speedy21 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 69 Yaşındaki Mustafa Dede, Kağıt Toplayıp Öğrencilere Burs VeriyorKırıkkale'de yaşlı bir vatandaş, öğrencilere burs verebilmek için kağıt topluyor. Sabahın erken saatlerinde kağıt toplamaya başlayan Mustafa Güleç (69), gece geç saatlere kadar, Kırıkkale'nin caddelerini arşınlıyor. Topladığı kağıtları satan Güleç, biriktirdiği paranın bir kısmını öğrencilere burs, bir kısmını ihtiyaç sahibi ailelere erzak, bir kısmını ise dünyada mağdur olan Müslüman insanlara yardım kuruluşları aracılıyla gönderiyor. Güleç'i tanıyan esnaf da onun bu çabasına kağıtlarını biriktirerek destek veriyor. Kırıkkale Makine Kimya Endüstrisi (MKEK)'nden emekli olan Güleç, paraya ihtiyacı olmadığını, huzuru yardım yaparak bulduğunu söyledi. 1994 yılından beri kağıt işiyle uğraştığını açıklayan Güleç, "Ellerim tutuyor ve gözüm görüyor. Elhamdülillah sağlım ve sıhhattim yerinde. Allah (CC) bana ömür verdikte, insanlara yardım etmek için çalışmaya devam edeceğim. " dedi. Bir Müslüman'ın acı çektiğinde kendisinin de acı çektiğini ifade eden Güleç, "Acı çeken insanlara önce dua ediyorum. Ardından yardım etmek için, sabahın erken saatlerinde yollara düşüyorum. Kağıt toplamak için gece yarılarına kadar çalışıyorum. Kazandığımı yardım kuruluşları aracılıyla Müslüman insanlara gönderiyorum. " diye konuştu. Eğitimin çok önemli olduğunu dile getiren Güleç, "Bir öğrenci maddi imkansızlıklar yüzünden gazetesini alamamış. Ben de bir yıl süresince gazetesini aldım ve okuması için verdim. Ayrıca Pakistan'daki yoksul insanlara göndermek için hazırladığım bir miktar para vardı. Bir öğrencinin zor durumda olduğunu öğrendim. O parayı öğrenciye verdim. Arkasından kendine bakacak konuma gelene kadar, burs vermeye devam ettim. " şeklinde konuştu. Burs verirken ayrım yapmadığını belirten Güleç, "Sadece ihtiyacı olup, olmadığına bakıyorum. İhtiyacı olana yardım etmek zorundayız. Aslına bakarsanız bütün toplum eğitim konusunda sorumludur. Eğitimsiz kalan bir toplum, diğer toplumların altında hep ezik kalır. Büyümek için eğitime ihtiyacımız vardır. " dedi. Güleç'in yardımsever bir kişiliğinin olduğunu ifade eden Kırıkkale esnafı Ali Kaplan, "Güleç'e katkı sağlamak amacıyla, ürünlerden çıkan karton ve kağıtlarımızı biriktiriyoruz. Daha sonra Güleç, geldiği zaman veriyoruz. O hem hem de biz mutlu oluyoruz. " dedi. Kaynak: http://www.haberler.com/69-yasindaki-mustafa-dede-kagit-toplayip-2757990-haberi/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 amcaya helal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Elleri öpülesi bir dede. Melami olabilir büyük ihtimal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 inanmadım ben habere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Hala böyle insanlar çok şükür ki var... Millet Allah diyen hayvan videosu arasın dursun, hanginiz bu adamın %5i kadarsınız? Eminim öyledir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 vaperon said: Hala böyle insanlar çok şükür ki var... Millet Allah diyen hayvan videosu arasın dursun, hanginiz bu adamın %5i kadarsınız? Eminim öyledir... adam hristiyan yada başka bişey falan olsa topa tutarlardı, kurşuna dizerlerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Onu yapan insan düz yobaz işte. Yardımsever olmanın, insanlara yardım etmenin neresi yanlış? O dediğin zihniyetin Türkan Saylan çok reröre diyen zihniyetten bir farkı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 kırıkkale denmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 vaperon said: Hala böyle insanlar çok şükür ki var... Millet Allah diyen hayvan videosu arasın dursun, hanginiz bu adamın %5i kadarsınız? Eminim öyledir... yüce isa bu nası kötü bir bağlantıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Fistan said: inanmadım ben habere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 bir bursa degil tabii... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Alındın mı yoksa ekmek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 o değil de bu haber eski değilmiydi ya? vatanda fln okudum gibi hatırlıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Bu tarz benzer bir hikayeyi daha önce duymuştum sanırım diyordum, hatırladım... Bu amcama benzer biri, Çin'de yaşamış, Bai Fang Li... Hikayesi için; http://english.dizigui.com.my/content/virtuous-mr-bai-fang-li Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 hep sevap achievementi kasmak icin bunlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HighSelf Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 haber doğru ama bu işte bi manipülasyon olabilir, dedeyi seçimlere hazırlıyolar belki de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 vaperon said: Alındın mı yoksa ekmek? yok saçmalamışsın sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 bu adamın müslümanlığı nerde recep tayyibin müslümanlığı nerde diyerek hükümete çakmak istiyorum bu konuda. ben bile rteden daha müslümanımdır muhtemelen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 darildin mi cicim bana, hic bakmiyorsun bu yana, darildinsa barisalim, kumru gibi koklasalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Yalnız müslümanlığı şöyle algılayanlar var ya ona seviniyorum bunlarda müslüman diger heriflerde müslüman onlar aglıyor zengin bu kagıt topluyor bağış yapıyor arada ki fark çok acı çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 ops Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Mithat said: Yalnız müslümanlığı şöyle algılayanlar var ya ona seviniyorum bunlarda müslüman diger heriflerde müslüman onlar aglıyor zengin bu kagıt topluyor bağış yapıyor arada ki fark çok acı çok. e cünkü olay müslümanlikta degil insanlikta bitiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 ben şeyi merak ettim, sadece kağıt toplayarak bu kadar kazanılıyor mu yav? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Geri dönüşüm işinde para var. Bide esnaf sürekli ayırıp kağıtlarını veriyormuş. Çok biriktirdiyse çok kazanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Arkadaşlar Melamileri araştırın biraz dedenin hangi ekolde olduğunu görürsünüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar