Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

Sabah Tuzla'da CBR600FA görmeye gittik, 10 bin kmde motorun annesini öpmüşler. Arka tekeri dümdüz olmuş, burnout yapmaktan. Motorun sağ kapak kısmından her yerinden yağ sızıyor. Sola düşmüş, sol ön arka sinyaller, manet, takoz, grenaj, kuyrukta hep iz var. Sağ gidon takozu yok.

Adamın attığı resimlerde motor tertemiz, 1 ay önce çektim resimleri diyor. Buna 20 bin veren var, 19 bine indim size diyor bir de. Fazla saydırmadan hayırlı satışlar deyip çıktık.

Sonra kızıltoprakta cbf1000fa baktım, içime sinmedi. Tam yan dükkanda cbr600fa var diye aklımda kalmıştı, fiyat yüksek diye düşünmüyordum, ona gidip baktık. Motor 2011 ama sıfır diye satarsın, o derece temiz çıkınca biraz pazarlıkla onu alıyorum pazartesi :P.

1 hafta motorsuz kalmış olacağım böylece. Alınca resim atarım :).
Sosyal ağlarda paylaş

seigen said:

Sabah Tuzla'da CBR600FA görmeye gittik, 10 bin kmde motorun annesini öpmüşler. Arka tekeri dümdüz olmuş, burnout yapmaktan. Motorun sağ kapak kısmından her yerinden yağ sızıyor. Sola düşmüş, sol ön arka sinyaller, manet, takoz, grenaj, kuyrukta hep iz var. Sağ gidon takozu yok.

Adamın attığı resimlerde motor tertemiz, 1 ay önce çektim resimleri diyor. Buna 20 bin veren var, 19 bine indim size diyor bir de. Fazla saydırmadan hayırlı satışlar deyip çıktık.

Sonra kızıltoprakta cbf1000fa baktım, içime sinmedi. Tam yan dükkanda cbr600fa var diye aklımda kalmıştı, fiyat yüksek diye düşünmüyordum, ona gidip baktık. Motor 2011 ama sıfır diye satarsın, o derece temiz çıkınca biraz pazarlıkla onu alıyorum pazartesi :P.

1 hafta motorsuz kalmış olacağım böylece. Alınca resim atarım :).

Çok şekil alet, eski kasadan daha güzel ve daha derli toplu.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

Youtube da dolanırken Uğur Ertekin (motorsiklet sürüş eğitmeniymiş) kazalara ilişkin altyazılı yorumlar yapıyor arada açıp izlemek lazım.

Video da kazalar var.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IrNnb2VAveo

abi diorm
motor ehliyeti verdirmeden önce 2-3 sene trafikte bi araba kullandırtmalı
Sosyal ağlarda paylaş

eveeeet. 2265 km sonra yine evdeyim. kaza bela olmadan 4 gün gezdim. toplamda 391 tl lik benzin yakmışım. ortalama 100 km ye 3,6 lt ye geliyor ki çoğunu tam gaz gittim.

hoş cbr 250 öyle aman amanda gitmiyor kadranda en son 169 km gördüm ki onada inanmıyorum. 159 dan fazla değildir.

titreşimden ellerim ayaklarım uyuştu. rüzgardan kafam şişti ama eve gelmeden trabzona bile geçerdim (:

buda yol

http://i.imgur.com/TTfJR1U.jpg

daha büyük motor şart
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Law said:

Youtube da dolanırken Uğur Ertekin (motorsiklet sürüş eğitmeniymiş) kazalara ilişkin altyazılı yorumlar yapıyor arada açıp izlemek lazım.

Video da kazalar var.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IrNnb2VAveo

abi diorm
motor ehliyeti verdirmeden önce 2-3 sene trafikte bi araba kullandırtmalı

Cok feci kazalar var ya :/ izlerken insanin ici gidiyor.

Su sag serit olayini bir kere bende yapmistim, olumden dondum o gun. bir daha da silkseler donus disinda sag seride girmem.
Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

Ne gibi sorunlar yaşadın yola çıkmadan önce bakım yaptırdın mı az detay versene

En ufak sikinti cikarmadi makine
Yola cikmadan zinciri temizletip yaglattim. Havasina suyuna yagina baktilar. Zaten 2000 km deydi. Ben sadece her 500 km de zinciri yagladim benzini koydum bastim gaza.

Sorundan ziyade sikayetlerim oldu. Onlarda zaten her Cbr 250 nin derdi. 7k devirden sonra titreşim 120 den sonra gucsuz hantal makine. Sert sele. Kotu lastikler. Bide benim boy uzun Küçük geliyor motosiklet. Üzerime yatinca kafam disarda kaliyor.

Fakat çok eglendim özellikle virajlar çok zevkliydi. Tabi lastikler isindiktan sonra temiz asfaltta.

Giderken boluda yağmura yakalandim durdum pesime birbirinden bagimsiz 5 motosikletli geldi 3 ile edremite kadar gittik. Fakat dönüşte kimseyi görmedim hatta samsun tarafından ankara ya gelen çoktu .

Bu kadar uzun yol bidaha yapmam bu aletle cb serisi gelmezse v storm alip Türkiye turu yapicam.
Sosyal ağlarda paylaş

abi harley ayrı birşey ya yıllardır racing hastasıydım gördüğüm kazalardan ötürü caydım tam cayma noktamda da harley ile tanıştım gerçekten ayrı bir dünya bir yaşam biçimi

bu arada şu kazaların olduğu videodan tek bir anlam çıkardım: altındaki ne motor olursa olsun araba kullanır gibi şerit içerisinde gidiceksin. şerit çizgisinden gitmek intihara teşebbüs.
Sosyal ağlarda paylaş

KidLazer said:

abi harley ayrı birşey ya yıllardır racing hastasıydım gördüğüm kazalardan ötürü caydım tam cayma noktamda da harley ile tanıştım gerçekten ayrı bir dünya bir yaşam biçimi

bu arada şu kazaların olduğu videodan tek bir anlam çıkardım: altındaki ne motor olursa olsun araba kullanır gibi şerit içerisinde gidiceksin. şerit çizgisinden gitmek intihara teşebbüs.

Aynen aralara girmek tehlikeli, makas atmak da aynı şekilde, araba gibi kullanmak lazım. Şerit içinde ve aracın sol teker hizasında gitmek lazım deyu biliyorum. En sol şerit giderken herhalde sağ teker izinde kalmak lazım ? (Yanlışlar varsa düzeltirsiniz)

Harley Davidson lar veya choper tarzı bana çok itici geliyor. Bedava verseler al bin gibisinden inanın binemem. Skutır sürerim ama choper asla. Bir ulaşım aracından ziyade belirli bir kültürüde sembolize ettiğinden çok itici geliyor bana, hele birde trafikde böyle deri yelekli, garip kasklı tipleri görünce gülesim geliyor resmen.

Ama hakkını vereyim çok güzel modelleri var estetikler ama al bin deseler mehh diyorum.

Gerçi sıs ibiş fikrini mi sorduk diyecekseniz :).
Sosyal ağlarda paylaş

Abi 5, 10 sayfa önce şerit aralarında gitmenin nasıl daha emniyetli olduğuyla ilgili video vardı, her gördüğünüz kazada aşırı tavır almayın bence. Şerit arasında gitmek, 2 araba arasında olmadıkça çok tehlikeli değildir, sadece yollarda dönüş varsa araç sollamayacaksıny a da sağlamayacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

@law
ahaha sıs lan ibiş :D

yok abi ben de dediğim gibi racing hastasıydım bir anda değişti HD farklı bir kültür resmen biraz da müzik tarzınla alakalı olabiliyor metal/rock dinleyenler chopper'cı oluyor genelde ama net bir ayrım değil tabi:) benim fikrimi değiştiren modeller 72 ve Vrod/nightrod mak derim:)
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Abi 5, 10 sayfa önce şerit aralarında gitmenin nasıl daha emniyetli olduğuyla ilgili video vardı, her gördüğünüz kazada aşırı tavır almayın bence. Şerit arasında gitmek, 2 araba arasında olmadıkça çok tehlikeli değildir, sadece yollarda dönüş varsa araç sollamayacaksıny a da sağlamayacaksın.

İyide zaten yolda iki araç yan yana gitmiyorsa şerit arasına neden gireyim ki ? Hangi şerit boş veya akıoyrsa oraya geçerim yoluma devam ederim. Şerit arasında gitmek genelde trafikde yoğun ken yapılan bir hareket gibime geliyor ve yapılmaması lazım. Motocular genelde trafikde aralarda akamayacaksam motor sürmenin anlamı ne tadında oluyorlar genelde. Yani o zamanda kaza rizki katlanıyor araç sürücülerinden kaynaklı, gerçi trafik kanunu ne diyor oraya bakmak lazım.

Önde araç varsa ön aracın sol teker izinde gitmek bir sakatlık duurmunda yine şerit arasına girilip kurtarılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Motoru aldım bugün, biraz sürdüm, müthiş ya. 250 cc de motor mu demek geliyor içimden. CBR600F sürüş de tam aradığım sürüşe sahip motormuş, yıllardır sürüyormuşum gibi alıştım motora.

Aşırı güven, motorcunun son sözleri gibi olmasın tabi :P. Sakin kullanıyorum, gaz açışları da düşündüğüm kadar sert değil, çok dengeli. Kazasız belasız 2-3 yıl gitmesini diliyorum :P.

Hava karardığı için resim atamadım, yarına kaldı...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...