forgiver Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Knight oyunu ile para kazanmak Soru: 17 yaşındaki oğlum internet üzerinden knight adında bir oyun oynayarak para kazanmış. Ben buna karşı çıktım ve haram olduğunu söyledim, ama bana inanmadı. Oynanan oyunda karakterleri öldürerek, savaşarak silah ve güç kazanılıyor, bunlar şifreler ile daha sonra başka kişilere satılıyor ve ciddi paralar kazanılıyor. Örneğin oğlum 2 ay oynayıp internet üzerinden 1 milyar TL'ye satmış, bu durum çok canımı sıkıyor, interneti kapattım, ama çözüm değil, bu haram mı? Cevabınızı o da okuyacak. Cevap: Anladığım kadarıyla bu savaş oyununda başarılı olmak (daha çok öldürmek ve daha çok silah kazanmak) için gereken oyun tarzını buluyor ve bu yöntemi meraklısına satıyor ki, o da aynı şekilde oynasın ve kazansın. Eğer böyle ise kazanılan paranın helal olması, öğretilen şeyin meşru (mübah, faydalı, zararsız...) olmasına bağlıdır. kim kimi trollemiş belli deil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 cevap troll. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 haram dedim bana inanmadı haram mı? diye sormak da adamın cehaletini ne kadar güzel yansıtıyo. türkiye ortalaması bu işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 ikisi de birbirini trollemiş bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Buna hala üzülürüm ortaokuldayken 100milyon oyun parası eden gold bar hileyle basılabiliyordu yüzlerce vardı hepimizde arkadaşlarla geçenlerde reklamını gördüm 3.5 tl 1 gold bar olmuş hepsini satsam 3-5 milyar para ederdi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 aklıma hep bir insan hırsız olur şu olur bu olur ama sırtında nasıl haç taşır konusu geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 benim de aklıma o geldi ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sir.Enis Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 zamanında bende bin tl civarında para kazanmıştım çok güzel oyundu :D şimdi soruyorum bu para haram mı ? afiyetle yedim parayı... sorum şu o zamanlar günah olduğunu söyleyen kimse olmadı bana bilmiyordum. suçsuz muyum hakim bey ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 dershane paramin buyuk cogunlugunu ko'dan kazandim ben. sonra dandiri universiteye gittim burdan soyleyebiliriz ki ko haramdir. helal olsa iyi universitede olurdum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Troll-o-meter ┌──────────────┐ ▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌ 100% Troll └──────────────┘ Troll Seviyesi : "TEHLİKELİ!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
izmarit02 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 senko said: dershane paramin buyuk cogunlugunu ko'dan kazandim ben. sonra dandiri universiteye gittim burdan soyleyebiliriz ki ko haramdir. helal olsa iyi universitede olurdum. :D:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheRiverBelow Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 ikisi de birbirini trollemiş, ama ikisi de farkında değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 adam kasiyor satiyor nesi haram lan bunun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Geçen bu başlıgı gordukten sonra baktımda hala hileyle hurdayla kasılan karakterler 150-200 liraya gidebiliyormuş napsak bunun işine mi girsek acaba bizde :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Emeğe saygı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MelvinUdall Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 donanimhaber'de çatır çatır itemsız karakter satıyorlar. para ediyor yani karakterler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 iyi satmış la velet aferim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 kınayt onlayn adlı bir oyundan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar