Red Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 yeni sistem aldım. amd phenom x2 55 asus m870 anakart asus 5770 cucore bunlarla gelen turbo v programı falan var.sonra amd drve var.da pek anlamadıgım için kullanmıyoru ben alısmısım laptopta 3 seçeneğe.güç tasarrufu dengeli ve performans sdfs bide epu var mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 daha bisey kullanma. gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 ha ne bilim sanki böyle yarı yarıya kullanıomuşum gibi hissediyorum bigisayarı :) bide bunun fan yere bakıo supheliyim faydalı oldugundna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 oc a gerek yok bu pc ye 2-3 sene sonra belki canın sıkılırda atmazsan ugrasırsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 ya abi oc derken aslında extra performans için değil suan ztn toptan monitor kasa vs aldıgım için ekran kartında ve işlemciden kıstım deişicek onlar da şuan bilgisayarı en son performansına nasıl getiriceğimi bilmiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 programla yapıcan oc den o sisteme pek bi hayır gelmez zaten boşver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 ya aslında overclock yanlış bi baslık oldu sdfs ben bu programdan hangisini kullanayım tma performans için amd drive mı turbo evo mu ? bide epu var. 3üde aynı tarz gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 KHaRoN said: daha bisey kullanma. gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 illa bişi kullanayım götümde kurt var benim dayanamıyorum, tutamıyorum kendimi diyosan turbo evo yu kullan niye bende bilmiyom canım istedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 aç bios u karıştır biraz.ayarları elleme.core clock speed mi ne öle bişi var ordan hafif hafif ayarı ver.he bide bazı amd işlemcilerde çarpan sayısı değiştirilebiliyor.mesela çarpılan sayısı atıyorum 300 çarpan sayısıda 12 diyelim.12x300 den 3.6 ghz hız oluyor.çarpan sayısını diyelim ki 13 yaptın 3.9 ghz oluyor işlemci hızı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 evet çarpanı 100'e falan getir sonra güzel kokuyla kafa ol <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 abi bu devirde oc kasan var mı yahu? ben o olaylar sadece yarışmalara kaldı sanıyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 abi öyle bi amacım yokta suan bilgisayar orta ayarda calısıyor cok net :) hani bu programlar yüklü geldi ztn bişişye yarıyordur herhalde :) mesela fan suan orta derecede calısıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reb0rn Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 ya bende işlemcinin biosdaki değerleriyle oynadım sıkıntı oldu şimdi , bana i7 950 default değerlerine nasıl döndürebileceğimi bilen biri lazım acilen :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Load Bios Defaults? Olmadı Anakartta reset düğmesi var ona bas, Bios 0 lanıyor. Merak ettimde ne ayar yaptın ki geri çevirmek istiyorsun? Benim i7 950, 4Ghz 1.28v ile stabil, max load'da 60C'yi geçmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 reset to defaults a basıcan biostan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reb0rn Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 fixmen said: Load Bios Defaults? Olmadı Anakartta reset düğmesi var ona bas, Bios 0 lanıyor. Merak ettimde ne ayar yaptın ki geri çevirmek istiyorsun? Benim i7 950, 4Ghz 1.28v ile stabil, max load'da 60C'yi geçmiyor. o.c den anlamam biraz kurcalıyayım dedim anakart ve sogutma sistemi müsait olunca. anakart sabertooth x58 soğutma venomous x + akasa viper 3.33 e çıkardım 3.80 e çıkardım nasıl yaptıgımı bilmiyorum ama :D 3.33 de yüksüz olarak 45 derece oluyo cpu onu görünce zorlamamayı tercih ettim ama bi defaulta geri dönmeyi göremedim. birde intel extreme tune die bi program var autotune a bastım basmaz olaydım biraz ilerliyo reset atıyo biraz ilerliyo reset atıyo falan birde benim bu sıcaklık değerleri normal mi yüksek mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reb0rn Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 bios resetleyince farkettimde normalde Cpu core V boşta 0.94 yüklenince 1.18 oluyodu bu 2 değer dışında değer almıyordu şuan üsrekli hareket halinde 0.95 ile 1.25 arasında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2011 Red said: abi öyle bi amacım yokta suan bilgisayar orta ayarda calısıyor cok net :) hani bu programlar yüklü geldi ztn bişişye yarıyordur herhalde :) mesela fan suan orta derecede calısıyor abi devamlı fan kök mü çalışması gerekiyor anlamadım? ısınınca hızlanır işte. orta ayarı mı var, fabrikadan öyle kullan diye göndermişler işte sdfkgh. arttırsan arttırsan 400mhz arttırcan zaten o da hiçbi işine yaramaz. hani o programlar aslında biz daha hızlı çalışsın diye yaptık, isterseniz açın diye yapılmamıştır zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2011 reb0rn said: o.c den anlamam biraz kurcalıyayım dedim anakart ve sogutma sistemi müsait olunca. anakart sabertooth x58 soğutma venomous x + akasa viper 3.33 e çıkardım 3.80 e çıkardım nasıl yaptıgımı bilmiyorum ama :D 3.33 de yüksüz olarak 45 derece oluyo cpu onu görünce zorlamamayı tercih ettim ama bi defaulta geri dönmeyi göremedim. birde intel extreme tune die bi program var autotune a bastım basmaz olaydım biraz ilerliyo reset atıyo biraz ilerliyo reset atıyo falan birde benim bu sıcaklık değerleri normal mi yüksek mi? Aynı anakart bende. O voltajla kaldırmaz normal sapıtması :). Sanırım orda hazır Asus profilleri vardı onu yaptın? Hiç bir şey bilmiyorsan Google yapabilirsin ya da anlatırım sana adım adım. En basiti hazır profiller var onu seç, 3.3 ve 3.8 kayıtlı hazır, herşey Auto. Bilgisi az olan ve uğraşmak istemeyenler istedikleri hızları ayarlıyorlar ve herşeyi Auto da bırakıyorlar. Ancak bu sefer voltaj Autoda olduğu için yüksek değer veriyor ve sıcaklık tavan yapıyor. Amaç zaten min. voltajla max. hız alabilmek stabil olarak. Ama derece yüksek oluyor diyorsun bence hiç OC yapma düz kullan. Kasa ve kasa soğutman nasıl? Ayrıca sıcaklık değerlerin yüksek baya. Bende Thermaltake SilverArrow var, 4Ghz'de yüksüz değer 35-36-37C. Farkı sen gör :). Windowstanda uğraşma OC fln, bios en temizi. Load default bios ekranının en sağında. Save and reset, reset without saving fln var orda işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2011 i3-5-7de 3-4 tane voltaj ayarı lazım yuksek hıze overclock için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reb0rn Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2011 bende bu sistemle stock hızda bile idle 34 load da prime95 ile 5 dk load sonunda 57 anormallik varmı sıcaklıklarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2011 Yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar