Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

27 Mayıs

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Bazı okuduğunu anlayamayan PATİ üyesi arkadaşlar için peşinen yazayım, aşağıda okuyacağınız görüşler tamamen benim görüşlerimdir, bunları paylaşmak zorunda değilsiniz, kabul etmek zorunda değilsinişz, okumak zorunda HİÇ DEĞİLSİNİZ...Yani bir dayatma, "ben bilirim lan siz ne bilirsiniz" şeklinde tarafımdan bir yaklaşım sözz konusu değildir.

27 Mayıs'a benim bakış açım...

Darbe değil İHTİLALdir. Memleketi Atatürk dervimlerinin aksi yöne götürme çabalarının tavan yaptığı bir dönemde halk aynen bugünkü gibi devlet yönetim mekanizmalarında etken değil edilgen konumda iken ANAYASA'nın verdiği görevi yerine getiren Türk Silahlı Kuvvetleri DEVRİM niteliğinde bir ihtilal yapmıştır. Bu nedenle DEVRİMdir. Gerici-yobaz güruhun önü önemli şekilde kesilmiştir. Bugünkü gibi kamplaşan halk yeniden bir araya gelebilmiştir.

Ne yazık ki 1971 ve 1980 darbeleri yeniden KARŞI DEVRİM cephesinin rotasını düzeltmiş ve halkımızı bugünlere getirmiştir.

Sonuç: 1. Menderes ve iki bakanının idam edilmesi bugün baktığımızda yanlış, keşke asılmasalardı ama affedilmemek kaydıyla ömür boyu hapis cezalarına çarptırılsalardı. Ama tekrar edeyim, bu tür olaylara 50 sene sonradan bakmak çok yanıltabilir bizleri.

2. Tarihin tekrardan ibaret olduğunu birçok milletten birçok insan söylemiş. Ben de buna inanıyorum. Bu nedenle şimdiki başbakanımızın sonunun da idam olup olmayacağını bilmiyorum ama Menderes'in sonuna benzeyeceğine inanıyorum. Yani YÜCE DİVAN'da yargılanıp suçlu bulunacağına inanıyorum.

3. 27 Mayıs'ı 1971 ve 1980 darbeleri ile aynı kefeye koyan siyasiler, yazarlar, aydınlar, aydın görünümünde aydınlar ya karşı devrimcilerdir, ya satın alınmışlardır, ya da saflardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Adam diğer TC vatandaşlarını, sırf onunla eşit şartlarda doğmadılar diye yok sayıyor, oyunu kabul etmiyor. İdolü Aysun Kayacı sanırım.

Halka cahil, aptal diyor. Bizim istediğimizden farklı istekleri varsa sürerim diyor. Yemişim demokrasiyi falan diyor.

Ben tepki gösterince madalyana güvenme oluyorum. Üstelik 3. bir şahıs gelip bana atar falan yapıyor, arkadaşın adını da unuttum geri gidip bakamıcam şimdi, demiştim fazla heyecan kalbe zarar diye, gene wot döşemiş aynı temennimi tekrarlıyorum.

Konuya gelirsek, ben Menderes'i savunmuyorum, zira uygulamalara geldiğinde MİLLİ ŞEF den pek bir farkı yoktur.

Tek farkı, smokin giyip çankaya'da oturmamış, halkın arasına karışmıştır. İnşa edilen yollarla, alınan binlerce greyder ile, barajlar için IMF'den kredi istediğinde, amerikan pamuğuna rakip çıkmasın diye reddeden IMF delegesini Türkiye'den kovup, sonra istenilenden daha düşük bir miktarı tıpış tıpış vermeleriyle barajı bitirmesi, döneminde Türkiye'nin buğday üretiminde dünya 4. sü olması falan filan.

Menderese sayesinde radyolarda Türk halk müziğini yasaklayıp smokinlerle baloculuk oynayan CHP'liler yeni genel sekreterin de atanması ile halka geri dönmüş, tek parti kafasından sıyrılıp siyaset yapmaları ve halka hizmet etmeleri gerektiğini hatırlamıştır.

Bunları isteyen gitsin araştırsın.

Ha, AKP gibi din sömürüsü yapmamış mı, yapmış. Kendine oy vermeyenleri sindirmiş mi? sindirmiş. Güç sarhoşu olup kendini padişah zannetmiş mi? zannetmiş. Bunların hepsini AKP de yaşıyor mu? Evet.

Ama overall da baktığımızda asılması gerekiyor muymuş?

Sovyetler birliğine göz kırpan açıklamalar yapıp, 40 gün sonra sovyetler birliği turunua çıkacakken asılması manidar mı? Ortadoğu ülkeleri ile ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söylemesi, ve bunun ancak 2000 li yıllarda mümkün olması manidar mıdır?

Yorum sizin.

EDIT:

Ayrıca, diktatördü, ordu indirdi asıldı, oh diyen arkadaşlar, Atatürk neydi? İsmet İnönü neydi? bir düşünelim hep beraber, sonra her şey çok güzel olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

asker ulke yonetiminden degil siyasetten anlamaz

siyaset halka ragmen halk icin birseyler yapip onlari ikna edebilme sanatidir

asker ise iknaya kasip zaman kaybetmek yerine kisa ve efektif yolu secer, dipcigi yersin kafana

birgun tarihe mal olursam yazin su sozumu, cok guzel oldu beahh

Katılıyorum işte o siyaseti oluşturacak zümrenin kaynağı olacak tarlalar dış güçler tarafından zehirlenmese veya o kadar zehirlenmeye rağmen çıkan ürünü yine o dış güçler baltalamasaydı çok güzel ilerleyecektik. Bu süreç tekrar nasıl başlatılır bu ayrı bir tartışma konusu.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

darbe sistemik darbe degildiki millet rejim bekcisi gak guk demis, bi gurup kucuk rutbeli subay gaza gelip darbe yapiyor, genelkurmay baskanini bile parmaklarinda oynatiyorlar

cemal gursel burda alkislanmasi gereken isi yapmistir, anayasa calismalari ve aflar filan onun eseridir, dabeyi yapan subaylarin zaten demokrasiye gwcme gibi bi derdide yoktu ki 12 mart surecinde TSK icindeki bu surtusmeleri ve surgunleri gordu turkiyee

ole asker sandiginiz gibi blok halinde hariket edip "haydi darbe yapip yonetimi alalim aksiyon olur" degil, gercekten rejimi dusunende var, bunu bahane edip yonetime coreklenmek istiyende

ha "demokrasinin yildizi" mendereste recep bey gibi bi adamda, kendisi secildigi surece demokratti sadece ve zaten ayni kafadaki inonu chp sinin yaptigi yasalardan nemalandi, amaci bugunle ayniydi tamamen

denetlenmiyecek, suresiz yetkileri sinirsiz iktidar

bi ulkede secimlerin olmasi demokrasiyi veya iktidarin balans mekanizmasi oldugunu gostermez bize, tam bagimsiz yargi, guclu ve omurgali STK lar, sedikalar, bagimsiz basin

ama en onemlisi
yasama yargi ve yurytmenin ayrilmasi

bugun turkiyede yasama ile yargi direk olarak yurutmenin elinde, rejim bekcileri degil aksine menderesin varisi demirel, demokrasi yildizi ozal, ile recep efendinin eseri bu

27 mayis bu ulkeye EN demokratik anayasayi getirdi, darbecilerin senatoya gelmesi ve sanato yetkileri duzenlenseydi cok daha mukemmel olucakti ama secilmisler yurutmeyi beceremedi

demirelin dedigi gibi iste bol geldi demokrasi lol, demokrasi bol geldi diyerek secilen tek adam heralde

bu anayasa yapilsin diye calisanlar diktatoru indirdigi icin demokrasi dusmani, onun icine edip bugunki yamali ucubeye getirenler demokrasi yildizi

buda turkiyenin ozetidir

güzel yazmışsın. +1 yapmak istedim.

bu arada o "bol geldi" lafını daha önce duymamıştım, hikayessi nedir onun?
Sosyal ağlarda paylaş

genel bir tartışmada, genele açık tartışmada 2. şahıs, 3.şahıs olmaz. (üstelik düşünceye değil, kişiliğe hakaret ettin.) neyse, bunu idrak edemeyecek kadar görgüsüz olduğunu kanıtladın artık sen, istersen 24 saat yaz cevap vermeyeceğim.

Üstelik bu tavrına ilişkin uyarıyı yapan benim, ''TC vatandaşlarını, sırf onunla eşit şartlarda doğmadılar diye yok sayıyor, oyunu kabul etmiyor'' bu iddanı söylemeye güç bulduğun kişi ben değilim, başkası. Sen zaten kendi daracık zihniyetinden olmayan herkesi ''öteki'' olarak görüyorsun, istemediğin tüm fikirleri, çeşitliliği birleştiriyorsun, ve toplu olarak savunma yapıyorsun, bu forum ortamında bile.

Ha bunu da tekrar duymak istiyorsan, beni de rahatsız ediyor ama realist olmakta yarar var, ''halk cahil''
Sosyal ağlarda paylaş

@sipeys: Abi allah aşkına dağdaki ilkokul eğitimini bile tamamlamamış çoban, referandumdaki anayasa değişikliği maddelerinden ne anladı sence? Ya da partilerin tüzüklerinden ne anlıyor?

Okuduğunu anlama, yorumlama yetenekleri doğuştan gelmez, eğitimle kazanılır. Bu yüzden Aysun Kayacı çok haklı, sonuna kadar da savunurum o kadını yani. Dağdaki çoban üniversite mezunu olmadığı sürece Aysun Kayacı ile bir tutulmamalı oyu, devet yönetimi ciddi iştir. Okuduğunu anlayamayan ve kandırılmaya açık cahil halkın oy vermsine izin verirseniz ülke böyle kaostan kurtulamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Polyushka said:

genel bir tartışmada, genele açık tartışmada 2. şahıs, 3.şahıs olmaz. (üstelik düşünceye değil, kişiliğe hakaret ettin.) neyse, bunu idrak edemeyecek kadar görgüsüz olduğunu kanıtladın artık sen, istersen 24 saat yaz cevap vermeyeceğim.

Üstelik bu tavrına ilişkin uyarıyı yapan benim, ''TC vatandaşlarını, sırf onunla eşit şartlarda doğmadılar diye yok sayıyor, oyunu kabul etmiyor'' bu iddanı söylemeye güç bulduğun kişi ben değilim, başkası. Sen zaten kendi daracık zihniyetinden olmayan herkesi ''öteki'' olarak görüyorsun, istemediğin tüm fikirleri, çeşitliliği birleştiriyorsun, ve toplu olarak savunma yapıyorsun, bu forum ortamında bile.

Ha bunu da tekrar duymak istiyorsan, beni de rahatsız ediyor ama realist olmakta yarar var, ''halk cahil''

E sen anlamıyorsun ki hiçbir şey, neyini tartışıcam seninle?

Halk cahil değil dedim mi ben? Aç sözlüğü, demokrasi neymiş bak.

Ben de senden zekiyim, o zaman benim oyum 3, senin 1. Var mı böyle bir dünya?

Hala dağdaki çoban diyor adam. O dağdaki çoban belki senden daha yararlıdır ülkeye, onun da kendi doğruları vardır, fikirleri vardır. Senin gibi İstanbul'da okumadı diye, kendi yaşadığı, koyunlarını otlattığı, 7 ceddinin yaşadığı / yaşayacağı topraklar için oy kullanmasın mı?

Bi gidin abi, allah aşkına. Bilgisayar başından elitistlik yapıyorsunuz. Memlekete ne faydanız var, o adamdan daha çok neyi hakediyorsunuz onu düşünün önce. Yarın bir gün savaş olsa o adam en önde atlar, o küçümsediğin adam. Senin ailen seni yurt dışına kaçırmak için binbir takla atar.

Kimin neyi hakettiğine siz karar veremezsiniz, şanslı azınlıktansınız diye ülkeyi kendinizin sanmayın yani, üzülürsünüz sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Dağdaki çoban üniversite mezunu olmadığı sürece Aysun Kayacı ile bir tutulmamalı oyu, devet yönetimi ciddi iştir. Okuduğunu anlayamayan ve kandırılmaya açık cahil halkın oy vermsine izin verirseniz ülke böyle kaostan kurtulamaz.

neyse ki ortaçağla birlikte böyle düzenler teker teker battı.
Sosyal ağlarda paylaş

''Ben de senden zekiyim, o zaman benim oyum 3, senin 1. Var mı böyle bir dünya?

Hala dağdaki çoban diyor adam. O dağdaki çoban belki senden daha yararlıdır ülkeye, onun da kendi doğruları vardır, fikirleri vardır. Senin gibi İstanbul'da okumadı diye, kendi yaşadığı, koyunlarını otlattığı, 7 ceddinin yaşadığı / yaşayacağı topraklar için oy kullanmasın mı? ''

ben bu iddalarını söylemeye güç bulduğun, bunları idda eden kişi değilim diyorum, hala senin başkalarına karşı saygılı olman konusunda uyardığım için, benim böyle olduğumu düşünüyor ahkam kesiyorsun. üstteki postta da yazdım.

belli kimin gereksiz yere öfke yaptığı, sinir yaptığı.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

nileppezdel said:

Dağdaki çoban üniversite mezunu olmadığı sürece Aysun Kayacı ile bir tutulmamalı oyu, devet yönetimi ciddi iştir. Okuduğunu anlayamayan ve kandırılmaya açık cahil halkın oy vermsine izin verirseniz ülke böyle kaostan kurtulamaz.

hay ağzını öpeyim, dilim damağım kurudu.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

nilep cidden kusura bakma ve sakın alınma ve çok özür diliyorum asla şahsına değil ama savunduğun şeye çüş diyorum.

yok abi alınmam merak etme, çüş diyebilirsin hakkındır.

Ben de cahil halka oy kullandırmanın doğal olduğunu savunanlara çüş diyorum mesela. Halkı bilerek cahil bırakma politikası olmasa, herkes okuyabilse, okumaya teşvik edilse zaten böyle saçma bir tartışmaya gerek de kalmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

nileppezdel said:

bu ülkede üniversite okumanın hiç bir manasının olmadığının farkındasındır umarım, %90ı ileri lise gibi. burdan bile tutarsak yanlış fikrin o derece.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...