batuhan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Arkadaşlar Hogeschool van amsterdam'ı kazandım.İst üni ing işletme okuyorum.Seneye 3.sınıf olucağım.Devlet 468 euro burs veriyo aylık.Ne kadar bi para gerekir orda kalıcak yer fln olayları ucuzmudur.Giden gören gelen varmı tecrübesini aktarabilcek olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Bayaa pahalı bir yer Amsterdam. Cidden akıyo yani. 429 EUR demişler ama, sen ilk etapta onun %80'ini alabiliyorsun anca, 429x6 ay x %80 yap yani. Üste para eklemen gerekir mutlaka "bence". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 6 da değil, 5 ay yarım dönem gidiyorsa. hatta bizim okul gibi pintilerse, , sana fazla yatırdık parayı ekstra 15 gün yazmışız ama sen toplam 4.5 ay orada kalmış oluyorsun, o yüzden döndüğünde fazladan yatırdığımız 15 günün parasını bize vereceksin de diyebilirler sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Bence gitme. Daha okulun sitesine girip cost of living neymiş diye aratmıyorsan, aratıp bulamıyorsan, gitme. http://www.international.hva.nl/degree-programmes/school-of-economics-and-management/international-business-and-management-studies/costs_living.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 abi bakmıştır tabi oralara, daha cok social capital toplamak bu topigin amacı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Gitsin olm Amsterdam'da erasmus kaçar mı. ama para biriktirsin yani, su gibi akıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Çok gittim Amsterdam'a.En son geçen sene eşimle 4 gün diye gittik, şu gerzek yanardağ hikayesine denk geldik 14 gün mahsur kaldık. Neyse,mevzu o değil ama Avrupa'nın en pahalı şehirlerinden birisi Amsterdam. 468 Euro'mu ne devede kulak,senin orada aylık yemek paranı karşılamaz o. Şöyle bir yol en mantıklısı. Gider orada 2-3 tane senin gibi adamı bulursun, bir daire tutarsın. En az 2000 Eurodur kira,4 kişi adam başı 500'er Euro verirsiniz.Bunun haricinde ailen sana en az 1500 Euro göndermeli her ay veya sen orada part time bir işe girmelisin.Yani senin orada normal(dikkat:çok iyi demiyorum,normal diyorum)standartta bir yaşam için ayda ortalama 2000 euro parayı eline alman gerekiyor. Bak oranın gece hayatını, Red Light District'i, SEKSİN OLANCA ÖZGÜR YAŞANAN BİR YER OLDUĞUNU ve daha nice şeyi anlatmıyorum. Çünkü buradan oraya giden çok öğrenci arkadaş bilirim, a... g...tü dağıtıp birkaç sene orada öyle bir dağıttılar ki, ne okulu bitirebildiler ne de buraya gelince hayattan zevk alabildiler. :)B)- Özet ve sonuç: 2000 Euro bulursan Amsterdam'da rahat edersin dost. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Heee, bak bir de Almanya'da studentin hostel mi ne dedikleri bir hikaye vardı.Yani öğrenci pansiyonu.Bunlar son derece salaş,sadece yatak sığabilecek kadar odalardan oluşan veya 20 kişinin bir yatakhanede yattığı öğrenci pansiyonları.Buraya çok komik paralar verip-aylık 20-30 Euro gibi-kalan arkadaşlarım vardı.Bilmem aynı olay Hollanda'da var mıdır?Eğer varsa ve "ben 20 kişi ile aynı yatakhanede askere gitmeden yatarım lan"dersen,bir araştır bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2011 ben 465€'yla kocaeli'de anca geçiniyorum be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2011 Amsterdam'a gittiğimde hostelde kalmıştım, 8 kişilik odanın günlüğü 30 küsür euroydu yani öyle hesapla. Pek uyumadığım için sorun olmamıştı gerçi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Nisan 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2011 söylenmeden söyleyim "RÖD LoYT STRÖÖÖTT" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Nisan 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2011 Yukarıda yazdım ya Red Light District diye, aşkolsun. ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.Aslında böyle bi fırsat geldimi gerçekleştirmek gerekiyor ama amsterdam herşeyiyle uçuk bi şehir.Keşke varşova fln yazsaymışım ilk sıraya :) Cidden pahalıymış.Başka bahara kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Hollanda'ya gitmek isteyen başka birisiyle değiştirebilirsin hakkını eğer tüm belgeler tamamlanmadıysa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 cikip hollanda'da hogeschoola gelmeyin zaten. yuksek okul onlar, aradiginiz ogrenci ortamini bulamazsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Resmi olarak listeler açıklanmadı bile ben koordinatörden öğrendim.Açıkcası değiştirmek isteyende var bi şansımı deniyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 O zaman şimdiden başla sen millete Hollanda'nın nimetlerini anlatmaya; kızlar teklif ediyor diye söylenti yaymaya asd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar