roket adam Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 "bediüzzaman yolda yürürken iki asker atatürkçü kollarına yapışır, bediüzzaman'ı paşa'nın huzuruna götürür. paşa bediüzzaman'ı bir elinde kuran-ı kerim, diğer elinde silah ile karşılar. bediüzzaman'ı biraz süzdükten sonra kuran-ı kerim'i yere bırakır, konuşmaya başlar, ''efendi!'' der. ''şimdi bu yerdeki kuran'ın üzerinden atlayacaksın.'' ''atlamazsan sana yapacağım şeyi doğru tahmin edersen, seni vurmam. aksi halde seni vururum'' bediüzzaman paşa'nın tüm bu dediklerini gülümseyerek dinler. paşa kelamını bitirip ortalığa bir sessizlik çökerttiğinde de sözü alır, der ki ''beni vuracaksın'', yine gülümseyerek. paşa ''ala'' der. ''artık seni vurmazlık edemem. çünkü o zaman yanlış tahminde bulunmuş olursun, ben ise sana eğer yanlış tahminde bulunursan seni vuracağımı söylemiştim'' bediüzzaman yine söz alır. gülümseyerek ''tam aksine'' der. ''beni vuramazsın, çünkü eğer vurur isen doğru tahminde bulunmuş olurum. doğru tahminde bulunursam beni vurmayacağını söylemiştin'' paşa bu cevap üzerine küplere biner, öfke içinde kalır. o sinirle silahını bediüzzaman'a doğrultup tetiği çeker. ama, ne olur? yahut ne olmaz? silah ateş almaz. paşa dener, dener, bir türlü ateş etmeyi başaramaz. bediüzzaman gülümseyerek yerdeki kuran-ı kerim'i alır, üç sefer öpüp alnına koyar. mekanı terk ettiğinde paşa ve yanındaki atatürkçüleri bir de bakarlar ki bediüzzaman'ın kuran-ı kerim'i yerden aldığı noktada bir lale bitmiş. paşa bahçıvanlarını çağırtır, laleyi kestirir. ertesi gün bir de bakarlar ki aynı yerde iki tane lale bitmiş! bu olaya sinirlenen paşa bir daha bakmamak için atatürk orman çiftliğini kurdurtur, o, yerlere konmuş kuran-ı kerim'in durmuş olduğu noktadan her yere bitkiler yayılır. fakat çiftlik tezgahıyla bu mucizenin de üstü örtülmüştür" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Cool storyyy ahahaha böyle koyu aptal cemaatçiler var ya, gerçekten varlar. Gözümle gördüm yani, cidden nefes alıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rynza Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 tamam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 başıma kötü birşey gelmiyecekse ben bu adama saygı duyuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 sweet mother of god Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Said Nursiz degil olm o. Tayyip. Afisinde Said Nursi olarak kendi yuzunu koydurmuz pasam. Bir de "Yok artik Ali Sami" diye kisaltilmis bi laf var bildiniz di m ? lulz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 oha ahahahahha duyduğum en gerizekalı şeylerden biri olabilir ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 said nursi bedüizzamankim ve neyin hazreti? kurgu dalinda oscarlik senaryo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PZero Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 tüylerim diken diken oldu şu anda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Harir Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Ben inandım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 ankara da orman olduğuna inananlar var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 silahın ateş almaması üzerine paşanın silahı çevirip namnudan içeri bakarken "lan bu niye bozuldu" sözü üzerine silahın ateş almasıyla ölmesi kısmını unutmuşsun hacı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 http://blog.ucemucar.com/wp-content/uploads/2011/03/ibret_aliniyor.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 who the fuck is said nursi bediuzzaman hazretleri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 St. Nursi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 o dönemde süngü var diye biliyorum silahların ucunda. yaverler o dönem Atatürk'e inanılmaz sadıktı. silah ateş almadıysa gayet süngüyü saplardı ordaki yaver. ha o zaman da demir korkudan erirse bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 sonra pasa donup demis ki, ya tutarsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Sonra göl aniden maya tutmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Tabi önce göl oluşmuş gökten su inip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Bunlara gerçekten inananlar var. Bazen insanları kavrayamıyorum; hiç bir yok alamadım ergenlikten beri, hâlâ aynı şeyi söylüyorum diye kendime kızıyorum. Cidden, bir insan nasıl bu kadar aptal olabilir; önce ona inandırsınlar beri, tanrı inancı kendiliğinden bile gelebilir arkasından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 ekşide eskişehir cezaeviyle ilgili efsane bir entry vardı, onu ar bilen bilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 aquila said: sonra pasa donup demis ki, ya tutarsa. ahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 örnek:"molla said çok genç yaşta iken siyasî hayata atılır, vatan ve millete hizmete başlar. ilk hayat-ı siyasiyesi (siyaset hayatına) mardin’de başlamıştır. bunun üzerine bir sorumlunun kahretme amaçlı uygulamasıyla, elleri bağlı, muhafız nezaretinde bitlis’e nakledildi. jandarmalarla yolda giderken namaz vakti gelir. namaz kılmak için, kelepçelerin açılmasını jandarmalara ihtar (hatırlatır) eder. jandarmalar kabul etmeyince, demir kelepçeleri bir mendil gibi açarak önlerine atar. jandarmalar, bu hali keramet addedip (mucize olarak görüp) hayretler içinde kalırlar. teslimiyetle, rica ve istirham (özür dileyerek) ile: biz şimdiye kadar muhafızınız idik, bundan sonra hizmetçiniziz! derler. bir gün bediüzzaman’a soruldu: kelepçeyi nasıl açtın? dedi: ben de bilmem. fakat olsa olsa namazın kerametidir. (tarihçe-i hayat, 42)" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Bediüzzamanın van kalesinde hapis yattığı dönemde , kalenin üst bölgesinde aşağı doğru düşerken ilahi bir mucizeyle içeriye doğru oldukça girintili olan mağaraya girdiği bilinmektedir .. İşte tam o bölge .. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap http://www.islaminesil.com/bediuzzaman-in-van-kalesindeki-mucizesi-olan-magara-t12649.0.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Abi amac ? Sunlarin hic birini koymasan da olur hani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar