Bone Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 uzman doktor ne kadar kazanıyor bana onu söylesene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 abi doktorlar aç ise e biz öldük olm! lost gibi aslında. biz ölmüşüz lan! siigıl! kalk olm kalk. ölmüşüz ki biz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 ya asıl niye gittiğiniz her doktorun masasında veya ofisinde bilimum yerlerde binbir türlü ilaç firmasının ürünlerinin reklamları/ofis aksesuarları vardır hiç düşündünüz mü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 dasaaa said: abi doktorlar aç ise e biz öldük olm! lost lost gibi aslında. biz ölmüşüz lan! siigıl! kalk olm kalk. ölmüşüz ki biz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Çünkü uzman bi doktor asgari ücretle geçiniyor :( said: Aylık sabit maaşı 1.765 TL olan uzman doktor ücreti, yeni kanunla sabit ek ödemeyle birlikte 3.000 TL’ye, 1.423 TL olan emekli maaşı da 2.594 TL’ye yükseliyor. Halihazırda tavan ücreti de 7.907 TL’den, yeni uygulamanın getirdiği ek ödeme ve nöbet artışlarıyla birlikte 10.215 TL’ye ulaşabilecek. Pratisyen hekimlerin şu anda 1.540 TL olan sabit maaşları, yeni sistemde sabit ek ödemeyle birlikte 2 bin 206 TL’ye, bin 423 TL olan emekli maaşları ise 2.052 TL’ye yükseliyor. Pratisyen hekimler, mevcut sistemde tavan ücreti olarak 5.662 TL gelir elde edebilerken yeni sistemde bu rakam 7.150 TL’ye kadar çıkacak. 2010 haberi bu Birde şöyle bordro ile muhatap olan birinden bi entry; http://www.uludagsozluk.com/e/9250053/ said: hiçbir uzmanlığı bulunmayan aile hekimlerinin maaşları 6 bin ila 9 bin TL arası değişmektedir. (bordrolarını kontrol ediyorum sürekli ordan biliyorum) miceddere yiyen adam 'ın hatırlatması üzerine edit: aile hekimliği de aslında uzmanlık alanıymış, lakin ülkemizde yeterli miktarda uzman olmadıgından bazı bolgelerde hızlandırılmış kurslarla asistanlardan da aile hekimi yaratılabiliyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 dasaaa said: abi doktorlar aç ise e biz öldük olm! lost gibi aslında. biz ölmüşüz lan! siigıl! kalk olm kalk. ölmüşüz ki biz. Abi sen ne diyorsun ya... Hani doktor okumuyor demiyorum yanlış anlaşılmasın ama, mühendislik okuyarak vücudumuzu parçalıyoruz. İnsanlar saç falan döküyor, hastalıklar geçirenler var. Herşey bitiyor işte başlıyorsun, üç kuruş maaş alıyorsun, devir insanların ortalama doktor kazançlarını bile beğenmediği bi devre dönüyor. Sen ezilip büzülüyorsun arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 onlar süper okuyorlar yahu. ama yine de ölmüşüz biz. onu hissettim. ruhum çekilmiş de haberim yokmuş meğer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Bak o çıkan rakamlara ilaç şirketlerinden gelen hediyeler, döner sermaye falan eklenmemiş halde ha Hani sevinme sonra, OLM 10 YIL ÇALIŞIRSAK Bİ DOKTOR MAAŞI ALABİLİYORUZ!!! diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Hikayede tutarsızlıklar var gibi ;Doktor beş-altı tane ilaç yazamaz çünkü bi seferde en fazla 4 ilaç yazılabilir tabi eğer ilaçların raporu yoksa.İlaç raporu varsa da ancak değişik piyasa isimlerini yazabilir ki bunu yaptığında hemen ortaya çıkar.Anlatılan çokk gerizekalıca bir dolandırıcılık şekliymiş.Şöyle ki, 30-40 milyon için hapise girme ve meslekten atılma riskini alması,bu doktorun dünyanın en gerizekalı adamı ödülünü alacak kadar başarılı olduğunu gösterir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Aket-Atum said: olm her doktor çok mu zengin sanıyorsun? abi benim babada doktor iste oyle cok zengin olmasa bile doktorlar, babamda surekli soyler doktorlar aglar para kazanamiyorum falan filan ama oyle kolay kolay kotu yasayan doktor goremezsin diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 bu aile hekimliği fenomeni ise bambaşka bi konu.Kaynağı bile olmayan aile hekimliğini, pratisyenliği teşvik etmek için bi süre uygulanan bi durumdu ki.Doktorların çoğunluğunun alakası yok.AKPnin halkı üstümüze salması için yarattığı bir olay ulan nitelikli sağlık hizmetini bu adamlardan almıyorsunuz zaten.Bir asistan doktor toplamda 2000-3000 arası maaş alırken son dönemde onu da kestiler. Toplasan muayenehanecilikten para basan 200 kişi var ülkede.Bunların en çok kazananı da en vicdansız olanı da şimdiki sağlık bakanı. Bu iki dallama grup çatışırken olan doktorların tümüne oluyor. Baktığımız hasta başına 100 kuruş bile kazanmıyoruz ki. Neyse ya 36 saat çalışıp uykusuz, yorgun hasta bakarken ayık kalmak için bi çay içtiğinde keyif çayı içiyor pezevenk diye arkandan konuşanların olduğu ülkede 3-5 kişinin yaptığından bütün doktorların dolandırıcı gibi görülmesine şaşmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Sovereign said: ya asıl niye gittiğiniz her doktorun masasında veya ofisinde bilimum yerlerde binbir türlü ilaç firmasının ürünlerinin reklamları/ofis aksesuarları vardır hiç düşündünüz mü? Sağlık bakanlığı doktorlara eşantiyon ilaç verilmesini bile yasakladığına göre ufolarla alakalandırabiliriz. Bloknota da laf etmezsin heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sleepingdeath Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Ankara da 6500 civarında bu olay yaşanmış sgk soruşturma başlatmış falan nereye.. Eczacı direk tc kimlik numaranıza doktor gibi ilaç yazabiliyor falan bizim tanıdıkları çağırdılar siz bu ilaçları kullandınız mı diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinu Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 olayı basına duyur bence, köşe yazarlarına gazetelere mail atabilirsin olayı, olay medyaya yansırsa , aynı doktorun aynı pisliği yaptığı kişilerde görüp ortaya çıkabilirler anca o zaman bu adam cezasını çeker (belki) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 dasaaa said: abi doktorlar aç ise e biz öldük olm! lost gibi aslında. biz ölmüşüz lan! siigıl! kalk olm kalk. ölmüşüz ki biz. Ülkede tek zengin imamlar artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Ülkede zerre güvenilecek adam veya kurum yok, kalmadı, taze bitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 yaşanılan olay çok üzücü hiç sıkıntınız olmasın. kalp krizi geçiren hastaya müdahale ederken niye griple gelen hastayı beklettin diye hakkımızda soruşturma açılıyor zaten. o yüzden hiç sıkıntı olmaz mokoko hakkınızı alırsınız. ama daha çok üzen 36 saat çalışan başka bir meslek grubu yokken, hem insan hayatını risk olarak almamız hem gecemiz gündüzümüz olmamasına rağmen, 72 saatin 48'ini net hastanede geçirirken, dışarı bile çıksak zırt pırt telefonla hasta derdimiz bitmezken, 1 - 2 şerefsizin rezilliği bütün doktorların üzerine yıkılmış. hadi sokaktaki insan eyvallah yapar onun kapasitesi tayyip erdoğanın anlattığı kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 abi ok. sen de haklısın ama diğer taraf da haksız değil. doktorların büyük bir kısmı insanları azarlayan, yüzüne bile bakmayan, dinlemeden tedavi yapmaya kasan, cepleri çoğumuzdan çok para gören, para görsün diye de "tedavi" yapmaya kasan insanlar. iyi özel hastanelerde çalışan doktorlar da var bunların arasında. şimdi bunlar da varken "oy bunlar bu kadar saat çalışıyorlar, tabi olm. laf söylemeyelim hiç" demek de komik olur. elinizi vicdanınıza koyun, adam gibi hastalığı olmadığı halde "du ameliyat yapalım sizi" "du şu -alakasız- testleri de yapın bi. al bak bu da gideceğin yerin adresi" "du bi sn şuradan şu -gereksiz- görüntüleme hedesine yollayım seni" diyen hiç mi doktorla karşılaşmadınız ki? sayılarının az olduğunu da söylemek ilginç geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snake Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 ilkokuldaki boklu bebeler artık "para havuzunda yüzcem" diye doktor olmayı seçiyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Neyse farkli bir konu basligina suruklemek istemem. Ama o eski doktorlar diyebilirim. Zaten muayenehanesi olan devlette unv'de calismasin ama kendi piyasasi olan doktor da ozel iste calisabilir. Buna hic bi dr karsi degil. Ancak yok gereksiz ameliyattir sizi kandiriyorlar dusuncesi bir kac dr icin gecerli olabilir ama bunu butun dr'lar boyle yapiyor nasilsa 48 saat calismak mustahak size demek cok yanlis. Ayrica deli gibi pada kazaniyor ondan bu kadar calisiyorlar tezi gercegi yansitmamaktadir.her meslekte oldugu gibi doktor bazen hastayi anlamayabilir ama Doktor sayisi gercekten cok az oldugu icin cogu meslektasim vicdani ve insani duygularla sabahlara kadar yakinlarimizin basinda beklemekte, karsiliginda tesekkur yerine saglik politikalarindaki hatalar doktora yigilinca siz de her hastaniza guler yuzlu olamazdiniz. Boklu bebeler bile dr olmak istiyor dusuncesi ulkenin gerceginden bi haber olup saglik sektorunu recep akdag ve erdoganin anlattigi kadar bilmektir. Onlara sakin tip yazdirmayin hay kafama diye cok dovunurler :) Bugun ayda 510 saat calisan bir asistan doktorla hafta sonu cumartesi okulda kursa kalan ogretmen yaklasik 3000 lira maas almakta. Nerde mesai saatiyle ve alinan risk arasinda maas orantisi? Genele vurdugunuzda artik dr maaslari ucurum degildir. 4 - 5 civari maasi olan cerrahlar var. Ortalama maas gece gunduz hastanedesin, aile hayatin soru isareti, hasta yakinlari surekli bisiden sikayetci, nesteriniz en ufak bi hatasi affedilmez siz dr olmak ister miydiniz? Neyse yazicak cok sey var kimseyi kirmak istemem sadece biraz bazi eski abilerimizin kotu niyetli davranislari biraz da saglik bakanimiz sagolsun birbirinden ayrilmaz parca olmasi gereken halk ile doktoru ayirma cabasinda. Eger bu konuya duyarliysaniz dr forumlarini takip edin lutfen benden daha fazla bilgilendirebilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Bu arada belirtmeyi unuttum mokoko turk tabipler birligi veya saglik bakanligina basvurdugunda hizla sonuclanacaktir. Boyle sahtekarliklar gordugunuz gibi cogu zaman bir kac kendini bilmez yuzunden butun dr camiasi olarak genellendigimiz bizi de uzmektedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 önceki sayfada sormuştum ama kaynamış sanırım. bizim için de aynı tarz bi durumun yapılıp yapılmadığını kontrol edebileceğimiz bi yer var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snake Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 mardox said: Neyse farkli bir konu basligina suruklemek istemem. Ama o eski doktorlar diyebilirim. Zaten muayenehanesi olan devlette unv'de calismasin ama kendi piyasasi olan doktor da ozel iste calisabilir. Buna hic bi dr karsi degil. Ancak yok gereksiz ameliyattir sizi kandiriyorlar dusuncesi bir kac dr icin gecerli olabilir ama bunu butun dr'lar boyle yapiyor nasilsa 48 saat calismak mustahak size demek cok yanlis. Ayrica deli gibi pada kazaniyor ondan bu kadar calisiyorlar tezi gercegi yansitmamaktadir.her meslekte oldugu gibi doktor bazen hastayi anlamayabilir ama Doktor sayisi gercekten cok az oldugu icin cogu meslektasim vicdani ve insani duygularla sabahlara kadar yakinlarimizin basinda beklemekte, karsiliginda tesekkur yerine saglik politikalarindaki hatalar doktora yigilinca siz de her hastaniza guler yuzlu olamazdiniz. Boklu bebeler bile dr olmak istiyor dusuncesi ulkenin gerceginden bi haber olup saglik sektorunu recep akdag ve erdoganin anlattigi kadar bilmektir. Onlara sakin tip yazdirmayin hay kafama diye cok dovunurler :) Bugun ayda 510 saat calisan bir asistan doktorla hafta sonu cumartesi okulda kursa kalan ogretmen yaklasik 3000 lira maas almakta. Nerde mesai saatiyle ve alinan risk arasinda maas orantisi? Genele vurdugunuzda artik dr maaslari ucurum degildir. 4 - 5 civari maasi olan cerrahlar var. Ortalama maas gece gunduz hastanedesin, aile hayatin soru isareti, hasta yakinlari surekli bisiden sikayetci, nesteriniz en ufak bi hatasi affedilmez siz dr olmak ister miydiniz? Neyse yazicak cok sey var kimseyi kirmak istemem sadece biraz bazi eski abilerimizin kotu niyetli davranislari biraz da saglik bakanimiz sagolsun birbirinden ayrilmaz parca olmasi gereken halk ile doktoru ayirma cabasinda. Eger bu konuya duyarliysaniz dr forumlarini takip edin lutfen benden daha fazla bilgilendirebilirler. emeğin maddi karşılığı ve görevi kötüye kullananların genelleştirilmesi hakkında her meslekten her dürüst insanın az çok söyliycek şeyi vardır ve haksız da diillerdir zaten. ancak burada yazılan 1-2 laftan dolayı mesleğine küfredilmiş gibi algılamak ve buluttan nem kaptığını düşündüren bi yazı yazmak bana biraz itici geliyo. ben de çıkıp türkiyedeki mühendislerin imza yetkilerini rant amaçlı kullanmaları ve halkın bunu kafasında bütün mühendislere mal etmesi hakkında beş sayfa yazı yazabilirim ki buna yeni mezun mühendislerin iş bulma sıkıntıları, aldıkları ücret ve ekstra mesai zorunluluklarını eklersem çok daha uzar yazı. mesleği hakkında iki kelime eleştiriyi kabullenemeyip, kendisi pisliğin dibine batmış yeterince adam da tanıdığımı düşünüyorum. sen işinde yeterince iyi ve dürüst isen, sana bu olumsuzluklar koymaz zaten. eleştirileri de takmazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 said: türkiyedeki mühendislerin imza yetkilerini rant amaçlı kullanmaları ve halkın bunu kafasında bütün mühendislere mal etmesi hakkında beş sayfa yazı yazabilirim ki buna yeni mezun mühendislerin iş bulma sıkıntıları, aldıkları ücret ve ekstra mesai zorunluluklarını eklersem çok daha uzar yazı. +1 aslında adam sonuna kadar haklı üstteki yazıda ama bu kısmı çok bi doğu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Mühendisle doktoru bir tutmayın beyler. Ben kendim de mühendislik okuyorum, iş bulma sıkıntısının farkındayım ama doktorluk ile mühendisliği bir tutmak bana biraz abes geldi. Türkiye'de mevcut şartlarda her meslek grubunun sorunları var (politikacılık hariç tabi). Arasak tesisatçı da sorunlu, öğretmen de sorunlu, doktor da sorunlu, mühendiste sorunlu. O yüzden o ortak kısımları denklemden çıkardığımızda insan hayatı ile birebir ilişkili olan doktorlar en göz önüne çıkan grup oluyor. Şerefsiz doktor yok mu? Var. Ne kadar şerefsiz hukukçu, mühendis, işletmeci, organizatör vesaire varsa şerefsiz doktor da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar