Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ön lisans mezunu olmak

TD)Pentagram

Öne çıkan mesajlar

dgs ile girmekle de bitmiyor o intibak yılının allah belasını versin.

sistem çok kötü,

şöle anlatayım ilk 2 yıl almadıgın mühendislik derslerini 1 yıla sıkıştırıyorlar

ilk dönem 2. sınıfın 1. dönem dersini alıyorsun fakat bu ders esasında 1. sınıf 2. dönem dersinin devamı

e zaten 2 yıllık egitimlerden kalan pek bir birikim olmuyor..

o giriyo bu giriyo kalmamak için bi yerlerin cıkıyo tabiki kalıyosun büyük ihtimal :P benimle birlikte giren 2 yıllıklardan 2 kişi mi ne devam edebildi digerleri bıraktı okulu.

en komigi de calculus 1 den muaf olup direk 2 yi vermeleriydi

1 olarak ne gördün derseniz havuz problemleri sadfas

bu sekilde bi milyon tane sacmalık yasadım
Sosyal ağlarda paylaş

TD)Pentagram said:

Fin said:

onlisans nedir sdfsdf
gidip turkiye'de onlisans okuyup sikayet etmekte iyiymis
yokmuydu etrafinda akil verecek biri tercih yaparken

99 depreminden sende yaşarsan görürüm senin aklını ve alıcak akılı

Şunun arkasına sığınmayın lütfen. En azından bunu dile bile getirmemelisin madem böyle bir şey var.

Herkes hayatında kötü şeyler yaşıyor. Aileni kaybedebilirsin uzvunu kaybedebilirsin her şey olabilir. Bunlar hayata karşı direncini düşürebilir ama 99 yılında olmuş deprem üzerinden geçmiş 12 sene. Ee artık topla kendini?
Sosyal ağlarda paylaş

abi çok gereksiz myo'lar var ya... Hem de inanılmaz gereksiz. Anadolu'da fabrikaların dere yataklarının arasına için kurulan okullar var. Doğudaki ilköğretimlerden farksız. Ne öğrenci kalitesi düzgün ne de hocaları. 2bin kişi mezun etse 30 kişi anca iş bulur.

MYO'lar çok işlevsel kılınabilir ama işte millet işssizlikten kırılırken lisanslılar her işi dolduruğu için önlisanslılar açıkta kalıyor ne yazık ki.
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

Önlisanslar Türkiye'de doğru işlemiyor. Avrupa'da çok iyi bu konuda önlisanslar mesela FH (tam yazamıyorum) okulları almanya da avusturya da çok kaliteli eğitimler veriyorlar 3+1 sene uygulama yapıyorlar bu şekilde mezun oluyorsunuz.

yanlış, FH'ların karşılığı önlisans değil. onun karşılığı yok türk sisteminde.
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

TD)Pentagram said:

Fin said:

onlisans nedir sdfsdf
gidip turkiye'de onlisans okuyup sikayet etmekte iyiymis
yokmuydu etrafinda akil verecek biri tercih yaparken

99 depreminden sende yaşarsan görürüm senin aklını ve alıcak akılı

Şunun arkasına sığınmayın lütfen. En azından bunu dile bile getirmemelisin madem böyle bir şey var.

Herkes hayatında kötü şeyler yaşıyor. Aileni kaybedebilirsin uzvunu kaybedebilirsin her şey olabilir. Bunlar hayata karşı direncini düşürebilir ama 99 yılında olmuş deprem üzerinden geçmiş 12 sene. Ee artık topla kendini?

liseye girdiği zamandan bahsediyor arkadaş.
Sosyal ağlarda paylaş

kuzenim 2 yıllık inşaat okumuştu sakarya'da ve boğaziçili müh ile mülakatta o seçilmişti ve şantiye şefi olmuştu ilk işinde. BabacumMostors un dediği doğru teknik bölümler için. biraz daha az para veriyor işine geliyor adamların. 1-2 işten sonra zaten tecrübeli oluyorsun ve fiyat ta düzeliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

overqualification diye birsey vardir, bugun teknikerin yapicagi ise gidip muhendis alirsan gelecekte soyle sakincalari olur

bu adam yeterliliginden cok daha dusuk bi ise basvurmus, amaci ya gecici burda takilip is tecrubesi edinmek yada baska is bulamadigi icin kendi ederinin altinda bu ise razi olmus, okudla ogrendiginzi seyle iste yaptiginiz sey bambaskadir, isletmeler cidden yeni aldiklari kisileri egitmek icin cok yuksek paralar ahrciyorlar, heleki bu mesele teknik ise, sen istek daha kalifiye bir adami alip egitiyorsun ama bu adamin orda kalma niyeti yok, piyasadaki arz/talep duzeldigi zaman o isten cikip kendi seviyesinde bir is ariycak haliyle, tekniker olmak icin muhendis diplomasi niye alsin herif yani, buda ek maliyet demek, bugun misal amerikada doktora yapanlarin en buyuk sorunu budur misal, isletmeler adamalri ise almiyorlar bu sebeple

eh firmalari profesyonel yoenticiler yerine muhendisler veya bakkal cakkal kokenli sark patronlari yonetince boyle seyler atlaniyro tabi, allahtan ciddi takilan isletmelerde var ulkede

miyamoto ole bill gates diil lol, adam siradan calisan, nintendonun sahibi degil, yoneticisi degil devoloper duz, pek duyulmamis bir universiteden mezun, bir toudai veya waseda mezunu olmadigi icin bugun nintendoda ise giremiyecegini soyliyor, bu adam nintendo IP lerinin yarisindan fazlasinin yaraticisi, mario nun yaraticisi lan adam, nintendo zamaninda "sen dandik okuldan mezunsun abicim, demekki uni sinavinda cok kasmadin calismadin o yuzden almiyorum seni ise" deseydi bu adama belki NES cikmadan batmislardi ehuehu

diploma ne ogrendiginize dair bir belgedir, kisisel becerilerinizi, karakterinizi kesinlikle yansitmaz, mektepli&alayli tartismasi bile degil hani bu, mektepli&mektepli gibi bir tartisma ustunden ego kasiyorsunuz lol

diplomasindan baska hicbirseyi olmiyan yiginla adam var piyasada, sektore hakim, kendini gelistirmeye can atan caliskan ama bri anadolu universitesinden cikmis bir adama karsi sirf bogazici/odtu bitirdi diye en iyi oldugunu iddea eden, unide ineklemek disinda hicbi halt edememis bir adami sirf OSS ye daha cok calisti diye tercih eden patron direk ahmaktir

heleki universite egitiminin dunyada tartismaya acildigi, bolumlerin cogunda daha 3. sinfitayken 2. sinifta ogrendiginzi seylerin degisebildigi teknik konularda sirf diploma ustunden gitmek felakete gitmektir

gerci niye yaziosam, su anda turkiyede diploma hicbirsey, kisisel beceri hicbirsey, cemaat ile olan bag hersey lol, patidende goruyoruz iki cumleyi bir araya getiremiyen sorunlu tipler ozellikle kamuda nerelerde ise alinmis ehuehu, basbakan tatmin oldu ama o yuzden problem yok gerci adsfasdf
Sosyal ağlarda paylaş

abi sisteme niye ağlıyorsun ki seçimini yapıcaksın memnun değilsen de kaybını göze alıp bazı yaptıklarından vaz geçiceksin türkiyede sistemin değiştirilmesini senin cocukların anca görür belki o bile göremez buna kafa patlatıcağına sistemin gerektirdiği gibi davranmak zorundasın
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

abi çok gereksiz myo'lar var ya... Hem de inanılmaz gereksiz. Anadolu'da fabrikaların dere yataklarının arasına için kurulan okullar var. Doğudaki ilköğretimlerden farksız. Ne öğrenci kalitesi düzgün ne de hocaları. 2bin kişi mezun etse 30 kişi anca iş bulur.

MYO'lar çok işlevsel kılınabilir ama işte millet işssizlikten kırılırken lisanslılar her işi dolduruğu için önlisanslılar açıkta kalıyor ne yazık ki.

abi o gereksizliği görmek için anadoluya felan gitmeye gerek yok, ben ist ünv'de ön lisans elektrnk ve haberleşme okudum. şöyle dönüp bi bakıyorum, bana ders anlamında bi bok katmadı , katmamaların sebebi de ben değildim ilk sene full gittim okula ama ne öğrencilerde nede hocalarda iş var aynen dediğiniz gibi zaten ortaöğretimden hiçbir farkı yok gelenlerin hepsi yataygeçiş ile sadece istanbulda 2 sene daha adı ünv olan bir kurumda bulunmak için geliyor. Sonrasında ikinci sene bi işe girdim meslekle alakalı çalıştım dgs olayını öğrendim biraz geç dediler ama çok sıkıntılı bi sınav değil okul puanım berbat olmasına rağmen ilk girişte kazandım şu an kou de elo hab müh deyim ve aradaki fark inanılmaz, öğrenciler için değil belki ama hocaların kalitesi ünv ve bölüm imkanları süper. biraz pişman oldum ilk geldğmde ama şu an herşey yolunda intibak ilk senemdeyim ve bence kimse yanlış bir tercihden dönülmeyeceği kanısında olmasın eğer kişi isterse önündeki engeller problem değil.

ve gerçekten myoların liseden farklı olup olmaması konusunda bi şey söylemek zor çünkü aslında bi farkı yok :D
Sosyal ağlarda paylaş

patrickstar said:

dusuncelihayvan said:

abi o gereksizliği görmek için anadoluya felan gitmeye gerek yok, ben ist ünv'de ön lisans elektrnk ve haberleşme okudum. şöyle dönüp bi bakıyorum, bana ders anlamında bi bok katmadı , katmamaların sebebi de ben değildim ilk sene full gittim okula ama ne öğrencilerde nede hocalarda iş var aynen dediğiniz gibi zaten ortaöğretimden hiçbir farkı yok gelenlerin hepsi yataygeçiş ile sadece istanbulda 2 sene daha adı ünv olan bir kurumda bulunmak için geliyor. Sonrasında ikinci sene bi işe girdim meslekle alakalı çalıştım dgs olayını öğrendim biraz geç dediler ama çok sıkıntılı bi sınav değil okul puanım berbat olmasına rağmen ilk girişte kazandım şu an kou de elo hab müh deyim ve aradaki fark inanılmaz, öğrenciler için değil belki ama hocaların kalitesi ünv ve bölüm imkanları süper. biraz pişman oldum ilk geldğmde ama şu an herşey yolunda intibak ilk senemdeyim ve bence kimse yanlış bir tercihden dönülmeyeceği kanısında olmasın eğer kişi isterse önündeki engeller problem değil.

ve gerçekten myoların liseden farklı olup olmaması konusunda bi şey söylemek zor çünkü aslında bi farkı yok :D

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=400767036701&set=t.631067283&type=1&theater

bu tarz 2-3 tane hocası var o bölümün =) 120 de 0 gördüm. bu arkadaş ara ara yayınlıyor resimleri =)
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

diplomasindan baska hicbirseyi olmiyan yiginla adam var piyasada, sektore hakim, kendini gelistirmeye can atan caliskan ama bri anadolu universitesinden cikmis bir adama karsi sirf bogazici/odtu bitirdi diye en iyi oldugunu iddea eden, unide ineklemek disinda hicbi halt edememis bir adami sirf OSS ye daha cok calisti diye tercih eden patron direk ahmaktir

İşte şirketlerin bunu anladıkları gün değişecek bazı şeyler ama çok zor bence anlamaları. Memleketimde "ODTU MEZUNUNA" diye iş ilanı veriliyor pehey..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...