Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Londra'da Konaklama

asinanyavuz

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Madem o bolgede bakiyorsun benzer kira araliklarinda yerler soyleyim arastirma yapmak icin daha cok secenegin olur hem.
Bu listeledigim yerleri genel olarak biliyorum. Bazilari iyi derecede bazilari da en kotu 10 kere gitmisligim vardir.

Kuzey Bati

Willesden Green
Kilburn
Ladbroke grove
Maida hill
Golders green

Kuzey
Hampstead
Kentish Town
Belsize park
Camden town

Kuzey Dogu
Arsenal
Finsbury park

Dogu
Islington
Angel
Old street
Liverpool street
Aldgate

Guney Dogu

Bermondsey
Borough
Canada water

Guney

-

Guney Bati

Fulham
Putney
Richmond
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

Ben de akil almak istiyorum bu konuyla ilgili.

Sene sonuna dogru 1-2 ayligina tek basima gidip ev vesaire ayarlayacagim, sonrasinda esim arkamdan gelecek.

Nasil bir yol izlemeliyim ? Ev mi olur yoksa yurt gibi seylere yerlesmemiz daha mi dogru olur ? Ayni odada sadece ikimiz kalirsak evden fark olmaz sanki ?

Baslangic icin ucuz bir cozum olmali. Lokasyon olarak bilemiyorum neresi olur cunku dil okulu ya da is nerede olacak belli degil.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Admin
Ucuz ve mantıklı çözüm geldiğinde 1-2 hafta hostel'de kalmak. Geldiğin gibi de ev ya da oda kiralamak için ilanları arşınlayacaksın.

gumtree.com sitesinde bakarsın
orda bulamazsan 2 tane kiralık/satılık ev ilanları arama motoru olan 2 büyük site:

rightmove.co.uk
zoopla.co.uk

bunlarda %90 bulursun. ha bulamadın diyelim o zaman da kalmak istediğin bölge neresi ise oraya gidip 1 gün boyunca bölgedeki bütün emlakçılara kayıt olup nasıl bir fiyat aralıgında ev baktıgını belirtir uygun ev varsa bakar kiralar yoksa onlardan telefon beklersin.

tahminim 2 hafta içinde ev bulur cıkarsın kiraya.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
Ya biz londradayız şu an, ve ev bulma konusunda hiç başarılı değiliz. Tek bir viewing bile ayarlayamadık, sürekli it's gone now diyip diyip durdular. Gumtree de ilan kalmadı, rightmove ve zoopla da da çok bişi kalmadı. Elimizde de bi emlakçı listesi var ondan gidiyoruz şimdi de, ekstra tavsiyesi olan var mı ya?

Zamanımız da daralıyo gerildik.
Sosyal ağlarda paylaş

Foxtons'dan siddetle uzak durmani tavsiye ederim. Cok posh ve profesyonel gozukup, aksine o kadar gerizekali ve amatorler ki. Arkadasim onlarin araciligiyla ev tuttu. Bu salaklar onlara evin adresini yanlis vermisler. Kontratta falan yanlis yazmislar hep. Arkadaslar da eve tv ve broadband baglatirken o yanlis adresleri kullandiklari icin butun isler inanilmaz gecikti. Daha 2-3 tane daha boyle gerizekaliliklari var. Uzun lafin kisasi, foxtons'tan uzak durun, durdurun.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Hostel fiyatlarina bakiyorum da bir kac gundur. 2 kisi 10 gun konaklamak istesek 700-800 pound ediyor minimumda. Ustune 100-200 daha koysam 1 aylik mobilyali ev parasi lan!

Boyle gunluk 10-15 pound'a kalinicak var vardir da ben mi bulamiyorum acep ? Esim ile birlikte olacagimdan 2 kisilik oda bakiyorum tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
uzak gelecekte bir ihtimal is icin ufak bir sansim var gibi de, mesajlar arasinda bahsi acildigini gormedim ; ev tutarken depozito/kefil olaylari nasil oluyor (veya var mi) ?

biraz daha acarsam, turkiyedeyken laylaylom gidip tutmustuk arkadasimla dort sene boyunca
parise geldim, kefilsiz hicbisey yurumuyor. bir yillik kira bedelini bloke ettirsem bile mirin kirin ediyorlar, fransada calisan, kiranin 4-5 kati gelire sahip bir kefil talep ediyor herkes

avrupada cogu yer boyle diye duydum da, baslikta hic konu edilmemis ; ingilterede de ayni kafada mi yoksa daha mi rahat ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...