Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PS3 tamiri

xaty

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Bir süredir ps3,wii,xbox arasında gidip geliyordum. Geçenlerde iş yerimden bir arkadaş bahsettiğimde kendisinde ps3 olduğunu ama bozulduğunu, sonra da yenisini aldığını söyledi. Eskisini veriyim, bi baktır istersen şeklinde gelişti olaylar.

PS3'ü aldım ondan. Ekran kartının bozuk olduğunu, tamir ettirilebildiğini söyledi. Ama ps3 hakkında en ufak bir fikrim yok. Nerede, kaça yaparlar bilmiyorum. Muhtemelen çakallıkta baya vardır bu işte. Sizlerin tavsiye edeceği bir yer var mı bu iş için? Tamir ettirmek istiyorum ama sorunun ne olduğunu da tam olarak bilmiyorum açıkçası.

Bir de tahmini ne kadar tutar bunun çözümü?
Sosyal ağlarda paylaş

İnternette aratınca çıkıyor bir şeyler, bahsettiğim arkadaş da yapıldığını söyledi ama biraz masraflı dedi. Ama benim bi fikrim yok açıkçası. Gidip bir yere para verip yaptırdığımı sanmaktan korkuyorum, ya da önce biraz çalışıp sonra tekrar dağılmasın diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

ekran kartı tamiri diye birşey duymadım ben. benimki 1 senedir bozuk yatıyo öyle. o yüzden diyorum

hiç tamir etmeyi ya da ettirmeyi denedin mi? internette baya bi fix'le ilgili şeyler dönmüş, eve gidince denicem sanırım bir kısmını

beceremezsem knox'un dediği yerle iletişime geçerim
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

ekran kartı tamiri diye birşey duymadım ben. benimki 1 senedir bozuk yatıyo öyle. o yüzden diyorum

abi sendekindeki sorun nedir? yaptırmaya niyetin yoksa seninkini de alıyım, ikisini birlikte yaptırıyım

gerçi yapıyorlar mı yapmıyorlar mı bilmiyorum hiç.. sen sordun da mı yatıyor öyle? yok mu çaresi?
Sosyal ağlarda paylaş

an itibari ile ps3'ü kendi kendime tamir etmiş bulunuyorum :D

biraz şansımın yaver gitmesiyle iş halloldu

tüm parçaları söktüm (fana kadar)
termal macunu temizledim
tüm parçaların tozunu alıp hafif nemli bezle sildim iyice
termal macunun önceden sürülü olduğu yerleri çakmakla 5-8dk arası ısıttım bi güzel (ara ara alev değcek kadar yaklaştırarak, ama genelde 0.5cm uzaktan, hafif o bölgede gezdirerek)
sonra 20-30dk bekledim, hem nemli bezle sildiklerim iyice kurudu hem de ısıttığım kendine geldi
termal macunu tekrar sürdüm güzelce
geri topladım sistemi

taş gibi oldu alet. (tek sorun şu an hiç oyunum olmaması ve tek bir kolum olması)

şaka maka, baya şans yaver gitti. orayı ısıtcak hiç bir şey bulamadım evde, komşudan çakmak istedim. laptop fanı bozulmuştu, yeni fan almıştım. yanında termal macun yollamışlardı, bugüne kısmetmiş (hiç aklıma gelmezdi ps3'te kullancağım). oyunum yok ama psn bedava oyun dağıtıyormuş 2 tane.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...