said: abi, sen bi de luniz tüm olay bittikten sonra, ne olup bittiği, hangi sitelerin pert olduğu falan az daha netleşinde bize bi anlayabileceğimiz şekilde anlatın da kim nasıl önlem almış olabilir vs. şirin babayı dinler gibi dinleyelim yaw.. evet abi sharky sen yetkili bi abiye benziyon, anlatsanız söyle kısa ve öz ne olmuş ne bitmiş, aslı neymiş olayların falan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 ihbarweb'i tib index2 ye yönlendirmişler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 al sana olan biten said: olan biteni özetlemek gerekirse; öncelikle günler öncesinden belli olan saldırıya karşı tib önlemini nasıl alacağını düşünmüştür. bu çözümlerin birincisi herkesin öngördüğü gibi yurtdışı trafiğini kesmek olmalıydı ve bu yüzden, saldıranların çoğu yurtdışından olduğı için ddos saldırıları ile başarılı olunamayacağını kestirebiliyorduk. zaten şu an yurtdışından erişilemiyor tib.gov.tr'ye. yurtiçinden gelen, yurdum insanının dünyanın en çok parasını ödeyerek sahip olduğu zayıf bağlantılarla yaptığı ufak saldırılara karşı ise dinamik olan sayfaları (index vs.) kapatarak tüm sayfaları statik olan index2.html'e yönlendirmişler. index2.html, asıl indexin html çıktısından başka birşey değil yani. burdaki amaçta web ve veritabanı sunucusu kullanımını minimum seviyeye indirgeyerek siteyi açık tutabilmek ve hiçbişey olmadı heheh diyebilmek. tüm dünyaya yayın yapan bir siteye erişimi kesmek, sadece tek bir ülkeye yayın yapan siteye erişimi kesmekten daha basittir. çünkü yukarıda bahsettiğim gibi, belli bir trafiği engelleme şansınız yok. haliyle birileri çıkıp anonymous'u çökerttik ama biz ayaktayız onlardan daha güçlüyüz falan diyorlar ya, kıçımla gülüyorum. ekşideki entryden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Lorrotar said: abi dos ddos arası fark single ve multi farkı degil mi?dos da tek makine tek internet saldiri,ddos da toplu versiyonu değil mi? Kısmen. DoS 'da yapılan şey bir servisi ve isletim sistemini multiple requestlerle utilize etmek ve cevap veremez hale getirmek. Mesela bir ornek vermek gerekirse,HTTP servisine ulasilmamasini istiyorsunuz. Zibilyon tane request atarsiniz, http sunucunun max_connection kotasina ulasirsiniz. Ha ama bu halen isletim sistemi oyle cok da fazla etkilemez. Hele ki gunumuzun donanimlari ile. O yuzden ne yapiyorsunuz, valid bir HTTP paketi yerine, TCP handshaking den olayi yakalamaya calisiyorsunuz. Zibilyon tane SYN paketi atiyorsunuz farkli Source IP lerden, isletim sistemi her biri icin SYN+ACK gonderiyor ve belirli bir t1 timer i icin SYN+ACK 'e ACK paketini bekliyor. Ha ama siz saniyede bilmem kac tane gonderdiginizde ne oluyor ? Network stack utilize oluyor, baska servisler de cevap veremez hale geliyor. Tabii bu saldiri orneklerinden sadece biri. UDP lerde daha da kolay bu olay, ama cogu TCP based olaylarda direk ayna gibi gozukuyorsunuz. Dolayisi ile benzer bir paket tipinden saniyede bilmem kac taneden fazla gelirse o IP yi blokla seklinde bir firewall rule u yazdiginizda, atak onlenmis oluyor. Super basit yani engellemesi. DDoS oyle degil. DDoS da DoS gibi bir saldiri yapilmiyor. Gayet valid bir baglanti saglaniyor. Yani 2 milyon kisi ayni anda sitenize girmeye calisiyor gibi dusunmek lazim. Ama her sey valid, dolayisi ile kurunun yaninda yasi ayiramiyorsunuz. Ha belirli patternlere gore ayirmaya calisan appliance lar var, nedir yok header a bakiyor, seq e bakiyor v.s. v.s. İyi engelledi ataginizi, ama ne oluyor 2m baglanti ayni anda geldiginden kelli bandwith i utilize ediyor, onu edemezse network kartini utilize ediyor, olmadi switch i, olmadi bir ust router i falan filan. Dolayisi ile DDoS 'dan korunmanin tek tuk yollarindan biri IP broadcastini durdurmak. Yani artik dunyada oyle bir IPnin varolmamasini saglamak. Bir digeri ise boyle lame bir sekilde TR netmasklerine accept verip, diger tum paketleri drop etmek :) Ha ne oluyor, site ayakta evet, ama sadece TR a ayakta. Siz yine bu atagi yemis oluyorsunuz :) Tabii boyle bir sey yapabilmek icin elinizin altinda Turkiye backboneunun falan olmasi lazim. 4-5 metric ile yonlendirirsin, en sonunda blackhole e gonderirsin L4 bir ruleset ile mpls networkunde.. Elma ve armut la ancak bu kadar anlatabildim. Detay cok diplere indikce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 bide türkçeleştirsen (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 biz şurda adamları konuşup övüyoruz falan ya. Abi adamlar çok iyi ya şöyle de böyle. Gerizekalı moron olduğumuzu da belgeliyoruz böylece. Biz oturalım onlar bizim hakkımızı kollasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 luniz turkcesini anlatsin. adam hem eski egitmen hem sekürü. benim gibi üşengeç bir adamdan ancak bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Forex Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 O zaten kesin, bu ülkeye internet çok fazla abi 56k da bırakmalıydık interneti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Flassh said: bide türkçeleştirsen (:P) abi diyor ki, senin bilgisayarın siteye gireceği zaman selam veriyor selamun aleyküm dayı. diyor. site de aleykumselaaaam gel otur diyor. siteye giriyorsun sen de. ddos'ta o kadar çok adam geliyor ki, site aleykumselaaaam gel otur diyemiyor bi yerden sonra.. gg oluyor. adamlar kurunun yanında yaş da yanmasın diye tipi troll suratlı olanları ayırmaya kasıyorlar. - selamun aleyküm dayı +yürü git lan!! gibi. ama bu zor bişi. onnçin sadece türkiyeden gelenleri buyur ediyor sistem. kalanına yürü git çekiyor. bu kadar anladım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Saldırının anti-sansür eylemi açısından devlet sitelerine ve kurumlarına zarar vererek zaten bir getirisi olmayacak. Tersine AKP bu sayede daha da çok prim yapar. Gavur bize karşı birleşiyor bizim de birlik olmamız der safları toplar yanına yine. Protestonun amacına ulaşması için saldırının basında geniş yer bulması gerek. Bu da gerçekleşiyor aslında. Yerli basın olaya epey yer ayırdı. Yabancı basında da yer aldığı taktirde gözler Türkiye'ye dönecektir. Sansür konusunda zaten AB ve BM bize karşı sert uyarılarda bulunuyorlar. Uluslararası arenada daha çok azar işiteceğimiz bir gerçek. Bu saldırının haberlere çıkmasıda bu azarı pekiştirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 en kısa zamanda ve olabilecek en etkili şekilde önlem almış o zaman bizim çocuklar. sharky'nin anlattıklarından çıkardığım sonuç, internetin doğasında bu saldırıya karşı zayıflık var. vatandaş hizmet almaya devam edebiliyorsa bu sitelerden sorun yok demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 @fistan: gerizekalı moronuz çünkü, bi şüphen mi vardı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Fistan said: biz şurda adamları konuşup övüyoruz falan ya. Abi adamlar çok iyi ya şöyle de böyle. Gerizekalı moron olduğumuzu da belgeliyoruz böylece. Biz oturalım onlar bizim hakkımızı kollasın. özcan turkiyeden cok katilim oldu.bir de biz yürüdük de umursamadilar yani.daha ne yapıcaz?halkın %60 ı bizde olsa yarın yakayım kıvılcımı ihtilal için sıkıntı yok da,o da adamlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delyyyy Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 gayet güzel anlatmış abi şarki, daha iyisini ancak eğitmen birisi anlatabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cungu Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Fistan said: biz şurda adamları konuşup övüyoruz falan ya. Abi adamlar çok iyi ya şöyle de böyle. Gerizekalı moron olduğumuzu da belgeliyoruz böylece. Biz oturalım onlar bizim hakkımızı kollasın. ya bizim hakkımızı başkasının araması zaten başlı başına utanç. ona mı üzülürsün yoksa eyleme katılan türkleri vatan haini ilan eden susaklara mı ? ayrıca pkk da olaylara bitarafından tutunmaya kalkmış. http://www.haberinizolsun.net/haber/13114/karayilandan-ilginc-aciklama.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 tey allam ya bu nası memleket arkadaş ermenisinden türküne kürtüne hepsi bi acaip suyunda mı var bişi valla anlamıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 saldırı esnasında online degildik sonra da elektrıkler gitti. Neler olup bitti bir yazar mısınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Oha yanliz PKK iyi prim yapmis bundan. Adamlardan nefret etsem de, cok basarili bir stratejik hareket hakkaten. Direk "Aslinda biz baris elcisiyiz, bakin bakin, ulkemizi seviyoruz." moduna girdiler dis basinda da.. Hey allam, yemeyenin malini yerler durumu direk.. Ooof of. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 @ raiden valla önce iyi orta geldi ama gol gelmedi,ondan sonra golü engelleyen defansı sakatladılar.sonra yine iyi orta geldi.tam gol olcaktı maç tatil oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 kusturucu insanlar var. ben bugün bunu gördüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 dasaaa said: cehennem fıkrası var ya, türklerin kazanının başında zebani yokmuş. neden diye sormuşlar, "onlar kendileri yukarı çıkmaya çalışanı geri çekerler" diye.. doğru abi o. 8 yıl önce gayrettepe atıldığımda bir miting yüzünden bunu okusam kızardım sana ama şimdi var bir doğruluk payı diyorum sana. Konu başlığı içinde 321321312 alt başlık şekli yapmışınız.Hal ortada beyler sansürlü internet az şekerli kafe gibi.Diyecek birşey bulamıorum ben olan biten herşeye.Pazarda bir hile furyası uçuşursa tekrar konuşalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Emaleth said: kusturucu insanlar var. ben bugün bunu gördüm. 14 f noobie Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 atv ana haberde bugünkü saldırı denemeydi esas saldırı pazar günü yskya yapılacak, seçim sonuçlarına müdahale etmeye çalışacaklar felan dedi :S uzmana bağlandılar seçim sonuçlarını iletildiği ağ dış hatlara kapalı felan dedi. tepkisizce izledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 heparın oylarıyla oynayıp %5 yapıcaklarmış.viktoru hello kitty elbiseleriyle görmek istiyorlarmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar