Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anlamsız mıdır nedir?

Delicatessen

Öne çıkan mesajlar

Hayat anlamsız mıdır nedir be?
Ya eğlenip tadını çıkarmaya çalışıyoruz ya da ruhumuzu değil egolarımızı mutlu edip kendimizi kandırıp duruyoruz.
İğrenç küçücük mutluluk sandığımız şeyler. Kişinin kendisine saygısızlık be bu. Onu mu hak ediyoruz sanki. Adil mi lan bu?
Senin de canın cehenneme asıl mutluluk. Şerefsiz bi uğrasaydın bari.
Sosyal ağlarda paylaş

Fight club zihniyetini hiç yakalıyamadım.

Amerikan kültürü ve edebiyatı seçtim universitede bölüm olarak
Feci kapitalistim. O yuzden hayat anlamlı benim için neler döndügünün farkında olup bunu durduramayan ınsanların aksine tam istedigim gibi bir hayatta hareket eden bir trenden atlıcagıma hareket eden trene atlıyorum.

Memnunum kısaca yani hayattan anlamlı gelıyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Bana diyorsan hiç ugrasma zira denedim ikisinide

20 yaşındayım zaten oyle 200 milyar ile takılmıyorum ama kendımce baya saglam paralarım oldugu donemler oldu ve cidden ekmek arası kaşar için bakkala yazdırdıgım donemlerde ve her dönemde fecii cimri ve pis bir herifim para konusunda.
Sosyal ağlarda paylaş

E fight club tamamen bir fikirden olusmuyor farkındaysan işten kovulurken bir tazminat alıyor. Yani en baba ornekte bıle kenarda kosede para gerekıyor o adamlara.

Para dememin sebebi şu bugun 10 trılyonum olsun kendimi tamamen kendımı tanımaya adarım. Şaka yapmıyorum kimim ben ve neylerden hoşlanıp neylerden hoşlanmam bunun ıcın cabalarım hatta gezer tozar biraz bir kaç farklı yer gorurum acaba neresi bana daha uygun dıye. Bunun dışında oyle anlam arayan varoluşçu şairler gibi konuşmak çok daha vahim para konuşmaya nazaran zira sen bu konuda cok bişi yapamazken kapitalistler şuan para kazanıyolar oturdukları yerde.
Sosyal ağlarda paylaş

Kapitalizmi savunman sistem için gerekli olsa da dünya için olmaması gerektiğini düşünüyorum. Kapitalizmde görüyorsun ki sadece parası olan kazanıyor. Parası olan parasına para katıyor. Orta sınıf insanlar hala orta sınıf, fakirler hala fakir. Biri buzdolabına koyacağı muzun hangi bölgeden olacağını düşünürken diğeri muz da almayayım artık diye düşünüyor. Bahsettiğin düzene zaten baştan öyleysen girebilirsin. Bahsettiğin şekline. Yoksa aylık alacağın ortalama üstü maaşla da her istediğini yapamazsın -kendini tanıyamazsın-. Ki parayla kendini tanıma kısmını açmanı da isterim. Anlam diye kast ettiğim şey tüm tarih boyunca var olan değerlerin yargıların düşüncelerin bir şekle girmesi çünkü. Bunu kendin de niteleyerek de kendini tanıyabilirsin. Hobi kısmı ise bence başka bir şey. Neyse vaktin varsa açıklarsın.

Biraz uzun olmuş kusura bakma. Umarım okumayı seviyorsundur. :)
Sosyal ağlarda paylaş

para benim için cidden hiç önemli değil,malum kovaladığımız olay tarım sigarasızda çok gezdim ama arada kendimi toparlıyınca çok sağlam takıldığım zamanlarda oldu,parayla mutlu olan insan karaktersiz,parasız mutluluğa inanan gerizekalıdır.hayatı idame ettirecek şekilde bi para en sağlamı,hoş ben takılmam içki sigara parası çıksın yeter,ki suriye sınırına yakın olduğumuzdan eksik olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Hah para kısmı öyle işte. Sıfır parayla da hiç bir şey olmaz elbette. Hele şu düzende asla. Bunu da bir şekilde halledebilirsin zaten. Sigara parasına ihtiyacın vardır dergi satar sigaranı alırsın. Sigarayı karton karton alsan ne olacak sanki?
Gerçi mithatın kast ettiği farklı bir şey sanırım da açıklasın bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Delicatessen said:

Kapitalizmi savunman sistem için gerekli olsa da dünya için olmaması gerektiğini düşünüyorum. Kapitalizmde görüyorsun ki sadece parası olan kazanıyor. Parası olan parasına para katıyor. Orta sınıf insanlar hala orta sınıf, fakirler hala fakir. Biri buzdolabına koyacağı muzun hangi bölgeden olacağını düşünürken diğeri muz da almayayım artık diye düşünüyor. Bahsettiğin düzene zaten baştan öyleysen girebilirsin. Bahsettiğin şekline. Yoksa aylık alacağın ortalama üstü maaşla da her istediğini yapamazsın -kendini tanıyamazsın-. Ki parayla kendini tanıma kısmını açmanı da isterim. Anlam diye kast ettiğim şey tüm tarih boyunca var olan değerlerin yargıların düşüncelerin bir şekle girmesi çünkü. Bunu kendin de niteleyerek de kendini tanıyabilirsin. Hobi kısmı ise bence başka bir şey. Neyse vaktin varsa açıklarsın.

Biraz uzun olmuş kusura bakma. Umarım okumayı seviyorsundur. :)

bence haklısın,kapitalist düzende mutlu olabilirsin,ama onu savunmak sadece beyin yoksunluğu değil vicdan ar vs gibi şeylerinde eksikliğini gerektirir.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi.

Ya ne açıkliim net degil mi kendini tanımaktan kastım ben mesela kapitalizm yaşasın heyooo dıyen biri degilim normalde ama olayım şu madem kapitalizm moda madem onunla insanlar çok zengin oluyor ve madem benım hayatta yapmak ıstedıgım ( ya bu wordsworthun hakkında şiir yaptıgı bır yere gıdıp oraları gormekte olur avustralyada operaya gıtmekte ne bılıım ıstanbulda bıle neler neler var daha gormedıgım o kadar uzaga gerek yok onun dışında okumak ıstedıgım ne kıtaplar yani anlıcagın kısaca ZAMANA ihtiyaç var) bir çok şey var ve bunların çogu için vaktim yok bu düzende.

Kapitalizm heyoo dedigim alan ise ornek bır sayı tabii illa bu olucak diye bişi degil ama aylık beni idare edicek bir para kazanmaktansa soyle toptan bir 10 mılyon lira param olsa gider ıstedıgım seylerı yaparım kafam rahat bır sekılde arkamda banka bana kredi kartı borcunu (ilk once bır kredı kartı almam lazım babamın ekstrası dışında :D:D) öde dicek bunu bılıyorum ve rahatsız oluyorum ıstıyorum ki olsun param aklımda ne varsa onu yapiim en son neyde mutluysam onu meslek bıle yapabilirim ondan sonra.

bu arada fhg kadar ağır konuşmakta kapitalizm tarafından bozguna ugratılmayı gerektirir.
Sosyal ağlarda paylaş

O da kapitalizmin mutluluk kısmına parmak basıyor da ben ona da inanmıyorum. Asıl mutluluk demiştim ya. Para da değil o. Sadece para önplanda değil yani. Benim beklediğim umduğum mutluluk daha farklı olmalı çünkü şu denilenler herkes için geçerli ve tıkandığı bir nokta hep var gerçi hoş beklemiyorum ben artık önemli değil de. Çünkü zaten şerefsiz görünmüyor bile:) Ama ı-ıı bu kadar basit de değil bu da değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ve ve ve,
Başka bir dünyada bu oyun olur,ülke olur ne bileyim olur işte bir şeyler yeniden kendini yaratana kadar bambaşka bir işin içine girsen 'mutluluk adına' saygı gösterirdim. Ama aynı dünyada sen de biliyorsun seni tatmin etmeyeceğini. Ee düşün parayla yapabileceğin her şeyi yaptın. Sonra?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya dedigim gibi aç susuz olmıcan elbette bir sınır yettigi kadar para kazanıcan ama tam olarak yetmenin sınırı sana kalmış .

Yemın edıyorum 12 milyar maaşla borcu olan adam gördüm dedim senin allah belanı versin daha napabilirsin.

Şimdi bu adam harbi salak kapitalizmin suçu yok aslında açgözlü pis insanlar bu kapitalizmi ve emeği sömüren.

Konu tam olarak bu degil kısaca benım ıstedıgım seyler oyle ahım sahım para gerektırmese bıle ben aklım kira da elektrikte falan kalmasın isterim ve yapmak ıstedıklerımı yapmak ıcın yetıcek kadar param olursa sonra tekrar geri donunce dırek artanı bagıslıyabılırım aklım kalmadan.

Hayatın anlamını arıyorsak burda cidden çok zorlanırız ben kendım hayattan ne beklıyoruma bagladım o yuzden.

son entryini gormedim o parayla yapılacak herseyı yaptıktan sonra tamamen kendimi sevdiklerime adarım onların mutluluguna adarım cevremde sevdıgım ınsanları mutlu gormek benı mutlu eder buna adarım cidden kendımı. Ozellikle bunu da halledebilirsem boyle yaşlıların evlerini satıp gelmek ısteyecegi derecede mükemmel bir huzurevi acmak ısterım oyle ki 60 yaşında adam cok genc oldugu ıcın kabul edılmeyınce uzulucek falan o derece super guzel bır huzurevi. Yaşlı insanlarla sohbet etmeyi çok sevıyorum da.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...