Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

27 Mayıs

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

"Tatar Ramazan" said:

DeathWarrioR said:

Bu cumhuriyet yüzbinlerce şehidin kanıyla kuruldu. Yıkmak için yine kan dökülür. Öyle halk iradesi ile şeriat filan gelemez, ülke bölünemez.

I. Dünya Savaşı'nda ve Kurtuluş Savaşı'nda askerlerimizin Cumhuriyet'i kuracaz diye mi savaştığını canını malını ortaya koyduğunu sanıyorsun? Hepsi vatanı savunmak, gevur çizmesine çiğnetmemek için atıldı ileriye alla alla nidalarıyla ve canlarını verdiler.

Cumhuriyet fikri falan hiçbirinin zerre aklında yoktu, ne askerin ne subayın.

Cumhuriyet ülke bağımsızlığını kazandıktan sonra en ideal yönetim biçimi olduğu için Atatürk ve arkadaşlarınca seçilmiş yönetim türüdür. İlk yıllarında konjektür gereği tek partili olarak yarı-faşist bir halde devam etmiş sonraları çok partili olunca ise halk DP'yi başa getirmiştir.

Bir insanın ne derece oy verme kabiliyetine sahip olduğunu gösterecek/ölçecek bir yöntem veya cihaz yoktur. Bu yüzden vergisini veren/askerliğini yapan herkes eşittir, halktır. Ve halk ne derse o olur.

bunu diyen şahıs,

cumhuriyet söz konusu olunca, monarşiyi mi istiyorsun ? diye soran birine,

"Tatar Ramazan" said:

o kast sistemi istiyo, Hindu kafasında

tatar ramazan, sen ne istiyorsun peki ? yani buradaki çarpıklığı ortaya çıkardım diye şimdi bazıları gelir bana, sen kendi oyunla, çobanın oyunu bir tutmuyorsun da der. çünkü dendi. ha beni o kadar elit görüyorsan teşekkür ederim de, benim zaten öyle bir düşüncem yok. benim her zaman savunduğum şey eğitimdir. birilerinin cahil, birilerinin eğitimli olduğu bir toplum ve daima çatışan bir toplum değildir. herkesin eğitimli, herkesin bilinçli olduğu toplumdur.

bu konu tamam da, teokratik monarşi'den cumhuriyet'e geçilen evreyi beğenmeyip, cumhuriyete sallayan kişi de pek de eğitimli sayılmaz be hani. fakat, yine de monarşiye de sallamış arkadaş. ne istiyor, geriye kalan tek şey, direk teokratik devlet istiyor sanırım. teokratik bir yönetim, teokratik bir eşitlik, teokratik bir refah ? nasıl olsa halk buna yakın, bunu istiyor. ??

eh, bunlar da sadece hayal olur teokrasi'de. herhangi bir din tarafından kayırılan veya herhangi bir dini veya görüşü savunabilmek için oluşturulan yönetimde.

yanılıyorsam, düzelt. sevinirim
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Demokrasi olmasın o zaman abi onu diyorum ben de. Sadece okumuşların oy verebildiği bir sistem olsun, adına başka bir şey diyelim. AKP'ye oy verenler ve AKP'nin oy toplama sistemi konusunda "balık verme ve balık tutmayı öğretme arasındaki fark"'ı anlatan kısa hikayeyi kullanmıştım zamanında bir başka başlıkta. AKP ev verir bişey yapar ama halka kendi işini bulma imkanı sağlaması lazım sadece yancılarına iş vereceğine. AKP halk için çalışmıyor, o yüzden devlet gelişmiyor. Ama böyle ufak şeylerle kandırıyorlar. Halk kandırılıyor, ve evet ben tepeden bakıyorum bunu inkar etmiyorum. Onların yerinde olsam ben de o vaatlere evet derdim. Ancak eğitimli olsam da heralde "ulan bunu vaad ettiler bana ama neden bizi buna muhtaç bıraktılar ki 9 senedir?" derim ve oyumu vermem diye de düşünüyorum. O yüzden diyorum ya kermit, halk için halka rağmen.

Zaten sufi'nin de dediği gibi demokrasiyi savunmuyorum ben, insanların kendi kendilerini yönetebileceğini sanmak safça bir polyannacılıktır

"ya okumamış insanın sünnet derisi kadar beyni yok" bunu mu yazıyosun gelip OKUMUŞ İNSAN. sen misin okumuş insan?
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

Cuce said:

coğunluk bile değil azınlığın dediği oluyo su anda

iktidarda kim var ?
demekki çoğunlukmuş adamlar. farklı farklı görüşler meydana gelince biz azınlıkta kalıyoruz.
ha sen farklı bişi ima ettiysen orası ayrı konu.

onu demek istedim ama adamlar 48'ise demekki %52 ve barajda takılanlar akp'yi istememiş. e böle bakıncada akp azınlık işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

nileppezdel said:

Demokrasi olmasın o zaman abi onu diyorum ben de. Sadece okumuşların oy verebildiği bir sistem olsun, adına başka bir şey diyelim. AKP'ye oy verenler ve AKP'nin oy toplama sistemi konusunda "balık verme ve balık tutmayı öğretme arasındaki fark"'ı anlatan kısa hikayeyi kullanmıştım zamanında bir başka başlıkta. AKP ev verir bişey yapar ama halka kendi işini bulma imkanı sağlaması lazım sadece yancılarına iş vereceğine. AKP halk için çalışmıyor, o yüzden devlet gelişmiyor. Ama böyle ufak şeylerle kandırıyorlar. Halk kandırılıyor, ve evet ben tepeden bakıyorum bunu inkar etmiyorum. Onların yerinde olsam ben de o vaatlere evet derdim. Ancak eğitimli olsam da heralde "ulan bunu vaad ettiler bana ama neden bizi buna muhtaç bıraktılar ki 9 senedir?" derim ve oyumu vermem diye de düşünüyorum. O yüzden diyorum ya kermit, halk için halka rağmen.

Zaten sufi'nin de dediği gibi demokrasiyi savunmuyorum ben, insanların kendi kendilerini yönetebileceğini sanmak safça bir polyannacılıktır

ya okumamış insanın sünnet derisi kadar beynin yok bunu mu yazıyosun gelip OKUMUŞ İNSAN. sen misin okumuş insan?

hakarete ne gerek var? benle ne derdin var ayrıca? Senin beğenmediğin görüşüm var diye böyle sallamak seni çok mu üstün yapıyor benden?
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Demokrasi olmasın o zaman abi onu diyorum ben de. Sadece okumuşların oy verebildiği bir sistem olsun

var zaten.

Developmental Democracy.

Sistem sadece okumuşların değil herkesin oy verebildiği bir sistem. Temelde farklı olsada bu modelde farklı oranda oy hakkın var

Örnek:

Lise mezunu: 1 oy (değerinde)
Universite mezunu: 2 oy (değerinde)
Profesör: 4 oy (değerinde)

şeklinde..

Verdiğin oy aynı ama değeri farklı
Sosyal ağlarda paylaş

lol..

temsicilerin oluşturulması ve seçim sisteminin düzenlenmesi tartışılacağına okumuşlar arasında oy verme hakkı tartışılırsa daha uzuuuun yıllar azınlık olan çoğunluk sayılır.

bi soğuyun siz de..

alttaki mesaja: hepimizi sürerim lan..
seni, seni, beni... hepimizi!!!!

LOADING
kavimler göçü v2
Sosyal ağlarda paylaş

Menderesin yaptıkları, icraatleri ve o zamanki durum çok farklı açılardan çok farklı şekillerde tartışılır ama,

bir ülkenin başbakanının, idam edilmesi ve yargılama sürecinde bahsedilen durumlara maruz kalması-ki kalmamış olsa bile, bunun ihtimali bile dönüyorsa ortada çok feci bi durum yine- resmen ayıp.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...