Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

hayır,

bakın yaptığınız hata bu işte. Araçtan farklı davranıp, araç muamelesi görmeye çalışıyorsunuz. Ben motoru aldığımda, eski bir araba kullanıcısı olarak, bu hatayı yapmıcam mesela.

Boşverin lastik izini mizini
şeridin ortasından gidin, araba gibi. Yoksa arkanızdaki adama psikolojik baskı yapıyorsunuz beni geçin diye.

Deneyin bakın, normal hız seyrederken ( arabayla ) hafif sağa çekin aracı, aynı hızda olmanıza rağmen arkanızdakiler geçmeye çalışacaktır, baskı yapıyosunuz çünkü.
Yapmayın.

Emniyet şeridinden falan da gitmeyin, yasak abicim, sen araç mısın? araçsan gitmicen; yok araç değilsen sana çerez gibi davranıldığında ağlamıcan.
Sosyal ağlarda paylaş

Tesekkurler =)

Bugun is cikisi deneme firsatim oldu baya, egsantrik gergisimi degistirip, karburatoru de temizledi mi cok canavar olacak gibi duruyor alet =) Turkiye'de ota boka bi ton gereksiz para bayildiktan sonra usa deki fiyatlar cok acayip geliyor.

Motora 1700 dolar, Shoei rf1000 kask arti orta seviye kalite bir monta da 180 dolar verdim =) Cidden saka gibi geliyor.

Bir de bisey sorayim, mesela motor sogukken calistirmayi denedigimde eger biraz fazla gaz verirsem stop ediyor, ama eger marsa basip milim milim 4-5 saniye gaz verirsem, alet kendine geliyor, adam gibi calisiyor. Ben burda boku hemen karburatore attim ama dogru mu yaptim acaba?

edit: bir kac yerde benzin filtresi veya pompasindan da olabilir denmis, pompa olmasin da, zaten hava, benzin, yag filtrelerini ilk firsatta degistirmeyi dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hayirli olsun once,

eski kasa cbr 600f yani karburatorlu demissin zaten amerikadaki cogu motor karburatorlu.

bence senin sikinti akuden de olabilir, kablolari bir kontrol et anliyorsan, ya da benzin pompasi da olabilir dedigin gibi. umarim ciddi bisi cikmaz.

bir de amerikada keske daha yeni bir model alsaydin 2009 2010 fln daha ucuz motorlar nasilsa orda, burdakinin yari hatta 3 te 1 i fiyatina. ama 1700 dolara almissin zaten yani hicbirsey motor icin 1700 dolar.

hayirli olsun tekrar
Sosyal ağlarda paylaş

bu olay trafikte karşılaşacagınız en tehlikeli olaylardan birisi. ülkemizde burda görülen taksi şöförü gibi katil çok.

video ilk izlenildiginde taksi döndükten bir süre sora motorlu gelip çarpıyor yani sanki aslında saga yatırsa kurtaracak gibi gözüküyor, taksinin arkasından sıvısabilirdi gibi.ama inanın olay anında o öyle olmuyor. zaten dikkat ederseniz carpmadan bir süre önce motorcu hakimiyeti kaybediyor ve kayarak vuruyor. yani lastikleri kitliyor. bu durumda kurtarması imkansız hale geliyor. o nedenle genelde uzmanlar bu gibi durumlarda frene aslımadan önce kurtarma yollarını düşünmemizi ögütlerler ama panikleyince o secenekleri düsünmek gercekten zor oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

evet motor sürücüsünün durumunun kötü oldugunu görünce kacmış ama yakalanmış sonra. tabi motor sürücüsü genc ölmüş ve o motoru babası hediye etmiş. adam ömür boyu oglunu kaybetmenin acısı yanında bide bu pişmanlık duygusunu yasıcak. intihar falan etmese bari.

o taksiciyi 1000 parcaya ayırsam yine rahat edemem.
Sosyal ağlarda paylaş

Benzeri benim basimdan gecmisti. O ani cidden hic kimse yasamaz umarim, Sag seritten giderken sol seritteki arac bi anda sagdaki ara yola girmeye kalkti. Hizimda 70-80 km/h civarlarindaydi.

Belki de 1 veya 2 sn surdu olay, ama aklimdan gecmeyen kalmamisti. Ilk basta frenledim, acaba nasil dussem diye dusundum resmen, motorumu yatirsam veya bagaj kismina gomup ustunden ucmayi mu denesem, en olmadi bodozlama yan kapidan dalip lavugu da mi yanima gotursem diye dusunuyordum, bi anda acaba yer mi dedim? biraktim frenleri motoru sola yatirdim, o an motorun gotu sola zipladi, sesi duydum has siktir dedim, az kaldin high-siding dusuyordum ama yapistim manyak gibi elciklere ve dizlerim de benzin takini siktim. Bi sekilde ayakta durdum falan, motordan inecegim, ayakligi acamiyorum, butun vucudum zangir zangir titriyordu ...

Millet geldi yanima iyi misin, dizin nasil, vurdun galiba diyordu, sadece su istedim bi de birisi ayakligi acabilir mi diyebildim, sonra oturdum orda 10dk bekledim. Anca motora binip eve gidebildim. Su an bile vucudum bi acayip oldu aq, tuylerim diken diken oldu valla...

Eve gidip baktigimda benim egzostta cizik vardi falan, lavugun tampona falan vurdum heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla gonul isterdi ki 2009 alayim ama bu sene imkansiz. Artik bakalim bir sure bunu kullanacagim =)

Aku gayet iyi durumda ya, 10 kere ust uste marsa bastigim oldu, en ufak bir azalma olmadi.

Karburatorlu, muhakkak enjeksiyonludan zor calisiyordur fakat bunda durum ciddi bir degisiklik var, onceki motorum da karbutatorluydu ama bu kadar zor calismazdi, neyse bakalim once su jikle isini halledeyim, o da calismiyor =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...