Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop'a vodka-redbull döküldü help.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şimdi arkadaşlar durum şöyle laptopa direk bir bardak boca oldu hemen kapattım pilini falan çıkardım. 2 3 saat sonra pilini taktım çalıştırdım ekran eglmedi daha sonra pilini falan söküp tekrardan bıraktım sabah calıstırdıgımda açıldı herşey güzel tuşlar yapış yapış ayrı konu herneyse şimdi arada bir durup dururken klavye yani bütün tuş takımı iptal oluyo ama power tuşuna basıp makınayı stand-by a alıp tekrardan açtığımda düzeliyor ve sesi yok makınanın su anda kulaklık taktıgım zaman ses geliyor ama normal kendi kolonlarından hiç ses gelmiyor. döküldüğü anda müzik calıyordu laptop şöyle bir 10 saniye falan üzerinde kaldı içecek daha sonra hemen akıttım temizledim falan biliyosunuz gerisini.

şimdi ne yapayım ben buna? makına calısıyor su anda sözü geçen makınadan yazıyorum. çıkarıp tuşları temizlicem teker teker ancak ses için ne yapmam lazım yani gelirmi kendi kendine daha sonradan yoksa bi servise falan göstereyimmi?
Mesaj tarihi:
hic paltop sokmemissin galiba.
vidalari cikarmaya baslayinca anlarsin neler yapman gerektigini.
tus takimini cikarmak icin zaten ust paneli sokmen gerekicek. oralari bi temizlersin duzelmezse servis
Mesaj tarihi:
Fransuxa said:

şimdi arkadaşlar durum şöyle laptopa direk bir bardak boca oldu hemen kapattım pilini falan çıkardım. 2 3 saat sonra pilini taktım çalıştırdım ekran eglmedi daha sonra pilini falan söküp tekrardan bıraktım sabah calıstırdıgımda açıldı herşey güzel tuşlar yapış yapış ayrı konu herneyse şimdi arada bir durup dururken klavye yani bütün tuş takımı iptal oluyo ama power tuşuna basıp makınayı stand-by a alıp tekrardan açtığımda düzeliyor ve sesi yok makınanın su anda kulaklık taktıgım zaman ses geliyor ama normal kendi kolonlarından hiç ses gelmiyor. döküldüğü anda müzik calıyordu laptop şöyle bir 10 saniye falan üzerinde kaldı içecek daha sonra hemen akıttım temizledim falan biliyosunuz gerisini.

şimdi ne yapayım ben buna? makına calısıyor su anda sözü geçen makınadan yazıyorum. çıkarıp tuşları temizlicem teker teker ancak ses için ne yapmam lazım yani gelirmi kendi kendine daha sonradan yoksa bi servise falan göstereyimmi?

servise götür direk, elindeki garantiden olma.
2-3 yalvar yakar, kullanıcı hatasını görmezden gelirler.
Mesaj tarihi:
Vendy said:

Fransuxa said:

servise götür direk, elindeki garantiden olma.
2-3 yalvar yakar, kullanıcı hatasını görmezden gelirler.

2009 eylülünde aldım ben cihazı. sanırım garantisi kalmamıştır. touchpadin hareket ettiren kısmı çalışıyor ama sol tık tuşuna bastıgımda sol ve sağ aynı anda tıklıyor. sağ çalışıyor ama sol hem solun hemde sağın tıkını atıyor. kısaca bozuk işte ya. hoparlörlerden ses gelmiyo ama jaklardan bağlayıp başka bir kolon bagladıgımda ses alıyorum. salak bişey ya ben anlamadım açtım kurcaladım biraz altını ses kartının oldugu yere baktım herhangi bişeyde yok gibi görünüyo ama bişey olsada anlıcagımı pek sanmıyorum.

yarın servisi arayıp fiyat falan alıcam touchpadin hoparlörlerin tamirinin yada ses kartının falan.
Mesaj tarihi:
O cihazda ortalama yeni bir notebook fiyatına yakın fatura çıkarırlar sana benim tahminim. Sadece klavye değişimi olsa iyiydi de yayılmış resmen karışım. İşin kötü yanı ilerleyebiliyor bir kaç ay içerisinde bu tür hasarlar, ilk günlerde gidemediği yerlere felan ulaşıyor sanırım eriyen şeker felan. Temizleteceksen çok iyi temizlet mutlaka ama dediğim gibi büyük masraf çıkarırlar sana o işte.
Mesaj tarihi:
Stringray said:

O cihazda ortalama yeni bir notebook fiyatına yakın fatura çıkarırlar sana benim tahminim. Sadece klavye değişimi olsa iyiydi de yayılmış resmen karışım. İşin kötü yanı ilerleyebiliyor bir kaç ay içerisinde bu tür hasarlar, ilk günlerde gidemediği yerlere felan ulaşıyor sanırım eriyen şeker felan. Temizleteceksen çok iyi temizlet mutlaka ama dediğim gibi büyük masraf çıkarırlar sana o işte.

dün annemde onu söylüyo gidelim yenisini alalım falan diye. bakalm artık duruma göre hareket edicem saolun.
Mesaj tarihi:
bende geçen hafta çay döktüm, bol şekerli. İlk tuşlar yapışarak çalışıyodu, sonra çalışmamaya başladı, sonra tuşlar yanlış tuşları çalıştırıyodu, touch pad dokunarak çalışmıyodu ama uzaktan el geçirince hareket ediyodu, neyse 2 gün sonra çalışıyor hepsi bakalım ne olcak.
  • Yeni Oluştur...