Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diş ipi


Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

valla ben film izlerken falan diş aralarını alıyorum allaan her günü.

diş ipi iyidir.

hiç kullanmadıysanız 50cm gibi bişi koparıyorsunuz. parmaklarınıza sarıyorsunuz. diş arasından ileri geri yapa yapa aşağıya doğru diş eti ile dişin arasına da hafifçe uygulayaıp aynı şekilde yukarıya çekiyorsunuz. ve bitti.

o diş arasında kötü koku varsa, o zaman orada bi sorun var demektir. oraya daha bi özen gösteriyoruz. ama orayı hiç aksatmadan yapıyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dişlerini düzgün fırçalamıyorsan veya genetik bir sorun varsa diş etleri kanar diş ipi kullanırken onun dışında diş etini kanatman için sinirlerin ölmüş olması gerekir. Çünkü denildiği gibi hissediyorsun diş ipi ete yaklaştığı zaman ve doğal olarak yumuşak doku olduğundan refleks olarak zaten bastırmıyor insan diş etine.

tabi düş arasına sokarken ipi ileri geri yavaş bi şekilde kademeli olarak ilerliyorsun. yoksa çat diye aşağı veya yukarı çekersen kesersin tabi diş etini.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi paso flossing deyim. :D

çok sevmiyorum ama işte olmadan da olmuyor.

hatta salak dişlerim 1hafta uzakta olayım, floss olmasın. arka taraftan başlıyorlar deli gibi plak kaplamaya. lan o kadar da sakız çiğniyorum bilmem ne.. cıks.

floss + düzenli fırçalama + gargara şart vallahi.

diş ile ilgili bilim o kadar lame ki adamlar anca ZAPARAZUUUUUUU yapan mini zımparalarla dişlerini temizliyorlar.

daha iyi bi proaktif önlem olmadığına ve ben o aletlerden nefret ettiğime göre.

başka çarem yok. floss da floss.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kalmaz abi. girdiği gibi ileri geri yapa yapa çıkartırsın.

dişlerin çok bitişikse zaten oralarda var ya bakteriler parti yapıyordur, yemek artıkları çılgın atıyordur.

kesin diş ipi kullan.

oral-b'den memnun değilim. colgate'lerden memnun kaldım çok. bi isveç mi isviçre mi ne malı diye bişileri deli gibi fiyatlara satıyorlar.

o kadar para vermeye değmez. almayın onları.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sensodyne in diş macununu, diş ipini ve gargarasını kullanıyorum.hepsinden de memnunum. diş ipi olmadan diş arası çürüklerine süper zemin hazırlıyorsun abi. sıkıcı bir iş olduğu ve başlangıçta biraz şişirip az miktar kanattığı doğrudur ama hemen arkasından gargara yaparsan hem diş aralarından çıkan artıkları uzaklaştırmış, hem de diş etlerinin şişmemesini sağlamış olursun. ara yüz çürükleri çok hızlı ilerliyor valla ben tırsıyorum. diş ipi ve gargara candır.

NOT: diş ipini marketten al çeşit çeşit farklı uzunlukta ve farklı fiyatlarda bol seçeneğin olur. naneli diş ipi güzel oluyor :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...