Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karakterleri Tanıyalım: Batman

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
spawn un karizması batman ı katlar mı etme eyleme yahu. tamam spawn da karizmadır ama batman kadar değil. hatta yanından bile geçemez.
batman ı kahramdan saymıorum demişsin de adamın super gucu yok onca işe girişio asıl kahraman o dur.
Mesaj tarihi:
Batman'i kahramandan saymıyorum derken, süper kahramandan saymıyorum demek istemiştim, yoksa o da az kahramanlık yapmamıştır.

Ama Spawn konusu kişiye göre değişir tabii.

Bu arada cidden ne biçim resimmiş o? :)[signature][hline]Hayat sövünce güzel.
Mesaj tarihi:
lol draven :-p

batman süper bir karakterdir, neden derseniz bir kere abidik gubidik yok atom şuasına maruz kalmış, yok falanca galaksiden beşiğinin içinde gelmiş, yok radyoaktif hamamböcüğü ısırmış gibi "karakterin bu güçlerini açıklamak için bilimkurguyu ne kadar saçmalatsak" düşüncesine dayanılmadan, "bu adam oturaklıdır, süper güçsüz de oyar" mesajıyla yola çıkmış en meşhur ve sağlam karakter. punisher gibi saçmalıklar vardır muhtemelen bundan esinlenip ortaya çıkan benzer hikayelerle ama esas eleman batman'dir..

batman serilerinin diğer çoğu çizgi serisini gölgede bırakan bir unsuru da kötü karakterlerdir. joker ile yarışabilecek karizmaya ve özgünlüğe sahip benim bildiğim bir tek venom var mesela.. diğer kötüleri de yabana atılamaz, penguen'inden bilmececiye kadar.. bir diğer güzellikleri ise bunların da batman gibi süper düper güçleri yoktur, tommy gun filan kullanırlar işlerini görmek için..

60'ların batman dizileri bugün bile tiye alınır nice sanat eserinde, ben hayli seyretmiştim tv'de verilirken, ehhhh işte kıvamında bir diziydi. sonrasında şapka çıkarılacak insan tim burton müthiş iki batman filmini çekerek sinemadaki en iyi çizgi-roman kahramanı uyarlamasıyla yerini sağlamlaştırmıştır. bir de hepimizin bahsettiği tv serisi vardır (müthiş müzikli) ki esas batman çizgileriyle hayli alakasız olduğu halde cuk diye oturmuştur adeta, gotham şehrinin adına kadar gotiklik fışkıran hikayeyi gotik bir anlatımla süper yansıtmıştır..

sonrasındaki batman beyond'u ise türkçe seyredemediğim halde 1-2 kere alman kanalında gördüm ve müthiş bir fiyasko olarak geldi bana. şahsen "esas oğlan yaşlandı, çürüdü, alzheimer oldu, yerine yeni yetme linkin park gençliğinden bişi koyduk" hikayelerinden iğreniyorum eskiden beri, muhtemelen hepsi de iğrenç yapıldıkları ve ana fikrin iğrenç olmasındandır. james bond yaşlanmıyorsa bunlar da yaşlanmasın birader.. hadi ille yapacaksınız, yenilere gaydırıguppak kostümler giydirmeyin bre.. yukarıdaki batman beyond resmindeki karizma nerdeee (varsa şayet) öbür resimlerdeki (60'lar hariç) karizma nerdeee..

ha ben şimdi spider-man'e de bayılırım, hatta batman'den fazla ama onun olayı başka, bununki başka.. takım tutmuyoruz ki yapışıp kalalım birisine..[signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth
*Raistlin casts Haxxored Hantergranate of Doom 3*
*Deekin plays Kalashnikof*
*Raistlin dances to the rythym of the drums and afterwards the lead*
*The party gains experience: IDKFA XP*
*Deekin gains new character level: Über-Char of TSR Writer*
Mesaj tarihi:
Yıllardı batman okuyan biri olarak bu tanıtım beni güldüryor bu bir batman tanıtımı değil yüzesel bir şekilde film uyarlamasının özetidir çizgiromandan çok uzaktır ve tabiki batman ile ilgili bilgilerimi paylaşmıycam 1- üşerniyorum 2- okuyun öğrenin.
Mesaj tarihi:
kolay iş gülmektir silver.
gülecek kadar basit bir tanıtım görüyorsan bunu, yaz sen detaylı bir şekilde de, "tanıtım" neymiş öğrenelim biz de işin üstadından... ;)
Mesaj tarihi:
630. sayısında olan batman çizgiromanını tarif etmek için destan yazmak lazım.

Ama kısaca çr bazında Batman nasıl başladı dersek :

Batman'in yani Bruce Wayne'in ailesi bir sinema çıkışında sokak serserilerince küçük Bruce'un gözlerinin önünde soyularak öldürülmüştür (bruce'un ailesin joker öldürmedi) küçük Bruce'un içinde bu olayla birlikte masum olan bir şeyler ölür artık esksi gibi değildir intikam ister uşağı alfred ile birlikte yaşadığı süre içinde suçla savaşmaya yemin eder bu sırada wayne malikanesinin altındaki mağrayı bulur... bir süre sonra uzak doğuya gider ve en iyi ustalardan dövüş sanatlarını en iyi şekilde öğrenir.

Hazır olduğunu düşündüğünde gotham'a geri döner ve yüzünü gizliyerek suçlularla savaşmaya başlar ama bu yetmez çünkü suçluları korkutucak onların batıl inançlarını körüklüycek bir simge gerekmektedir Bruce bir gece wayne malikanesinde oturup fırtınalı bir havada pendereden dışarıyı seyrederken içeri bir yarasa girer işte bu Bruce'a bir fikir verir kendine bir yarasa kostümü yapar bu şuçlular üstünde gayet işe yarar ve gotham city artık Batman'indir.
Mesaj tarihi:
Birde bir ayrıntı daha veriyim bruce'un ailesi ile sinemda gittiği film Zorro dur.Karaterinin yaratıcısı Bob Kane Batman'i yaratırken Zorrodan esinlemiştir bu da ona küçük bir atıftır.
  • Yeni Oluştur...