Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FO2'de assassin takılma


Werewolf

Öne çıkan mesajlar

Small guns iyi güzelde sneaking skill i lvl20 civarında çıkan bir trait olmadan bir işe yaramıyor.O traitle hareket halindeyken bile sneak modunda kalabiliyorsun.Ayrıca assassin olayını yaşatmak için bir başka traitte düşmanına arkadan yanaşabilirsen critical filan vurduruyordu galiba.

Hemen pes etme yani. :)

İlerleyen safhalarda gayet süper bir assassin in olabilir.[signature][hline]" Bless all forms of intelligence. "
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

trait de yok, perklerde de hatırlamıyorum öyle bişey.(arkadan critical için..)(yanılıomuşum, mesajın sonlarına bakınız)

öbürki ise silent running, 6 agility ve level 6 karakter istiyor.

assassin için
sneak ve critical damage pompalayan ne varsa alacaksın
öldürme yöntemi olarak da en mantıklısı patlayıcı kullanmak.combatta ise critical kasmak.(perklere bakar, düşük levelda zor)

perkleri ona göre seçersin.
statlar olarak yüksek agility ve perception.yüksek dediğim 8 falan, abartmaya da gerek yok çünkü fo her açıdan dengeli statlara sahip karakterlere iyi davranan bi oyun.istisnalar var tabii duruma göre luck ve charisma gibi.

derkeen perk chartın sonlarında bi perk gözüme takıldı:
silent death diye bi perk lvl 18 istiyor
10 agility (oha) ve %80 sneak , %80 unarmed istiyor
yukarda dendiği gibi double dmg from behind.
işte bu tam assassin perkü ama sadece unarmed da çalışıosa karakteri ona göre geliştirmen gerek.

ha bi de bunlar dışında en önemlisi:
shiv :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla assassin görevi derken git şunu bunu öldür.Buraya sız felam diyorsan onlardan bolca var.Ama öyle pek bütün guardların arkasından dolaşıp,adamı uykusunda osuruğumla boğayım tarzı şeyler değil.

Sana ufak bir tavsiyede blunayım.

http://www.cheatcc.com/pc/sgf/fallout2.html

Burdaki şeyi uygula.Oyuna bütün statlar 10 olarak başlamanı sağlıyor.Bence bu çok iyi birşey.Böylece bütün perkleri görebilirsin.Hem de oyundan daha çok zevk alırsın. :)

Sana bir tavsiye daha vereyim.

Hiç small arms felan alma.Direkt hand-to-hand çalış.Artı silent-running filan al.İlerleyen levellerde de arkadan double damage + bütün hand-to-hand damageleri crit e ceviren perk i al. :)

Karakterin adınıda Cüneyt Arkın yap.

Ben böyle bir char ile Enclavede 1 turnde 2sinin kolunu kırıp,1ini kör edip,diğer 2sininde toşhaklarını yumrukluyordum. :)[signature][hline]" Bless all forms of intelligence. "
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim falloutdan aldıım zevk elimde olasma rifle üstümde power armor ortamları daatmak önümde dizçökmeyen her düşmanı yoketmektir.speak le akçınabliceiğm veya kazanç sağlamayacağım savaşlardan kaçınırm ama iş silahlara düşünce hiç susmam,dağıtırm,hiç korkmam.daatıerm

smallguns
speech
hmm bişi daha alıomda ne o0lduunu untuum,first aid yada lockpick oalbilir.


statlar 9u gheçmez 8 ide,çiplerle artırabilisoun zten

int
ag
yüksek,luck 4,dier statlar dengeli,herşeyi yapabilen bir karkter takılrım,scince da üstünde durduum yararlı bir skill bence.

tagla energy gunsı alıyorum,sonra elime plasma rifle geçince pek birşey duramıyor onumde

trait oalrk gifted(tüm at lerini +1 verio ama skillerni düşürüodu glaba;),fastshot iyidr

bruiser dı danırm 2apnizi alıo 2 str verio,o iki puanı agiltiye yatıtrrsan yine apun aynı kalmış oluo,eh yani oda ii.[signature][hline]sevgü kelebeğüüüü

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şahsen speech,steal,small guns gençliğiyimdir, gerekliliği tartışılır, bu zevksel bi olgu, powerplay için başka işlere girmek lazım tabii..

bütün statları 10 yapmayı tavsiye etmiyorum, oyun fazla kolaylaşır gibi geliyor..[signature][hline]It seems funny to me
How fucked things can be
Everytime I get ahead
I feel more dead
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende korkmuştum kolaylaşacağından ama Allah inandırsın hemen hemen hiç fark etmiyor.

En büyük avantajı aslında %100 bütün konuşma seçeneklerinin açılması.Bunun sayesinde görmediğim easter egg,tamamlamadığım quest kalmadı oyunda.[signature][hline]" Bless all forms of intelligence. "
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben son karakterimde sneak tag'ı almıştım. öyle assassin oynayacam diye bir takıntım yoktu da, daha önce hiç sneak kullanmamış olduğumdan bir deneyeyim dedim.

silent run'ı aldıktan sonra ve %90+ gibi bir sneak aldığınızda çok işe yarıyor. adam size bakmıyorsa tam dibine girebiliyorsunuz combat moda girmeden. sonra double dmg'e falan bile gerek yok, gözüne nişan alın zaten büyük ihtimalle %90 falan vurma şansınız vardır 1 kare dibindeyken. patlatın beynini.

onun dışında savaşmak istemiyorsanız savaşmıyorsunuz.. dediğim gibi adam size dönük değilse sizi görme ihtimali yok. size dönükse de hareketsizseniz dibinize gelmedikçe göremiyor. ama size bakıyorsa ve hareket ederseniz belli bir mesafeden görebiliyor.

arcane'in bahsettiği silent death isimle perk ise bence çok gereksiz. unarmed ile istediğiniz kadar critical koyun, 2 kat dmg verin, bir silah ile alacağınız critical kadar dmg veremezsiniz. anlamsız bir şey.

bu arada real time modda adamın dibine gelip, combat moda girip o turn içinde adamı öldürürseniz kimse farketmiyor. buyrun burdan yakın.

- edit:

assassin'i bilmem de, fantazi karakterler içerisinde benim yaptığım bi unarmed savaşçısı vardı.

oyunun ilerlerinde 12 point'iniz oluyor aldığınız 2 bonus ap perki ile. sonra yine aldığınız bir perk ile bir ap daha aza unarmed saldırabiliyorsunuz. yani tanesi 2 ap'den turn'de 6 vuruş yapabiliyorsunuz. bir de ilerde slayer perk'ini alırsanız her vuruşunuz critical oluyor. elinize bir mega power fist alıp geronimo naralarıyla deviriyorsunuz herkesi. ama ne yazik ki bu karakterle frank'i öldürmek çok kasış. öldürememiştim galiba tam hatırlamıyorum. ya da çok uğraşmıştım.
[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu

[Bu mesaj Mirage tarafından 11 Eylül 2004 17:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mirage'ın dediği unarmed karakteri ben de yapmıştım, hatta hth dodge, dodger perki alıp power mk2 giyince ve jinxed traitini alınca çok komedi bir oyuna dönüşmüştü.. :) (herkes ateş ediyor bana, birinin elinde silahı patlayıp kendini öldürüyor, biri yumruk sallayıp kendi kolunu kırıyor, biri kendini bayıltıyor filan ehe)

sneak'le ilgili herşey o kadar gereksiz ki fo oyunlarında.. sırf fantezi değeri için denenebilir ama görünür halde gidip adama kafa koymak görünmeyen halde kafa koymaktan daha etkili ve daha az çetrefilli her zaman, load'la filan da uğraşılmıyor..

yine ille fantezi yapma gayesi taşımıyorsanız steal'den köşe bucak kaçın, (sadece çabuk para kırma derdinde olan insan zaten arroyo'dan sf'ye gidip %15 steal ile yüzbinlerce altın aşırabilir) yukarıda avatarına kadar fo'ya batmış biri tavsiye etmiş de.. :horace:[signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth
*Raistlin casts Haxxored Hantergranate of Doom 3*
*Deekin plays Kalashnikof*
*Raistlin dances to the rythym of the drums and afterwards the lead*
*The party gains experience: IDKFA XP*
*Deekin gains new character level: Über-Char of TSR Writer*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

güzeldir unarmed. ben de yapmıştım öle bi tip. süpermutantları bi yumrukta patlatıyodu. ehuhu. blood bişi vardı ya hani... en gereksiz trait. hah işte o olunca güzel oluyo. Kafasına olur gözüne olur... Süper bence. Duvarları, köşeleri filan da iyi kullanınca baya güzel oluyo. Slayer Perk +B h2h şart. Upgrade edilmiş zumzuk da şart. Unarmed sayılan iki alet var zaten. Bi o boxing gloves bi de bu fistler. Fistler aynı zamanda melee de sayılıyodu galiba emin diilim.[signature][hline]your sight is a weakness...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Steal'e gereksiz diyorsun ama ben steal sayesinde bilimum zor quest'i bir iki yankesicilik hareketiyle halletmiştim.

Misal hiç unutmam gemi için Navarrodan çalacağımız Fob'u steal sayesinde hiç savaşmadan almıştım. :)

Steal sayesinde zengin olmamı mı istersin?Hiç cephane+malzeme sıkıntısı çekmememi mi? .)[signature][hline]" Bless all forms of intelligence. "
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fo2'de zaten cephane yahut para sıkıntısı çekebilmek için özel bir yetenek sahibi olup üstüne çaba sarfetmek dahi kafi gelmez, oluk oluk fışkırıyor ikisi de.. ha 2 tane quest'te fayda sağlayacak diye de o alınmaz, speech falan alınır. sırf small guns'a abananı da floater'lar düdükler.. :-p (sniper perki alanı da fo'cudan saymıyoruz, haxxor dood perki)

heh power play için değil steal ne için o vakit, power armorla yankesicilik rp'si mi oluyor ehe[signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth
*Raistlin casts Haxxored Hantergranate of Doom 3*
*Deekin plays Kalashnikof*
*Raistlin dances to the rythym of the drums and afterwards the lead*
*The party gains experience: IDKFA XP*
*Deekin gains new character level: Über-Char of TSR Writer*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok gerekliyse de 2 save/load ile 10 steal ile de herşeyi çalarsınız. hadi eskisi gibi 166mmx'lerimizle oynamaya kalksak neyse de, günümüzdeki sistemlerden oyunun sonlarında bile 1-2 saniyede bitiyor load.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fo da birşeye ihtiyacım varsa onu konuşarak alrım(fobuda ole alabiliosunz) konşurak alamassam o zamn silahlarım konuşur,o zamn herkes susar zaten....ihtiycam olan şeyi calmam,en kötü drumda cesetlerden toplarım yani...[signature][hline]If you could see the lover in me
And we could join our hands together
If you could see how good it could be
We'll sing these stupid songs forever

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...