Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iOS 5

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Mum_Chamber said:

yanlis anlamadiysam appleri icloud'da tutmuyor, yani kotandan yerinden yemiyor. sadece itunes'a bagliligi ortadan kaldirmak icin boyle birsey yapmislar. daha once satin aldigin uygulamalari indirebilmek icin vs.

App'lerin verileri cloud kotandan yiyo sadece. App'in kendisi değil. Mesela Camera+ düşün, ondaki fotolarını cloud'a atıyo alet, o yer yiyo, ama app'in kendisi zaten apple serverlarında duruyo o yüzden yemiyo gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada iMessage bayaa dandik. Whatsapp havada karada tokatlar yani. iMessage'in killer özelliği BBM ağına adaptasyonu olabilirdi, o da yok. Share location gibi özellikler de yok. Sırf foto paylaşım ve mesaj. Napiym öyle çeti. Facetime'dan bile daha anlamsız olmuş.

Aktif halde durur ama sadece Whatsapp kullanırım sanırım ben. BB'cilerin de neden kullanmadığına anlam veremiyorum da gerçi geçen bi arkadaş i4 almış whatsapp kurulu değildi mal.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Mum_Chamber said:

yanlis anlamadiysam appleri icloud'da tutmuyor, yani kotandan yerinden yemiyor. sadece itunes'a bagliligi ortadan kaldirmak icin boyle birsey yapmislar. daha once satin aldigin uygulamalari indirebilmek icin vs.

App'lerin verileri cloud kotandan yiyo sadece. App'in kendisi değil. Mesela Camera+ düşün, ondaki fotolarını cloud'a atıyo alet, o yer yiyo, ama app'in kendisi zaten apple serverlarında duruyo o yüzden yemiyo gibi.

peki ben simdi para ile aldıgım bir app'i itunes ve iphone'dan sildim. tekrar nasıl yukleyecegim?
Sosyal ağlarda paylaş

Oh bugune kadar kurdugum tum app'ler cıktı yahu. Iste bunların %90'ı hic bir isime yaramayacak. Temizleyemiyor muyum? Yoksa temizlemeye gerek mi yok? Gerek olmasa bile orda cıkması bile sacma ya. 1000 tane app icinden isime daha sonra yarayabilecek olanı secmek icin aramam lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Temizlemek için o app'i iTunes Store hesabından silmen lazım. Nası oluyodu hatırlamıyorum ama iTunes'tan yapabiliyodun onu sadece.

O Cloud'dan app yükleme olayı çok muhteşem bişi bu arada. Ben telefonun kalabalık olmasından hoşlanmıyorum, böyle çok lazım olmayan çükten programları lazım olduğunda oradan çekiyorum hemen sonra siliyorum gibi :)
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Temizlemek için o app'i iTunes Store hesabından silmen lazım. Nası oluyodu hatırlamıyorum ama iTunes'tan yapabiliyodun onu sadece.

O Cloud'dan app yükleme olayı çok muhteşem bişi bu arada. Ben telefonun kalabalık olmasından hoşlanmıyorum, böyle çok lazım olmayan çükten programları lazım olduğunda oradan çekiyorum hemen sonra siliyorum gibi :)

onu nasıl yapıyosun ya?
bütün cihazların IOS olmadıktan sonra icloud pek bi nanaye yaramıyor anladığım kadarıyla.nitekim icloud.comdan mailleri çekip calenderi,contactlisti backuplama dışında pek bişe yapamıyorsun.öyle değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Anlattım işte burada ya :)
"roket adam" said:

Telefondan appstore'a gir, en sağdan updates'i seç, en üstten purchased i seç, sağdan not on this iphone'u seç. Satın aldığın ama o telefonda olmayan appleri sıralayacak, tıkla yükle.

iCloud sadece o arayüzden veya backup'tan ibaret bir şey değil. Adamlar telefonun depolama alanının bir kısmını cidden iCloud'a ayırmışlar, app'ler Apple serverlarında tutuluyor istediğinde çekiyorsun, app'lerin verileri iCloud alanınızda tutuluyor, üstüne Mail - Contacts - Calendar - Find my iPhone - Ofis programlarının web arayüzü var. Bunların hepsi telefonla iOS tabanlı tüm cihazlarla ve bilgisayarınla senkronize. Cidden harika bi olay yani güzel kullanınca.

Ben iOS 5'i ilk betadan beri kullandığımdan alıştım artık iyicene :)
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

"roket adam" said:

Telefondan appstore'a gir, en sağdan updates'i seç, en üstten purchased i seç, sağdan not on this iphone'u seç. Satın aldığın ama o telefonda olmayan appleri sıralayacak, tıkla yükle.

iCloud sadece o arayüzden veya backup'tan ibaret bir şey değil. Adamlar telefonun depolama alanının bir kısmını cidden iCloud'a ayırmışlar, app'ler Apple serverlarında tutuluyor istediğinde çekiyorsun, app'lerin verileri iCloud alanınızda tutuluyor, üstüne Mail - Contacts - Calendar - Find my iPhone - Ofis programlarının web arayüzü var. Bunların hepsi telefonla iOS tabanlı tüm cihazlarla ve bilgisayarınla senkronize. Cidden harika bi olay yani güzel kullanınca.

applerin Itunes serverinden çekilebiliyor olması gayet süper bi gelişme ama ben iCloud'ta photos,videos yada docslar için de web arayüzü olmasını beklerdim.
girip internetten istediğim zaman o fotolara bakamayıp,paylaşamadıktan sonra yoksa ordan backuplamasının benim için bi anlamı kalmıyor yani.tam bi storage hizmeti değil yani hiç bir zaman çünkü açıp bakamıyorsun ne upload ettiğine yanlış mı anlıyorum olayı ben yoksa?
Sosyal ağlarda paylaş

Zep said:

"roket adam" said:

"roket adam" said:

applerin Itunes serverinden çekilebiliyor olması gayet süper bi gelişme ama ben iCloud'ta photos,videos yada docslar için de web arayüzü olmasını beklerdim.
girip internetten istediğim zaman o fotolara bakamayıp,paylaşamadıktan sonra yoksa ordan backuplamasının benim için bi anlamı kalmıyor yani.tam bi storage hizmeti değil yani hiç bir zaman çünkü açıp bakamıyorsun ne upload ettiğine yanlış mı anlıyorum olayı ben yoksa?

icloud.com'dan erisebiliyorsun sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

bence adamların böyle bir iddaası var..olmalı yani yoksa bile bir süre sonra olacaktır.
düşünce çok güzel çünkü aldığın telefon bir bakıma +5gb online storagela geliyor ve bunuda daha fonksiyonel hale getirebilrsen her türlü bi avantaj sağlamış olursun rakiplerine karşı.
bence ıcloud yakında sadece IOS yüklü cihazları birbirine eşlemek dışında ayrı bi yöne doğru yol alıcak.
Sosyal ağlarda paylaş

ios degil zaten, lion destegi de geldi. docs olayi da apilerde var, uygulamalar destekledikce yayginlasir.

ama hicbir zaman web arayuzu gelecegini sanmiyorim. olay galeri yapmak degil. bilgisyar ve birsen cok cihaz arasinda sync saglamak. yoksa sen resimlerini paylasmak istiyorsan picasa flickr filan kullanacaksin. apple'in oyle bir iddiasi oldugunu sanmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

birden fazla ios cihazın yoksa bir fonksiyonu kalmıyor işte oyuzden.
olay sadece resim paylaşmakta değil yani telefonunda ki yada diğer cihazlardaki dataya web arayüzü üzerinden erişim.dropbox gibi düşündüm ben daha çok.

gerçi bende tek cihaz olduğu için fakir avuntusu birazda benimkisi.bi ipad,appletv,mac olsa aklıma bile gelmezdi belkide:D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...