roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 aktiftablet said: sap. hatta iş bile verebilirim. hah tam sap yazmak için girmiştim topiğe. ama bu da öğrenilen bir şey değil diyorlar, böyle hayvan gibi uzuyormuş. sağlam bi şirketin sap işini alırsan en az 20 senelik işin hazır sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 verdiginiz bilgiler icin teskurler simdi schreff ne alaninda caliscagima karar vermedim, cunku hic is tecrubem yok, is secmek gibi bir luksum de olacagini sanmiyorum. ama dedigim gibi ilk low level sw yapan islere basvurmak istiyorum, driver level design olabilir embedded olabilir, low lvl c/c++ ile vhdl ile verilog ile ugrasirsam cok mutlu olurum. ama ise baslarken yeni mezun olcam, adam gel db programming yapcan derse onu da yapcaz, java imp. yapcan derse onu da yapcaz, tek uzak durduklarim web development cunku cok cok uzagim o konuya. bide kendi kafandaki projeleri yap diyorsunuz da, bir ise yariyacak mi onlar tek kisinin yapabilecegi seyler limitli zaten. yapip gostersem bile isveren eee bana ne dicektir. bide bu is zekasi ne tam olarak? kurslara baktim da cakma NLP kurslari gibi gozukuyorlar hep... sap kursu da olabilir, sapcilar acik sozlesmelere imza atan adamlar sonucta, insan gibi para kazanmiyorlar :) sap egitimleri acayip bide ama 3gunluk kurlar 1500avro civarlarinda geziniyorlar oracle ve java sentifikasyonlari bakicam birde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 SAP'la Oracle'ın arasında fark yok zaten. Hepsi aynı, hepsi paranı almak için de... Neyse... İş zekası (business intelligence) derya deniz. Uzman Yönetim Sistemleri'nin yeni adı. Yeni dediysem 1998'den beri. İçine veri entegrasyonu, veri temizleme, veri kalitesi, migration vs., raporlama, dashboard'lar, data mining, analiz raporları vs. giriyor. O "vs."ler her gün artıyor. Öğrenmek istiyorsan dediğim gibi Kimball'ın kitabına bak, onun tanımları en güncel olanlar. http://www.gna.com.tr/blog/ilk-haftanin-sonu/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 "roket adam" said: aktiftablet said: sap. hatta iş bile verebilirim. hah tam sap yazmak için girmiştim topiğe. ama bu da öğrenilen bir şey değil diyorlar, böyle hayvan gibi uzuyormuş. sağlam bi şirketin sap işini alırsan en az 20 senelik işin hazır sdfsdf SAPla ilgili de nası bi anlayış var toplumda belli diil. Sağlam şirketin işini alman için senin de sapasağlam şirket olman, sapsağlam referansların olması gerekli. Öyle üniden yeni mezun adam freelance çalışıp da günde 400$ alıyo falan mı sanıyosunuz, dünyanın hiçbiyerinde yok öyle bişi. Kaldı ki SAP sertifikası bi milyon tane, bilgisayar mühendisinin alacağı sap sertifikası da o bi milyonun içinde 300bin tanedir, zerre muhasebe bilmeden kalkıp da FI süreci tasarlayacak değilsin heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 10 kere üst üste ısrarla sentifika yazdığına niye kimse değinmemiş onu anlasam :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 aktiftablet said: "roket adam" said: aktiftablet said: sap. hatta iş bile verebilirim. hah tam sap yazmak için girmiştim topiğe. ama bu da öğrenilen bir şey değil diyorlar, böyle hayvan gibi uzuyormuş. sağlam bi şirketin sap işini alırsan en az 20 senelik işin hazır sdfsdf SAPla ilgili de nası bi anlayış var toplumda belli diil. Sağlam şirketin işini alman için senin de sapasağlam şirket olman, sapsağlam referansların olması gerekli. Öyle üniden yeni mezun adam freelance çalışıp da günde 400$ alıyo falan mı sanıyosunuz, dünyanın hiçbiyerinde yok öyle bişi. Kaldı ki SAP sertifikası bi milyon tane, bilgisayar mühendisinin alacağı sap sertifikası da o bi milyonun içinde 300bin tanedir, zerre muhasebe bilmeden kalkıp da FI süreci tasarlayacak değilsin heralde. ben çok bilgili değilim bu konuda zaten. sadece büyük şirketlerin bildiğin sırf sap için çalıştırdıkları departmanları var, elemanlar paso takılıyorlar yani. onu demek istemiştim. sağlam para dönüyor gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 sap ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 eseypi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 alman olm bunlar. es aa pe. amerigan uşağı mısıngız, eseypi değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2011 offf sap denilen sey hayat kocu yerine sirket kocu olan sey degildir heralde eger oyleyse http://www.youtube.com/watch?v=eKdm_BRIRtU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2011 sap demeye gelmistim bende :D suan TAW10 aliyorum falan yazilimci olmayip SAP consultant mi olsam seneye seklinde dusunuyorum sdfsdfsd aktiftablet ne kadar maas veriyor ona gore karar vermek lazim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2011 aga network yardırsanıza. cisco falan filan. olmadı illa embedded kasıcam diyorsan da onu kas başka şeylere bulaşma. ne diyem ki daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2011 senko said: ... akila bide napiyim ki abi, web teknolojilerinden gram anlamiyorum. c/c++ disinda da bir dili iyi biliyorum diyemem. hani onlari da cok iyi bilmiyorum da java'dan fln daha hakimim c++ ye. web teknolojileri olmadan ne tutturabilirsin ki ... aslında kendi cevabını burada vermişsin de. bu konuya aşina olman ciddi artı getirir sana bence. (git öyle tırıvırı web sitesi yap demiyorum tabi eheh) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2011 Diğer programcı/analistlerin birazcık daha üstünde maaş alıyor genel olarak sap danışmanları. İş veririm lafı da yanlış anlaşılmasın iş veren değilim, çalıştığım yerde eleman alımı oldukça yardımcı olurum anlamında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2011 gelecek distributed computing'de oldugundan mapreduce, scalability, clusters (100k dan fazla bilgisayarla is yapma) vs. egilmeni tavsiye ederim eger alan ariyorsan. hic bi bilgim yoktu master sirasinda aldigim bi ders haric, eylul'den beri tamamen bu alana kaydim, simdi her gun 100 TB data process ediyor yazdigim pipeline, orgazmik bisey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2011 sapta malesef eski efsanevi paralar dönmüyor, eskiler hala iyi kazanıyodur belkide yenileri süründürüyolar. anahtar teslim 60000 dolara projeler varken elemana kaç para düşecek o tutardan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2011 sap'cilar bos sozlesmeye imza atiyor, kendi maasini kendi yaziyor efsaneleri yalan mi simdi dfgdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 gerçekten ne iş yapacağına karar verebilmek için 1-2 iş yeri görmen lazım zaten. 1000-2000 dolar verip bir kursa gitmek yerine stajyer olarak çalışmak bile çok daha verimli olur. iş zekası alanında da herkes bilerek girmiyor işe illa ki bişi bilmeyen ama öğrenmek isteyen yeni mezun alıyorlar.. sen bi kere iş ara, mülakatlara gir..aralıkta askere gideceğin kısmını da mülakatlarda dillendirme.. o verdiğim linki okuduysan eğer tek kişi olarak basit bir proje de yapsan kodlama tarzın tasarım bilgin vs hakkında adamların bir fikri olacak. kalkıp sana sorting yazdırmasından çok daha verimli bir yöntem bu.. okulda yaptığın bi projeyi allayıp pullayıp sunsan bile olur Penthesilea said: gelecek distributed computing'de oldugundan mapreduce, scalability, clusters (100k dan fazla bilgisayarla is yapma) vs. egilmeni tavsiye ederim eger alan ariyorsan. hic bi bilgim yoktu master sirasinda aldigim bi ders haric, eylul'den beri tamamen bu alana kaydim, simdi her gun 100 TB data process ediyor yazdigim pipeline, orgazmik bisey. cloud ve distributed programming çok daha gelişecek bu açık zaten ama bu tarz alanlara kayabilmek için anca çalıştığın şirkette böyle olanaklar olacak ya bu alana özel master yapacaksın..sertifika kurslarında kimse öğretemez bunları.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 abi bence bi piyasa araştırması yap, işyerleri ne istiyo ne gibi alanlarda para var neye çok talep var.Ona göre hem yolunu çizersin hemde işsiz kalmazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar