Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mantar sapları


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
tadları iyi midir, yenir mi yenmez mi? mantar soteye katacam.
yeniyosa israf etmiyim.
önceki pişirimlerimde atıyodum bu sapları, ama içim burkuluyodu. bu konuda bilgili arkadaşlardan öğreniyim istedim. teşekkürler pati halkı.
Mesaj tarihi:
peki beyler bi sorum daha var. mantar suyunu verdi de bıraktıktan bi süre sonra. kapağı kapamıştım fln. ondan mıdır ?
suyunu vermemesini nasıl sağlarız ?
tuz falan atmamıştım ben. mantarlar orta boy doğranmıştı.
yağ yüksek sıcaklıktaydı ama aşırı değil tabi.
Mesaj tarihi:
saplar koflaşmamışsa yenir, ama bekledikçe kararma ve kuruma oluyor, o zaman atmak daha iyi.

mantarın çok büyük kısmı su, o yüzden tavaya/tencereye bol miktarda konulduğunda su bırakması normal. bıraktığı kadar çabuk çeker ama suyunu, problem yok yani.
Mesaj tarihi:
hocam suyunu salsa nolacak onun en lezzetli tarafı suyu zaten. bidahakine sadece şemsiyelerini ters bi şekilde fırına ver suyunu şemsiyenin içine versin sonra çıkar suyunu al(iç diyecem ama pek sevmiyorsun sanırım:)) sonra istersen içine kaşar doğra geri fırına ver 2-3 dakka istersen suyu alınmış bi şekilde ne yapacaksan onu yap
Mesaj tarihi:
şemsiye olayı iyiymiş.şuan kirada kaldığım evde fırın falan yok (öğrenciyiz :F) ailemin evine dönünce ilk işim onu denemek olacak.

teşekkürler.
emaleth'e de ayrıca teşekkürler.

toplaşın, patihug.
Mesaj tarihi:
mantarın sapı yenir hatta tam ortadan uzunlamasına kes.

bi de suyunu vermesi normal pis gibi görünür de bişi olmaz. ama suyunu çekse de şu yöntemle daha güzel oluyor:

çok sıcak tavaya yağı dök hemen yağ kızmadan da mantarları koy. biraz ezmeden büzmeden çevir. etrafı böyle pembemsi olunca su falan çıkmaz aynı şey tavukta da geçerli.

edit: pembe olunca her taraf altını kıs.
×
×
  • Yeni Oluştur...