Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

6 Mayıs


yav

Öne çıkan mesajlar

katledilmeselerdi neler farklı olabilirdi türkiye de,örnegin adam gibi bilgi birikimi olan,onunde kagıt olmadan da 3-5 mantıklı sey soyleyebilecek bir başbakan olabilirdi.ne bileyim ic islerinde fetullahcı yapılanma olmazdı,özelleştirme adı altında vahşi kapitalizme ait,her an ülkeden cıkabilme tehlikesinden ötürü yaptırım hakkı bulunan bir sıcak sermaye olmazdı.


ama millet olarak sanki cok kulturluyuz de kulturlu yöneticiler istiyoruz slkdajgşlkjsdagh


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Delikanlı adamlardı, vatansever adamlardı, Atatürk'e ve Türk bayrağına sahip çıkan adamlardı. O kadar sahip çıkıyorlardı ki Samsun'dan Ankara'ya Mustafa Kemal Yürüyüşü'nü düzenlediler ve binlerce devrimciyle beraber ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resimleri ile yürüdüler. Her gösterilerinde ellerinden Türk bayrağını eksik etmediler. Bir devrimcinin ancak bu topraklara basarak başarılı olabileceğini biliyorlardı. Bu memleketin bayrak ve Atatürk sevgisinin kitaplarla öğretilmediğinin, genlere işlemiş olduğunun farkındaydılar. Amerika'ya ve emperyalizmin her türlüsüne karşı adamlardı. Bugünkü sözüm ona solcular gibi Amerikan çıkarlarının savunucusu değillerdi. Gazetelerinde Amerika'nın yediği haltları Amerikalı'dan daha fazla AMERİKALI olarak sevinç çığlıkları ile kutlamazlardı.

Bugün arkasından ağlak muhabbeti yapan, methiyeler düzen, "Deniz Gezmiş ve arkadaşları" yazı dizileri yayınlayan adamlarla, gazetecilerle, gazetelerle en ufak ilgileri yoktu. Dergilerinde, pankartlarında, sağda-solda gördüğünüz afişlerinde onun adını kullanarak güya sosyalist-komünist ve her ne haltistse ondan olduğunu iddia edenlerin hepsi yalancıdır. Öyle oldukları için 10,11,12 ve 13 Nisan 1971 tarihli gazetelerin hiçbirinde Deniz Gezmiş ve Hüseyin İnan'ın açlık grevinden bahsetmediler. Bugünkü Cumhuriyet,Hürriyet, Milliyet o zaman da yayındaydı. Arayın arşivlerine bakın. Deniz Gezmiş'ten bu dönemde bahsetmemişler bile. O dönem solcu olan(ya da demek ki solcu gibi görünen)pek çoğu şimdi Feto'nun medyasında köşelerini kapmışlar yazıyorlar. Utanmadan, yüzleri kızarmadan. Televizyonlara çıkıp anlatıyorlar da "Deniz şöyleydi, Deniz böyleydi."diye. Ulan yavşaklar!Deniz'in nasıl olduğunu biliyorsuz da siz niye böylesiniz?!?! Neyse...

Güya sosyalizmi savunan bugünkü soytrarıların Deniz Gezmiş'ten ve arkadaşlarından öğrenmeleri gereken çok şey var. Her şeyden önce Deniz Gezmiş işbirlikçi değildi, hain değildi, Atatürk Devrimleri'ne karşı hiçbir faaliyetin içinde yer almadı aksine hep bu türden faaliyetlerle mücadele etti. Ölümünden 40 sene sonra bir 1 Mayıs kutlamasına ellerinde Mao, Lenin, Marx, Engels ve Deniz Gezmiş resimleri almış bir grubun KAHROLSUN FAŞİST KEMALİST DİKTATÖRLÜK diye bağıra bağıra meydana gireceğini görseydi kesinlikle orta yerinden çatlardı. Türk bayrağını taşımayı bile FAŞİSTLİK sayan soytarıların ne solla, ne sosyalizmle ilgisi olmadığını onun yaptığı her eylemden, her konuşmadan anlıyoruz, görüyoruz.

Gerçek bir DEVİRMCİ ve gerçek bir VATANSEVERdi.

Onu ve sırf Adnan Menderes ve arkadaşlarının diyeti uğruna katledilen diğer arkadaşlarını sevgi ve saygıyla anıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cetindas,
evet denizler Mustafa Kemal'e kurtuluş savaşına sahip çıktı doğrudur, ama denizler komunistdi arkadaşım , nasıl nerden çıkartıyorsun bu adamların komunist olmadığını hayret ediyorum ya,

mustafa kemal ve devrimlerine sahip çıkmış olmaları onların marksist ve leninist olmadığını göstermez ki zaten darağacındaki son sözleride Yaşasın Marksizm-Leninizm dir, Vatanına halkına sahip çıkan komunist sosyalist insanların sırf size hoş gelen taraflarını alıp esas ideolojilerini yok saymak komik gerçekten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmmm sımdı bı daha okudumda yukarda ortalarda bır paragrafı yanlış anlamışım , abi adam o kadar uzun yazıyorki :) komunist-sosyalist ne haltise diye geçen yeri yanlış anlamışım.

ama genede denizlerin mustafa kemal e sahip çıkmalarını sahiplenip iş komunizme gelince aa bak orda yanlış yaptı diyen çok Atatürkcü var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tinu, sen okumayı bilmiyorsun, anladım artık.
Yazdığım yazının hangi satırında bu adamlar komünist değildi yazıyor. O adamlar Proleleter Devrimci Birliği'ne inanan Marksist Leninistler'di. Adam gibi adamlardı.

Siz-Biz ayrımın da ilginç. Ben kimim, sen kimsin? Biz kimiz, siz kimsiniz? Deniz Gezmiş ve arkadaşları Mustafa Kemal Atatürk'e ve devrimlerine sahip çıkıyorlardı. Çünkü kendilerinden sonra gelen pekçok yavşak gibi Kemalist Devrim'e, Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkmadan bu ülkede Proleter Devrimcilerin iktidarının kurulamayacağını biliyorlardı. Aha, pratik her zaman teorinin önündedir. Kuruldu mu Tinucuğum(doğru düzgün takma isimler kullanın kardeşim, ne bu tinu-minu, yaz doğru düzgün adını da adınla hitap edeyim)? Yazdığım şeyler eğer seni rahatsız ediyorsa yapabileceğim hiçbir şey yok, samimi düşüncelerim çünkü. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına Kemalistler tabii ki sahip çıkacak çünkü vatansever her insana sahip çıkmak yalnız Kemalistlerin değil, bu ülkenin tüm vatanseverlerin boynunun borcudur. Çünkü diğer sahip çıkanların tamamı bu zamana kadar yavşaklık, riyakarlık, yalancılıktan başka bir şey yapmadıkları gibi Deniz Gezmiş ve arkadaşları üzerinden de prim yapmaya devam ettiler. Şimdi senin endişen, korkun, rahatsızlığın "aaa, Kemalistler'de mi Deniz Gezmiş'i seviyor?" ise "günaydın canım ciğerim" diyorum.

Okuduklarımı anlamadan bana cevap yetiştirmek maksadıyla yazı yazma. Adam gibi oku, anla, ondan sonra varsa söyleyeceğin bir şey yaz. Ciddiyetsizlik can sıkıcı...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fikirleri yüzünden idam edilen, hapse atılan bir ülkede yaşamama dileği ile.

"Proleter devrim" said:

, bir ülkede, toplum içindeki tüm mevcut proleter ve ezilen sınıfların (başta işçi sınıfı olmak üzere) siyasi ve ekonomik iktidarı ele geçirmesinden sonra sermaye (kapitalist) düzeninin hakimi olan burjuvazi yerine emek iktidarını kurmasıyla oluşan ve gelişen süreç. Ezilen işçi ve emekçi halkların diktatörlüğü üzerine kurulmuş bir sistemdir.


İyi ki başarılı olamamışlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

tinu, sen okumayı bilmiyorsun, anladım artık.
Yazdığım yazının hangi satırında bu adamlar komünist değildi yazıyor. O adamlar Proleleter Devrimci Birliği'ne inanan Marksist Leninistler'di. Adam gibi adamlardı.

Siz-Biz ayrımın da ilginç. Ben kimim, sen kimsin? Biz kimiz, siz kimsiniz? Deniz Gezmiş ve arkadaşları Mustafa Kemal Atatürk'e ve devrimlerine sahip çıkıyorlardı. Çünkü kendilerinden sonra gelen pekçok yavşak gibi Kemalist Devrim'e, Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkmadan bu ülkede Proleter Devrimcilerin iktidarının kurulamayacağını biliyorlardı. Aha, pratik her zaman teorinin önündedir. Kuruldu mu Tinucuğum(doğru düzgün takma isimler kullanın kardeşim, ne bu tinu-minu, yaz doğru düzgün adını da adınla hitap edeyim) Yazdığım şeyler eğer seni rahatsız ediyorsa yapabileceğim hiçbir şey yok, samimi düşüncelerim çünkü. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına Kemalistler tabii ki sahip çıkacak çünkü diğer sahip çıkanların tamamı bu zamana kadar yavşaklık, riyakarlık, yalancılıktan başka bir şey yapmadıkları gibi Deniz Gezmiş ve arkadaşları üzerinden de prim yapmaya devam ettiler. Şimdi senin endişen, korkun, rahatsızlığın "aaa, Kemalistler'de mi Deniz Gezmiş'i seviyor?" ise "günaydın canım ciğerim" diyorum.

Okuduklarımı anlamadan bana cevap yetiştirmek maksadıyla yazı yazma. Adam gibi oku, anla, ondan sonra varsa söyleyeceğin bir şey yaz. Ciddiyetsizlik can sıkıcı...


simdi sayın cetintas öncelikle tinu dan rahatsız olmussun adımı veriyim adım deniz

sende demekki benim yazdığımı okumamışsın bir sonraki mesajda yazdığını yanlıs okuduğumu yanlış anladığımı belirtmişim bkz bır kac yukardaki mesaj da var, siz biz diye bir şey söylemiyorum, sadece denizin kemalist tarafını alıp sosyalist leninist tarafını eleştiren de çok kemalist var dedim, o yüzden sakin ol hemen sinirlenme sana bir şey dediğim yok , dediğim gibi bir cümleni yanlış anlamışım bunuda sonraki mesajda belirtmiştim zaten.

benim korkum aa kemalistler deniz gezmisi seviyor değil sevsinler tabi, ama onun komunist oluşunu türkiyede sosyalist bir devrim uğruna savaştığını bilerek sevsinler sadece bunu söylüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının avukatları ünlü hukuçu Halit Çelenk'i 90 yaşında kaybettik. Sanırım Denizlerin ölüm yıldönümünde yoğunlaşan duyguları aramızdan ayrılmasında mutlaka etkili olmuştur çünkü her tv programına çıktığında Denizleri anlatırken hep gözleri dolar, boğazı düğümlenirdi.
Işık olsun...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...