throine Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Roqq said: Ayrıca 2. üniversite okumam hakkında fikirleriniz neler acaba ?, pati halkı ne düşünüyor bu konuda ? senden 1 yaş küçüğüm ben de aynı şeyi yapmayı düşünüyorum. bana da aynı şeyleri söylüyorlar, mezun olduğunda 29-30 yaşında olacaksın ne gereği var hede hödö diyorlar ben de onlara ama mezun olmasam da yine 30 yaşında olucam diyorum konu kapanıyor.:D asdas yani yoldan geçen insanların seni anlaması biraz zor. bir de böyle hevesini kıran insanları pek ciddiye alma derim. bu insanlar daha çok senin yaptığın şeyi yapacak kadar cesareti kendinde göremeyen insanlar. ben hedefime ulaşırsam çok çalışmaya olan inancım daha da güçlenecek bu bana 30 yaşından sonra da lazım. insanın kendini zorlaması da güzel bence. challenge yourself? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 abi bir tek şunlar yapmayın, istediğiniz hedeflediğiniz şey için uğraşırken millet bişiler saçmalıyor diye pes etmeyin sorunla karşılaştığınızda altından kalkamayacağım bu yaştan sonra diye pes etmeyin moraliniz bozulursa başlarım ben bu işe yaa diyip bırakıp gitmeyin. oturun adam gibi başlayın o işe. pes etmediğiniz sürece sıkıntı yok. s....... milletin dediğini. salla hiç kafana takma. yaş askerlik onları da salla. hayat senin hayatın. yapmak istediğin bu ise illa ki başarıcaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 @dasaa, Abi ben çok fena koydum kafama, yazdıklarına harfiyen katılıyorum. Pes etmemek en önemlisi. Hiç olmadı okulu dondurup giderim askere, dönünce kaldığım yerden devam ederim. @throine, Yalnız olmadığımı görmek güzelmiş :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Hayat kısa, hani hep derler artık çok geç yada geç kaldın. Aslında hiçbirşey için geç değil, la zaten 50 sene sonra çoğumuz burda olmayacak, uzun lafın kısası hiç birşey için geç değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 3 universite arka arkaya bitirsem anca 29 yaşında oluyorum. ayrıca @dasaaa http://www.youtube.com/watch?v=a_yW3152Ffc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Fistan said: 29 yaşında da okuyan adamı tutup götürmezler askere.gider anlatırsın durumu komutana. 29 oldun mu direk tutup götürüyorlar. olmuyor öyle. kaçak takılırsın işte 29unun ilk günleri bitirene kadar. okulu da hiç gecikmeden bitirir biter bitmez gidersin askere öyle olur anca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vendy Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 ayni problem bendede vardi daha dun hallettim. 1988 liyim. 3. senemde okulu biraktim tekrar oss ye girdim bu yil. Askerlik mevzusu olmus, yoklama kacagi olmusum vs vs. Tecil ettirdim, 2 yillik. Okul otamatik olarak uzatacak tabi girince. 30 una kadar problem olmaz dediler. 30 undan sonra okul uzarsa bile gecerli bir bahane ile ertelebiliyormussun problem olmuyor. Bana dedikleri bu. Ama sen yinede bi git gorus. Caninida sikma, elbet bir cozumu oluyor bu isin. Zorla alip goturmuyorlar okurken B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olorin84 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 2016 Haziranda okul bitecek demişsin. şöyle bir durum mevcut 2016 yılının 31 ekimine kadar tecilli oluyorsun. yani okulu bitirirsen ekime bitirmezsen de artık seve seve gideceksin askere. öyle 30 yaşında okuyan adamı askere almazlar diye bir şey yok ha sen 29 da bitirirsin direk yükseğe başvurursun o zaman tecil gelir aksi taktirde mahkeme vs açılır bakaya suçu işlersin cezaları mevcut ama sene kaybetmeden okulunu bitirirsen herhangi bir problem olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Vendy said: ayni problem bendede vardi daha dun hallettim. 1988 liyim. 3. senemde okulu biraktim tekrar oss ye girdim bu yil. Askerlik mevzusu olmus, yoklama kacagi olmusum vs vs. Tecil ettirdim, 2 yillik. Okul otamatik olarak uzatacak tabi girince. 30 una kadar problem olmaz dediler. 30 undan sonra okul uzarsa bile gecerli bir bahane ile ertelebiliyormussun problem olmuyor. Bana dedikleri bu. Ama sen yinede bi git gorus. Caninida sikma, elbet bir cozumu oluyor bu isin. Zorla alip goturmuyorlar okurken B)- Ben üniversiteden kaydımı aldırmadım askere çağırmasınlar diye, seneye sonuçlar açıklandıktan sonra kaydımı aldırmayı düşünüyorum. Böyle yaparsam bi problem olur mu acaba (ehueuh 2. bi soru daha çıktı). Öyle olunca kaçak durumunda olmayacağım diye düşünüyorum. @olorin84, evet, sene kaybı yapmamam lazım. Gerçi istediğim bölümü kazanırsam yapacağımı sanmıyorum :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 bu sene 3. sınıfta bırakıp 2 kere daha üniversite okuyup 3. sınıfta bıraksam bile hala askere almıyolar lan, fazla acele ettik büyümek için ey key. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olorin84 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 şu an üniversitede kaydını dondur yada devam et, seneye yeni üniversiteye kayıt yaptıracagın zaman 25 yasında olacağın için senden zaten askerlik durum belgesi isteyecekler sende şubeye gidip "üniversiteyi kazandım askerliğimi tecil ettirmek istiyorum" diyeceksin olacak biteck. şölede yapabilirsin kaydı sildirirsin okuldan hem sana maddi bir külfeti olmaz direk askerlik şubesine gidip 2 sene erteleme alırsın, üniversiteyi kazandığında direk kayıt yaptırır devam edersin bu da diğer bir yol :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Masquerade said: 30 yaşında da koğuşta 18-22 yaş insanların arasında askerlik ne koyar be adama. 20-22 olucak bunun doğrusu=) ve evet koyar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Ne yaparsan yap okulunu bırakma, aynı şekilde ben de bıraktım su an yaptığım işten tut okula kadar her şeyi negatif yönde cok etkiledi. artı erkeksen eğer ileride iş hayatında orta yaşa yaklaşman cok büyük handicap olacak haberin olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Karşılaşacağım zorlukları tahmin edebiliyorum; ama birşeyler yapmazsam mutlu olabileceğimi düşünmüyorum. Okulu bırakma demenden kasıt nedir ? Sen neler yaşadın merak ettim açıkçası, ucu biraz açık olmuş sanki. Yani okulu bırakıp, bi daha okumadan iş hayatına mı atıldın ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Şunu demek istemiş 2. üniv. okuyup mezun olunca 30 yaşına yaklaşmış olacaksın bu yaştan sonra kimse seni işe almaz demek istemiş galiba. Ben olsam bunu kendim engel görmem ama tr şartlarında iş verenler için bu bir bahane olabilir. Sana düşen de onlara bu bahaneyi vermemek olmalı. Başka yolu yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Neden işe almak istemesinler ki ?, iş tecrübesi yoktur felan diye düşünerek mi ?. Saçma geldi açıkçası bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Körü körüne o düşünce saçma tabiiki ama bence o yaşa gelmiş birinde iş tecrübesi ararlar.Aramayanlar da gençlere yönelir gibi geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Roqq said: Karşılaşacağım zorlukları tahmin edebiliyorum; ama birşeyler yapmazsam mutlu olabileceğimi düşünmüyorum. Okulu bırakma demenden kasıt nedir ? Sen neler yaşadın merak ettim açıkçası, ucu biraz açık olmuş sanki. Yani okulu bırakıp, bi daha okumadan iş hayatına mı atıldın ? Yaşıtların araba ev bark sahibi olduğunda sen doğru düzgün bir iş sahibi olamadığında ya da hala okuduğunda kendi kendine sinir olacaksın. İleride yaşından ötürü hayattan beklentilerin cok daha farklı olacak o zaman umarım pişman olmazsın Yaşın su an kaç bilmiyorum ama özel sektör trainee olarak alacakları zaman yaşının 28 ve üstü olması cok büyük sıkıntı. Ben okulumu 4 sene okuduktan sonra bırakıp tekrardan başka bir okulu kazandım bitirdim hala okuyorum başka bir bölüm, şu an evet işim gücüm var ama hala askerlik beklemede artı bölümümle alakası bile olmayan bir iş yapıyorum. Şu an eski okulumu bitirip yoluma devam etseydim cok daha farklı olurdu. Hiç maceraya atılmanın bir manası yok, eğer cok istiyorsan yüksek lisans yap. Ama bir dört sene daha boşuna harcama telafisi yok şu an ne kadar telafisi var gibi gözükse de. Bunlar dışında eğer ki ciddi bir ilişkin varsa ve evlilik falan düşünüyorsan ve baban zengin değilse, düşünme. Çünkü rahat 7-8 sene geriye atar bu hayallerin, okulu bırakırsan eğer. Yani iki ucu boklu değnek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 ben de 87liyim, ilk senemde uludag maliye kazandim hic dusunmeden gittim, 3 sene boyunca her senenin ilk 3,5 dersine girdim gerisine girmedim. mal mal hic sevmedigim bolumde takildim. baska nedenlerle biraktim 3.senenin sonunda. gecen sene yeniden uniye girdim, simdi sevdigim-istedigim bolumde okuyorum. iyiki orda 3.senenin sonunda birakmak zorunda kalmisim diyorum. buyuk ihtimalle hayatim boyunca sevmedigim bi is yapicaktim eger o bolumu bitirseydim. insanlarin 4 sene kaybetme, 4 sene kaybedilir mi? 1-0 geriden basliycaksin hayata vs gibi laflariyla tereddute dusme, ve bunlari bol bol duyabilirsin hazirlikli ol. 4 sene verip karsiliginda istedigin hayati aliyosun. bir de kendinden 3-4 yas kucuklerle okumak biraz garip oluyo, kafa insan bulmak da zor olabilir. o kadar da olucak artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 bence en güzeli dişinizi sıkıp lisansı bitirip, sonrasında istediğiniz bölümde yüksek lisansa gitmek. hayır zaten gerçekten istiyorsanız, ilginiz varsa hocalar da anlıyor fazla kastırmıyorlar. Bir sene bilimsel hazırlık sonrasında misler gibi yüksek lisansa geçiyorsunuz. Zaten o 1 senelik bilimsel hazırlıkta da anlıyorsunuz hangi bölüm olursa olsun lisans eğitiminin ne kadar gereksiz ve boş bir şey olduğunu (genel olarak bahsediyorum, bazı bölümlerde hakkı veriliyordur mutlaka). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Bende hazirlik + 1. sınıfın sonunda elektronik mühendisligini biraktim,ardından 2 senelik bilg. programcılıgı bitirdim,şimdi 3. sınıf bilg. mühendisligindeyim :),eylülde 26 bitecek.27 bittiginde de şu anki üniden mezun olucam ders birakmazsam.29 u doldurana kadar ünideysen sorun olmaz.29 bittigindede şubeye ugramazsan eve yazi vs gelir.1 sene içinde alirlar askere seve seve,bu arada mastera başlarsan veya yurtdişinda iş+oturma izni alabilirsen askerlikten yirtabilirsin. -3 sene yurtdişinda çalişirsan,1 ay bedelli hakkın oluyor.3 sene içinde, her yıl 60 gün(sanirim) türkiye ye ugrama hakkın oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 bilgisayar okuyunca ah niye biraktim elektronigi diye hayiflanmissindir ama bol bol :) su an cok eksikligini cekiyorum ben bi elektronik/matematik alt yapimin olmamasini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Letsgetthesunshine said: Yaşıtların araba ev bark sahibi olduğunda sen doğru düzgün bir iş sahibi olamadığında ya da hala okuduğunda kendi kendine sinir olacaksın. İleride yaşından ötürü hayattan beklentilerin cok daha farklı olacak o zaman umarım pişman olmazsın Bir insan bu düşünceyle yaşamaya çalışmamalı bence. Yok yaşanmaz zaten direkt kendini en yakın gökdelenden atman lazım. Neden mi? Kim olduğun, ne yaptığın fark etmez, bu dünyada daima senden çok şeye sahip olanlar mutlaka olacaktır. Ne bileyim mesela senden daha iyi eğitimli, senden daha genç, daha çok bilgili, daha yakışıklı daha güzel eşi olan, 16 yaşında altına arabasını çeken, aklıma gelmiyor daha fazla ama anladın işte daima bir "senden daha iyi" olacak. Bu durum herkes için geçerli. Bunun böyle olması senin berbat ve acınacak bir durumda olduğunu göstermez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 ilkokuldan beri etrafimizdakilerle zorunlu bi yaris icinde oldugumuzdan dolayi bu kafadan cikmak cok zor oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 throine said: Bir insan bu düşünceyle yaşamaya çalışmamalı bence. Yok yaşanmaz zaten direkt kendini en yakın gökdelenden atman lazım. Neden mi? Kim olduğun, ne yaptığın fark etmez, bu dünyada daima senden çok şeye sahip olanlar mutlaka olacaktır. Ne bileyim mesela senden daha iyi eğitimli, senden daha genç, daha çok bilgili, daha yakışıklı daha güzel eşi olan, 16 yaşında altına arabasını çeken, aklıma gelmiyor daha fazla ama anladın işte daima bir "senden daha iyi" olacak. Bu durum herkes için geçerli. Bunun böyle olması senin berbat ve acınacak bir durumda olduğunu göstermez. Acınacak durumla alakası yok. Bazen hayalperestliğin alemi yok demeye getiriyorum, noksanında ya da fazlasında değil gözüm, hani hayat böyle holivud filmlerindeki gibi değil, süper dad gibi değil ya da buna benzer bir film gibi. Yaşın eğer ki geçerse Türkiye'de kurumsal firmalar i.i.b.f. , p.r. benzer mezunları kolay kolay almaz çünkü tecrübe denen olay var. 25 yasında bir şeylere başlamakla 28-29 yaşında başlamak arasında 3 sene fark var gibi görünüyor olabilir ama dağlar kadar fark var. Öyle gökdelenden falan atlamaya lüzüm yok =) ben araba derken Ferrari Enzo dan bahsetmiyorum, bu basit bir kıstas sadece, başka bir dünya örnek verilebilir. Adam siz olsanız ne yapardınız demiş, ben şu anki aklım olsa idi eğer o salak çağlarımda nefret ettiğim okulu 3. sınıfta bırakmaz kırar dizimi oturur çalışırdım, en azından şu an bir m.t. ya da sağlam bir firmada junior adayı olabilirdim ya da operasyon bölümünde stajyerlikten çıkıp çalışan olabilirdim. Yani anlayacağın çok şeyi değiştiriyor. Şu an askerlik olmadığı için terfi alamıyorum en basiti. Çalışırken okuyorum aynı zamanda, ki yorgunluktan çoğu zaman derslere bakamıyorum. Hadi çalışma o zaman desen, özgeçmişte yer edecek bir deneyim yoksa eşek kadar adamı kimse kusura bakmasın ama kolay kolay almazlar. Kıstastan kasıt buydu anlatmak istediğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar