liberal Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 bir program vardı adı Base miydi Cube müydü öyle bişeydi sanırım. Program aşırı iyiydi ve aşırı pahalıydı diye hatırlıyorum. İçinde yüzlerce çeşit özel efekt vardı diye hatırlıyorum ve DJ mixer'i falan değil bildiğin müzik yapma programıydı. böyle bieşyden haberi olup da adını hatırlayan var mıdır acaba? yada piyasadaki şu an en iyi music maker programı hangisi? dediğim gibi DJlik yapmak için değil de beat yaratmak için falan kullanılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Hatta orjinali 3 tane CD den oluşuyordu galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
piyalepiyale Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 dance ejay vardı sürükle bırak mantıgıyla calısan. ama çok basic bi programdı. yani harikalar yaratamazdın. tabi en son 5 sene önce kullandım o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 reason. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Cubase Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 reyou said: reason. o yea dis. +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Skyfire said: Cubase trollüyoprsun sandım da öyle de bir program varmış sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Ableton Live. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 yaratmak sadece ... tamam ben kaçtım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 En iyi program Pro Tools'dur ama para vermeden kullanamazsın. Pro Tools'dan sonra en iyi program Logic'dir. Mac olmadan kullanamazsın. Cubase üçüncü sırada ancak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 sesu said: Ableton Live. Live calim icin, sahne icin kullanisli bi program ableton. Oturup kayit yapmak veyahut beat yapmak icin bi program degil. GERGE said: En iyi program Pro Tools'dur ama para vermeden kullanamazsın. Pro Tools'dan sonra en iyi program Logic'dir. Mac olmadan kullanamazsın. Cubase üçüncü sırada ancak. Abi gözunu seviyim artik pro tools fanatikligi yapma ya :) Su isle ilgili bisey aciklarken "en iyisi bu, ustune yok" demek cok mantiksiz bisey, 325254 kere dedim bunu, hala diyorum, yine dicem eminim. Tamam, iyi, ama neye göre? Kime göre? Yukarida sayilan her programin kendine göre cok eksi ve arti yönleri var. Sadece protoolsa alistigin icin "en iyisi bu" demek cok mantiksiz bisey. Protools beginner adam isi degil hic. Protools; vst secenegin cok fazla yok. Rtas versiyonlari varsa kullanabiliyosun, yada vst/rtas converter ile kimisini kullanip kimisini kullanamiyosun. Protools u genelde mix/mastering icin veyahut kayit icin kullaniyolar. Oturup aranje yapmak icin falan hic ama hic icin kullanisli bi program degil protools. Surekli midi kullaniyosan, yeni seslere ihtiyac duyuyosan falan pek kullanisli degil. Cubase; ne derseniz deyin abi, halen bi cok yerde kullanilan ve özellikle aranje/duzenleme yapmak icin ergonomik, sonsuz vst destegi olan bi program. Amma velakin programin algoritmasindan veyahut windows platformundan da olsa gerek aldigin bouncelar da sound protools ve logice göre koyu/kapali geliyo. Cok ince farklar var, ama farkedilir duzeyde. Midi ile cok sik calisiyosaniz isinizi en cok görecek program, hem midi ile calismak ve duzenlemek kolay, hemde dunya kadar vst destegi var dedigim gibi. Oturup calmam, elle yazarim herseyi dersen super ergonomik degil belki ama logicten daha rahat bu konuda. 6 versiyonu cikmis buarada, denemedim henuz, netekim baya bi yenilik var. icinde bi dunya loop var, ugrasirim diyen yeni bi adamda cozebilir gayet. Logic; hem kayitlarda hemde aranje yaparken gayet kullanisli ve pratik bi program. Cumlealem mac e gectigi icin, herkes logic kullaniyo suanda. Hem alinan bouncelardaki soundlar cok temiz, hem kayitlar cok basarili, hem uyumlu calisir. BI cok vst(mac icin au) artik mac icinde ciktigi icin vst yönunden de bi problem yok. Amma velakin midi calma, elle yazma dersen cok ergonomik oldugunu söyleyemem. Oturup midi klavye ile catir cutur calarsan evet, gayet pratik. Mix/Masteringde cok daha rahat yapiliyo cubase den yine. Ne yapsan sound cikiyo gibime geliyo bazen. Reason; Biraz daha elektronik muzik yapimi icin. Kayit/Mix/Mastering icin yukardaki hepsinden daha geride bi program. Fruity loops; Hepsinden dahada pratik, daha beginner bi program. Gerci son versiyonlari ciddi basarili diyebilirim. Kayit icin yine kullanisli bi program degil. Ama midi duzenleme ve kaydetme, elle yazma icin yukardaki hepsinden daha pratik bana sorarsaniz. Oturup calabilen herkes yukarda saydigim her programla iyi kötu calisir, geriye kalan tek sey sound olayi. Ama elle oturup yazcam, deneye deneye duya duya yaparim, diyosaniz FL hepsinden cok daha pratik bu konuda. Heleki "ben beat yapcam, arka arkaya loop koycam, sample kullancam" diyosaniz FL yine hepsinden cok daha pratik dedigim gibi. Attiginiz samplelari otomatik olarak temposunu falanda duzenliyo, daha rahat. Yeni baslayanlar icin, ve amaci beat yapmak falan olanlar icin cok daha anlasilabilir digerlerine göre bana sorarsaniz. Hepsinin kendine göre artisi eksisi var, bunlarin hicbiri iyi degil. Ama hicbiride kötu degil. Önce amacinizi belirleyin, daha sonra hangisi isinizi göruyosa ve hangisinde daha rahat calisabilecekseniz onu secin. Iyisi kötusu olmaz, hemen hepsinin mantalitesi aynidir, alinacak sonucta assagi yukari aynidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 uh. guzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar