Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

monoscope said:

Köpek saldırılarına karşı nasıl bir önlem alıyorsunuz motor kullanan arkadaşlar olarak. Hep merak etmişimdir bu konuyu. Zırt pırt köpek mi ısırıyor yoksa kovalayan köpek ısırmaz sadece kovalar tarzı bir durum mu var.

bir defa denk geldi onda da ulan dedim ben gittikçe kovalayacak hiç gerilim yaratmayayım, yanına doğru gelince iyice yavaşladım, sadece durup havladı sonra ağırdan devam ettim öyle kaldı asfdsdgf
Sosyal ağlarda paylaş

Köpeğin derdi lastiği ısırmak :P. Bacağımdan ısıran, hatta yaklaşan olmadı daha, sayısız kez atılmalarına rağmen. Düşük hızdaysam köpeğe doğru eğilerek direkt ona bakınca zınk diye duruyorlar.

Aslında köy yollarında falan büyük sorun. İşin tekniği şöyleymiş. Fırlamadan önce köpeğin beyni hızı hesaplayıp lastiği nerede ısırabilirim diye atağa geçiyor. Sabit hızınla devam edersen kesin çarparsın. O yüzden hayvan fırladıktan sonra ya gaz açıp geçmeli veya yavaşlamalı. Fırladıktan sonra hızın değişirse güncelleme yapamıyor.

Ciddi bir konu aslında, daha yakınlarda OMM'nin eğitmeni köpek yüzünden kaza yapıp öldü.
http://gundem.milliyet.com.tr/motosiklet-tutkunu-isadami-kopege-carpmamak-isterken-canindan-oldu/gundem/gundemdetay/28.09.2012/1603838/default.htm

Sosyal ağlarda paylaş

izledim viedoyu çok doğru söylüyor adamlar da dedikleri gelişmiş ülkelerdeki trafik için geçerli. yani insanların adam gibi şeridinde gittiği sağa sola sıkışık trafikte bile kırmaya çalışmadığı yerlerde. yoksa türkiyede hele istanbulda geçerli değil dedikleri şeritleri keserek gitmenin güvenilirliği. zaten adamlar trafik sıkıştığında yapın diyor her daim yapın demiyorlar, ama burdaki öküzler trafik sıkışıkken bile sağdan sola, soldan sağa geçmeye çalıştıkları için burda pek geçerli değil videonun savunduğu tez.
Sosyal ağlarda paylaş

seigen said:

Köpeğin derdi lastiği ısırmak :P. Bacağımdan ısıran, hatta yaklaşan olmadı daha, sayısız kez atılmalarına rağmen. Düşük hızdaysam köpeğe doğru eğilerek direkt ona bakınca zınk diye duruyorlar.

Aslında köy yollarında falan büyük sorun. İşin tekniği şöyleymiş. Fırlamadan önce köpeğin beyni hızı hesaplayıp lastiği nerede ısırabilirim diye atağa geçiyor. Sabit hızınla devam edersen kesin çarparsın. O yüzden hayvan fırladıktan sonra ya gaz açıp geçmeli veya yavaşlamalı. Fırladıktan sonra hızın değişirse güncelleme yapamıyor.

Ciddi bir konu aslında, daha yakınlarda OMM'nin eğitmeni köpek yüzünden kaza yapıp öldü.
http://gundem.milliyet.com.tr/motosiklet-tutkunu-isadami-kopege-carpmamak-isterken-canindan-oldu/gundem/gundemdetay/28.09.2012/1603838/default.htm

duran motorun lasitğini niye ısırmak istemiyoalr, dertleri ne hayvanların?
Sosyal ağlarda paylaş

Evrimsel süreç sonucu kaçanı güçsüz olarak görüyor, ben bunu haklarım diye düşünüp saldırıyor :P. Durana ise ya ölüdür diyor, bırakıyor ya da benden korkmuyor lan dişli bir rakip mi yoksa deyip bırakıyor...

Benim "pseudoscientific" açıklamam bu :).
Sosyal ağlarda paylaş

seigen said:

honda eğitimde hocaya sordum bunu, aynı cevabı verdi sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün gidiş geliş tek şerit yolda, üç yolun birleşiminde sola dönmek için sinyal verdim. Dönüyorum, viraj ortasında sollamaya kalkmış araç geldi, sol arkamdan çarptı. Neyse ki anlık reflesklerimle ileriye bakıp gaz açarak kurtardım. Artık reflekslerim eğitilmiş ama bir daha test etmeyi istemem :P.

Adamın aracın farı ve kaportası hasar aldı, benim motorda hiçbir şey yok :P. Artçı ayaklığı ve swingarm somunu ve vidası hasarı vermiş. 10 dk oyaladı, kusur senin, tutanak da doldursak yaptıramazsın, hatta dolduralım ben de senin sigortandan motoru bakıma sokmuş olurum dedim. Polis çağıracağım dedi sonra çevredekiler yüzde yüz suçlu olduğunu arkadaşa açıklayınca gitti. Araçtaki kadınlar 100 lira ver, yaptıralım diyor, hem çarp, hem para iste. Türk halkı çok zeki.

Ama düşsem, olaylar çok farklı gelişirdi, adam kırık burunla hastaneye yollanırdı. Düşmediğim için keyifliyim şu an :P.
Sosyal ağlarda paylaş

o hazırlık kurunda ne yapıyorsunuz diye sormuştum hocaya, 2'de yapılacak turlara 1 günlük ön hazırlıkmış. Güvenli sürüş 1'le alakası yok galiba. Üzerimdeki yetoluğu atmak için alabilirim.

bu arada geçmiş olsun seigen, iyi kurtarmışsın. Sana önümüzdeki ay sorularım olucak:D
Sosyal ağlarda paylaş

seigen said:

Bugün gidiş geliş tek şerit yolda, üç yolun birleşiminde sola dönmek için sinyal verdim. Dönüyorum, viraj ortasında sollamaya kalkmış araç geldi, sol arkamdan çarptı. Neyse ki anlık reflesklerimle ileriye bakıp gaz açarak kurtardım. Artık reflekslerim eğitilmiş ama bir daha test etmeyi istemem :P.

Adamın aracın farı ve kaportası hasar aldı, benim motorda hiçbir şey yok :P. Artçı ayaklığı ve swingarm somunu ve vidası hasarı vermiş. 10 dk oyaladı, kusur senin, tutanak da doldursak yaptıramazsın, hatta dolduralım ben de senin sigortandan motoru bakıma sokmuş olurum dedim. Polis çağıracağım dedi sonra çevredekiler yüzde yüz suçlu olduğunu arkadaşa açıklayınca gitti. Araçtaki kadınlar 100 lira ver, yaptıralım diyor, hem çarp, hem para iste. Türk halkı çok zeki.

Ama düşsem, olaylar çok farklı gelişirdi, adam kırık burunla hastaneye yollanırdı. Düşmediğim için keyifliyim şu an :P.

Abi çok geçmiş öncelikle, de, evire çevire dövmelikmiş ya adam. Ben okurken sinirlendim. Hızınız ne kadardı kaza anında?
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:
Abi çok geçmiş öncelikle, de, evire çevire dövmelikmiş ya adam. Ben okurken sinirlendim. Hızınız ne kadardı kaza anında?

Benim hızım 25-30'dur, adamınsa 40 civarıymış, onu da kendi söylediğine göre. Arada mesafe vardı, sollamak için nasıl gazladıysa arayı kapatmış. Dönüş çok sakat olduğu için kontrollü geçiyorum, yokuş aşağı otobüsler geliyor mesela güç bela duruyorlar, sıkıntılı bir yer. Kesinlikle sollama yapılmayacak yer.

Ben yavaş, kontrollü dönerken, motoru nasıl geçerim diye hesaplar yapmış. Motoru araç yerine koymamanın cezasını çekti. Kırık farıyla, kaporta hasarıyla yoluna devam etti :P.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.youtube.com/watch?v=rrGVGrh9e1E

Tek kelimeyle mükemmel. Motora geç başlamışım, 3-4 yaşında başlasaydım yarışlarda yer alsaydım diyorum :P.

Marc Marquez 2013 MotoGP'de Honda ile yarışacak, yeni bir Rossi olacak gibi gözüküyor. Bu yarışta geç başlamasına rağmen birinci bitiriyor. Yarıştaki tek quick shifter'lı motora sahip olması büyük bir avantaj olsa da.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...