sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 "Sizlere dargın değilim. Sizin ve diğer zevatın iplerinin hangi efendiler tarafından idare edildiğini biliyorum. Onlara da dargın değilim. Kellemi onlara götürdüğünüzde deyiniz ki, Adnan Menderes hürriyet uğruna koyduğu başını 17 sene evvel almadığınız için sizlere müteşekkirdir. İdam edilmek için ortada hiçbir sebep yok. Ölüme kadar metanetle gittiğimi, silahların gölgesinde yaşayan kahraman efendilerinize acaba söyleyebilecek misiniz? Şunu da söyleyeyim ki, milletçe kazanılacak hürriyet mücadelesinde sizi ve efendinizi yine de 1950'de olduğu gibi kurtarabilirdim. Dirimden korkmayacaktınız. Ama şimdi milletle el ele vererek Adnan Menderes'in ölüsü ebediyete kadar sizi takip edecek ve bir gün sizi silip süpürecektir. Ama buna rağmen duam ve merhametim sizlerle beraberdir." Adnan Menderes. Bugün 27 Mayıs. http://www.nedirturk.com/wp-content/uploads/2010/03/menderes_idam1.jpg http://www.youtube.com/watch?v=LMswZX_SQKY Rejim bekçilerinin halk iradesini darağacına yolladığı sürecin başlangıcı. Milli Şef İsmet Paşa'nın bile engellemek için elinden geleni yaptığı, ama gözü dönmüş komutanları durdurmaya değil İnönü'nün, DP'li cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in bile elinden bir şey gelmemiştir... Doğrusu vardır, yanlışı vardır. Kimilerine göre iyi işler yapmıştır, kimilerine görce ülkenin içine etmiştir. Ama bu olaydan 40 küsür sene sonra, hala darbe şakşakçılarını görmek gerçekten çok üzücü. Bu başlığı da bu yüzden açıyorum. AKP ofansif oynamasaydı (Yöntemlerini onayladığım anlamına gelmiyor.), aynı şey Erdoğan'ın da başına gelir miydi acaba, ne dersiniz? Ne de olsa şanlı ordumuz için halk iradesi, demokrasi falan pek caydırıcı etkenler değil. Neyse, bir daha demokrasinin içine edilmemesini dileyelim, başka söylenecek bir şey yok.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Halk isterse laiklik tabii ki gidecek diyen bir başbakan varken darbe şakşakçısı da olur tabi. Demokrasinin sınırları vardır, hükümetler bunu bilmek zorundadır. Ordunun o dönemde yaptıkları yanlıştı, ideal bir darbe adamları indirip hemen yeni seçime gidilip meydanı yine politikacılara bırakmak ve kimseyi öldürmemek şeklinde olur. Ama bazı darbeler gereklidir, halkın iradesi aslında halkın iradesi olmayabilir. Kaldı ki toplumlar kolaylıkla güdülebilirken halkın iradesi denen şey çok zararlı olabilir. Klasik örnek: Hitler. tşk, hoşçakalın
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Evet T.C. Başbakanı'nın asılmasına bahane olarak Hitler'in sözünü gösterdin, çok zekisin. Cevap vermeye tenezzül etmeyeyim izninle.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Hitler'in herhangi bir sözü yok ki yazımda, kimsenin asılmaması gerektiğini de ayrıca savunmuşum, siyasi yasak yeterli yani. Sen okuduğunu anlayabil, ondna sonra çok zekisin diye atarlan sipeyscim
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 ikili kapışmaya çevirmeyin başlar başlamaz. varsa diyeceğiniz birbirinize alın verin msn'leri. daha kolay
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Hitler denen şeytanla Adnan Menderes ve bakanlarını bir mi tutuyorsun, zeka fışkırıyor çocuktan yahu
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Zaten benim öyle bir amacım yoktu da yazdığım postu anlamadan gelip çok zekisin bıdı bıdı konuşmuş öyle, yoksa sadece demokrasi ve darbeler hakkındaki görüşümü belirtmiştim ben :) @Tatar: Bir tutmuyorum, 27 Mayıs haklıydı zaten demiyorum. Ancak demokrasi sınırsız olmamalı, bazı darbeler gereklidir diyorum. Şahsen 27 Mayıs ihtilali bence de bu ülke tarihineki en çirkin olaydır. Hitler sadece demokrasinin kötüye kullanımına bir örnek, bu yüzden bir emniyet sibobu olmalı demokrasi karşısında. Bunu söylemek istemiştim. Lütfen daha dikkatli okuyun yazdıklarımı
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 alakasız mesajları kesmeye başladım beyler.. 2 etti....
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Az önce silinen mesajda yine bir yanlış anlaşılma vardı, dasaaa lütfen silme laf falan sokmuyorum, sadece anlaşılsın diye söylüyorum: 27 mayıs darbesi bu ülke tarihindeki en çirkin olaydır bence. Bakanlarla hitleri bir tutmuyorum sadece bazı darbeler gereklidir, sınırsız demokrasi zararlıdır demek istemiştim. Hitler de emniyet sibopsuz demokrasinin zararlarına bir örnekti sadece :) hemen sinirlenip gaza gelmeyin, şu darbeyi savunacak kadar salak değilim yani
Akhlaur Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Gerekli darbe halk tarafından yapılan darbedir ordu değil.Ki o da darbe olmaz zaten. Hitlerin durumunu söyleyip durmazsan çok daha iyi olur.Orada durum bambaşkaydı.
Esnaf Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 asılması doğru değil ama darbe doğruydu
Polyushka Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Demokrasinin sınırları olmak zorundadır, ama hiçbir zaman idam olmamalı
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Akhlaur said: Gerekli darbe halk tarafından yapılan darbedir ordu değil.Ki o da darbe olmaz zaten. Hitlerin durumunu söyleyip durmazsan çok daha iyi olur.Orada durum bambaşkaydı. Halk yaparsa devrim olur, ordu yaparsa darbe olur diye düşünüyorum şahsen. Bu darbe zaten gereksizdi ama gerekli darbeler de olabilir. Keza 28 Şubat olayı gerekliydi mesela, pis dinciler ülkeyi ele geçirdiklerini sanarken tankları yürüttü reisler, paşa paşa evlerine döndü o adiler de
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Tank yürütmeyle bu işin olmadığını sonradan anladı herkes.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Evet siyasi yasağı adam gibi uygulamak da lazımdı, beceremediler o dönemki CHP anlayışı yüzünden
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Arkadaşlar birde şunu izleyin öyle yorumlayın konuyu. http://www.guncelmeydan.com/pano/27-mayis-a-farkli-bir-bakis-cengiz-ozakinci-t21272.html
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Darbe de asılmaları da hatalıdır, ufak Afrika ülkesi mi lan burası? Hitler falan ise tam alakasız örnektir. Halk sevmiş adamları kardeşim, büyük çoğunlukla başa getirmiş sen ne akla hizmet karışıyosun yok öyle olmaz siz anlamıyonuz böyle olacak diye. Asker adam ülke yönetmekten ne anlar, 10 senede bir periyodik darbeler yaptılar ve her seferinde 30 sene geriye gittik demokraside, istikrarda, ekonomik güvenilirlikte. Darbe yapmak ezikliktir, halkın kararına yetememezliktir.
Wispy Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Kime göre neye göre gerekliydi darbe ? Boşuna seçim yapılıyormuş o zaman bu ülkede, iktidar değiştiği zaman hurraaaa gerekeni yapalım. Hatta tek parti olsun en güzeli
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 E o zaman halk isterse İslam Cumhuriyeti de yapabiliriz senin mantığına göre ülkeyi bunda bir sakınca yok diyorsun yani :)
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Abi halk cahil bırakılmasa o kararları verecek mi acaba? Esas cahil halka oy kullanma hakkı vermek gerizekalılığın önde gidenidir. Seçme ve seçilme hakkı sadece okumuş insanlara verilmelidir. Yoksa ülken boktan çıkamaz, çıkamıyor da işte. Ha halkın iradesine sokayım, bu halkın iradesi şeriat istiyorsa gerekirse o halkın tamamını sürgün ederim, yine insan haklarına uygun bir yönetim sistemi tutarım burada. Halkın iradesi insan haklarından üstün olamaz, ASLA!
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 bu gibi darbe üstü idam normal bişi değil tabii. darbe dediğin olay aslında oldukça kötü menderes valla o da hiç iyi değil. nihayetinde ne dersem diyeyim, cümleyi ne taraftan başlayarak kurduğunuza bağlı aslında. yaptıkları ne kadar kötü olursa olsun idam edilmesi hataydı. vs idam edilmesi hataydı ama yaptıkları daoldukça kötüydü.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Halkın ezici çoğunluğu İslam Cumhuriyeti kuracam derse onu da kurabilir tabii ki, yahu ülke dediğin şey insanlardan halktan oluşmuyor mu sonuçta. Açıkcası ben ateist biri olarak, halkın çoğunluğu isterse uyarım o yeni devlet şekline, napayım yani benim oyum oy da çoğunluğun oyu çöp mü? Aha son Ortadoğu devrimleri hep İslamcı halk tarafından baştaki diktatörlere karşı yapıldı ve tüm dünyaca kabul gördü, çünkü halk öyle istedi. /dasaaa:özel mesaj kullanmayı öğrenin. o da olmadı sağ üstten şikayete basın
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Ya şahsen benim için dünyadaki tek gerçek ve uymanın zorunlu olduğu tek yasa insan haklarıdır. Buna aykırı davranan hükümeti al aşağı eden orduya kurban olayım yani. PS: 27 Mayıs için söylemiyorum, genel olarak darbelerden bahsediyorum. Örnek: sene 2017, referandum: Kürt sorununu artık kökünden çözelim, hepsini öldürelim. evet:%54 Hayır:%46 sonuç: demokrasinin gereği olarak Kürtler katledilir Şimdi aşırı uç ve saçma bir örnek ama demokrasinin sınırları olması gerektiğini, insan haklarına müdahale ettiği yerde durdurulması gerektiğini belki anlarsınız diye yazayım dedim şunu da edit: @tatar: abi cahil halk falan demedim, Türkiye'de halkın cahil olduğu bir gerçek. MEzuniyet oranlarına bakarsan bunu görürsün. Okumuş insanların da okumamışlara göre farklı oy kullandığı da bir gerçek. E AKP'nin en büyük seçmen kitlesinin de okumamış halk olduğu da gerçek. Halkın iradesine sokayım kısmı da insan haklarına aykırı gelişirse bu iradeleri, o zamangeçerli olur. Üstte verdiğim örnek gibi
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Nilep, senin kafan karışmış. Anarşistsin sen o zaman, gelip burada demokrasi tartışma, git ot içip sisteme isyan falan et.
liberal Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 nileppezdel said: Abi halk cahil bırakılmasa o kararları verecek mi acaba? Esas cahil halka oy kullanma hakkı vermek gerizekalılığın önde gidenidir. Seçme ve seçilme hakkı sadece okumuş insanlara verilmelidir. Yoksa ülken boktan çıkamaz, çıkamıyor da işte. (tu) örnek olarak AKP'yi vereceğim çünkü en iyi rte kıvırıyor. Halkım isterse hede hödö halkım isterse islam zırt pırt. AKP seçmeninin kaçı dünyadan haberi var? Sokağa cık sor millet Bağış'ın dediği "avrupa birliğine artık çok yakınız" demesine bakıyor ve diyor ki "abi 3,5 sene içinde avrupa birliğindeyiz". Ha bunu söyleyen 2007'de 2013 de avrupa birliğindeyiz demişti. Ne gariptir bu cahil millet sadece 33 başlıktan sadece 1 başlığın kapandığından bir haber. Cahil halkı koaly yönlendirirsin. Halkı aşırı milliyetci de yaparsın, aşırı dinci de. Böyle eğitim sisteminde ağzından cıkacak lafa bakar millet, söylediğinin ne olduğuna değil.
Öne çıkan mesajlar