Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

341. Dönem (Ağustos 2011) KD. ve YD. Subay Adayları

Baggio

Öne çıkan mesajlar

Askerde yapmadığım iş kalmadığı için bu sağlık olaylarında da bilgim var biraz. Hava değişimi max 45 gündür kısa döneme, daha uzun alırsanız 45 den sonraki süre askerliğinize işlemez.

Sağlığınızı ciddi yönde etkileyecek bir rahatsızlığınız yoksa çoğu zaman ağrılar önemsenmez. Zira habercilerden birisi sabah karnım ağrıyor diye izin istedi, s*ktiri yedi, öğlen çocuğu hastaneye kaldırdık, apandisiti patlamış. Şunuda söyleyeyim gripten istirahat alan bir tane adam görmedim. Bulunduğunuz brlik sağlık konusuna dikkat etmek zorunda çünkü terhis olurken genel bir sağlık muaynesinden daha geçiyorsunuz. Askerlikte sağlığınızın bozulup bozulmadığına bakıyorlar.

RDM olayı sakat. Jandarmaysanız ve ilçe karakollarına gidecekseniz kasmayın. Zira zaten az olan asker sayısıyla yapılacak işlerin yoğunluğu göz önüne alındığında RDM olarak hayatınızı zehir edebilir diğer askerler. Normal bir adam nöbet tutarken, gece gündüz göreve giderken silahı yok diye RDM yatış kasarsa çok fena agro çeker. Askerde kesinlikle yapılmaması gereken şeylerden birisi.

1 hafta revire baktım, askeri doktordan yemediğim azar kalmadı. :D Sonra memleketlim çıkınca yumşadı biraz. Kendim gittim kulak çınlamasına adam beni askeri hastaneye sevketti. Gitmeyeceğim diye 50 takla atmak zorunda kaldım. Birde bunlar onaylı imzalı beklegeler. Komutanlar da başlarına iş almamak için sevk geldimi anında postalıyorlar.

Bu arada Baccyonun mevzusu ile ilgili askere sevk kararı çıktıktan sonra bizim acemi birliğindeki bir çocuk sağ bacağını 3-4 yerinden kırıyor. Çocuk askere ayağında platin koltuk değneğiyle geldi. Öyle bitirdi gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yaşın büyük olmasının avantajını gördüm açıkçası, silahçılık vs. beleş işlerde kısa dönemlerden seni seçiyorlar direk. Sporda mporda rahat bırakıyorlar falan. 2 yıl sonra hayatının ne aşamada olacağını bilemezsin tabi, belki de o zaman keşke mezun olduğumda gitseydim diyeceksin.

Şu anda askere gitmek istiyor musun onu bi düşün, yoksa çalışıp biraz tecrübe kazanmayı ve hayatını yaşamaya devam etmeyi mi tercih edersin? Ben ikinciyi seçtim pişman olmadım, ama aynı şekilde davranıp araya evlilik nişan (hatta çocuk) girince pişman olan arkadaşlarım da var. Biraz şans işi anlayacağın.
Sosyal ağlarda paylaş

Forex said:

yaşım 23 üni bitti sizce 2 yıl tecil mi yoksa direk gitmeli miyim ? eğer gitmezsem 2 yıl boyunca çalışıp para biriktirmeyi düşünüyorum başka da bir amacım yok. İş aramayacağım iş hazır bu da ek bir detay olsun

2 yıl tecil hakkını kullandın ya, o zaman senin askerliğin 2 yıl+156 şafağa çıkıyor. askerliği bir an önce aradan çıkar derim. ben mezun olur olmaz gittim. benimle birlikte giden arkadaşlar oldu, hali hazırda iş/ders vs. kasanlar da vardı. giden pişman gitmeyen bin pişman benden söylemesi. hazır iş benim de vardı gittim geldim devam ediyorum. git gel derim bir an evvel.
Sosyal ağlarda paylaş

Forex said:

yaşım 23 üni bitti sizce 2 yıl tecil mi yoksa direk gitmeli miyim ? eğer gitmezsem 2 yıl boyunca çalışıp para biriktirmeyi düşünüyorum başka da bir amacım yok. İş aramayacağım iş hazır bu da ek bir detay olsun

tabii ki tecil et, bedelli çıkar, askerlik düşer hemen gitmemek lazımdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Birşey soracam şimdi ben yeni mezun oldum sanırsam aralık dönemini kaçırdım bir sonraki dönem. Bende kilo problemi var bunun yüzünden askerlik yanmaz umarım amacım bir an önce gidip aradan çıkartayım istiyorum. Kısa dönem uzun dönemi secme imkanı verilsede sanırım bize bırakmıyorlar o seçimi doğru mu? Birde ben ne zaman işlemlere başlıyayım üniden mezun olduğuma dair belgeyi aldıktan sonra mı?
Sosyal ağlarda paylaş

331 gitmiştim ben.
31 diye dalga geçtiler. ama benim askerliğimi düşünmeyin. benimki kolay askerlikti. Öğlen istediğimi pişirtip yiyordum. Salatamda nar ekşisi, akşam yemeğimde lüfer vardı. O yoksa tavuk çoban kavurma vardı.

Kasiyerdim ben. Muhafız değil. klozete oturdum 4 ay boyu. buradan zor askerlik yapmışların nefretini kazanmak değil niyetim. sadece benim gibi askerlik yapabilirsiniz demek.

4 ay sporsuz, esas duruşsuz bir askerlik. yüzbaşı, binbaşı ile ezel'in gerçek kimliğini açıklayıp açıklamayacağını pijamalarla izleyip iddiaya girebilecek bir askerlik geçirdim.

kiminiz böylesine güzel yapacak askerliğini. gece devriye diye gezerken 2 saat internette özlediği arkadaşlarıyla konuşacak.

Askerlik adalet olduğu kadar adaletsizliğin de yeridir. herkes herkese imrenir falan ama en nihayetinde üniversite okduuysan 5 ay 5 gün sonra herkes memleketinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir bilgi geldi güvenilir bir kaynaktan: kısa dönem gitme ihtimalini maksimize etmek için sınavdan yapabildiğimiz kadar fazla yapıp, kuvvet seçimini kara-jandarma-hava-deniz sırasıyla, sınıf seçimini de piyade-topçu-tankçı sırasıyla yapmalıymışız.

Sınavı orta karar yapmak ya da dandik yapmak mitmiş yani tamamen, ne kadar fazla yaparsan tercihini o kadar göz önüne alıyorlarmış. En az yedek subay ihtiyacı kara piyadelerinde olduğundan bu şekilde de ihtimali daha da arttırırmışız.
Sosyal ağlarda paylaş

sınav mantık sorularından oluşuyor. istesen tam çekersin, ben yarısını bilerek yanlış yaptım jandarma er olarak düştü.uzun kısa tercihi devlette bitiyor. aralık celbi yığılma olduğundan kısa dönem olası. asteğmen için mühendisler seçilir genelde. etrafımda hiç odtülü itülü yoktu misal benim askerdeyken.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...