Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ahlak Bekçiliği?

Soimyr

Öne çıkan mesajlar

Adam tam bir şerefsiz evladıymış.

Bizim de müdürümüz aynıişi yapmıştı lisede, tabi mesaj falan değil de. Baloda alkol kullanılacak diye davetiyelerin üzerine okulun logosunu koymamıza dahi izin vermedi. 5 kuruş para desteğinde bulunmadı. Davetiyeleri komisyon olarak cebimizden karşıladık falan.

Sırf yapılmasın diye birçok engel koymaya çalıştı ama en nihayetinde hallettik, müdür yardımcıları falan sağolsun.

Hayvan herifin mesajında kelimesi geçince haklı oalrak araştırma başlatılmış yanlız. Çünkü çok önem veriyorlar o konuya, balo olduğu için değil sadece yani. Şüphesinde bile hemen yardırıyorlar.

Yazık, çocukların heyecanını sömürmüşler.
Sosyal ağlarda paylaş

Düşününce biz böyle tek taraflı bakıyoruz gibi kim bilir belki orda torbacı kardeşi falan okuyodur hadi sevişsinler onda bir sıkıntı yok (18 yaşın altındaysa onu da yapmasınlar hem yasak hem ben 18 yaşın altındayken hiç sevişmemiş bir nerd idim onlarda öyle olsun) gerçekten olayın içinde eroin falan varsa o zaman olabilir.

Sorun kullandıgı dilde adam direk 'cocuklarınız eroin alıp birbirine çakıyor' demeseymiş iyiymiş.

Yoksa bakıyoruz elde 18 yaşın altında sevişen eroin kullanan tipler varsa ona bende karşıyım ha yoksa o zaman ögretmenın kabahati, hatta varsa bile kullandıgı dilden ögretmenin kabahati.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

(18 yaşın altındaysa onu da yapmasınlar hem yasak hem ben 18 yaşın altındayken hiç sevişmemiş bir nerd idim onlarda öyle olsun) gerçekten olayın içinde eroin falan varsa o zaman olabilir.

Sorun kullandıgı dilde adam direk 'cocuklarınız eroin alıp birbirine çakıyor' demeseymiş iyiymiş.

Hayır 18 yaşının altında sevişmek yasak falan değil bu birincisi. ikincisi de uyuşturucu satılması gibi bir ihtimal varsa gider önlem alır çocukların rahatça eğlenmesini sağlamaya çalışırsın, böyle bir korkun varsa okula aileleri çağırır, çocuk uyuşturucu kullanıyorsa nasıl anlanır, çocuk uyuşturucudan nasıl uzak tutulur gibi bir seminer verirsin. kalkıp ailelere bunlar fuhuş yapar, hap atar, birbirini düzer diye mesaj atmazsın. bu mesajın da hoş görülebilecek herhangi bir yanı yok, bu adamla ilgili empati yapmaya kalksaydım mavi ekran verirdim zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

18 yaşın altında sevişmenin hukuki olarak ceza oldugunu söyluyorum ben başka bir yeni kanun çıktıysa bilemem.

Onun dışında iki gram okuyaydın kör kör yazmasaydın da benim orda çocuklar uyuşturucu kullanıyorlarsa bile adamın kullandigi dil hatalı dedigimi okusaydın. Hayır muhalif olmak için olma bildigin rezil ve komik görünüyorsun.

Basitçe cidden 18 yaşın altında sevişen ve uyuşturucu kullanan bir grup varsa buna bende karşıyım ama hocanın kullandıgı dil ve yontem hatalı dedim şunu algılamaya aciz degiliz sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Google falan var nolur beni yormayın gidin yazın 18 yaşın altında seksin cezası falan diye çıkar illa. Doğrudur 18 yaşın altında hiç kimse sevişmemeli!!!11!!1 demiyorum ben sadece böyle bir kanun var anlamında söyledim ben koymadım kanunu :D

ekşisözlükten aldım şunu
şu an tck.nun 416/3 maddesine göre suçtur
madde aşağıdadır

on beş yaşını bitiren bir kimsenin cebir ve şiddet veya tehdit kullanmak su-
retiyle ırzına geçen veyahut akıl veya beden hastalığından veya kendi fiilinden
başka bir sebepten veya kullandığı hileli vasıtalardan dolayı fiile mukavemet
edemiyecek bir halde bulunan bir kimseye karşı bu fiili işliyen kimse yedi sene-
den aşağı olmamak üzere ağır hapis cezası ile cezalandırılır.

yine bu suretle ırz ve namusa tasaddiyi tazammun eden diğer bir fiil ve ha-
rekette bulunursa üç seneden beş seneye kadar hapsolunur.

reşit olmıyan bir kimse ile rızasiyle cinsi münasebette bulunanlar fiil daha
ağır cezayı müstelzim bulunmadığı takdirde altı aydan üç seneye kadar hapis ce-
zası ile cezalandırılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

18 yaşın altında sevişmenin hukuki olarak ceza oldugunu söyluyorum ben başka bir yeni kanun çıktıysa bilemem.

O.. aciz degiliz sanırım.

Sayın Mithat,

diyorum ki; daha medeni bir dil kullansa bile bir öğretmenin böyle bir mesaj atması kesinlikle kabul edilemez. Baştan mantık hatası olduğunu söylüyorum. O mantıktaki biri için dil de bir gariplik yok bence. Ayrıca 18 yaşın altındaki 2 insanın cinsel ilişkiye girmesinin ne gibi bir yaptırımı varmış?
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca google'ladım. reşit olmayan kişiyle ilişki üzerine bir yasa var evet ama 18 yaş altı iki kişinin ilişkisinin yargıya gitmesi sonucu ne olacağına dair yığınla yorum var. gördüğüm kadarıyla da emsal yok. hatta al: http://www.hukuki.net/archive/index.php?t-27135.html&s=6e0109181d51df86d515dbd6c66a2a37
Sosyal ağlarda paylaş

Hadi sevişmeyi geçiyorum onun kanununu yazdım da uyuşturucu kullanan bir genç topluluk varsa bunla ilgili ögretmenler bişi yapmak zorundadır bunun daha politikası falan olmaz adamın kafa yapısı nedir ne degildir bilmem ama şaka maka uyuşturucu varsa işin içinde belki bu degil ama bişiler yapılması gerekir. Çagırırsın seminer falan dendi harbi o olur bu ogretmenın yaptıgı hatalı ama dedigim gibi uyuşturucu varsa bunla ilgili bişi yapılır sessiz kalınılmaz sonuçta yanılıyor muyum.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Ayrıca google'ladım. reşit olmayan kişiyle ilişki üzerine bir yasa var evet ama 18 yaş altı iki kişinin ilişkisinin yargıya gitmesi sonucu ne olacağına dair yığınla yorum var. gördüğüm kadarıyla da emsal yok.

Yok zaten dava edilmedigi sürece sorun yok kimse karışamıyor sonuçta ama dava ederse hatun tarafı o zaman çocuk davası vs tarzı bişiler var bende hukuk okumuyorum bilmiyorum da benimde arkadaşın öyle bir durumu olmuştu çocuga baya bildigin manevi tazminat ödettirmişlerdi 18 yaşın altında diye hapis olmamıştı belki herkese öyledir belki bu nadir olan bişidir onu cidden bilemem.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Açık konuşmak gerekirse, ben 18den önce hiç sevişmedim onlarda sevişmesin.

abi sunu okuduktan sonra 5dk gulme krizine girdim dukkanda musteriden dayak yicektim az kalsin dsddfsg.

evet turkiye liseli gencligi senin sevismeni ve seks yapmani bekliyor. sevistiysen onlarda baslicaklarmis.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...