Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Call To Arms!


bingildak

Öne çıkan mesajlar

Biliyorum, paticik de bulunan mmorpg kesminin 90% ı darkfall'dan nefret eder. Ki nefret etmekte de haklılar. Çünkü çok büyük beklentiler ile takip edilmiş, bitmemiş bir oyuna para ödenmiş ve beklentiler hiç ama hiç karşılanmadığı gibi nefret edilmiş. Takip eden herkes hatırlar ki Darkfall Beta olan bir ürünü release etmişti finansal sıkıntılardan dolayı. Ben betada olmak üzere, release den sonra 5 ay oynadım. Oyun gerçekten çileden çıkartıyordu. Skill gainler inanılmaz yavaştı, macro yapan kraldı, skill cap olmadığından ve skill gainlerin inanılmaz yavaş olduğundan yeni gelen oyuncuların eski oyuncuları yakalamaları imkansız gibiydi ve skillerin oyunda yarattığı fark çok büyüktü. Oyun aşırı hardcore'du. Bütün bunların yanında tartışılır bir şekilde benim deneyimime dayanarak, UO dan sonra en iyi yapılmış pvp mmorpg'sidir. Bunun en büyük sebeplerinden biri target sisteminin olmamasıdır. Kimi nefret ediyor bu sistemden, kimi bayılıyor. Ama bana sorarsanız DF şu an piyasadaki gerçek tek pvp oyunudur. Genel mekanikleri olsun, gerek dizaynı olsun.

Oyunun aşırı hardcore olmasından dolayı, ben askere giderken bıraktığımda oyunun piyasada kalamayacağından ve tamamen oyuncu kaybından dolayı kapanıcağından emindim. Ama enteresan bir şekilde 15 gün önce baktım ki, community ile ilgili olan kopukluklar ortadan kaldırılmış. Oyunculara durmadan feedback verilir olmuş, social networkler aracılığı ile DEV ile player arasındaki kopukluklar giderilmiş gibi görünüyor. Ayrıca oyunun patchlenmesi hızlandırılmış, oyun daha finansa edilebilir bir hale gelmiş (casual friendly -eskiye nazaran-). Ücretsiz bir exp çıkartılmış (ve ikincisi yakında yine ücretsiz bir şekilde re-launch ile birlikte çıkıyor diye duydum). Diyeceksiniz, oyun sanki bitmiş miydi de adamlar exp çıkarıyor, hayır aslında bu expler oyunun yapı taşında, temelindeki büyük boşlukları kapatmaya yarayan ve 1. günden beri olması gereken şeylerin eklenmeleri. Daha çok fixtension :)

Kısacası, piyasada çoğu kişinin oyun açlığı çektiğini biliyorum. Darkfall da trial başlatmış. Oyun çok büyük değil. Denemek isteyenler, özellikle UO oynamış eski jenerasyon bir ücret ödemeden, çok büyük downloadlar yapmadan deneme şansına sahip. Ve bence oyunun oynanılabilir hale gelmiş, ve UO pvp'cilerini çok tatmin edeceğine inanıyorum. Learning curve hala çok keskin, ondan dolayı oyuna girince newbie dostu clanlara katılmanızı tavsiye ediyorum, veya en güzeli arkadaş grupları olarak başlamınızı. Pvp'de oyunun başında ezilmeniz kaçınılmaz. Mekanikler diğer oyundakilerle tamamen alakasız, skill farkı inanılmaz olacaktır, gear vs. Bunun sizin cesaretinizi kırmasına izin vermez, clan şehirlerinizin etrafındaki moblarda skill kasar, akşamları clanınız ile grup pvpsi yaparsanız sanıyorum ki oyunun tadını alabileceksinizdir.

Denemekten bir zarar gelmez, oyun 4.4gb. Lobby'den çekin. Torrent sorun çıkarıyor. Patch i de sanırım 350 mb fln. Oyunun relaunch ile ufak bir kesime hitap etse de, şu kuraklıkta iyi vakit geçirticeğine inanıyorum.

Hala oynayan bir sürü türk arkadaş var sanırım, ayrıca bana (dominus ferocious veya wolfbane edge) den ulaşabilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Skill gain ve meditation sistemi ile ilgili kısaca bilgi vereyim.

Ben arcane magic kasmak için yaklaşık 4 ay günde 10-12 saat makro yapmıştım ve 100'lerce bin gold harcamıştım. Şu anki skill gain hızı ile benim 4 ayda 12 saat makro ile geldiğim yere oyuncular yaklaşık 2-3 haftada hiç makro yapmadan gelebiliyor.

4 ayda kastığım 2h sword skillini artık 2 haftada hiç makro yapmadan casual seviyede ulaşılabiliyor.

Meditation sistemi diye bir sistem eklenmiş. Bu sistemle istediğiniz skill i meditation'a ingame para ile bırakabiliyorsunuz. Ve ingame para pve değişikliklerinden dolayı artık çok rahat kasılıyor. Eve'deki sisteme benzer bir şekilde. Mesela meditation'ı Arcane Magic'e ayarlıyorsunuz, ve siz oyunda değilken, makrodaymış gibi (reg parasına saatlerce farm yapmadan) deli gibi skill kasabiliyorsunuz. Aynı şey statlar içinde geçerli. Yani yeni bir oyuncunun eski bir oyuncuyu yakalaması veya pvp yapabilecek hale gelmesi eski gibi aylar sürmüyor. Aradaki farklar çok hızlı kapanıyor.

Kısaca, less QQ, more pew pew :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet özellikle stat meditationu ilaç gibi geldi, baya ucuza ve hızlı kasılabiliyo, günde 5-6k kasmanız yeterli meditation için, 24 saat yetiyo o gold.
Pain Killers clanındayız kurucusu türktür, 4-5 kişi türk varız gerçi gerisi yabancı :)
http://www.pkdf.co.uk/ bu da clanın sitesi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence df de olan crafting çoğu oyunda yok,ama ne bakımdan derseniz sanki gerçek hayatta birşeyler yapıyormuşsunuz gibi gerçekçi,player housing sistemi de var evet ama pahalı biraz,satılan itemi alıp köylerin içinde kuruyorsun mekanını,aslında ciddi bir şey söylemek gerekirse son 5 sene de oynadığım wow wh aoc df mo ve birsürü ottan boktan oyun içinde en çok zevk aldığım oyundur df hele ki şimdi neredeyse sıfır hataya yaklaştıki oyun tam oynanacak zamanıdır her an başlayabilirim :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Housing sistemi uzun süredir mevcut. Evler yalnız sadece belirlenmiş köylere -yani playerlar tarafından yönetilen şehirlerin etraflarına- konulabiliyor. Bu köyler belli aralıklarla saldırıya maruz kalıyor ve capture ediliyor. Capture edilen köylerden gelir elde ediliyor. Ayrıca vendor sistemi eklenmiş ben yokken, evinize vendo koyabiliyor item satabiliyorsunuz. Bunun dışında mobilya vs. de mevcut.

Bahsetmeyi unuttuğum en önemli özelliklerden biri de teleport eklenmiş oyunlara. Şehirlere teleport chamber kurulabiliyor ne kadar detaylı bilmesem de bu da pvp i baya hızlandırıyor. Daha az koşuş, daha çok action.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Oyunu yaklaşık 2 yıldır oynamaktayım ve devame ediyoruz.Gelmek isteyen arkadaşlar pani killers clanına başvurursa yardımcı oluruz.Clan 1,5 yıldır aktif ve türk oyuncularımız bu klanda.Oyunda ki oyuncu sayısı arttı ve yeni expansion yolda,skill cap geliyor.oyun içindeki adım:xxbar silent.Clanın pvp yöneticisiyim.Başka klanlarda zaman kaybetmeyin derim ben,her türlü desteği klanımız size sağlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xxbar said:

Oyunu yaklaşık 2 yıldır oynamaktayım ve devame ediyoruz.Gelmek isteyen arkadaşlar pani killers clanına başvurursa yardımcı oluruz.Clan 1,5 yıldır aktif ve türk oyuncularımız bu klanda.Oyunda ki oyuncu sayısı arttı ve yeni expansion yolda,skill cap geliyor.oyun içindeki adım:xxbar silent.Clanın pvp yöneticisiyim.Başka klanlarda zaman kaybetmeyin derim ben,her türlü desteği klanımız size sağlar.


bu expansion notlarına nereden ulaştın bir link verebilir misin bir göz atalım. Özellikle skill cap olayı iyi olmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
bir şekilde bu oyunun setup dosyasını bana gönderebilecek birileri var mı? Dl edeyim dedim torrent linki yok, fileplanet dan da 6gb dl edip dl du bitirmiş devam etmedi deli etti.

Bu oyunu hiç oynayacak fırsatım olmadı,
Betasına seçildim 9 gb dl ettim oyun aptal language muhabbetinden çalışmadı, sonra askere gittim geldim oyun çıkmış felan da yorumlar hiç iyi değildi ve trial yoktu diye girmedim.

Trial çıknca da wow oynuorm diye üşendim :P şimdi de deneyeyim diyorum ama client çekemiyom bir yardım plz plz plz...

Bi de harbi harbi skill cap gelecek miymiş?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...