Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nüfus planlama (Malatyaya +10k)

xaty

Öne çıkan mesajlar

dasaaa said:

halkın ve yöneticilerin düşünce yapısını bir türlü çözemiyorum.
"sorunu görmezden gel ve hayal dünyasında yaşa." tarzı bişiler olsa gerek. keza benim gibi vasat bi adamın bile düşünebileceği şeyler ile uğraşıyoruz.

Başbakanlıkta muhtemelen senin gibi düşünen bir kaç kurmay vardır ve bu öneri devlet erkanının önüne mutlaka gelmiştir. Peki neden kabul edilmemiştir de böyle çağdışı bir yönteme gidilmiştir?

Özünde Erdoğan yapması gerekeni yapıyor. Adam tüccar ve maliyet hesabı yapıyor. Diyor ki; ölüm oranlarını düşürüp hayat standartlarını yükseltmek yerine hadi herkes 3-5 çocuk yapsın deriz ve AKP'ye oy veren kitlenin nüfusu artarken;

a) sosyal ve sağlık giderleri için yapılan harcamalar artmayacaktır,
b) hayat standartları iyileşip dikey bir sosyal sınıf atlaması yaşanmayacak ve hedef kitle grubu korunacaktır.

Erdoğan yanlış birşey yapmıyor. İstediğini yapıyor.

Yanlışı bu millet onu seçerek yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu 3 çocuk konusunda haklı aslında. Sonuçta her aile 2 çocuk yaparsa nufus dengede kalır. Hatta yine düşer herkesin evlenmeyeceğini, erken ölümleri falan düşünürsen.

Ama işte nufus çok da 75 milyona yetmeyen resourcelar, altyapı, eğitim, sağlık, işsizlik problemken neye dayanarak bunu söylüyor ilginç. Nufustan yana bir eksiğimiz yok sonuçta kalitesiz bir nufusumuz var
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...