Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

said nursi bedüizzaman hazretleri'nin ibretlik mucizeleri


roket adam

Öne çıkan mesajlar

"bediüzzaman yolda yürürken iki asker atatürkçü kollarına yapışır, bediüzzaman'ı paşa'nın huzuruna götürür. paşa bediüzzaman'ı bir elinde kuran-ı kerim, diğer elinde silah ile karşılar. bediüzzaman'ı biraz süzdükten sonra kuran-ı kerim'i yere bırakır, konuşmaya başlar, ''efendi!'' der. ''şimdi bu yerdeki kuran'ın üzerinden atlayacaksın.'' ''atlamazsan sana yapacağım şeyi doğru tahmin edersen, seni vurmam. aksi halde seni vururum''

bediüzzaman paşa'nın tüm bu dediklerini gülümseyerek dinler. paşa kelamını bitirip ortalığa bir sessizlik çökerttiğinde de sözü alır, der ki ''beni vuracaksın'', yine gülümseyerek. paşa ''ala'' der. ''artık seni vurmazlık edemem. çünkü o zaman yanlış tahminde bulunmuş olursun, ben ise sana eğer yanlış tahminde bulunursan seni vuracağımı söylemiştim''

bediüzzaman yine söz alır. gülümseyerek ''tam aksine'' der. ''beni vuramazsın, çünkü eğer vurur isen doğru tahminde bulunmuş olurum. doğru tahminde bulunursam beni vurmayacağını söylemiştin''

paşa bu cevap üzerine küplere biner, öfke içinde kalır. o sinirle silahını bediüzzaman'a doğrultup tetiği çeker. ama, ne olur? yahut ne olmaz? silah ateş almaz. paşa dener, dener, bir türlü ateş etmeyi başaramaz. bediüzzaman gülümseyerek yerdeki kuran-ı kerim'i alır, üç sefer öpüp alnına koyar. mekanı terk ettiğinde paşa ve yanındaki atatürkçüleri bir de bakarlar ki bediüzzaman'ın kuran-ı kerim'i yerden aldığı noktada bir lale bitmiş. paşa bahçıvanlarını çağırtır, laleyi kestirir. ertesi gün bir de bakarlar ki aynı yerde iki tane lale bitmiş! bu olaya sinirlenen paşa bir daha bakmamak için atatürk orman çiftliğini kurdurtur, o, yerlere konmuş kuran-ı kerim'in durmuş olduğu noktadan her yere bitkiler yayılır. fakat çiftlik tezgahıyla bu mucizenin de üstü örtülmüştür"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Bunlara gerçekten inananlar var. Bazen insanları kavrayamıyorum; hiç bir yok alamadım ergenlikten beri, hâlâ aynı şeyi söylüyorum diye kendime kızıyorum.

Cidden, bir insan nasıl bu kadar aptal olabilir; önce ona inandırsınlar beri, tanrı inancı kendiliğinden bile gelebilir arkasından.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

örnek:"molla said çok genç yaşta iken siyasî hayata atılır, vatan ve millete hizmete başlar. ilk hayat-ı siyasiyesi (siyaset hayatına) mardin’de başlamıştır. bunun üzerine bir sorumlunun kahretme amaçlı uygulamasıyla, elleri bağlı, muhafız nezaretinde bitlis’e nakledildi. jandarmalarla yolda giderken namaz vakti gelir. namaz kılmak için, kelepçelerin açılmasını jandarmalara ihtar (hatırlatır) eder. jandarmalar kabul etmeyince, demir kelepçeleri bir mendil gibi açarak önlerine atar. jandarmalar, bu hali keramet addedip (mucize olarak görüp) hayretler içinde kalırlar. teslimiyetle, rica ve istirham (özür dileyerek) ile: biz şimdiye kadar muhafızınız idik, bundan sonra hizmetçiniziz! derler. bir gün bediüzzaman’a soruldu: kelepçeyi nasıl açtın? dedi: ben de bilmem. fakat olsa olsa namazın kerametidir. (tarihçe-i hayat, 42)"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bediüzzamanın van kalesinde hapis yattığı dönemde , kalenin üst bölgesinde aşağı doğru düşerken ilahi bir mucizeyle içeriye doğru oldukça girintili olan mağaraya girdiği bilinmektedir .. İşte tam o bölge ..

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

http://www.islaminesil.com/bediuzzaman-in-van-kalesindeki-mucizesi-olan-magara-t12649.0.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...