Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

Bende çarparsa birşey olur mu diye soracaktım, ona da cesap vermişsiniz iyi olmuş :). Kırmızı zaten +, siyah - oluyor renklerde üstünde herhalde sorun olmaz.

Aldığım alet bu http://www.h-tronic.eu/product_info.php?info=p29_al-600-fuer-2-6-12v-batt-.html

Saatte 0,6 Amper deb 9ah lik aküyü 15 saat de doldurması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Manuelini okdum dolucna akımı kendi kesiyormuş, sulu akü olduğu için bilmem ne şeylerini gevşetin diyor akünün ve saf su ekleyin eğer eksilme olursa deniyor o kadar. Birde bu saf su ütü suyu olarak da geçiyor nalbur veya bakkallarda bulunur herhalde.

3 hafta yattı motor normalde aküyü söksem iyi olurdu bağlı olarak kalınca yinede tüketim oluyormuş. 3 hafta sonunda akü ışığı yandı motorda ayak marşıda var onunla çalıştırdım ama maksimum 2-3 saat sürüyoruz günde o sürede de akünün dolması için yeterli değil. haftasonları da sürdüğüm için 1 haftada akü yine boşalıyor tam olarak dolmadığı için.

Bir kaç foruma baktım aynı sorunla karşılaşmışlar aküyü söküp tam olarak doldurmak lazım deniyor bende onu deneeyceğim işte büyük ihtimal bir sorun kalmaz 4 aylık akü sonuçda.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kaç video izledim, asitli su olduğu için akü dolunca ısınma yapıyormuş ve hafiden kaynama bundan dolayı içere gaz birikmesi olmasın diye akünün üstündeki su ekleme kapaklarını gevşetin diyor. Hava laan bir yerde şarj edin diyorlar aküyü.
Sosyal ağlarda paylaş

Soktum akuyu, icindeki su miktarida belirlenen degerlerin altinda kalmis.Saf su ekledim 21 saatde tam sarj olmasi lazim. Birde aku 12v luk, sarj aletinin ustunde 3 switch var 3v, 6v, 12v diye ben 12v yaptim. Umarim dogrudur. Kullanim kilavuzunda sadece uygun switche getirin diyor baska aciklama yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Harbi ilginç bunlar, 50 cc fark var arada. 4600 tl fazladan para verilecek. 6 veya 7 beygir fark var arada üstelik.

Nasıl bir strateji bu ? Gerçi alan yine alır.

Başlangıç motoru olarak düşünen biri 250 liği alır geçiş motoru olur onun için. 4600 tl daha verip 300 lüğü almaz.

Hani adam az yakan birşey alayım bana ufak cc de yeter diyen biri yine 250 liği alır. 4600 tl si cebinde klaır yani 50 cc ve 6-7 beygir için o farka değmez.

Kaldı ki spor bir sürüş de sunmuyor, şöyle 45-50 beygir honda nın eski cbr 250 rr ları gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
aktiftablet said:

Ben zaten vergiden dolayı gelmez diye tahmin ediyordum. Ancak 250'nin yenisi gelmemiş henüz, 250nin yenisini beklemeyecek olanlara alternatif olabilir belki, o gelene kadar.
9000euroya canavar gibi er6-f varken bence mantıksız. Ben bu gidişle er6-f alıcam sanırım, başka bi cruisera geçmezsem.

Abimle aynı cümleyi kurmuşsunuz sdf bi terslik olmazsa ve istediğim gibi bulursam ay sonunda alıyorum ben tekrar motur.

@manve Depreşsin abi duyguların bide çünkü motur güzel motur cici =D
Sosyal ağlarda paylaş

Perşembe cuma yağış var, cumartesi pazar hava güzel olacak.Haftasonu İki gün en az 500 km yapmayı planlıyorum. Motordan dolayı şu son bir aydır hava raporlarını takip eder oldum, kışda yaklaşıyor malum :(.

Yamaha nın xj6 sı (naked olanından bahsediyorum her halde doğru yazdım) ne kadar güzel bir aletmiş. kompakt bir görüntüsü var 4 silindir 77 beygir ama gayet ufak bir görüntüsü var seleside alçak.
Sosyal ağlarda paylaş

Fena değil ancak yok. Naked, yarı naked ya da karenajlı, farketmez, gelmiyor TRye nedense. (Ben yazın sorduğumda öyleydi)

Yalnız biraz kalitesiz duruyor. 3 modelde de aynı ön far bi şekilde karenejlara tutturulmuş falan. Fazer8'le ortak olan gösterge panelinin ucuz plastiği vs. Kullanmadım, muhtemelen sürüşü çok iyidir ama bu dediklerim soğutuyor biraz, ben ısınamadım o motora tam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...