Napolyonn Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Atatürk dindar bi insandı niye miden bulanıyo bence gayette doğru. ayrıca kdv de çok saçma kaldırılması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 hehe hadi bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Baggio said: Bununla ilgili gerekli yasalar da mevcut, böyle bir durum iş hukukunda her türlü yasaklanmış durumda. Fakat ülkemizde işçilerin haklarından haberdar olma yüzdesi oldukça düşük, bunların içinde iş yerini mahkemeye verme anlayış/cesaretine sahip insan yüzdesi daha da düşük. İşçi adam haklarını bilse bile hak araması da çok zor. Cesaret gösteremedikleri için suçlayamıyorum şahsen. -Türkiyede işsiz ordusu var. İnsanlar en kötü çalışma şartlarına bile ok diyebilecek kadar zor durumda (AMA GENÇ NÜFUSUMUZ VAR HEYOOO!) -Türkiyede yargı kağnı hızında. Bi davanın karara bağlanması 10 yıl sürüyo. -İnsanların üzerindeki baskı çok fazla. Bi kere hak ihlali yüzünden dava etse, o dava en az 5 yıl sürücek. 5 yıl boyunca onun peşinden koşması, mahkeme masraflarıyla uğraşması lazım ki bi de bu süre içinde bu işsiz ordusu arasında iş bulup hayatını devam ettirmesi de lazım. Patronun ekonomik gücüyle işçinin ekonomik gücü arasında uçurumlar var. Diğer işçilerden destek beklesen onlar işlerini kaybetmemek için dokunmazlar zaten. Yaptırımları da yeterli değil bence, kazansa bile en fazla birkaç aylık maaşını alıyo o kadar çabaya rağmen. Tek olumlu yaptırımı işe iade davası olabilir, ki o da o kadar mahkemelik olduktan sonra o adam işe iade edilse ne yazar, edilmese ne yazar(ki bu mahkeme süresince zaten başka iş bulmak zorunda olduğundan işe iade kararı da hiçbirşey ifade etmiyo haliyle) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Buddha said: Ne yapsın peki? Hiçbişey yapmasın mı? En azından AKP tek başına hükümet olmaz oda bana yeter. En azından sadece dini kesmin istekleri üzerine bir hükümet olmaz. Belki demokrasi olur hani. Belki hükümette sadece türbana falan belli bir kesime hitap edip geriye kalan milyonlarca insanı sallamayan bir parti kafasına göre takılamaz? (Konuyu dağıtmamak kaydıyla) Türbanla derdim yok bu arada hala gereksiz bulsamda takan insana saygı duyuyorum. Böyle bir inancı varsa bu onun hayatıdır. Ve iş yerinde takmış okulda takmış hiç önemli değildir. Ama sadece belli bir kesme hitap eden bir parti kaostan başka birşey yaratmaz. Dini duygularada sahip çıkılmalı bunu dindar olmayan biri oalrak söylüyorum. Ama bunun dışında başka şeylerede sahip çıkılmalı. akp nin tek başına kazanamamasını ben de istiyorum. ama sözleşmedekileri yapacakmış gibi düşünerekte vermemek lazım oyu. çünkü %80 i olmayacak. Bunları düşünerek oy veren kendi üzülür başka birşey değil. Dediğin gibi akp tek başına gelmesin diye vermek yeterince geçerli bir sebep zaten. başka birşeye bel bağlamamak lazım şimdilik. KK daha siyasette acemi. Aynı dakika içinde bile kendisiyle çelişiyor, sözünden dönüyor. Bu sözleşme olayı da acemilikten tamamen. Yapamayınca bir sonraki seçim kim güvenipte oy verecek tekrar. Kendine kötülük yapıyor. En az bir dönem daha muhalefette kalmalı ki biraz toparlasın. Ben de tepki için mhp'ye vereceğim ama Bahçeli başbakan olsun mu deseler Allah korusun derim. Maksat mecliste her görüşten insanlar dengeli bir şekilde dağılsın. KK, RTE ve Bahçeliden birisi olacaksa başbakan RTE kötünün iyisi. Ama koltuk sayısı maksimum 200-250 olması lazım. İstediği gibi at koşturamasın diye. Bi anda olabilecek en fazla düşüşte bu olabilir zaten. Şükrederiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 @ShadowFury, o dediğin yönlerin hepsi yasada düşünülmüş ve karşılanıyor. Aktif iş aradığın sürece (nasılsa tazminat gelecek diyip yatmadığın sürece yani) 2 yıl da (abarttım, bir sınırı var ama öyle 3-4 ay değildi yani) iş bulamasan aradaki maaşın ödeniyor, çalıştığın sürede muvazaalı işlem sonucu eksik maaş aldığın kararı verilirse ona göre ödeniyor hem de, işverenin direk işçisi olarak falan yani. Dediğin gibi ama, tüm işçiler aynı korkuda olduğundan aşırı bariz bir durum yoksa ispatlamak, şahit bulmak falan zor. Genel bir problem. Bunun temel sebebi de yüksek işsizlik aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HighSelf Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Buddha said: Ne yapsın peki? Hiçbişey yapmasın mı? En azından AKP tek başına hükümet olmaz oda bana yeter. En azından sadece dini kesmin istekleri üzerine bir hükümet olmaz. Belki demokrasi olur hani. Belki hükümette sadece türbana falan belli bir kesime hitap edip geriye kalan milyonlarca insanı sallamayan bir parti kafasına göre takılamaz? (Konuyu dağıtmamak kaydıyla) Türbanla derdim yok bu arada hala gereksiz bulsamda takan insana saygı duyuyorum. Böyle bir inancı varsa bu onun hayatıdır. Ve iş yerinde takmış okulda takmış hiç önemli değildir. Ama sadece belli bir kesme hitap eden bir parti kaostan başka birşey yaratmaz. Dini duygularada sahip çıkılmalı bunu dindar olmayan biri oalrak söylüyorum. Ama bunun dışında başka şeylerede sahip çıkılmalı. ya tamamda belli bi kesime değil tüm kesimlere hitap eden bi partiden nası bahsedebilirsin ki ? Insanlar kendi aralarında ayrım yapıp birbirlerini ayrı görüyolarsa tüm kesimlere hitap eden bi partinin gelmesi imkansız bi kere. En basitinden Atatürkçülüğü ele al, dinle ilgili konularda bile gayet de hoşgörülüdür ve herkese hitap eder zannedersin ama AKP gibi tüm Anadoluya hitap etme potansiyeline nerdeyse ulaşıcak olan bi parti Atatürkün adını bile ağzına almıyor. Ve herif gayet başarılı ? Bu halkın düşüncelerini ortaya koymazmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=kanalturk&seekTime=02-06-2011%2022:06 kılıçdar kılıçdar kılıçdaroğlu kk kanaltürkte 4 minionu tanklıyor teen genç xxx amatör Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Koymaz neden? Çünkü oy veren başka insanlarda var. Mecliste her milletvekili oy aldığı kesimin sıkıntılarını yansıtıyor. İktidar sadece kendi oy aldığı kesme hitap edip kalan ciddi bir kesimi sallamıyorsa o ülkenin gidişatı pekte iyi olmaz şuanda olduğu gibi. Ama sende haklısın tek başına iktidar oluyorlar ve bunuda aldıkları oylar sayesinde yapıyorlar. Ülkede dediğin gibi bir durumdayken evet her kesime hitap edenin iktidar olma şansı zorlaşıyor. Ama bu benim oyumu değiştirmiyor. Ha CHP'de bu gelişmeler olmasaydı yine oy kullanmazdım. Benim gibi biri açısından umut verici. Ve yakın zamanda her ne kadar çok tutmasada ileriye yönelik artık birilerinin herk kesime hitap edicek ayrımcılık yapmayan bir anlayışı ortaya koyup tohumlarınıda atması gayet güzel. Birileri bunu yapmadıkça siyaset holiganlığının sürekli azalmadan devam etmeside şaşırtıcı olmaz. Tabi burda CHP'nin bu adımı atması ayrı bir fark ayratıyor. Barajı aşamayan bir parti böyle bir zihniyetin tohumlarını atsaydıda ölürdü o tohumlar büyüme şansı olmazdı zamanla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 e bencede daha cok kazanandah daha vergi alınmalı cok mantıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Cok kazanandan cok aliniyor zaten. Yuzde hesabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 yo yüzdeninde artması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 yüzde artsın ancak senede bi trilyon üstü falan vergi verende bariz artış olsun. zengini korkuttun mu ufak gösteriyolla. artıştan kastım %50 olmasın tabi. ama bi zahmet yaşam standartları ülkenin çok üstünde olanlar %20 versin. zaten kdv, gelir vergisi derken o oranda veriyorlar esas sorun 1500TL brüt maaş alanın %53 vergi ödüyor olması, doğrudan ve dolaylı yoldan. zenginler artsın diye demiyorum, ama devleti fakirler yaşatıyor resmen. konuyla ilgili haber Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 yüzdenin de artması nasıl adil oluyor bunu açıklasanıza ya? Herkes kazandığı paradan aynı yüzdede vergi verir, iş olur biter yani amma düşmanmışsınız çok para kazanana ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 güncelledim pelin, yani demek istediğim geneli toplayıp hesapladığında zenginlerin verdiği vergi oranı zaten daha az. dengeye gelsin, herkes kazandığından eşit yüzde versin olur. ancak ortalamanın altında geliri olanlardan daha az alınmasına sıcak bakarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 adam gibi kontrol lazım vergi gibi bi sisteme yoksa tabiki fakiri eziyo sistem, bunu ötesinde zaten yüzdenin arttırılması lazım. kapitalizmin doğası gereği, az kazanan zamanla daha az kazanıyo, cok kazanan zamanla daha cok kazanıyo, orta gelirli aynı gelirde kalıyo. sen az kazanandan vergi almıycaksındaki daha cok fakirleşmesinler bunun yükünüde cok kazanana yükleyeceksinki acık kapansın bu kadar basit. Devletin ortaya koyduğu kapitalist sistemden daha yararlı olduğu yüksek kazanclı kesim tabiki bunun bedelini ödiycek. sermaye düşmanı znegin düşmanı falan komik itaflar bunlar. matematikle gelin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Hııı, yüzdeleri arttırın da bu sefer hiç ödemesinler. Zaten büyük şirketlerden vergi toplamada sıkıntılıyız, iyice bi sıkıntıya sokalım ki arada 3-4 tane doğru düzgün vergi veren kaldıysa onları da vergi kaçırmaya itelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 nileppezdel said: yüzdenin de artması nasıl adil oluyor bunu açıklasanıza ya? Herkes kazandığı paradan aynı yüzdede vergi verir, iş olur biter yani amma düşmanmışsınız çok para kazanana ya bık bık düşünmeden bık bık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Yahu daha çok kazanan da kendi çabasıyla kazanıyor, yine kendi çabasıyla kazanan ama daha az kazanandan yüksek oranda vergi vermesi haksızlıktır. Herkesin eşit olması da komik bir ütopyadır. Fakirden vergi almayıp onun yükünü zengine yüklemek ne demek yani? Zengin çalışsın kazansın, daha yüksek oranda vergi versin, peh.. düşünmeden bıkbıkmış, işiniz gücünüz laf sokmak. Emeğiyle para kazanan adamın başkalarına göre daha yüksek oranda vergi vermesini adil buluyorsunuz sonra ben düşünmeden bıkbık etmiş oluyorum, lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 şimdi öncelikle şu konuda anlaşalımki, kapitalizim adı üstünde kapitali güçlendirir. bu efsanevi "kzanan kendi cabasıyla kazanıyor " efsanesi kazanan elinde olan kapitaline oranla kendi cabasıyla kazanıyor olarak değiştirelim. herkezin eşit olması komik bir utopyadır dmeişsin yanlış, birincisi komik dğeil güzel, ikincisi utopik değil real. am akonumuz bu değil. zaten adam gibi okusan herkezin eşit olmasından bahsetmemişim ben. kapitalist birt sistemde devletin insaların haklarının korumasından bahsetmişim. bak anlatıyım, objektif bir şekilde sıfırdan inşa edicemki mevzuyu rahat anla. Vergi vermek, devletin sana yaptığı hizmetin bedelini ödemektir. kaptalizmi bu akdar savunun biri olarak bunu red etmiyeckeisndir herhalde dimi. devlet bize hiç hizmet etmesin bizde vergi vermiyelim denilmiyormu zaten? peki devlet var olan kapitalist sistemi, acık pazar politikalarının devam etmesini sağlıyarak zaten sermayeye daha fazla hizmet etmiyormu? ne kadar hizmet, o kadar vergi. bak ne kadar basit. hani yine doldur mesajlaırnı lollerle sucluyorsunuz benı!!! lerle ki tek basıma bişi anlatıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 nileppezdel said: yüzdenin de artması nasıl adil oluyor bunu açıklasanıza ya? Herkes kazandığı paradan aynı yüzdede vergi verir, iş olur biter yani amma düşmanmışsınız çok para kazanana ya alın bu adamı.. al al al al.. "alım gücü" diye bir şey yok değil mi? ayrıca geliri daha faza olandan daha fazla vergi almanın arkasında bölüşüm dengesinin sağlanması yatar hani burada "sen enden zenginsizn tu kaka!" demek değil gelir bölüşümünde adaletin sağlanmasıdır ki piyasadaki temel tüketim mallarının fiyatı bellidir zengin oaln da aynı parayı verip alır fakir olan da ama sen "herkesden %20 alacğaım" dersen 1000 birim apra kazanan adamın elidne kalan parayla 100 birim para kalan adamın elidne kalan para arasında çok büyük fark olur gerçek rakamlarla konuşacaksak ayda 20.000 tl kazanan adam ile asgari ücretle geçinen adamın elindeki paradan keseceğin oran aynı olursa 20.000 tl kazanna adam için bu avantajdır keza temel ihtiyaçlarını halen gerçekleştirebilmektedir ha çok kazanan "ama benim lüks tüketimim" diye bilri fakat gel gör ki adı üstünde "lüks" tüketim onu tüketip tüketmemesinin marjinal faydası 0 a yaklaşmaktadır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 İyi de aslında devlet o imkanı herkese sağlıyor, hiçbir şeyi yokken zengin olanlar yok mu? Var. İmkan orada, bunu sağlayacak zekaya ve sosyal yeteneğe sahip olan adam zaten zenginleşir, olmayan da niteliksizliği gereği bu sistemde fakir kalmaya mahkumdur. Devletin zenginlere ekstra hizmet ettiğini düşünmüyorum, devlet sadece dediğin kapitalist ekonomik sistemi sürdürüyor, ama bunu sömürmek herkesin hakkı, herkesin elinde. Beceren beceriyor, beceremeyen sömürülen oluyor. Herkesin eşit olmasına gelince, herkesin nitelikleri eşit olmadığı için herkesin eşit olması zaten en büyük haksızlık olur. Ha buna yakın siyasi sistemler olabilir, çok da güzel olur ama yine de sadece ütopya olduğunu düşünüyorum. Ha keşke olmasa, ben de mutlu olurum öyle bir sistem oluşsa yani :) @babacum: Daha fazla kazanabiliyorsa lüks tüketmek de hakkı. Devletin yapması gereken asgari ücret alanları falan da koruyacak derecede düşük vergi almaktır. Zaten şu anki vergi yüzdeleri de gayet yeterli, tek sorun devlet vergi toplamayı vbeceremiyor. Kankalarının vergilerini affediyor ve millet çatır çatır vergi kaçırırken bunun önüne geçemiyor (veya geçmiyor) bu yüzden olay vergisini adam gibi ödeyen alt/orta sınıfa oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 nilep 15 yaşında hitleri öğrenip "abi adam aslında çok iyi adammış, doğal seleksiyon demiş saygı duyuyorum:D" diyen ergen gibisin ulan sanki sadece ve sadece kıvrak zeka, tecrübe, bilgi vs ile zengin olunuyor bu hayatta. bu kadar underachiever'ın olduğu bir forumda hakikaten bu argümanı savunuyosun ya hahahah. "var olan sistem bu beyler, siz de becerin siz de zenginleşin:P" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 bak şidmi konuyu herkezin eşitli mevzusuna getiriyosunda olay o değil. biliyosunki onu kaybetmem sabaha kadar demogoji yazıp ama ı ıh, pışıııık. ben seninle konuşurmuyum bu mevzuları geciniz efendim. şimdi gelelim şu efsanevi herkeze imkan sağlanıyor mevzusuna. oss'de herkezin kazanma imkanı var ama şifrelileri daha cok imkanı var dersem kzımazsmısın? buna nedne kızmıyorsun? neden anası babası imkanlı olanlar daha imkanlı oluyor "anaları babalrı calısmışta ondan!!!" cok haklısın? peki anası babası dedesi, dedesinin dedesi calışmış insanların sucu ne? sins of our fathersmı? anası babasının evleri yanmış insanın sucu ne? hanı gazel okuyo gibiyim ama, gelipte herkezin imkanı var motalitysinden girersen mevzuya şunları değişrlendirmemiş olman söz klonusu olamaz herhalde. devletin zenginlere ekstra hizmet ettiğ,ini düşünmüyor olabilirsin ama söylüyorsun zaten. serbest piyasa ekonomisini savunup düşünmüyorum demek gibi bir lüksün yok zaten. bir dediğin diğeri tutmuyor. bu benım kendi ideallerimle bi yerlerimdem uydurduğum bişey değil, sistemin yürümesini sağlıyan şey bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 nilep in tum yorumları individualist. ama devlet sosyal bi organdır.. bunu dengelemek durumundadır.. basit bi matematik yapalım 1000 lira gelir 100 lira vergi 100 lira gelir 10 lira vergi simdi 1000 lira geliri olan adam 105 lira vergi verirse kendi vergi olmayan parasından kaybı 5/800 dur 100 lira geliri olan adam da 5 lira verirse kazancı 5/90 dır.. arada daglar kadar fark var.. kimsenin yorumunun zengin %50 fakir %5 versin oldugunu sanmıyorum ama basit matematik gosteriyo ki zenginin alım gucunu %0,625 dusururken fakirin alım gucunu %5,5 arttırıyorsun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Yahu yapabilen var, kapitalist sistemi toptan değiştirmediğin sürece vergi sistemi de değişmemeli diye düşünüyorum. Hayat asla adil olmayacak ki... Ha zaten sosyal darwinist'im yani onu inkar etmiyorum. Forumda pek çok underachiever var evet, ben de underachiever olacağımı düşünüyorum ama bu mevcut sistemden çok da şikayetçi olmama sebep olmuyor. Olay ülkenin genel politikası, vergi politikası değil. Zira başka ülkeye gidenler değerleri bilindiği için gayet başarılı oluyorlar. İlke falan mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar