Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Roma - Floransa - Venedik

erucalavera

Öne çıkan mesajlar

bi kaç arkadaşımla beraber küçük bir italya turu yapmaya karar verdik, tipik olarak bu üç şehri seçtik. toplam 5 ya da 6 gün kalmayı planlıyoruz, bu günleri nasıl dağıtalım ? romaya 2 floransaya 2 venediğe 1 uygun mudur mesela ? mutlaka şuraya gidin, orada onu yiyin, burada bunu için türünden tavsiyeleriniz de varsa pek bi güzel olur hani :)
Sosyal ağlarda paylaş

Roma 3 Floransa 2 Venedik 1

Venedik baya gereksiz bir yer. Roma'da 2 gün gezdikten sonra nispeten yakın olan Pompei'ye bir gün ayırırsanız güzel olur, gitmişken görmek lazım.

Floransa'da da mutlaka Uffizi galerisini gezin, baya güzel bir galeri, sanat şaheserleriyle dolu. Tam karşısında da heykel galerisi var yine dünyaca ünlü, o da gezilebilir. Geçen yaz gezdim bu şehirleri ve İtalya'ya hayran kaldım. Başka sorun olursa özelden ulaşabilirsin :)
Sosyal ağlarda paylaş

Venediğe 1 gün yeter, Roma sağlam bi tempoyla 2 günde gezilebilir, kalan zamanda da Floransa. Eğer 3 gün ayırabiliyorsanız 1 gününde ya bisiklet turuna katılın ya da bisiklet kiralayın ve toskana kırsalını, özellikle de şarap bağlarını görün hatta Grevedeki şarap müzesine gidin.

Floransada Uffiziye gidin mutlaka, imkanınız varsa bisikletle bütün şehri gezin, gece tabii ki eski köprüye gidin. Romada otobüs+tabanvay kombosuyla bütün ünlü meydanları 1 günde gezebilirsiniz. Blue ice adında bi dondurma zinciri var her yerde dükkanını görürsünüz, zincir olduğuna bakmayın gerçekten çok güzel dondurması var. Vatikan için yarım gün yeter, zaten sistine şapelinden başka aman aman bişey yok. Ha bi de kuleye tırmanmaca eğlenceli, keza yukarda manzara çok güzel.

Romada trastaverede yiyin hatta il ducada yiyin. Şöyle bi tarif vermişim zamanında.

said:
Bi arkadaşın blog taramaları sonucunda trastaverede sisto köprüsünden girince çeşmenin sol tarafından direk aşağı inen viccolo del cinque caddesinde Il Duca adında gerçekten baya iyi bi restoranda yedik. Yolu düşen olursa raviolisinin tadına bi baksın. Pizzaları da gayet güzel ama lazanyanın türkiyedekinden bi farkını göremedim. Fiyatları mekana göre gayet uygun.
Sosyal ağlarda paylaş

Yerini tam hatırlamıyorum da Venedik'te esas adalarda değil, arabayla Venedik'e en yakın limana 1 saat mesafede olan bir kasabada kalmıştık. Ama orada bir gurme restoran vardı, ünlüymüş vbaya, kapısında sıra falan vardı. Buz gibi havada 1 saat kapıda bekledik ama hayatımda yediğim en güzel yemekti. Adını bilsem mutlaka gidin derdim.

Kesinlikle turistik yerlerde yemek yemeyin, daha çok ara sokaklarda halkın gittiği restoranlara gidin, en güzel İtalyan yemeklerini orada yersiniz. Yoksa Türkiye'deki italyan restoranları turistik yerlerin hepsinden daha iyi yapıyor zaten.

Floransa'da florentine steak yemeden gelmeyin bir de

ha Floransa'dayken toscana gezisi yapın denmiş, katılıyorum ve fırsatınız olursa San Gimignano'ya gidin. Assasin's Creed'dekinin aynısı şehir, küçük kasaba tabi günümüze göre de ortaçağdaki hali tamamen korunmuş, tek bir yeni yapı yok. Dünyaca ünlü büfe modunda bir pizzacı ve bir dondurmacı var kapılarında metrelerce kuyruk olan. Onlardan da tatmadan gelmeyin derim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de herhangi bir aksilik cikmazsa Temmuz sonuna dogru planladim. Araba ile Almanya'dan cikip sira ile Gardasee, Parma, Rimini, Roma, Florans ve Piza'da kalicaz. Otobanlarda ogs sistemi gibi beklemeden gecis icin vs. Tolltickets'dan telepass ismarladim.
Gardasee ve Parma sadece yol yorgunlugu atma amacli olucak ama zaman kalirsa Verona'ya belki ugrayabiliriz. Rimini deniz plaj vs 4 gün, Roma gezi amacli 3 gün, Florans ve Piza'ya ise toplam 1 gün.

Suan tek derdim oradaki yiyecek sorunu :P Cogu okudugum yerde neredeyse her yemege domuz yagi karistirildigi yaziyor.

Surda da birkac yararli bilgi var;
italyaonline
Sosyal ağlarda paylaş

venedik'e gideceginize vatikan'a gidin. italya'ya gidip vatikan'a ugramadan donulur mu? hatta angels & demons kitabını alın. yolda okuyun, italya'yı gezerken. en son vatikan'a gidin. orgazm bile olusunuz bunun uzerine.

ha bi de roma'da dondurma yiyin. pizza, spagetti falan zaten soylemeye gerek yok zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

roma 2 günde bitmez. 3 de çok zor olur. en az 4 derim. bu da her yeri gezme değil zaten. 1 gün vatikan alıyor direk. Colosseum ve yakın civarı da 1 gün alır. diğer yerleri gezmene vakit kalmaz 2 günde. diğer yerler dediğim de gene çok ünlü olan, görülmesi gereken yerler.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
toggie said:

abi burdaki adamlara soracagına orada arastırsanıza.

Abi doğru diyorsun da mesela dün sabah hostel resepsiyonundaki elemana sorduk bı yer öğle yemeği için baya kötü çıktı. Aksam hosteldaki ABD'li gruba da orayı önermiş megersem arkadaşının yeriymis orası. Burada komisyon alan pati yoktur herhalde sdf

edit budut: telefondan yazmak işkence.
Sosyal ağlarda paylaş

erucalavera said:

Selam patiler biz italyaya geldik yarın Roma'da son gunümüz ardından Floransa'ya gecicez. Floransada güzel bı biftek yemek istiyoruz böyle tavsiye edebileceğiniz şuraya mutlaka git, yemekleri cok güzel falan filan dediğiniz bı yerler varsa hiç kasmayalım oraya gidelim

abi şimdi geç olmuş gerçi de güzel yer vardı tavsiye edebileceğim :( tüh..
Sosyal ağlarda paylaş

floransaya aşık oldum resmen, mükemmel şehirmiş. yarım gün siena'yı da gördükten sonra ileride şöyle 1 haftalık falan bir toskana gezisi yapma kararı aldım, muazzam ya.
da garibardi diye bir yerde yedik biz floransa usülü bifteği, baya memnun kaldık. az pişmiş ete olan ön yargım yıkıldı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...