saturn Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Sroum gayet açık ve net araba sahipleri neden 0 arabalarla karşılaştırır arabalarını. atıyorum 2010 bi aracın sıfırı 20,000 tl iken 2011 i 26,000 tl ve ona özellikler eklenmiş. ama adam çıkıyor öyle bir fiyar çekiyor ki o arabayı aldığı fiyattan bile fazla. nedeni ise sıfırı şu kadar. en basitinden örnek. ford fiestaların yeni kasaları çıktı. ve adam utanmadan bunun sıfırı 33000 tl diyor kardeşim senin arabanın kasası değişti mi değişti kim sana verir 2008 ford fiestayı 25,000 adama göre 8,000 kardaymışız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 lise 2 düzeyinde matematiği olan herkes bunu kolayca anlayabilir sanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 eski kasa aracını sıfırla kıyaslayan görmedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saturn Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 synthesizer said: eski kasa aracını sıfırla kıyaslayan görmedim adres:bursa araba pazarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 bursa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 farklı kasayı sıfır yeni kasayla karşılaştıran adam ile 3sn den sonra dialog kopar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 alma güzel kardeşim. mesela şu an elimde tuttuğum laptopu 5000 liraya satıyorum. alan varsa çıksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 4500 veririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saturn Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 almıyoruz zaten parayı bedava mı kazanıyoruz biz diğer bir konuda şu var: adam 13 yaşında toyota corollaya 20,000 tl fiyar çekiyor. böyle adamlar var piyasa da. arabayla gururunu eşitlemiş adamlar. pahalı demeye çekiniyor insan. gururuna dokunuyor çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 50 lira ve bi kısa luckystrike Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2011 bedava kredi veriliyor artık. 25 lirayı masaya vurup alacak adam kaldı mı ki? onun yerine girsıfıra taksitle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yenerk85 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 saturn said: almıyoruz zaten parayı bedava mı kazanıyoruz biz diğer bir konuda şu var: adam 13 yaşında toyota corollaya 20,000 tl fiyar çekiyor. böyle adamlar var piyasa da. arabayla gururunu eşitlemiş adamlar. pahalı demeye çekiniyor insan. gururuna dokunuyor çünkü anlayış meselesi o, geçen bizim çizikler içindeki 2000 astraya 18 verdiler. O paraya sıfır araba var. bi arkadaşım 1 ay önce 2008 golfu 31.500 e sattı, 33e almıştı sıfırken ve bunu adama söyledi startken. özet: türk milleti bu konularda biraz salak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Selam, Arz-talep dengesi. Golf'ün meraklısı olduğu sürece, ikinci elde değeri yüksek olacaktır. Kasa değişimi, hatta makyaj bile normal değer kaybının üstünde bir değer kaybı yaşatır. Ben 17bin TL'e 97 A4'ü sattım. Yenisi şu kadar euro demek abeslik olurdu; bendeki ilk B5 kasa, piyasada B8 dolanıyordu. Ama dediğim gibi Golf'de bu pek geçerli değil. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Kasa değişimi dediğin şeyde de kuş kondurmuyorlar araca. "sağını solunu eğ, bük, ön konsolar bi mp3 deliği koy, aynı motorun yazılımına 2 satır ekle, 5 beygir al" dan ibaret bir sürü yeni kasa arac var. Tamamı böyle değil ama çoğu otomobil firmasının yaptığı bu. Tüm bunlar Türkiye'de 2. el araç fiyatlarının anlamsız yüksek olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Hele birde sıfırı 50 lira olan arabayaı 51-52 ye satan tiplerin "ama abicim bu arabada 3 ay sıra var. bendekinin bide arka camları filmli" demeleri yokmu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 sıra bekleyeceksen fazlasını verip almayı göze alabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 kayseriliye sormuşlar. 2+2 kaç eder diye. alırken mi satarken mi demiş.. o olay işte abi. ticaret böle bişi. alırken 3.6 eder satarken 4.5.. 0.9kâr yazarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 para, mal alırken kazanılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 55 liraya klimasız golf aldı bizim insanımız. Bunun üstüne konuşmamız bile gereksiz. Bu vergiler oldukça,insanımız mecburen otomobili bir yatırım aracı olarak görecek. 3 e aldığını da 5 e satmak isteyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 serbest piyasa... aryıca haklılık payı olanda var, adam mesela arabayı pahalı dönemde 35 milyara sıfır almış. sonra bi yıl sonu kamanyası firma 30 milyara çekiyo aynı arabanın sıfırını. e 30 milyara alana ikinci elinde 26-27 milyar fiyat çekmek makul ama 35 milyara alan adamın içi cızlıyor. falan filan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 abi herşey için geçerli bu zaman ilerliyor.herşeyin yeni modeli ya da herşeye bir rakip ürün cıkıyor kampanya bilmemne ve düşük fiyatlar kaçınılmaz 2. el birşey satarken mantıklı olmak lazım.alıcı salak değilse uygununu bulur elbet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 bi de bu bekleme süresi olayı var. bi scirocco'da 7 küsür aylık beklemeden bahsediliyor mesela, 2. nin daha pahalı olması normal bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Selam, Benim kuzen 2.el Golf aldı 4-5 sene evvel, 3 sene kullanıp aldığı TL bazındaki fiyata sattı aracını. Ona göre zarar etmedi, tabi TL bazında. Araç alırken sattığında zarar edeceğini kabul etmen gerekli. Araçtan faydalanma miktarının bu zarara denk gelip gelmeyeceği önemli. Araç alıp da otoparkta yatırıp sadece yıkamacıya götüren ve satarken de 'abi km'si azdı, ederini vermediler' diyerek ağlayanlar da mevcut. Ben 2008 modfel aracımı 42bin km'de almıştım ve yaklaşık 1 sene oldu. 36bin TL ödemiştim ve şimdi değeri 30bin'in altına inmek üzeredir büyük ihtimalle. 80bin km falan oldu araç ve o değer kaybının acısını fazlasıyla çıkarttım ben :P Daha sonra satarken 'ahh vahh' demeyeceğim yani :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Memlekette 0 araba almak istediğin zaman eşşek muamelesi görüyosun. Ben punto evo ilk çıktığında gittim bayiye. Adama alıcam diyorum. Bende ki arabaya takas için teklif çıkarttırdım, kredi ödeme vs çıkardık, ama galeride bi tane araba var ve kapıları kapalı. Adam camdan bak diyor. Araba alıcam 30küsür milyar verip adam arabayı göstermiyor. :D Bunlarla uğraşıcağıma ikinci el alırım daha iyi be :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 denk gelmiş hacı sana asfd bazen anahtarları olmayabiliyor eger pazar günü falan gittiysen ya da araç satılmışsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yenerk85 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2011 git başka bayiden al kapak olsun :) fiat bayii her semtte vardır zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar