Polyushka Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 "Tatar Ramazan" said: DeathWarrioR said: Bu cumhuriyet yüzbinlerce şehidin kanıyla kuruldu. Yıkmak için yine kan dökülür. Öyle halk iradesi ile şeriat filan gelemez, ülke bölünemez. I. Dünya Savaşı'nda ve Kurtuluş Savaşı'nda askerlerimizin Cumhuriyet'i kuracaz diye mi savaştığını canını malını ortaya koyduğunu sanıyorsun? Hepsi vatanı savunmak, gevur çizmesine çiğnetmemek için atıldı ileriye alla alla nidalarıyla ve canlarını verdiler. Cumhuriyet fikri falan hiçbirinin zerre aklında yoktu, ne askerin ne subayın. Cumhuriyet ülke bağımsızlığını kazandıktan sonra en ideal yönetim biçimi olduğu için Atatürk ve arkadaşlarınca seçilmiş yönetim türüdür. İlk yıllarında konjektür gereği tek partili olarak yarı-faşist bir halde devam etmiş sonraları çok partili olunca ise halk DP'yi başa getirmiştir. Bir insanın ne derece oy verme kabiliyetine sahip olduğunu gösterecek/ölçecek bir yöntem veya cihaz yoktur. Bu yüzden vergisini veren/askerliğini yapan herkes eşittir, halktır. Ve halk ne derse o olur. bunu diyen şahıs, cumhuriyet söz konusu olunca, monarşiyi mi istiyorsun ? diye soran birine, "Tatar Ramazan" said: o kast sistemi istiyo, Hindu kafasında tatar ramazan, sen ne istiyorsun peki ? yani buradaki çarpıklığı ortaya çıkardım diye şimdi bazıları gelir bana, sen kendi oyunla, çobanın oyunu bir tutmuyorsun da der. çünkü dendi. ha beni o kadar elit görüyorsan teşekkür ederim de, benim zaten öyle bir düşüncem yok. benim her zaman savunduğum şey eğitimdir. birilerinin cahil, birilerinin eğitimli olduğu bir toplum ve daima çatışan bir toplum değildir. herkesin eğitimli, herkesin bilinçli olduğu toplumdur. bu konu tamam da, teokratik monarşi'den cumhuriyet'e geçilen evreyi beğenmeyip, cumhuriyete sallayan kişi de pek de eğitimli sayılmaz be hani. fakat, yine de monarşiye de sallamış arkadaş. ne istiyor, geriye kalan tek şey, direk teokratik devlet istiyor sanırım. teokratik bir yönetim, teokratik bir eşitlik, teokratik bir refah ? nasıl olsa halk buna yakın, bunu istiyor. ?? eh, bunlar da sadece hayal olur teokrasi'de. herhangi bir din tarafından kayırılan veya herhangi bir dini veya görüşü savunabilmek için oluşturulan yönetimde. yanılıyorsam, düzelt. sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Cuce said: coğunluk bile değil azınlığın dediği oluyo su anda iktidarda kim var ? demekki çoğunlukmuş adamlar. farklı farklı görüşler meydana gelince biz azınlıkta kalıyoruz. ha sen farklı bişi ima ettiysen orası ayrı konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 insanları makineler yönetmelidir, matrix tez zamanda gerçek olmalıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 yani %47>%53 diyor adam haklı ama kermit'in ilk mesjaı da süper doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 nileppezdel said: Demokrasi olmasın o zaman abi onu diyorum ben de. Sadece okumuşların oy verebildiği bir sistem olsun, adına başka bir şey diyelim. AKP'ye oy verenler ve AKP'nin oy toplama sistemi konusunda "balık verme ve balık tutmayı öğretme arasındaki fark"'ı anlatan kısa hikayeyi kullanmıştım zamanında bir başka başlıkta. AKP ev verir bişey yapar ama halka kendi işini bulma imkanı sağlaması lazım sadece yancılarına iş vereceğine. AKP halk için çalışmıyor, o yüzden devlet gelişmiyor. Ama böyle ufak şeylerle kandırıyorlar. Halk kandırılıyor, ve evet ben tepeden bakıyorum bunu inkar etmiyorum. Onların yerinde olsam ben de o vaatlere evet derdim. Ancak eğitimli olsam da heralde "ulan bunu vaad ettiler bana ama neden bizi buna muhtaç bıraktılar ki 9 senedir?" derim ve oyumu vermem diye de düşünüyorum. O yüzden diyorum ya kermit, halk için halka rağmen. Zaten sufi'nin de dediği gibi demokrasiyi savunmuyorum ben, insanların kendi kendilerini yönetebileceğini sanmak safça bir polyannacılıktır "ya okumamış insanın sünnet derisi kadar beyni yok" bunu mu yazıyosun gelip OKUMUŞ İNSAN. sen misin okumuş insan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 kermit said: Cuce said: coğunluk bile değil azınlığın dediği oluyo su anda iktidarda kim var ? demekki çoğunlukmuş adamlar. farklı farklı görüşler meydana gelince biz azınlıkta kalıyoruz. ha sen farklı bişi ima ettiysen orası ayrı konu. %50'nin üzerinde oy almadılar ya, ondan bahsetti heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 kermit said: Cuce said: coğunluk bile değil azınlığın dediği oluyo su anda iktidarda kim var ? demekki çoğunlukmuş adamlar. farklı farklı görüşler meydana gelince biz azınlıkta kalıyoruz. ha sen farklı bişi ima ettiysen orası ayrı konu. onu demek istedim ama adamlar 48'ise demekki %52 ve barajda takılanlar akp'yi istememiş. e böle bakıncada akp azınlık işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Vingthor said: nileppezdel said: Demokrasi olmasın o zaman abi onu diyorum ben de. Sadece okumuşların oy verebildiği bir sistem olsun, adına başka bir şey diyelim. AKP'ye oy verenler ve AKP'nin oy toplama sistemi konusunda "balık verme ve balık tutmayı öğretme arasındaki fark"'ı anlatan kısa hikayeyi kullanmıştım zamanında bir başka başlıkta. AKP ev verir bişey yapar ama halka kendi işini bulma imkanı sağlaması lazım sadece yancılarına iş vereceğine. AKP halk için çalışmıyor, o yüzden devlet gelişmiyor. Ama böyle ufak şeylerle kandırıyorlar. Halk kandırılıyor, ve evet ben tepeden bakıyorum bunu inkar etmiyorum. Onların yerinde olsam ben de o vaatlere evet derdim. Ancak eğitimli olsam da heralde "ulan bunu vaad ettiler bana ama neden bizi buna muhtaç bıraktılar ki 9 senedir?" derim ve oyumu vermem diye de düşünüyorum. O yüzden diyorum ya kermit, halk için halka rağmen. Zaten sufi'nin de dediği gibi demokrasiyi savunmuyorum ben, insanların kendi kendilerini yönetebileceğini sanmak safça bir polyannacılıktır ya okumamış insanın sünnet derisi kadar beynin yok bunu mu yazıyosun gelip OKUMUŞ İNSAN. sen misin okumuş insan? hakarete ne gerek var? benle ne derdin var ayrıca? Senin beğenmediğin görüşüm var diye böyle sallamak seni çok mu üstün yapıyor benden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 nileppezdel said: Demokrasi olmasın o zaman abi onu diyorum ben de. Sadece okumuşların oy verebildiği bir sistem olsun var zaten. Developmental Democracy. Sistem sadece okumuşların değil herkesin oy verebildiği bir sistem. Temelde farklı olsada bu modelde farklı oranda oy hakkın var Örnek: Lise mezunu: 1 oy (değerinde) Universite mezunu: 2 oy (değerinde) Profesör: 4 oy (değerinde) şeklinde.. Verdiğin oy aynı ama değeri farklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 lol.. temsicilerin oluşturulması ve seçim sisteminin düzenlenmesi tartışılacağına okumuşlar arasında oy verme hakkı tartışılırsa daha uzuuuun yıllar azınlık olan çoğunluk sayılır. bi soğuyun siz de.. alttaki mesaja: hepimizi sürerim lan.. seni, seni, beni... hepimizi!!!! LOADING kavimler göçü v2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Bravo çok üstün bir adammışsın, sen yönetsen keşke ülkeyi. Beni de sürdürürsün hepimiz rahatlarız :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 açtık. seçim sistemi ve oy hakkından biraz daha ilereyip 27mayıs ve menderes'in idamına doğru geçelim artıkın. adamın tek olayı seçilmek değildi nihayetinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 mahalle baskısına dayanamayan bir admin daha!11!1!1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 eahuauaua ne baskı ne baskı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 iyi ki astılar asmasalar 2023'ü bulmazdı çökmemiz 83te falan biterdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 adamda mafya tipi var.. don menderes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leadman Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 27 Mayıs alkol bayramıymış bu arada. Facebook'ta durum güncelleyerek kutlayan ergen kızlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 sonuç olarak asma kısmında başarılı oldular ama öldürme kısmında başarılı olamadılar. bütün benzer örneklerindeki gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 neyi öldürmediler sadece ölüm günlerinde hatırlamak dışında, yada sağda solda duymadığın sürece ne zaman aklına geliyo bu idam edilen adamlar lo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 öldüğünden beri onun izinden gidiyorum diyen adamlar tarafından yönetiliyorsun, yetmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 izinden giderken icraat varmı ? senin sadece ölüm yıldönümündfe hatırlamandan ne farkı var ? yok bi fark o yüzden sorun değil takılsınlar sende takıl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 iyi oldu kötü oldu diye bir yorum yapmadım ki, öldürdük oh diye cinayeti alkışlayanların boş yere sevindiğini söylüyorum. hiçbir şeyden kurtulma sözkonusu değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Ulusal Kanal'ı izliyorum da, acaip gaza gelmişler 27 mayıs devrimi amarigan gladyosu hede hödö diye Bi yandan da bağımsız adaylarının reklamını döndürüyorlar, meclise 30 kişi girsek Akp'yi bile yıkarız diyolar lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Menderesin yaptıkları, icraatleri ve o zamanki durum çok farklı açılardan çok farklı şekillerde tartışılır ama, bir ülkenin başbakanının, idam edilmesi ve yargılama sürecinde bahsedilen durumlara maruz kalması-ki kalmamış olsa bile, bunun ihtimali bile dönüyorsa ortada çok feci bi durum yine- resmen ayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar