mightee Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 bu tipik hangisi daha iyi konusu değil arkadaşlar sadece bu ikisinden birini kullananların kullanma sebeplerini öğrenmek istiyorum. ben .net kullanıyorum. sebepleri ise: - yazılım geliştirme işlemini kısaltan çok fazla araçlarının olması özellikle visual studio. - syntax'ı da çok basit ve anlaşılır. - çok fazla kaynak var internet üzerinde
Tesbih Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 e-ticaret sitesi .netle yapılır blog php ile
mightee Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Tesbih said: e-ticaret sitesi .netle yapılır blog php ile hmm kthnxbye
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 her ikisini de kullanırım lakin php'yi severim: - kod yazarken istediğim gibi özgürüm. - kullanıcı hatasını engelleme diye bir derdi yok. işimi biliyosam hata yapmasını severim. - bir şeyi yaparken dünya kadar yöntem ile yapabilirim.
Pluton Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Oce4n said: her ikisini de kullanırım lakin php'yi severim: - kod yazarken istediğim gibi özgürüm. - kullanıcı hatasını engelleme diye bir derdi yok. işimi biliyosam hata yapmasını severim. - bir şeyi yaparken dünya kadar yöntem ile yapabilirim. Tamamen +1
kermit Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 iyide işini bilmeyen adam için ozaman php sıkıntı olur .net daha bi alternatif oluyo işini bilmeyene göre.
mightee Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 son dönemlerde artık projelerde hız daha ön planda o yüzden .net her zaman daha cazip geldi bana, kolay olması da kullanan herkesin bilmeyen kitleden oluşması gerektiği anlamına gelmez. ben çok iyi biliyorum o zaman php de yazayım mantığı saçma bi yerde.
Pluton Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 kermit said: iyide işini bilmeyen adam için ozaman php sıkıntı olur .net daha bi alternatif oluyo işini bilmeyene göre. işini bilmeyen adam yapmasın abi o zama bu işi, hem işi bilmeyip hemde iş mi yapacak ki
kermit Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 ne alaka lan herkes anasının karnından default php bilgisiytlemi doğuyo
El-Barto Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 kod yazarken istediğin gibi özgür olmak ne demek ya :)
Tesbih Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Open source olunca kendine özel php yazıyormuş arkadaş
El-Barto Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 aslında verdiği 3 nedenden de bişey anlamadım ben :) hata yapmayı niye seviyosun ve neden .net'te bişeyi yapmanın tek yolu olduğunu düşünüyosun?
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 diller arası farkları anlattırmayın şimdi. asp.net tamamen oop yazılmaya zorlatılmış bir dildir. hata yapma şansın yoktur, izin vermez. Bir değişkeni string tanımlarsan o stringdir. php'de ise her istediğin şekilde yazabilirsin. bir değişken, sen ona ne atarsan o olur. (string olur int olur class olur. olur da olur) ve her zaman için php bana daha hızlı gelmiştir.
Tesbih Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 strict typingin avantajı daha çok bence
reyou Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 php bilmem .net cok az bilirim, .net debug etmesi cok guzel, hele visual studio ve iis7 muthis bir ikili.
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 Oce4n said: diller arası farkları anlattırmayın şimdi. asp.net tamamen oop yazılmaya zorlatılmış bir dildir. hata yapma şansın yoktur, izin vermez. Bir değişkeni string tanımlarsan o stringdir. php'de ise her istediğin şekilde yazabilirsin. bir değişken, sen ona ne atarsan o olur. (string olur int olur class olur. olur da olur) ve her zaman için php bana daha hızlı gelmiştir. asp.net dil değildir. dilin oop olmasıyla, strong type bir dil olması arasında doğrudan bir ilgi yoktur. bana kalırsa type safety candır. bu olumsuzluk değil, bir tercih meselesi olabilir.. php'nin daha hızlı olduğu bir efsaneye dönüşmüş ama fazlasıyla tartışmaya açık bir konu. yani performans çok farklı açılardan değerlendirilebilir ve asp.net'in bariz hızlı olduğu konular da var. falan fişmekan bu muhabbet böyle uzar. php döver, asp.net ezer, java imba, nerf RoR gibi işte..
El-Barto Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 valla bende strong typing seviyorum hatta üstüne resharper'ın kurallara zorlayan bi addonu var adını unuttum, onu da kullanıyorum. gerçi unsafe keywordu kullanarak, weak typingde oluyo ama gerek yok :)
4Ever Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 Arkadaşların dediği gibi PHP çok rahat bir dil kısıtlama yok sınırlama yok, bodoz yaz gitsin misali gerci PHP6 ile ortadan kaldırmaya çalışıyorlar ama ne kadar başarılı olacak bilemiyorum. Bence .NET ve PHP arasındaki olay tamamen tercih meselesi, .NET'in ne kadar kaynağı varsa PHP'nind e internet üzerinde o kadar Geliştiricisi ve Kaynakları mevcut, özellikle facebook bu konuda cok büyük adımlar atıyor. Ayrıca Linux bir yapıda çalışmak bambaşka bir olay, linux tercih ediyorsanız .NET ile pek alakanız kalmıyor gibi. Benim tercihim Java+PHP
El-Barto Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 .net linux içinde çözümler varya hem development, hemde server için.
Pluton Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 kermit said: ne alaka lan herkes anasının karnından default php bilgisiytlemi doğuyo Ben öğrenmesin demedim ki, iş yapmasın dedim. Öğrensin sonra iş yapsın
4Ever Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 El-Barto said: .net linux içinde çözümler varya hem development, hemde server için. Tabiki var ama ne kadar verimli ona bakmak lazım.
senko Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 ikisinden de gram cakmiyorum :( dil high level oldukca benim kavrayisim azaliyor. c/cpp guzel o yuzden.
haydari Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 php kullanıyorum çünkü sadece bunu biliyorum. ama mesela türkçe karakterli bir csv dosyasını ya da ne biliim excel dosyasını falan işlemek ölüm. sürekli bu tür dertlerin oluyor. hiç .net yazmadm bilmiyorum ama .net çalışan arkadaşlardan bir kaç kat hızlıydım. bunun bir kısmı dilden kaynaktan olsa gerek. sanırım. yani blog falan php e-ticaret .net doğru olabilir. zira php ile ciddi bir şeyler yapmak daha zor sanki facebook a baksana :)
El-Barto Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2011 4Ever said: El-Barto said: .net linux içinde çözümler varya hem development, hemde server için. Tabiki var ama ne kadar verimli ona bakmak lazım. linuxa mono kurup .net kullanan var baya tanıdığım, şimdiye kadar hiç sorun olmadı ama ben bildiğimden şaşmayıp windows ve iis ikilisiyle mutluyum yine de :D
Öne çıkan mesajlar