Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

aktiftablet said:

Konunun bu kadar hareketli olması ne güzel.

Cumartesi ilk ciddi roadtripimize çıkıyoruz 4 kişi, Hırvatistan'a kadar gidicez. Şans dileyin. Bu arada uyarmak istediğiniz noktalar varsa da bekliyorum :)

edik: bu arada diavelstrada ne kadar iyi ya, o yolları bu makinayla gitmek vardı aslında ama 26K euro :(

kolay gelsin, cok eglenceli oluyor motosikletle uzun yol gitmek.

ben yunanistan bi de bulgaristan planliyordum zamaninda, o zaman arastirdigima gore, bulgaristan taraflarinda yolda gezen ceteler varmis onlara cok dikkat edin diyorlardi.
Sosyal ağlarda paylaş

Seele said:

aktiftablet said:

Cumartesi ilk ciddi roadtripimize çıkıyoruz 4 kişi, Hırvatistan'a kadar gidicez. Şans dileyin. Bu arada uyarmak istediğiniz noktalar varsa da bekliyorum :)

edik: bu arada diavelstrada ne kadar iyi ya, o yolları bu makinayla gitmek vardı aslında ama 26K euro :(

nasil gidiyorsunuz route nedir?

Selanik, Ohrid(makedonya), Budva(Karadağ), Dubrovnik, Split. Şeklinde 7 günlük gidiş rotası var. Dönüşü ise özellikle netleştirmedik, duruma göre Zagreb, Belgrad, Kosova üzerinden tekrar Yunanistan'ın güzel diye bilinen yerlerinden birine uğrayıp dönmeyi düşünüyoruz. Bulgaristan'a falan girme gibi bi düşüncemiz yok tabi :)
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Süpermiş.

Peki ne tür vize alındı, ne kadar masraf olundu. Benimde aklımda varda en azından bir fikrimiz olur. Ne kadar bütçe ayırdın geziye gibi. 600 lük makinam olsa ve bir kişiye daha hayır demeseniz kesin gelirdim.

Dönüşte bir tavsiye ve izlenim şeklinde bir post bekliyorum :). iyi yolculuklar.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle uluslararası geçerliliği olan ehliyet (muhtemelen hiç sorulmaycak ama sınır kapısından bu olmadan çıkılmıyormuş)
TRden alınırsa 346TL.
Biz son zamanlara bıraktık ama bi dahakine en ucuz veren ülke ne ise ondan alırım, 5, 10 lira her yerde, bizim devlet her yerde olduğu gibi burda da soyuyor.

Sonra, bizim trafik sigortası yurt dışında geçerli olmadığı için yeşilkart denen sigortayı alıyoruz. Bu da 15 günlük 63 euro. 1 ayılık 79 euro gibi fiyatları var.

Vizeyi yunanistandan aldık. Başvururken motor ruhsatı ve yeşilkartı verip, değişik ülkelerde otel rezervasyonları gösterdim, ve bir dilekçe ekledim hangi ülkelere gideceğim ile ilgili. Multi giriş çıkışlı vize geldi.

Onun dışında benzin her yerde TRden ucuz. Şulinkten benzin fiyatları görünüyor.

Yakacağın benzin, ve kendi yeme içmeni düşünerek bir bütçe yapıcaksın. Yeşilkart denen sigorta şart. Uluslararası ehliyet de son günlere bırakmazsan başka bi ülkeden kargo ile alınabilir, çok daha ucuza gelir.

Döndükten sonra daha net şeyler yazabilirim tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

manve said:

kesinlikle yaniniza buji, sigorta, gaz teli, debriyaj teli gibi ivir zivirlari alin abi. Hatta nette aristirirsan uzun yolculuklar icin parca listesi kesin vardir bir yerlerde. Nolur nolmaz, dursun cantada.

Abi onu düşündük de o dediklerini bozulsa bile değiştirebilicek kimse yok :D Kaldı ki afrikaya falan gitmiyoruz, medeniyetten uzak bi rotamız yok, yine de yola çıkmadan önce motoru servise götürücem, orda yine danışırım ne alayım diye.
Sosyal ağlarda paylaş

zipzip said:

beni bi konuda aydınlatın.

1100lük 800lük cruiserlere bakıyorum, ibre 180.benim 250lik venoxta bile 160 ibre vardı, 140 görüyordu motor.e bu motorların 1100lük olup böyle az hız göstermesi kilodan mı?

cruiserla hızlı gidilmez çünkü, etrafı izlersin giderken etraf da seni izler, aletin mantığında yok hızlı gitmek, motorları da daha güçsüzdür zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...