Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

overclock sorusu

Red

Öne çıkan mesajlar

yeni sistem aldım.

amd phenom x2 55
asus m870 anakart
asus 5770 cucore

bunlarla gelen turbo v programı falan var.sonra amd drve var.da pek anlamadıgım için kullanmıyoru

ben alısmısım laptopta 3 seçeneğe.güç tasarrufu dengeli ve performans sdfs

bide epu var mesela
Sosyal ağlarda paylaş

aç bios u karıştır biraz.ayarları elleme.core clock speed mi ne öle bişi var ordan hafif hafif ayarı ver.he bide bazı amd işlemcilerde çarpan sayısı değiştirilebiliyor.mesela çarpılan sayısı atıyorum 300 çarpan sayısıda 12 diyelim.12x300 den 3.6 ghz hız oluyor.çarpan sayısını diyelim ki 13 yaptın 3.9 ghz oluyor işlemci hızı.
Sosyal ağlarda paylaş

fixmen said:

Load Bios Defaults?
Olmadı Anakartta reset düğmesi var ona bas, Bios 0 lanıyor.

Merak ettimde ne ayar yaptın ki geri çevirmek istiyorsun?
Benim i7 950, 4Ghz 1.28v ile stabil, max load'da 60C'yi geçmiyor.

o.c den anlamam biraz kurcalıyayım dedim anakart ve sogutma sistemi müsait olunca.

anakart sabertooth x58 soğutma venomous x + akasa viper

3.33 e çıkardım 3.80 e çıkardım nasıl yaptıgımı bilmiyorum ama :D

3.33 de yüksüz olarak 45 derece oluyo cpu onu görünce zorlamamayı tercih ettim ama bi defaulta geri dönmeyi göremedim.

birde intel extreme tune die bi program var autotune a bastım basmaz olaydım biraz ilerliyo reset atıyo biraz ilerliyo reset atıyo falan

birde benim bu sıcaklık değerleri normal mi yüksek mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

abi öyle bi amacım yokta suan bilgisayar orta ayarda calısıyor cok net :)

hani bu programlar yüklü geldi ztn bişişye yarıyordur herhalde :)

mesela fan suan orta derecede calısıyor

abi devamlı fan kök mü çalışması gerekiyor anlamadım? ısınınca hızlanır işte.

orta ayarı mı var, fabrikadan öyle kullan diye göndermişler işte sdfkgh. arttırsan arttırsan 400mhz arttırcan zaten o da hiçbi işine yaramaz. hani o programlar aslında biz daha hızlı çalışsın diye yaptık, isterseniz açın diye yapılmamıştır zaten
Sosyal ağlarda paylaş

reb0rn said:

o.c den anlamam biraz kurcalıyayım dedim anakart ve sogutma sistemi müsait olunca.

anakart sabertooth x58 soğutma venomous x + akasa viper

3.33 e çıkardım 3.80 e çıkardım nasıl yaptıgımı bilmiyorum ama :D

3.33 de yüksüz olarak 45 derece oluyo cpu onu görünce zorlamamayı tercih ettim ama bi defaulta geri dönmeyi göremedim.

birde intel extreme tune die bi program var autotune a bastım basmaz olaydım biraz ilerliyo reset atıyo biraz ilerliyo reset atıyo falan

birde benim bu sıcaklık değerleri normal mi yüksek mi?

Aynı anakart bende. O voltajla kaldırmaz normal sapıtması :).
Sanırım orda hazır Asus profilleri vardı onu yaptın? Hiç bir şey bilmiyorsan Google yapabilirsin ya da anlatırım sana adım adım. En basiti hazır profiller var onu seç, 3.3 ve 3.8 kayıtlı hazır, herşey Auto. Bilgisi az olan ve uğraşmak istemeyenler istedikleri hızları ayarlıyorlar ve herşeyi Auto da bırakıyorlar. Ancak bu sefer voltaj Autoda olduğu için yüksek değer veriyor ve sıcaklık tavan yapıyor. Amaç zaten min. voltajla max. hız alabilmek stabil olarak. Ama derece yüksek oluyor diyorsun bence hiç OC yapma düz kullan. Kasa ve kasa soğutman nasıl?
Ayrıca sıcaklık değerlerin yüksek baya. Bende Thermaltake SilverArrow var, 4Ghz'de yüksüz değer 35-36-37C. Farkı sen gör :).
Windowstanda uğraşma OC fln, bios en temizi.
Load default bios ekranının en sağında.
Save and reset, reset without saving fln var orda işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...