Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gelecek kaygısı

mulgear6

Öne çıkan mesajlar

19-20 yaşında aşık falan olunmaz,aşık oldugunu sanırsın ancak,ordaki motivasyonsuzlugunun sebebide aklının kızda olması büyük ihtimalle.

Yapman gerekenler

-Kafana uygun 3-5 kişi bulmak + kız arkadaş edinmek.
-Kız arkadaşın olmasa bile takıldıgın elemanlar hiç olmassa ot gibi yaşıyorum hissini ortadan kaldirir.

-Üniversiteyi birakip tr ye dondugunde inan işler şimdikinden cok daha berbat olacak,ailenin tavri + tekrar oss ye hazırlanma süreci(bizzat yaşadım, üniversiteyi birakip tekrardan oss ye hazırlanma sürecini)kolay degil,bu arada tr de istedigin bir bolüme girsen bile(büyük ihtimalle giremezsin) hem cok degerli 1-2 seneni kaybedeceksin,hem de tr şartlarına mahkum olacaksın.benim gibi 26-27 yaşında üniversite bitirip,bu seferde master-askerlik-askerlikten kacma planlari yapıyor olacaksın,uzayip gidiyor boyle.
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi senin almanya'da okuyacagin yok, dön türkiyeye.
kiz arkadasini da seviyosun ama ldr ile okulu ayni anda yürütebilcek multitasking kapasitesine sahip degilsin.
almanya gibi tasakli egitim sistemi olan bi yerde yapamazsin bu kafalarla.
hochschulede 2 dersten gecmissin, ünide daha zor oluyor.
git türkiyeye sen simdi, sabanciya falan.
sonra biraz daha adam olur da kafani toparlarsan, yatay gecis yaparsin denklik belgesi alip ya da en olmadi master'a gelirsin.
kendini istemedigin bisi icin zorlarsan efektif bi sonuc alamazsin.
o yüzden icinden geldigi gibi yasa, mantikli olani yapmaya meyilli degilsen :)
Sosyal ağlarda paylaş

bi arkadaş dubai'ye gitmişti
dubai'nin tam da dubai olduğu zamanlar.
deli gibi para veriyorlardı.
öle böle değil.
adam darphane gibi çalışıyordu.
kız arkadaşı dubai'ye gitmek istemedi
"okulum var" dedi.. gitmedi.
tr'de kaldı, kapris yaptı.
bu salak tr'ye döndü.
e haliyle askere de gitti.
askerlik yaparken kızdan ayrıldı
şimdi ankarada yaşıyor
ve işinden de hayatından da nefret ediyor.

özet, ilişki için geleceğini çöpe atan adama pek mantıklı yaklaşamıyorum.
adam mantıksız çünkü be!
bu kapı bi daha açılmayablir, bu şans bir daha hiç eline geçmeyebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bundan bilmemkaç ay önce, eylül'de, Türkiye'deki sevgilim gerzek sorunlar çıkarıp ilişkimizin bitmesine yol açmasaydı, ben de şu an Bosch'ta staj yapmak bi kenara, o boktan köyden dışarı pek adımını atmamış, gezmemiş ve ilk dönemin sonunda koşa koşa İstanbul'a geri dönmüş bi herif olacaktım muhtemelen. Nasıl bir şeyi ıskalamak üzere olduğumu siz düşünün, bunu yaparken olayın gram farkında olmadığımı ayrıca ekleyeyim.

İbretlik bir sürü öykü var yani.

Düzenleme: Bu olay mücadele işi biraz, dönmek işin kolaya kaçan tarafı, burda kalmak hakkaten zor ve daha fazla mücadele gerektiriyor tabii. Zor ama inan daha zor şartlardayım senden ve ona rağmen resmen yardırıyorum yani elimden geldiğince.
Sosyal ağlarda paylaş

detaylı okudum, her mesajı okudum 4. sayfa hariç. yerinde olmak istemezdim açıkçası, aşk güzel bişi çünkü, vazgeçemiyor insan. ama bence kimse vazgeçilmez diildir che guevara'nın deyimiyle. o yüzden başka bi husus giriyor devreye bu noktada. o da ne istediğini bilip bilmiyor olman. ne istediğini bilen biri olmadığın eşeğin amu gibi ortada. bu sebeple önce hayattan ne isteyip istemediğini bi sorgula. samimi ve dürüst bi şekilde yap bunu. korkmadan. ardından burdaki hiçkimsenin sana tavsiye vermesine gerek duymayacaksın zaten. kendi öz hayatın için birilerinden tavsiye istemenin ne kadar anlamsız olduğunu anlayacaksın. şimdi bi dostun olarak, dediklerimin beyninde bi kelebek etkisi yaratacağını umarak ve gözlerinden öperek ayrılıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

işin bir de şu yanı var.
kimse zora girmek istemiyor elbette.
ama zora girmeden de bi bok öğrenilmiyor.
ne kadar zora girer, ne kadar sıkıntı çeker, ne kadar yapamayacağını düşündüğün ama aslında yapabileceğin iş varsa yüklendiğinde ve sonuca ulaştırabildiğinde o kadar fazla yol almış oluyorsun.

orada kalıp sorunlara balıklama dalmalısın bence. ama öncesinde bi dinlen, kafanı toparla. güçlü şekilde dön geriye ve alamanyanın haydar paşa'sında sana yem olmayacaaam alamanyaaa diye bağır. sonra bütün alamancılar sana gülsün "deli bu be" desinler. sen de onlara "hadi lan! krolar!" de. sonra kavga edin. sonra barışıp öpüşün.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa

dasaaa said:

bi arkadaş dubai'ye gitmişti
dubai'nin tam da dubai olduğu zamanlar.
deli gibi para veriyorlardı.
öle böle değil.
adam darphane gibi çalışıyordu.
kız arkadaşı dubai'ye gitmek istemedi
"okulum var" dedi.. gitmedi.
tr'de kaldı, kapris yaptı.
bu salak tr'ye döndü.
e haliyle askere de gitti.
askerlik yaparken kızdan ayrıldı
şimdi ankarada yaşıyor
ve işinden de hayatından da nefret ediyor.

özet, ilişki için geleceğini çöpe atan adama pek mantıklı yaklaşamıyorum.
adam mantıksız çünkü be!
bu kapı bi daha açılmayablir, bu şans bir daha hiç eline geçmeyebilir.

LAN! Özel hayatıma saygı duysana niye afişe ediyorsun beni böyle >.<
Sosyal ağlarda paylaş

Bak şimdi Almanya'da kalmak istemiyorsun ya. Ne bölüm seçersen seç okumaya o kadar da istekli olmayacaksın kanımca. Çünkü her daim istemediğin yerde olduğunu fark edeceksin.

Tamam türkiye de pek gelecek vaadeden bi ülke değil dolandırıcılık yapıp yolsuzluğa karışmazsan ama senin gönlün burayı istiyo. Gel türkiyeye. Sonra bi çaresine bakarsın. yaşının 30 u bulmasını da dert etme pek. Tamam iş güç için yaş durumları var ama şu günümüz şartlarında istediği bölüme girip iş hayatından korkup bilerek okul uzatanlar falan çok. Direk liseden çıkıp üni bitiren insan sayısı az. Dert etme

Diyeceğim o ki sevgilin için değil Almanyada olmayı istemediğin için dön. Sonra sevgilinle ters giderse işler bu sefer türkiyede olmaktan da memnun olmazsın iyice kötüleşir.

kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

saçma sapan işler yapmayın.

o kız seni kurtarmicak.
KİMSE için bak, KİMSE için eline geçen şansı elinin tersiyle itmeye DEĞMEZ.
biraz kararlı olun ya.
mutsuzmuş. ne insanlar var okumaya çalışıp okuyamayan ya.
sen eline geçen şansın farkında değilsin.
gıcık oluyorum böyle tiplere.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de insan olayın içindeyken göremiyor.
illa okulunu bırakıcan, fırsatı tepicen, gelicen burda bi okula başlican sonra kız aynı kız karakter değişmez iki ay sonra yine bir topik açıcan abi çok seviyorum ayrılmak istemiyorum diye bir yerde kopacak bu.

sonra ne olcak?
sen şansı teptiğinle kalıcaksın. kafanı dağlara taşlara vurcaksın.
ne değişecek? hiçbirşey.

yani birşeyi 10 kişiden 8i söylüyorsa, otur bi düşün.
seviyorum da seviyorum diye fırlama ortalara.
Sosyal ağlarda paylaş

biz ne desek boş, gelcek türkiye'ye giricek sabancıya falan, sonra kafasını duvarlara vura vura bi topic daha açıcak, ama son pişmanlık pek bi işe yaramayacak.

Ve hala bizim söylediklerimiz senin bi kulağından girip diğerinden çıkıcak.

Kafa yapını değiştirmezsen çook "keşke" diyeceksin sen daha bu hayatta.
Sosyal ağlarda paylaş

Bella said:

Bir de insan olayın içindeyken göremiyor.
illa okulunu bırakıcan, fırsatı tepicen, gelicen burda bi okula başlican sonra kız aynı kız karakter değişmez iki ay sonra yine bir topik açıcan abi çok seviyorum ayrılmak istemiyorum diye bir yerde kopacak bu.

sonra ne olcak?
sen şansı teptiğinle kalıcaksın. kafanı dağlara taşlara vurcaksın.
ne değişecek? hiçbirşey.

yani birşeyi 10 kişiden 8i söylüyorsa, otur bi düşün.
seviyorum da seviyorum diye fırlama ortalara.

Kadın haklı beyler.
Benim de başıma geldi aynı şeyler. İngiltere'ye geldim o zaman beraber olduğum insan Türkiye'ye dönmemi istiyordu. Ben de baya araştırmıştım denklik alıp Boğaziçi'ne dönecektim göya. Sonra bir gün Vicky the Viking anı yaşadım ve dönmemeye karar verdim. Çok da mutluyum. Dönseydim bu kadar başarılı olamazdım hayatta.

Çok dikkatli karar vermek lazım çocuk oyuncağı değil üniversite.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...