Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

27 Mayıs

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Cehaleti engel gibi düşünebilirsin. Engelli birine yük taşıtmazsın, ama diğerlerine taşıtıyorsun bana da taşıt ayrımcılık yapma demez, çünkü engellidir, taşıyamadığı için taşıtılmıordur.

OPnun gibi cahil adama da oy verdirmezsin, aşağılamak değildir o. Eğitim alsın kullansın oyunu. Eğitim alma hakkını devlet elinden aldıysa, zaten okumuş insanlar onun hakkını gayet iyi savunup eğitim hakkını iade edecek bir hükümeti başa getirirler
Mesaj tarihi:
ehaha hâlâ geri git ve GÜMMM..

her neyse, seçim ve oy hakkından yavaş avaş 27mayıs'a getirmeye çalışın.. bi ara da kapatıp s.... leri temizleyeyim.

yasak s.... ler falan.
Mesaj tarihi:
Sufi said:

peki nilep'çim, elitçi bir yönetim olsun fikrinde anlaştık diyelim. pekıi hangimizin eliti yönetsin? senin elitin mi benim elitim mi? yoksa çetintaş'ın kamyoncusunun eliti mi? buna nasıl karar vereceğiz?

bu arada bu görüşlerini savunurken demokrasiye karşı olduğunu söylediğin için seni gerçekten tutarlı ve samimi buluyorum ve saygı duyuyorum. senin söylediklerin çizgisinde fikirler söyleyip demokrasiden dem vuranlar o kadar bol olunca belirtmek istedim.

Benim bahsettiğim yönetim biçimindeki elit kesim eğitimlilerden oluşur. Üniversite mezunları seçme ve seçilme hakkına sahip olur. Siyasi görüşleri kendi görüşleridir istedikleri gibi takılabilirler. Ancak seçmenler de eğitimli olacağından kandırmak kadar kolay olmaz ve mecburen de olsa başa gelmek ve orada kalmak için gerçekten bu ülkenin yararına işler yapmaya çalışırlar
Mesaj tarihi:
Kemalizm de açıkçası diğer ideolojilerden değildir bu ülkede vatansever birisiysen kemalistsindir değilsen zaten bence bu ülkede yaşamayı hak etmiyorsun demektir. Kemalizm aşağı kemalizm yukarı yeni çıktı buda. Atatürkçülüktür onun adı. Atatürkçü olmayanlarda açıkçası bu ülkeden defolup gitsinler
Mesaj tarihi:
bu memlekette birilerinin elinden oy hakkını alsan iç savaş çıkar. saçmalamayalım o yüzden.

oy vermek halk nezdinde de devlete ve vatana aidiyet hissiyatı yaratan yalan dolan bir sistemdir. olumlayıcı ve birleştirici özelliği önemlidir.

bir de stalinden alıntı yapayım.

oyları kimin kullandığı değil, kimin saydığı önemlidir.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Sufi said:

peki nilep'çim, elitçi bir yönetim olsun fikrinde anlaştık diyelim. pekıi hangimizin eliti yönetsin? senin elitin mi benim elitim mi? yoksa çetintaş'ın kamyoncusunun eliti mi? buna nasıl karar vereceğiz?

bu arada bu görüşlerini savunurken demokrasiye karşı olduğunu söylediğin için seni gerçekten tutarlı ve samimi buluyorum ve saygı duyuyorum. senin söylediklerin çizgisinde fikirler söyleyip demokrasiden dem vuranlar o kadar bol olunca belirtmek istedim.

Benim bahsettiğim yönetim biçimindeki elit kesim eğitimlilerden oluşur. Üniversite mezunları seçme ve seçilme hakkına sahip olur. Siyasi görüşleri kendi görüşleridir istedikleri gibi takılabilirler. Ancak seçmenler de eğitimli olacağından kandırmak kadar kolay olmaz ve mecburen de olsa başa gelmek ve orada kalmak için gerçekten bu ülkenin yararına işler yapmaya çalışırlar

şu kendini statüyle ayırmaya çalışmak biliyosun dimi?
sen ülkenin yararını nereden biliyosun ki? sana göre ülkenin yararı ne? ülkeyi bağdat caddesi sanan adamın şu tartışmada işi ne?
Mesaj tarihi:
söylediğin sistemi asla benimsemiycek olmamın sebebi şudur nilep: yaşama hakkı.

bunu biyolojik olarak yaşama diye anlama. sosyolojisiyle psikolojisiyle her açıdan kişinin kendisi için olanları belirleme hakkı. bu malesef okumuş da olsak kamyoncu da olsak hepimizde eşit: 1

bu yüzdendir ki topluca kullanmamız gereken şeyler söz konusu olduğunda hepimizin eşit güçte olması gerekiyor. yaşam süremiz içinde kazandıklarımız bizi diğerimizden daha güçlü yapmıyor bu konuda.
Mesaj tarihi:
E abi işte her millet hak ettiği gibi yönetilir. Siz cahilin oy hakkını elinden almayı uygun görmezseniz, o cahillerin seçtikleri bir gün sizin istediğiniz siteye girme hakkınız, protesto etme hakkınızı falan elinizden alırlar. Dahası da gelir rahat olun :)
Mesaj tarihi:
Sufi, sakinim öncelikle ama ben sizlerin bir arada sakin olamadığınızı düşünüyorum. Yarışa girmişsiniz karşı bir şeyler yazalım diye. Yine içlerinde efendi tavrı olan sen olduğun için sana hitaben yazıyorum.

Mevzu elbette eşitlik. Üstelik o kadar bold ve altı çizili yazdığım halde lapin balığı gibi atlayıp, ucundan kıyısından yazdıklarımı okuyup işinize gelmeyince saydırıyorsunuz. Ben nasıl bir kamyoncu, nasıl bir köylü kastediyorum; sen ve diğer arkadaşların nasıl bir genelleme yapıyorsunuz. Sanki ben kamyoncuların, köylülerin oy kullanmasına karşıymışım gibi.

Bunda anlamayacak bir şey yok. Kendi düşüncelerimi söylüyorum. Kabul etmeyin diye de yazıyorum zaten. Aklımdan geçeni sizin hoşunuza gitmeyecek diye yazmayacakmıyım? Benim elimde imkan olsa şu şu niteliklerde ki adamların oy hakkı ile o niteliklerde olmayan adamların oy haklarını eşit tutmam diyorum. Var mı daha ötesi? Merak etme, merak etmeyin. Zaten öyle bir durum yok. Ama o kadar çok hakaret ediliyor ki ben sizlerle karşılıklı tartışıp tartışamayacağımdan emin değilim.
Mesaj tarihi:
asdhasd adamalra eğitimsiz ile eğtimli bir mi diyoruz adam karşılık olarak e ozzaman ben senden daha zeköyöm diyor.

okuduğunu anlamayan adama WOT atsan ne yazar ki. bir de zekiyim falan diyor. olm okuduğunu anlasan bari.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

E abi işte her millet hak ettiği gibi yönetilir. Siz cahilin oy hakkını elinden almayı uygun görmezseniz, o cahillerin seçtikleri bir gün sizin istediğiniz siteye girme hakkınız, protesto etme hakkınızı falan elinizden alırlar. Dahası da gelir rahat olun :)

abicim demokrasiden bahsedipte cahilin elindeki oyu alma kafasını nasıl yaşıyosun sen ?
demokrasi dediğin şey biraz çoğunluğa bakar
eşitliktir güya ama çoğunluğun gücüdür.
sen nerden biliyosun o adamlara oy verenlerin cahil olduğunu
ulan senin tuzun kuru sabancıda okuyosun, altında araban vardır, baban sana milyar harçlık verir.
ama o adamların çoğu kendilerine verilen vaatlere göre oy veriyolar. vaatlerin çoğuda boş olmuyor. akp verdiği vaatleri genelde gerçekleştiriyor (vaatten kastım miting meydanlarında söyledikleri değil)
kapı kapı gezip, yada eş dost akrabaya iş imkanı, bi sürü yardımdan bahsediyorum.
onlara oy verenler ülkenin durumundan memnunlar. mualefetsin sen tabiki adamlara cahil diyeceksin, ülkenin durumu ne kadar iyi olsada kötüye gidiyo diyeceksin. iyiye gidiyo demiyorum kötüye gidiyo tabikide ama senin yada benim açımdan kötüye gidiyo.
çoğunluk dediğin ve cahil dediğin adamlar akp hükümeti sayesinde evlerine yardım aldılar, iş buldular, chp nin zamanında yaptığı sadece kendi cebini doldurma olayını yapmayıp hem kendi cebine hemde milletin cebine 3 5 kuruş para attılar.
o adamlar tabikide gidip oy verecek akp ye. kimin oy hakkını alıyosun zeka sınırlarını zorlama
Mesaj tarihi:
Demokrasi olmasın o zaman abi onu diyorum ben de. Sadece okumuşların oy verebildiği bir sistem olsun, adına başka bir şey diyelim. AKP'ye oy verenler ve AKP'nin oy toplama sistemi konusunda "balık verme ve balık tutmayı öğretme arasındaki fark"'ı anlatan kısa hikayeyi kullanmıştım zamanında bir başka başlıkta. AKP ev verir bişey yapar ama halka kendi işini bulma imkanı sağlaması lazım sadece yancılarına iş vereceğine. AKP halk için çalışmıyor, o yüzden devlet gelişmiyor. Ama böyle ufak şeylerle kandırıyorlar. Halk kandırılıyor, ve evet ben tepeden bakıyorum bunu inkar etmiyorum. Onların yerinde olsam ben de o vaatlere evet derdim. Ancak eğitimli olsam da heralde "ulan bunu vaad ettiler bana ama neden bizi buna muhtaç bıraktılar ki 9 senedir?" derim ve oyumu vermem diye de düşünüyorum. O yüzden diyorum ya kermit, halk için halka rağmen.

Zaten sufi'nin de dediği gibi demokrasiyi savunmuyorum ben, insanların kendi kendilerini yönetebileceğini sanmak safça bir polyannacılıktır
Mesaj tarihi:
Vingthor said:

demokrasi eşitliktir diye bişey yok.

demokrasi çoğunluğun istediğinin olması FEKATTİYEN azınlığın hakkının korunmasıdır

abi
normal olması gereken budur ama şu anda normal olması gerekenmi işliyo hayır
ben ondan bahsediyorum
şu anda türkiyede liberal demokrasi daha ağır basıyo
buda şudurki iktidarı bi çoğunluk meydana getiriyo ve çoğunluğun aldığı kararlara göre kısmen hareket ediyosun.
senin dediğinde doğruki zaten
demokrasi her kesime eşit mesafeyi korumak kafasında olmalı. bunu kimse yapamaz şu andaki şartlarda. chp başa gelse chpde yapamaz akp zaten yapmıyo mhp hiç yapmaz.
  • Yeni Oluştur...