Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SSCB $imdi olsaydı ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 19 December 2003 12:24 tarihinde demiş ki:
Öncelike SSCB'nin açınımı Sovyetler Birliği değil Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği. .[/i]

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

ben bilinen ismi dedim.
Mesaj tarihi:
Anladım. Eğerki dediğiniz gibi tam anlamıyla bir komunizm yoksa, ve rejim örneğin Kuzey Koredeki kadar kapalı değilse, benim tahminim Çin'in SSCB'nin yerini alması için bir engel yok.
Çünkü bildiğim kadar en basitinden Çin kültürel değerlerini, yemeklerini, giysilerini, sporunu hatta dinini bile çok rahat bi şekilde bir "trend" haline getirdi. Kaldıki bunlar olurken Çin Devletinin hiçbir özel çabası da olmadı. Amerikada bile Çin yemekleri, yoga şudur budur derken bir Çin sempatisi var. (Sempati kelimesi uygun olmadı galiba neyse)[hline]Darkspade

[Bu mesaj navyamphs tarafından 19 December 2003 16:47 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj navyamphs tarafından 19 December 2003 16:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bilinen tam adı diyince bunun başka bir kısaltma olacağı aklıma gelmemişti, tam adını veriyorsun zannetmiştim de neyse önemli bir mevzu değil zaten.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
said:
navyamphs, 19 December 2003 15:58 tarihinde demiş ki:
Bilgi için sağol fedaykin. Ben Çin'i içine kapalı, ithalatı max 50-100 milyar dolar bir ekonomi sanıyordum. Gerçekten müthiş bi ekonomik güç.
Birde zahmet olmazsa biri bana Çin'in şu andaki rejimini söyleyebilirmi ? Komunist bi rejim yok sanırım tam anlamıyla?[hline]Darkspade

ne 50 milyarı.afrika ülkelerinin bile ekonomisi bu kadar değil.çinin ekonomisi 5.9 trilyon dolar.amerikadan sonra 2.
Mesaj tarihi:
cin kendi dinini trend haline getirmedi, trend olan budizmdir, budizm ise cinin bir ara bastirmaya calistigi bunu hindistandan alan tibetliler sayesinde yayilmistir dunya capina. ki eger eskaza budizm cinde tam ustunluk saglarsa zaten cinin super guc olmasi gibi bir kavram olmaz, cunku budizm denge ve uyumluluk telkin eder kuvvet ve ustunluk degil.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
ki budizm yayilirken cine karsi antipati de yayilmistir. cunku budizmin yayilmasinin onemli nedenlerinden biri dalai lamanin 50 lerin basinda surgun olmak zorunda kalmasidir. tabii kendiyle birlikte budizm de surgun olmus oldu. boylece goc eden kesisler araciligiyla cin komunistlerinin tibette yaptigi yikim, cinayet ve dini baskinin da detaylari yayilmis oldu.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
  • 8 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
SSCB olsaydı, Türkiyemizdeki iktidar da Türkiye Komunist Partisi olurdu. AB'ye çoktan girerdik ve Ülkemizi parçalanbilirdilerdi. Türki devletler diye bir şey kalamazdı daha çok var şeyler. :)[signature][hline]Daha önce hiç görmediğin aklın sınırlarını yıkacak bir yolculuk için Paranormal sırlara açılan kapı UFO NET
Mesaj tarihi:
Türkiyeyi Komunist parti yönetseydi nasıl ab ye girerdik ya?!?[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Mesaj tarihi:
:) ayrı bi cümle... unutmuştum yazmayı :)

AB'ye girip o iktidara gelince AB'den çekilirebilirdik :) Onlar solcu. başka daha neler yapabilirdi :)[signature][hline]Daha önce hiç görmediğin aklın sınırlarını yıkacak bir yolculuk için Paranormal sırlara açılan kapı UFO NET
Mesaj tarihi:
gorboçova amerikan ajanı demek biraz da komploculuk olmus.

Bence yıkılımın nedeni psikolojik savasın kaybedilmesidir.
holywood yerine birşey verememiştir
kot pantolonu yasaklamak olmaz ki bu iş.[signature][hline]"To imagine is everything, to know is nothing at all."
-Anatole France, "The Crime of Sylvester Bernard", 1881
Mesaj tarihi:
abd etkisi altina girse daha mi iyi olurdu ? ayakta duracak gucu bulamayip dagilan bir devlet nasil abd nin karsisina guc dengesi olarak cikabilirdi ki ?[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
said:
Valeron, 02 Eylül 2004 20:50 tarihinde demiş ki:
Komunistler olsa ne AB Yalakasi olurduk nede Amerika'nin kirli uşaği olurduk.

evet ya olmazdik ya da acliktan agzimiz kokardi usaklik yapacak gucu bile bulamazdik . gercek komunist de nasil bir sey oluyorsa dunyada komunist ulke kalmamis hala gercek komunistlerden bahsedenler var .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
abi kuzey kore nin neyi ayakta allah askına.
Guney kore nin refah seviyesine bak, bir de kuzeye bak. Ki kağıt üzerinde savaşı kazanan kuzeyliler.

Kuzey kore ne yapıyor, tüm dünyaya kapıalrını kapamış; nuklear silah ele gecirmeye calısıyor. Bravo, haribiden ayaktalarmış[signature][hline]On July 7th of 1943, single Tiger tank commanded by SS-Oberscharfuehrer Franz Staudegger engaged Soviet group of some 50 T-34 tanks around Psyolknee. Staudegger used up his entire ammunition after destroying some 22 Soviet tanks, while the rest retreated.
Mesaj tarihi:
Kuzey Koreliler açlıktan ölüyorlar ama nükleer silah yapmanın peşindeler. Sonları Gorbachev'in SSCB için söylediği şu sözü gibi olacak: Biz uzaya giden mekiği yaptık ama sabun yapmayı başaramadık.[signature][hline]Şüphenin olduğu yerde özgürlük vardır.
Yalnızca cahiller kazanmak için savaşırlar, bilge olanlar savaşmadan kazanırlar.
Mesaj tarihi:
ben severim zaten gorboçov kel mel :P

ehe yok yani

ruslar benim gözümde uzaya adama yolaldılarsa da, yolladıkalrı köpeği atmosferde yanmaya terkederek her nevi "tiksinme" duygumu kazanmışlardır. Yazık bea!!!. Hatta kendi uzaya yolaldıkalrı kozmonotunda 5 yıl sonra esrarengiz bi biçimde ölmesi de cabası...onu amerikanlılar kazandı yani[signature][hline]On July 7th of 1943, single Tiger tank commanded by SS-Oberscharfuehrer Franz Staudegger engaged Soviet group of some 50 T-34 tanks around Psyolknee. Staudegger used up his entire ammunition after destroying some 22 Soviet tanks, while the rest retreated.
Mesaj tarihi:
said:
Valeron, 02 Eylül 2004 21:21 tarihinde demiş ki:
Dünyada kOmunist Ülke kalmamasi cok doğal cunku hic bir zaman olmadi . Hep Sosyalist Ülke oldu ve halada mevcut . Sosyalizim Komunizme geçiş evresidir ve bütün dunyanin gorudkleri sosyalizmn getirileridir komunizm değil . Küba ve Kuzey Kore sosyalist devletler . Küba gücünü yitrimiş dahi olsada Kuzey Kore dimdik ayakta .

o zaman komunizm super bir sey ama dunyada uygulanmasina imkan mi yok nedir yani sosyalizm olmuyor komunizm uygulanamiyor . ee konusmaya deger bir sey kaldimi bu konuda .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
Komünizmin tam anlamıyla uygulanabilmesi için üst düzeydeki insanların tümünün iyi niyetli olması lazım.İyi niyetli derken sadece ülkenin çıkarlarını düşünen insanlar yani.Ama iş oraya gelince, malum insanoğlu aç gözlü, kendi payına düşenle yetinmeyip sürekli daha fazlasını istiyor.Buda komünizmi yıkan sebep.Halkta isyan ediyor tabi.Adam o kadar çalışıyor ama bir ev bile edinemiyor, herşey devletin.O yüzden komünizmle yönetilen bi ülkenin o şekilde devam etmesi imkansız bence, eninde sonunda göçer.[signature][hline]Konya Rock Platformu
Mesaj tarihi:
SSCB olsaydı hala 3. dünya savaşı olmasıda kesin bişiydi yani SSCB olsaydı sosyalist emparyalist savaşı arasında sıkışıp kalırdık düdük gibi :D[signature][hline]"Ekmek bulamıyorlarsa Pasta Yesinler"
Mesaj tarihi:
tarihin evrelerini goz onunde bulundurursak kapitalizmden komunizme gecis kacınılmaz.globallesmeyle sınırların ekonomik anlamda kalkısı ve kulturlerin etklesimi zaten ilk sinyallerini veriyor.kapitalist toplumun tuketime dayandıgını ve sonunda kendini tuketecegi hatta tuketmeye basladıgı ortada.cevrenize bakarsanız herseyın bir tuketim amaclı bir meta oldugunu gorursunuz.dinlediginiz muzikten ,yedigniz hamburgere,giydiginiz t shirt e kadar.bunu gormeye belki omrumuz yetmeyebilir.o ayrı mesele[signature][hline]kofte+piyaz
Mesaj tarihi:
ahahah tarihin evrelerinde daha once ne zaman kapitalizm oldu ki tarihin evrelerine bakip kapitalizmden komunizme gecis kacinilmaz diye bir anlam cikarabildin .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
  • Yeni Oluştur...