Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

knight oyunu ile para kazanmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Knight oyunu ile para kazanmak

Soru:
17 yaşındaki oğlum internet üzerinden knight adında bir oyun oynayarak para kazanmış. Ben buna karşı çıktım ve haram olduğunu söyledim, ama bana inanmadı. Oynanan oyunda karakterleri öldürerek, savaşarak silah ve güç kazanılıyor, bunlar şifreler ile daha sonra başka kişilere satılıyor ve ciddi paralar kazanılıyor. Örneğin oğlum 2 ay oynayıp internet üzerinden 1 milyar TL'ye satmış, bu durum çok canımı sıkıyor, interneti kapattım, ama çözüm değil, bu haram mı? Cevabınızı o da okuyacak.

Cevap:
Anladığım kadarıyla bu savaş oyununda başarılı olmak (daha çok öldürmek ve daha çok silah kazanmak) için gereken oyun tarzını buluyor ve bu yöntemi meraklısına satıyor ki, o da aynı şekilde oynasın ve kazansın. Eğer böyle ise kazanılan paranın helal olması, öğretilen şeyin meşru (mübah, faydalı, zararsız...) olmasına bağlıdır.

kim kimi trollemiş belli deil
Mesaj tarihi:
Buna hala üzülürüm ortaokuldayken 100milyon oyun parası eden gold bar hileyle basılabiliyordu yüzlerce vardı hepimizde arkadaşlarla geçenlerde reklamını gördüm 3.5 tl 1 gold bar olmuş hepsini satsam 3-5 milyar para ederdi :D
Mesaj tarihi:
zamanında bende bin tl civarında para kazanmıştım çok güzel oyundu :D
şimdi soruyorum bu para haram mı ? afiyetle yedim parayı...
sorum şu o zamanlar günah olduğunu söyleyen kimse olmadı bana bilmiyordum. suçsuz muyum hakim bey ?
Mesaj tarihi:
dershane paramin buyuk cogunlugunu ko'dan kazandim ben.
sonra dandiri universiteye gittim

burdan soyleyebiliriz ki ko haramdir.
helal olsa iyi universitede olurdum.
Mesaj tarihi:
Troll-o-meter

┌──────────────┐
▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌ 100% Troll
└──────────────┘

Troll Seviyesi : "TEHLİKELİ!"
Mesaj tarihi:
Geçen bu başlıgı gordukten sonra baktımda hala hileyle hurdayla kasılan karakterler 150-200 liraya gidebiliyormuş napsak bunun işine mi girsek acaba bizde :D
  • Yeni Oluştur...