unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 nesi yanitlanmadi yahu. 500 yil once kepaze olan irklar bugun her insanina issizlik sigortasi yapmis. yaslilar devletin huzurevlerinde turkiyede ust orta kesimde calisan insanin goremedigi refah ve luks icerisinde yasiyorlar. cocuk olum orani diplerde geziyor. toplum icinde sahislarin fikirlerine saygi kanunlara yansitilmis. biri o 500 yillik arada onlara blessing bize de curse etmis olsa gerek ki bizde de tam tersi. daha ne blessing olur bir irka ?[hline]www.mizzah.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 benim bir iddiam yok. neyi ispatlicakmisim? ayrica gecmiste kimin ne yaptigi beni o kadar da ilgilendirmez, simdiye bakarim ben. kendimi oyle onursuz biri olarak da gormuyorum, sen goruyorsan ona da bisey diyemem. unity abi adamlara blesing indi boktandilar iyi oldular oyle mi? heralde saka yapiyosun. adamlar sistemi iyi bizim ki kotu o kadar. ne laaksi var koca bi irkin boktanligiyla?[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 tamam abi zaten blessingi sen dedin bende ordan soyledim. demek ki bi boklar olmus arada biz bugun kepaze olurken adamlar efendice yasiyor. bi de sistem diyosun da arada essek gibi sistem farki yok ki ? burda da parlementer demokrasi orda da. yanliz iste secen secilen insanlarin mahiyeti aradaki farki doguruyor.[hline]www.mizzah.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 said: unity100, 23 May 2003 12:12 tarihinde demiş ki: abi aynasi istir kisinin demezler mi ? bir irk boktan olursa yaptigi yarattigi da boktan olur. ssk hastaneleri de en basit ornek binlerce ornek sayabilirim bi basladim mi.[hline]www.mizzah.com sen tembellik sigortalarını överken bugün çalışmadan para kazanan avrupalıların yüzyıllardır kaç milyon dünya vatandaşının (kızılderili, afrikalı, aborijin, yahudi ve böyle gider) hayatını söndürmeleri sayesinde o birikimleri elde ettiğini biliyor musun yoksa "kendimi kurtarayım da yere düşene ben de tekme atarım" mantığında mısın? dünyada şu anda şikayet ettiğimiz sorunların çoğunluğu o bugün tükenen işşizlik sigorta paralarıyla alakalıdır, afrika'da adam açken sen uyuşturucu müptelalarına para yetiştiren sistemi alkışlayadur..[hline]Agent Thompson: You! Agent Smith: Yes, me. [turns Thompson into another Smith] Agent Smith: Me... me... me... Agent Smith Clone: Me too. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 said: Sam, 23 May 2003 17:27 tarihinde demiş ki: said: unity100, 23 May 2003 12:12 tarihinde demiş ki: abi aynasi istir kisinin demezler mi ? bir irk boktan olursa yaptigi yarattigi da boktan olur. ssk hastaneleri de en basit ornek binlerce ornek sayabilirim bi basladim mi.[hline]www.mizzah.com sen tembellik sigortalarını överken bugün çalışmadan para kazanan avrupalıların yüzyıllardır kaç milyon dünya vatandaşının (kızılderili, afrikalı, aborijin, yahudi ve böyle gider) hayatını söndürmeleri sayesinde o birikimleri elde ettiğini biliyor musun yoksa "kendimi kurtarayım da yere düşene ben de tekme atarım" mantığında mısın? dünyada şu anda şikayet ettiğimiz sorunların çoğunluğu o bugün tükenen işşizlik sigorta paralarıyla alakalıdır, afrika'da adam açken sen uyuşturucu müptelalarına para yetiştiren sistemi alkışlayadur..[hline]Agent Thompson: You! Agent Smith: Yes, me. [turns Thompson into another Smith] Agent Smith: Me... me... me... Agent Smith Clone: Me too. tembellik sigortasi dedigin sey insanlari ozgurlestiriyor. orada universiteye giren adam boyle bizim genclerimiz, bizler gibi "hangi bolume girersem gotu kurtaririm, en cok parayi kazanirim" diye degil, "ben hangisini okumak istiyorum" diye giriyor. en basitinden bu iste. ayrica insanlar sanata, bilime, edebiyata hayatlari garanti oldugu icin yonelebiliyorlar. bir kismi gidip birlesmis milletler icin gonullu olarak orda burda calisiyor, ki boyle gonullulerin b.m. saglik ve yiyecek masraflarindan baska bir seyi karsilamaz. adam korkmuyor gelecekte ulkeye donunce hastalanirsam hangi parayla tedavi olucam diye, cunku sigortasi garanti. ac kalir miyim demiyor cunku para garanti. o paralarin nerden geldigine gelince, senin kasdettigin o east india, west india companyler, o somurge sirketlerinin cogu bugun cucuk kadar sirketlerdir. onlarin somurgelerden kazandigi paralar coktan sistem icerisine eriyip gitmistir. ha somurgeciligin ne avantaji olmustur avrupa icin ? pazarlari olmus, uretim tesvik edilmis, uretilmis mallari pazarlayip hammaddelerini somurerek 19. yuzyildaki refah seviyesine ulasmislardir. o donemlerde yapilan kazanclarin bugun bu insanlarin hayatini garanti altina aldigini soylemek cok abarti olur. "kendimi kurtarayım da yere düşene ben de tekme atarım" mantiginda olan, etrafina bir bak, turk halki. herkes kendini kurtarma derdinde. en zengin olani dahi 3 kurusluk tatili fiyatini cok bulup 2 kurusa indirtmeye calisiyor. dusun artik gerisini. neden ? cunku garanti yok, guvence yok.[hline]www.mizzah.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
general83 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 herhangi bir ırkı yüceltmekten daha mantıksız bir şey varsa herhangi bir ırkı aşşağılamaktır o yüzden boktan bir ırk olduğundan yaptıkları da boktan açıklamasını bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum nesnellikten uzaklaşmayalım[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur." V. İ. Lenin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 "o paralarin nerden geldigine gelince, senin kasdettigin o east india, west india companyler, o somurge sirketlerinin cogu bugun cucuk kadar sirketlerdir. onlarin somurgelerden kazandigi paralar coktan sistem icerisine eriyip gitmistir. ha somurgeciligin ne avantaji olmustur avrupa icin ? pazarlari olmus, uretim tesvik edilmis, uretilmis mallari pazarlayip hammaddelerini somurerek 19. yuzyildaki refah seviyesine ulasmislardir" sistem içerisinde nereye eriyip gidiyor? afrika'nın amerika'nın yerlisine geri mi vediler o altınları? hadi o eski uygarlıkların bütün malvarlığını emmelerini bırakalım, sonra da petrol, mineral ve her çeşit zenginliklerini (tarihi, edebi eserler v.b) her fırsatta taşımadılar mı ülkelerine? londra'da müzeye gidince gördüklerinin hepsini kürk donlu anglosaxon'lar mı yapmış? halen sömürmeye devam ettikleri dünyaya yardım etmek isteselerdi balık vermek yerine balık tutmayı öğretirlerdi, ama bu işlerine gelmez senin 'medeni' batılıların.. aldıkları topraklarda kurdukları ülkeler bugün de devam ettiriyor aynı sistemi, ırak'a "sizi yıktık, yeniden inşa etmek için petrolünüzü alacağız" demediler mi daha iki ay önce? sen west india company'lerde kalmışsın hala. son 500 yıllık tarihleri boyunca sömürdükleri dünyanın malvarlığı ile kendi tembellik sigortalarını finanse eden bu toplumlara alkış tutarken kendi tarihinden, milletinden utanıyorsan bundaki sonraki 500 yıl boyunca da sömürülmeye devam edersin.. batı düşmanı değilim ama kimin ne yaptığını bilir, ona göre önce kendime, sonra karşımdakine bakarım. batılı benden daha mı uygar? bazı vatandaşlarımdan olabilir ama benden ve eşit olanağa sahip vatandaşlarımdan daha uygar değil..[hline]Agent Thompson: You! Agent Smith: Yes, me. [turns Thompson into another Smith] Agent Smith: Me... me... me... Agent Smith Clone: Me too. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 general+1[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 19. yuzyilda faaliyet gosteren sirketlerin kariyla bugunku ekonominin tum avrupada insanlara sigorta saglayabilecegine inaniyor musun. zaten gelen para o zaman dahi zilyonlarca seye akitilirken. ne enteresandir ki o ulkelerin somurdukleri ulkelerin bircogunun durumu turkiyeden iyi. bakiniz avusturalya bakiniz yeni zelanda. bakiniz hindistan. hindistan bile yazilim alaninda turkiyeyi solladi, uzay calismalari yurutuyor, ingiliz commonwealthinin uyesi. gecmis ne olursa olsun bugun icinde bulundugumuz durum avrupa ulkelerinden kotudur.[hline]www.mizzah.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 ha talihsizlige gelince. ssk hastanesi dedim, devlet dairesine is dusmesi dedim, daha binlerce kepazelik sayabilirim kisi derbeder eden turkiyede. eger boktan demek talihsizlikse, hem talihsizlik hem boktandir.[hline]www.mizzah.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 said: general83, 23 May 2003 23:40 tarihinde demiş ki: herhangi bir ırkı yüceltmekten daha mantıksız bir şey varsa herhangi bir ırkı aşşağılamaktır o yüzden boktan bir ırk olduğundan yaptıkları da boktan açıklamasını bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum seni bu mesaji bir kere daha okumaya davet ediyorum.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Hepımız su an bu ulkede yasıyoruz ama bu ulke kurulmasaydı noolurdu?Onurlu bır sekılde kendımız korumasaydık Ataturk un komutasını kabul etmeseydık noolurdu? Su an burası Bosna Fılıstın gıbı bır memlekete donerdı yada baska bayraklar altında baska ınsanlara hızmet ederdık tabı soyumuz kalsaydı yada ne bıleyım bın tane soykırım senaryosundan bırı olurdu facıa olurdu,hadı bunları gectım sımdı bu ulkeyı kurmusuz bu gıbı tehlıkelerı atlatmısız ama bu sefer kendı kendımıze saldırıyoruz bırbırımızı sucluyoruz destekleyecegımıze herkes sorunları anlatıyor bagırıyor cagırıyor ama kımse nasıl cozumlenecegını soylemıyor madem ole hadı terk edelım burayı...kalkıp gıdelım baska bı yere ..... orda daha ıyı bır sekılde karsılancagınızı zannetmıyorum ama .Aklımızı basımıza toplayıp bu ezıqlık barbarlık felsefelerını bırakalım ve gelecege dogru nasıl daha ıyı oluruz ona bakalım......ben en azından bunu yapıcam![hline]A little less conversation a little more action please Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GM-Newbie Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 OsmanLı'nın TorunLarı Olduğumuz için SevmezLer.Çünkü OsmanLı zamanında OnLara Çok Çektirmişti.Şimdide Onlar Bize Çektiriyor..[hline]*!Anladım işi, sanat ALLAH'ı aramakmış / Marifet bu gerisi yalnız çelik çomakmış" Necip Fazıl KISAKÜREK* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 said: unity100, 24 May 2003 12:49 tarihinde demiş ki: 19. yuzyilda faaliyet gosteren sirketlerin kariyla bugunku ekonominin tum avrupada insanlara sigorta saglayabilecegine inaniyor musun. zaten gelen para o zaman dahi zilyonlarca seye akitilirken. ne enteresandir ki o ulkelerin somurdukleri ulkelerin bircogunun durumu turkiyeden iyi. bakiniz avusturalya bakiniz yeni zelanda. bakiniz hindistan. hindistan bile yazilim alaninda turkiyeyi solladi, uzay calismalari yurutuyor, ingiliz commonwealthinin uyesi. gecmis ne olursa olsun bugun icinde bulundugumuz durum avrupa ulkelerinden kotudur.[hline]www.mizzah.com 19. yüzyılda bitmedi dünyayı sömürmeleri, bugün halen devam ediyorlar sömürmeye yukarıda anlattığm gibi. hem aleni olarak hem gizliden gizliye. yoksa çalışmadan para kazanmak devri günümüzde mümkün değil, ancak uzak gelecekte olası kılınabilir teknoloji sayesinde. kıçı üstünde oturan keşlere kamyonla para verirken 1000 km ötedeki açlara buğday pakedi gönderen bir sistemdir bu. eskiden gelen para da zilyonlarca 'neye' akıltıldı yazmamışsın. o paralar o sistemlerde dönmeye devam ediyor, geldikleri yerlere geri dönmedi. avustralya'yla yeni zelanda'yı örnek vermişsin, şüphe ettim tarih bilginden. oradaki yerli nüfusa soykırım uygulayıporaya yerleşen avrupalılardır oranın halkı, elin zencisi kızılderilisi dururken niye kendini sömürecek? ver bakalım bana kongo'dan, senegal'den örnek? yerli halkı yokedilip yerine beyaz avrupalıların konmadığı ülkelerden örnek verebilir misin? hindistan'ın yüz milyonlarca fakirini 2-3 milyon bilgisayar programcısı mı kurtaracak? nüfusu bizim 12 katı olan bir ülkeden fazla programcımız olsa bugün zaten g7'de olurduk, anlamsız bir kıyaslama. uzay çalışmalarını sovyetler de yapıyordu, görüyoruz halini. commonwealth üyesi sürüyle ülke var, her üye olan sihirle zengişleşmiş filan da değil.. bugün içinde bulunduğumuz ekonomik durum elbette avrupa'dan kötüdür ama bunun için tarihini, milletini suçlayacaksan tarih üstüne kurduğun bütün tezlerini kendi elinle çökertirsin. rönesans haçlıların bizleri görüp ağızlarının açık kalmasıyla başlamıştır bir kere, ama onlar "biz reziliz, tarihimiz rezil, hadi gidip türk olalım, doğululaşalım" demek yerine bilime ve çalışmaya yöneldi. bugün de devam eden sömürgecilik sistemleriyle destekleyince de bugünkü 'şahane' batı ortaya çıktı..[hline]Agent Thompson: You! Agent Smith: Yes, me. [turns Thompson into another Smith] Agent Smith: Me... me... me... Agent Smith Clone: Me too. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 +1 Sam +1[hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 okumadım ama Sam ne diosa tersine katılıyorum.. :D Sam ile aynı fikirde olmayanlara +1[hline]Dralnu, 28 April 2003 22:19 tarihinde demiş ki: ahaha peon a bak pick axe kaldırıp gelio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 said: Sam, 24 May 2003 14:01 tarihinde demiş ki: said: unity100, 24 May 2003 12:49 tarihinde demiş ki: 19. yuzyilda faaliyet gosteren sirketlerin kariyla bugunku ekonominin tum avrupada insanlara sigorta saglayabilecegine inaniyor musun. zaten gelen para o zaman dahi zilyonlarca seye akitilirken. ne enteresandir ki o ulkelerin somurdukleri ulkelerin bircogunun durumu turkiyeden iyi. bakiniz avusturalya bakiniz yeni zelanda. bakiniz hindistan. hindistan bile yazilim alaninda turkiyeyi solladi, uzay calismalari yurutuyor, ingiliz commonwealthinin uyesi. gecmis ne olursa olsun bugun icinde bulundugumuz durum avrupa ulkelerinden kotudur.[hline]www.mizzah.com 19. yüzyılda bitmedi dünyayı sömürmeleri, bugün halen devam ediyorlar sömürmeye yukarıda anlattığm gibi. hem aleni olarak hem gizliden gizliye. yoksa çalışmadan para kazanmak devri günümüzde mümkün değil, ancak uzak gelecekte olası kılınabilir teknoloji sayesinde. kıçı üstünde oturan keşlere kamyonla para verirken 1000 km ötedeki açlara buğday pakedi gönderen bir sistemdir bu. eskiden gelen para da zilyonlarca 'neye' akıltıldı yazmamışsın. o paralar o sistemlerde dönmeye devam ediyor, geldikleri yerlere geri dönmedi. avustralya'yla yeni zelanda'yı örnek vermişsin, şüphe ettim tarih bilginden. oradaki yerli nüfusa soykırım uygulayıporaya yerleşen avrupalılardır oranın halkı, elin zencisi kızılderilisi dururken niye kendini sömürecek? ver bakalım bana kongo'dan, senegal'den örnek? yerli halkı yokedilip yerine beyaz avrupalıların konmadığı ülkelerden örnek verebilir misin? hindistan'ın yüz milyonlarca fakirini 2-3 milyon bilgisayar programcısı mı kurtaracak? nüfusu bizim 12 katı olan bir ülkeden fazla programcımız olsa bugün zaten g7'de olurduk, anlamsız bir kıyaslama. uzay çalışmalarını sovyetler de yapıyordu, görüyoruz halini. commonwealth üyesi sürüyle ülke var, her üye olan sihirle zengişleşmiş filan da değil.. bugün içinde bulunduğumuz ekonomik durum elbette avrupa'dan kötüdür ama bunun için tarihini, milletini suçlayacaksan tarih üstüne kurduğun bütün tezlerini kendi elinle çökertirsin. rönesans haçlıların bizleri görüp ağızlarının açık kalmasıyla başlamıştır bir kere, ama onlar "biz reziliz, tarihimiz rezil, hadi gidip türk olalım, doğululaşalım" demek yerine bilime ve çalışmaya yöneldi. bugün de devam eden sömürgecilik sistemleriyle destekleyince de bugünkü 'şahane' batı ortaya çıktı..[hline]Agent Thompson: You! Agent Smith: Yes, me. [turns Thompson into another Smith] Agent Smith: Me... me... me... Agent Smith Clone: Me too. bugun onlar dunyayi somuruyor diyorsun ama bircok "turk" sirketi de onlarin bugun yaptigi faaliyetin aynisini yurutuyor. rusyada insaat sektoru, arcelikin avrupada 10 un uzerinde yerel markayi satin alip oraya ihracat yapmasi, ortadogu ve avrupaya turk toyotanin dagitim yapmasi... eger onlarin yaptigi kotu bir seyse bu sirketlerin yaptiklari da kotu bir sey. eger onlarin yaptigi gizliden gizliye somuru ise bu da gizliden gizliye somuru. neye mi akitildi vaktinde somurgelerden gelen *ok gibi para, bu sirketlerde imtiyaz sahibi olan soylu olan ve olmayan kesimin 3 er 5 er malikanelerine, 19. yuzyilin 2. yarisinda baslayan silahlanma yarisinda silahlara, 19. yuzyilin yine 2. yarisinda ortaya cikan orta ust kesimden itibaren yukari sosyal sinifin asiri luks hayatina akitildi. ha ekonomiye girmedi mi sermaye olmadi mi, elbette ki oldu. fakat bu miktarla tutup bugun icin o zamanki nufusun cok daha fazlasinin issizlik, saglik gibi sigortalarinin saglandigini kabullenmek cok sacma olur. zaten somurge faaliyetleri cok uzun bir sure tekel sirketler elinde devam etmis, gelen zenginlik az bir kitlenin elinde kalmistir. merkantilizmin zaten 19. yuzyil basindan itibaren azalmaya baslamistir, bundan once somurgelerde x ticaretini yapma hakki x sirketinin, y ticaretini yapma hakki y sirketinindi. ayrica somurgelerin baska ulkelerle ticareti de yasakti, ancak kacakcilik yoluyla olabiliyordu. bu durumda issizlik sigortasi, sendikal haklar, saglik sigortalari gibi modern odeneklerin kaynagini somurgelere baglamak olmaz. zaten bu sozkonusu haklar icinde bulundugumuz yuzyilin basindan itibaren mucadelesi verilerek kazanildi. avusturalya yeni zelanda meselesine gelince, somurgeci devletler hicbir zaman icin somurgelerde ekonomik olarak avrupali - yerli ayrimi yapmamislardir, somurge somurge idi. avrupadan goc eden kisilere ticaret yapma izni verildigi dogrudur. fakat bu bu sahislarin somurge tebasi olmasi durumunu ortadan kaldirmiyordu. nitekim abd nin kurulusuna yol acan baskaldirinin altinda da bu yatiyor. ingilterede yasayan halk parlementoya milletvekili secerek yolladigi halde somurge halkinin hicbir temsil hakki yoktu, avrupa kokenli olsalar dahi. ve somurgelerin kalifiye mallari disariya satmalarini birak, uretmeleri dahi yasakti, gizliden yapiliyordu. bu nedenle "no taxation without representation" diye ayakland Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 ciddi tartismalardan yoruldum artik. bir sure boyle tartismalara girmeyecegim. yazdiklariniza cevap almazsaniz kusura bakmayin.[hline]www.mizzah.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 yurtdışına mal ihraç etmek değildir sömürmek, serbest ticaret ile serbest ticaretin sadece bir tarafın çıkarına kullanılması apayrı kavramlardır. dünyada özelleştirilen her şirkete talip olup da yabancılar senin şirketini almaya çalışınca izin vermezsen bu serbest ticaret değildir. adamın kafasına bombaları atıp "sizi yeniden inşa edeceğiz ama petrolünüzü alıyoruz" demek serbest ticaret değildir. ihtiyacı olana televizyon, buzdolabı satmakla bir tutulamaz bu ve nice kirli oyunlar.. günümüzde de sömürge düzenini gizliden gizliye sürüyor, sadece aztek altınlarıyla keş paraları çıkarılamaz tabii. ama sen bu işleyen sistemleri tarlalarda, madenlerde çalışan kölelerin sırtından, katlettiğin yerlilerin mallarından, topraklarından elde ettiğin kaynaklarla kurmuşsan bunların hepsi haramdır. haramı da dikkate alacağını sanmıyorum ama alnımın teriyle kazandığım parayla bir tutmam ben başkasının acısı, derdi üzerinden kazandığım parayı.. mücadelesi verilerek kazanılan haklar dediklerin gökten inen paralarla olmadı herhalde, bu sistem üzerine kurulan ekonomide gelirin biraz daha fazlası bahşedildi çalışanlara huzursuzluğun önlenmesi için. avrupalı işçi övünmesin insanlık namına birşey yaptığını düşünerek.. sömürgede yaşayan avruplalılar ile onların ve sömürgecilerin öldürdüğü, topraklarından kovduğu, mallarına el koyduğu yerlileri bir tutabilir misin? o toprakların sahibi kimlerdi? avustralyalı dediğin adam kimdir? anglosaxon mudur aborijin mi? new york'lu koloniciler york'lular kadar rahat değildi belki ama ya boncuklarla manhattan'ı satın aldıkları kızılderililer? "en azından bir paket buğday gönderiyor" demişsin, sonra da türkiye ile karşılaştırmışsın. pes diyorum, bu kadar mı gözler kapatılabilir gerçeklere? biz de dünyayı 500 yıl sömürseydik, kendi dilimizi zorla konuştursaydık afrikalıya, köle ticareti yapsaydık, bugün petrol için kollarını koparsaydık çocukların biz de gönderirdik buğday paketi. madem o kadar insancıl batılılar, neden afrika'da savaşan adamları durdurmuyor da kendilerine petrol sağlayan ülkeleri gözü gibi koruyor? petrol çıkaran arabın canı can da afrikalı açın, cahilin canı patlıcan mı? kongo'yu, senegal'i 50 kere düzeltirlerdi kendi yönetimleri esnasında. bugün de düzeltirler. petrol kurtarmak için ırak'ı 'kurtardıkları' gibi onları da kurtarsalar ya, sağlam işleyen demokratik sistemler kursalar? resmi sömürgeleriyken kendi dillerini zorla öğretip kaynaklarını ve insan emeklerini karşılıksız aldılar, bugün gayriresmi sömürgeleriyken de kaynaklarını alıp silah, buğday pakedi satıyorlar 'hümanist' batılılar. dünyada uzay çalışmaları yapan ülkelerin bütçelerine ve nüfuslarına bak, bir de türkiye'ninkine bak. 800 milyonluk ülkenin devlet geliriyle 60 milyonluk ülkenin devlet geliri aynı mı olur? hem onlara da diyeceğim şudur: "ayranın yok içmeye, tahtırevanla gidersin ...maya" rusya da aynısını yaptı şimdi görüyoruz halkı ne durumda. uzay çalışmaları ülke refahına kıstas değildir. 800 milyonluk nüfusun da bilgisayar programcısını kıyas ediyorsun türkiye'yle o da ilginç.. rönesans için senin saydıkların yan etkilerdir, müslümanların bilimde avrupa'nın çok ötesinde olması nedeniyle avrupalıların etkilendiğini ve ülkelerine bulabildikleri bilgileri götürdüklerini bugünkü avrupalı tarihçiler de kabul eder. hatta kilise şövalyelerinin çok etkilenip gizlice müslüman oldukları bile düşünülmektedir. bu bir spekülasyon bile olsa (dayandırılan bazı kaynaklar vardır,salt spekülasyon denemez) müslümanları takdir etmiş ve zaman içerisinde ticari ve kültürel ilişkilere girmişlerdir. önceleri bizans'tan sonraki dünya hakkında neredeyse hiç bilgisi olmayan batılılar müslüman ülkeler hakkında ciddi bilgiler edinmiş ve ilişkilere geçmiştir, avrupalı bilimadamları da doğulu kaynaklardan faydalanmıştır dolayısıyla. eşitlik, hümanizm ve yaşama hakkını ilk kez hayata geçirenler avrupalı olabilir ama bunları dünya tarihinde en geniş kapsamıyla hiçe sayanlar gene avrupalılar olmuştur. o nedenle avrupa'ya değil, yarattıkları kavramlara ben de saygı duyarım japon da. ama avrupalı'ya saygı duymam bunun ötesinde. kaldı ki bu tartışma da senin "avrupalılar şahane, biz boktanız" demen yüzünden doğdu, birkaç mesaj yukarıda yazdığından bağdaşmıyor bu son sözlerin..[hline]Agent Thompson: You! Agent Smith: Yes, me. [turns Thompson into another Smith] Agent Smith: Me... me... me... Agent Smith Clone: Me too. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 said: unity100, 24 May 2003 17:06 tarihinde demiş ki: ciddi tartismalardan yoruldum artik. bir sure boyle tartismalara girmeyecegim. yazdiklariniza cevap almazsaniz kusura bakmayin.[hline]www.mizzah.com benim için de iyi olur doğrusu, sonra görüşürüz tekrar.. ;)[hline]Agent Thompson: You! Agent Smith: Yes, me. [turns Thompson into another Smith] Agent Smith: Me... me... me... Agent Smith Clone: Me too. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 said: unity100, 24 May 2003 17:06 tarihinde demiş ki: ciddi tartismalardan yoruldum artik. bir sure boyle tartismalara girmeyecegim. yazdiklariniza cevap almazsaniz kusura bakmayin. yola geldin sonunda hehe *! arkasina bakmadan kacar *[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 said: unity100, 24 May 2003 17:06 tarihinde neler neler demiş bir bilseniz, aklınız durur vallahi :P: ciddi tartismalardan yoruldum artik. bir sure boyle tartismalara girmeyecegim. yazdiklariniza cevap almazsaniz kusura bakmayin.[hline]www.mizzah.com valla acıdım sana. bizim aramızdaki *tartışmada* saçmalamasaydın senin yanına gelirdim. ayıp be adam tek kişi. 40 kişi üstüne gitmişsiniz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Aha eurovision, aha birincilik. Son 10 yıl ve Türkiye diyorum. İsteyen türkiyeyi, türk kültürünü sevmesin diorum Bu kadar!. TÜRKİYE![hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2003 hüüüeeyyynnnn gimli yonetti :p[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2003 said: Gimli, 25 May 2003 01:37 tarihinde demiş ki: Aha eurovision, aha birincilik. Son 10 yıl ve Türkiye diyorum. İsteyen türkiyeyi, türk kültürünü sevmesin diorum Bu kadar!. TÜRKİYE![hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti [hline]Silphatos Iceheart - Locus@NBL Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar