aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Law said: İlginç, peki önüme bir araç kırdı saatte 100 km ile giderken ben bunu algılayacağım, parmakları manete atacağım fren yapacağım en az 10 metre daha gittim. Bunu soran olmadı mı ? O arada gazı kapatıcaksın falan. Ortopedik olarak açıkladı hangi parmağın ne yapıda olduğunu ve neden fren yapmıyorken parmakıarın manette olmaması gerektiğini.
Law Mesaj tarihi: Haziran 23, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2012 Herkes birşey söylüyor, honda eğitmenide işin ehli, yamaha eğitmenide. İkisi farklı şeyler söyleyince herhalde en iyisi kendinize rahat geleni uygulamak. Trafiğe girince iki parmağım mutlaka ön frende oluyor, yada sokak aralarında. Önüm açık geniş ve geniş bir yoldaysam parmakları çekiyorum manetten.
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 23, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2012 Law said: Herkes birşey söylüyor, honda eğitmenide işin ehli, yamaha eğitmenide. İkisi farklı şeyler söyleyince herhalde en iyisi kendinize rahat geleni uygulamak. Trafiğe girince iki parmağım mutlaka ön frende oluyor, yada sokak aralarında. Önüm açık geniş ve geniş bir yoldaysam parmakları çekiyorum manetten. Bu dediğin yanlış değil zaten. Parmakları manette tutmamak gazı kesin bi şekilde kesebilmek için. Gazı kapattıktan sonra parmağı manete koymak doğru. Ama iki parmak manette gaz açmaya devam ediyorsan yanlış. -Yani hocanın anlattığından benim aktarabileceğim bu.
Law Mesaj tarihi: Haziran 23, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2012 Şimdi frenleme yaparken gazı kapatıp frenleme yapmak lazım bu zaten tartışılmaz. Ama işte yamaha riding academyde, iki parmağınız her zaman ön fende olsun yani frenlemeye hazır halde, gazıda zaten serçe ve yüzük parmağınız ile tuttuğunuz elciği bilekden hareket ile veriyoruz. Demişlerdi, hondada ise anladığım kadarıyla sadece fren yapılacağı zaman parmaklar manete gidiyor, geri kalanda zamanda elcikde kalıyor diye anladım anlatımından. Ben iki parmak manette olsada diğer iki parmağım ile çok rahat gazı kapatıyorum ve açıyorum. Aynen böyle anlattılar yamahada.
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 24, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2012 Başka bi yere daha sormak lazım anlaşılan :D
Loex Mesaj tarihi: Haziran 26, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2012 nasıl rahatsan öyle olmalı hondada yamahada haklı
seigen Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Geçmiş olsun, ne yaptın hocam, anlat bakayım :(. Sende birşey var mı?
wastyrx Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Teşekkür ettim. Öndeki arabanın önüne biri atladı sanırım acı fren yaptı sola manevra yapiim dedim ama solda tıkalıydı bastım freni bende doğal olarak kaydım motorda sağa yattı tatsız oldu. Bende bişi yok ama kolumda biraz çizik bide bacakğın kalçaya doğru çok hafif bişiler o kadar.
moriQ Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 başlangıç için en iyisi ybr mi hakkaten
seigen Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Başlangıç için, düşük cc'li olması bence kesinlikle şart. Bu da Japon motosikletleri olarak YBR125, CBF150 veya CBR125R olabilir. Yamaha'nın YZF125 modeli de var ama oturuş pozisyonu supersport olduğu için ilk motor olarak tavsiye edilmiyor pek, yanlış alışkanlıklar edinilir sebebiyle. Amacın ileride supersport'la devam etmek ise ideal tercih CBR125R, değilse hem de daha uygun fiyatlı olarak CBF150 veya YBR125. Bu arada bu son ikisini de eğitim sırasında sürdüm, ybr çok cılız bir gövdeye sahip, pek sevemedim, o açıdan cbf daha iyi. Ben de başlayalı 8 ay falan oldu, CBR250R'la başladım, çok memnunum. Görünüş olarak sport ama oturuş ve kullanım olarak çok daha rahat. Ama 125'le başlamak yine daha iyi, çünkü 250 bile olsa ivmelenmesi yüksek olduğu için insanın aklını çeliyor. Birkaç bin km alıştıktan sonra İkarus sendromuna kapılıyor insan. Daha yeterli yol tecrübesi edinmeden sınırda sürmeye, risk almaya falan başlıyorsun, o yüzden 2 - 3 bin km'deyken 2 kere kaza yaptım. Tabii herkesin başına gelecek diye birşey yok ama söylemekte fayda var. Neyse şu an 7 bin km'ye geldim, kazasız belasız sürmeye devam ederim inş.
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 KTM Duke var, 125cc ve 200cc seçenekleriyle, süper motorlar ama fiyatları yüksek düşük hacimli moyotlara göre bayağı.
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Scooterla başlasa mıydım yea dediğim bile oluyor benim şuan. Ben 500 km falan oldu ilk kazamı yaptım artizlikten hızdan olmadı ama scooter olsa iner havaya kaldırırdım moturu sırtıma atar kenara çekilirdim gibi gelio =P
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 mct 250 çokta farkı yok scooterdan gerçi =D
seigen Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Yuh ya bugün taksici silah çekti bana. Adi herif sola dönüş yapıyor beni gördüğü halade, yan yolda yolcu indirecekmiş, ne sinyal yakıyor ne birşey. Çok iyi frenleme yaptım, çalışmalarım işe yaramış :P. Ucu ucuna durdum, indim adama laf söylemeye. Yanındaki yolcu özür diliyor benden ama taksicinin umurunda değil. Bir de yaşlı 60'ında mıdır nedir, neyse motora geri biniyorken acayip küfür saydırıyorum o esnada, bir baktım bu kapısındaki gözden silah çıkartıyor, geldi yanıma vurayım mı, mermi manyağı edeyim mi demeye başladı. Kurallara uy falan dedim, bir iki daha konuştu, döndü tekrar taksisine. Ben de söylene söylene gittim. Yanımda biber gazım yoktu, spreysiz ilk defa yola çıktım son iki ayda, ona denk geldi böyle magandası. Şimdi düşünüyorum da plakasını almayı aptal gibi unutmuşum, adam resmen motosiklet katili, bunun gibileri şikayet etmek lazımdı :(.
gleoddyn Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 abii keşke plakasını alıp polise şikayet etseydin. silah çekmek ne demek lan?!? böyle davarlık olmaz.
seigen Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Abi işte anlık heyecana kapılıp unuttum herşeyi, yol da bozuk zaten frenleme sırasında gidon sarsıldı bayaa, düşüyorum diye gerildim. Hıyar zaten trafik kuralı falan bilmediği için, yaptığı hatanın farkında değil, ben de heyecandan saydırdığım için küfürlerime alındı. Yaşlı çıkmasa yumruğu yemişti ama. Motosiklete başladığımdan beri çok ilginç tecrübeler edindim :S. Sürüş keyfimin içine sıçmak isteyen tonlarca insan var. Sabah 06:30 gibi çıkıp, şile, ağva, kandıra, izmit, gebze'nin yolları nasıl diye sürüp geldim :D. Tam eve dönücem, başıma bu olay geldi. Aslında taksinin durduğu yerde evin kamerası var girişte, Saat 12 gibi oldu bu dediğim, 2 gibi gittim aynı yere, zili çalıp sormak için kamera kayıtlarından bakabilir miyiz diye ama site değil de süper lüks evmiş :P, uğraşmazlar diye vazgeçtim.
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Bana olsa o adamı bi daha çalıştırtmazdım sanırım. Geçmiş olsun çok ^^
gleoddyn Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Cidden geçmiş olsun. Motora başlamamak için en büyük sebebim, bilinçsiz denyo araç sürücüleri. Araba kullanırken bile bir çok badire atlatıyorum, motorda düşünemiyorum.
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 seigen said: Sabah 06:30 gibi çıkıp, şile, ağva, kandıra, izmit, gebze'nin yolları nasıl diye sürüp geldim :D. Tam eve dönücem, başıma bu olay geldi. Haber etsen beraber sürerdik oralara :)
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 aktiftablet said: KTM Duke var, 125cc ve 200cc seçenekleriyle, süper motorlar ama fiyatları yüksek düşük hacimli moyotlara göre bayağı. ya duke süper ama uzun boyluysan oturma pozisyonu ve motorun kendisi biraz ufak kalıyor hem kontrol hem de görünüşte sıkıntılı. 1.70 ve altıysan on numara.
seigen Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 aktiftablet said: seigen said: Sabah 06:30 gibi çıkıp, şile, ağva, kandıra, izmit, gebze'nin yolları nasıl diye sürüp geldim :D. Tam eve dönücem, başıma bu olay geldi. Haber etsen beraber sürerdik oralara :) Olur :D. Ben bu aralar sürekli sürüş amaçlı gidiyorum zaten bir yerlere. Yanıma birkaç sefer birilerini buldum, onun harici tek başıma takılıyorum :). Daha önce yazmıştım, benim acemilik dönemim sayılır, o yüzden bu sene 20 bin km civarı yol yapıp, yol tecrübesi ve sürüş tekniğimi geliştirmeye çalışıyorum ^^.
Öne çıkan mesajlar