Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hollanda'da Erasmus

batuhan

Öne çıkan mesajlar

Çok gittim Amsterdam'a.En son geçen sene eşimle 4 gün diye gittik, şu gerzek yanardağ hikayesine denk geldik 14 gün mahsur kaldık.

Neyse,mevzu o değil ama Avrupa'nın en pahalı şehirlerinden birisi Amsterdam. 468 Euro'mu ne devede kulak,senin orada aylık yemek paranı karşılamaz o.

Şöyle bir yol en mantıklısı.
Gider orada 2-3 tane senin gibi adamı bulursun, bir daire tutarsın. En az 2000 Eurodur kira,4 kişi adam başı 500'er Euro verirsiniz.Bunun haricinde ailen sana en az 1500 Euro göndermeli her ay veya sen orada part time bir işe girmelisin.Yani senin orada normal(dikkat:çok iyi demiyorum,normal diyorum)standartta bir yaşam için ayda ortalama 2000 euro parayı eline alman gerekiyor.

Bak oranın gece hayatını, Red Light District'i, SEKSİN OLANCA ÖZGÜR YAŞANAN BİR YER OLDUĞUNU ve daha nice şeyi anlatmıyorum. Çünkü buradan oraya giden çok öğrenci arkadaş bilirim, a... g...tü dağıtıp birkaç sene orada öyle bir dağıttılar ki, ne okulu bitirebildiler ne de buraya gelince hayattan zevk alabildiler. :)B)-

Özet ve sonuç: 2000 Euro bulursan Amsterdam'da rahat edersin dost.
Sosyal ağlarda paylaş

Heee, bak bir de Almanya'da studentin hostel mi ne dedikleri bir hikaye vardı.Yani öğrenci pansiyonu.Bunlar son derece salaş,sadece yatak sığabilecek kadar odalardan oluşan veya 20 kişinin bir yatakhanede yattığı öğrenci pansiyonları.Buraya çok komik paralar verip-aylık 20-30 Euro gibi-kalan arkadaşlarım vardı.Bilmem aynı olay Hollanda'da var mıdır?Eğer varsa ve "ben 20 kişi ile aynı yatakhanede askere gitmeden yatarım lan"dersen,bir araştır bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...