Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Operation Turkey - Fighting the censorship taking place in Turkey

Drall

Öne çıkan mesajlar

İyi de bunu güvenlik uzmanı söylememiş ki ? Gazetenin söylemi. Uzmanlar böyle demiş şöyle demiş yazmışlar gerçekçi gözüksün sanki bu soruya cevap almış gözüksünler diye. İsviçreli bilim adamların sürekli diş macunu deneyi yapmaları gibi bişey yani.

Onun alt kısmında -SİBER GÜVENLİK UZMANLARINDAN UYARILAR- nın yazdığı kısımda AA röportaj yapmış. Esas okunması gereken nokta orası.
Sosyal ağlarda paylaş

sharky said:

Adam çoğu şeyi doğru söylemiş ki ? Şakirt olmak niye ?

5 YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR- Anonymous’a destek vermek isteyen çok sayıda kişinin, bu grubun internet sitesinden indirdikleri özel programlarla bilgisayarlarını saldırıda kullanılacak birer ’zombi’ haline getirdiğini belirten Önal, sözlerine şöyle devam etti: "Grup üyelerinin Türkiye’ye yönelik bu saldırı planını ’protesto’ olarak gören ve gönüllü olarak katılmayı planlayan çok sayıda Türk vatandaşı ile karşılaştık. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus protesto ile ’saldırının farklı şeyler olduğu.

çok derinlemesine bilmem ama katılmak için tib in sitesine girmeye çalışmak yeterli sanırım DDoS için, yükle diye verdikleri programda sanırım bu işi otomatik yapıp f5 yapan birşey. sadece programı indirip indirmediğini kontrol edebilirler; kendin yazsan böyle bişey bilemez, indirsen programı kullanmasan ama siteye kendin bağlansan suçlu musun?
Sosyal ağlarda paylaş

Buram buram kolpa haber, ona kesinlikle katılıyorum. Ben güvenlik uzmanın dedikleri doğru demek istedim, haberi savunmadım, aman yanlış anlaşılmasın :)

Saldırı anında eğer tib.gov.tr 'e girersen kurunun yanında yaş da yanabilir elbette. Ama muhtemelen paylaştıkları programın headerları ile girmeyeceğinden kelli, kanıtlayabilirsin ( trafiğini sniff edersen o esnada :) ) suçlu olmadığını.

Netekim bir DDoS saldırısında genellikle atağı analizden çok önlemek için uğraşılır. Öyle çok analiz yapacaklarını sanmıyorum dolayısı ile. Sorun karşıdaki servisin bir DoS tarzı atakla işlemez hale gelmemesi değil, o network grubunun uplinkini utilize etmek sature etmekdir. Dolayısı ile TT backbone da nasibini alır bu DDoS 'tan.

Ayrıca halen altını çizmek istiyorum, öyle iki algoritma ile çözülecek bir DDoS önleme yöntemi yok dünyada. DDoS direk güç gösterisi, ben ne kadar kuvvetliyim sen ne kadar kuvvetlisin. DoS gibi önlemesi basit bişey değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

olay dDoS sonrası atağı yiyen kurumun aklını başına alıp ona göre davranması değil zaten. Bu tarz bi konu dünya çapında haber olacak. Bu eylem sonrası hükümetin ve kurumların aldığı kararlar, verdiği tepkiler izlenecek.

Birilerinin canı yanacak kesin. Belki birilerinin evlerine polis baskını düzenlenecek bu olay sonrası, belki sosyal paylaşım platformlarında bu işin tutoları dağıtıldığı için hakkında işlem yapacak savcılar. Bu haber olacak, insanların daha fazla tepkisini çekecek bir takım etkileri olacak kısacası. Bakıp göreceğiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi çoğunuz no-lifersınız, buradan başka arkadaşlarınız yok derecek kadar az. Her aktiviteyi buradan arkadaşlarınızla yapıyosunuz. Gezme kültürünüz yok. Türkiye'yi tanıma kültürünüz yok. İnsanını tanıma kültürünüz yok. Kafanız tek bakış, insan çeşitliliğine hazır değilsiniz. Geziyorum diyeniz de tatava. Türkiye'nin her yerini gezdim diyo, ara sokakta bir esnaf lokantasına uğramamıştır mesela. Duyulmuş yerlerini görmüştür.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...