Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Social TV Experience Konsepti


Sereglin

Öne çıkan mesajlar

pratikte bugün gördüğün "social" kavramının yaratıcısı batı zaten. anladığı da temel olarak "facebook"tan öteye gitmemiş görünüyor. sosyallik anlamında hepsi aynı bokun farklı renkleri, bugün kullandığımız teknolojilerin.

açıkçası ben berbat buluyorum yeni nesil sosyalliği ve bize empoze ettiklerini.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok sığ bir bakış açısı olmuş ancak bu da bir bakış açısı tabii saygı duymak lazım. ortada bu kadar farklı dinamikler ve bunların insanların hayatlarına etkileri oluşuyorken böyle bir düşünceye sahip olman, sosyal medya'yı sosyolojik ve psikolojik açıdan biraz daha araştırman gerektiği gerekliliğini düşündürtüyor bana. neyse.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

faceboh'um yok. gerçi sözlüğün bile aşırı şişman bi topluluk olduğunu düşünüyorum. buranın mahalle arası havasını seviyorum.

gelgelelim social network dediğin hadise hele facebook...

adamlar nete yeni işdalları getirdi abi, bırak yeni soluğu bilmem neyi.

ve kalıcı olacak bu gidiş. daha çok "paylaşıcaz" daha çok anonim olacağız, daha kolay ulaşacağız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sosyal medya,net ortamı asosyal adamın tercihidir ki.
Mesela ben paticiği çok severim, facebookuda tweeter'ıda .
Ama şimdiye kadar hiç bir zaman, bi adamın muabbetine değişmedim yani. Sizde yapmazsını ki bunu.

Ama işte, bi şekilde asosyalliğe itelendiğimiz için ( planlı ya da plansız ) soluğu burda alıyoruz,
öleişte

normalde ortam bulamadığımda evde yalnız otururken veya iş yerinden falan giriyorum nete.
Yazın, te bi zamanlar 1-2 ay tatil yaptığım zamanlar. Yazlığa giderken kapatırdım bilg'i, te bi daha da açmazdım. Anca işte ayda bir maillara falan bakılır o yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Topluma getirdiği şeyleri biliyorum ama bu tasvip etmem için bir neden değil, benim onayım da gerekmiyor yani. Ama şaçma, hatta zararlı olduğunu düşünüyorum tam da dasaaa'nın dediği şey yüzünden. Anonimleşme. İyice memetics'e kapılıp koyunlaşma hatta. Immersion olayı bir taraftan da ama daha çok hive mind tarzı bir yöne kaydığı için korkuyorum ve zararlı buluyorum.

İstersen daha uzun uzun derdimi anlatabilirim ama akıllı adamlarız hepimiz, anlaşılmışdır umarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

asosyalliğin sosyal olarak gösterilmesi gibi bir durum yok. sosyal medya bir medya kolu, ve bu yönde gelişiyor. inkar edemeyeceğiniz seviyede bir mass media gücü var. yıllar önceki mail ile yaptığımız iletişim artık bu seviyeye geldi. facebook bir yonca değil, sosyomat değil farklı bir network sonuçta.

diğer konuya gelirsek, evet anonimselleşme konusu tartışılabilir. bu konuda kesin ve net bir doğru açıklayıp savunamayız bence de. yani belirli case'lerde ulaşılabilirlik güzel bir şey iken bir yandan da bahsettiğin gibi beklenmedik sonuçlar doğurabiliyor. "hive mind" ve "meme" konusunda da, kimin nasıl kullandığı ve ne faydalar sağladığı değişebileceğinden bir genelleme yapmanı doğru olmayacağını düşünüyorum.

örnekler ortada, internet her ne kadar iyi, kullanışlı ve yaratıcı bir tool olursa olsun saçma sapan amaçlar için kullanılma potansiyeli her zaman mevcut olacaktır.. buradaki etken insan oluyor yine, yani social network olmuyor. bence siz, kullanılan tool'a değil kullanan kişiye tepkilisiniz. yanlış mıyım ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sene kaçtı.. 2004 mü ne...

dinlediğim bi adam var. kilowatts iyi herif şimi, allahı var.

bununla temasa geçmeye kasıyorum, mail ile yazışayım da o zamanlar net dergileri falan var. bi tanesine yazı geçeyim para kazanayım diyorum 3-5 kuruş. arıyorum, aranıyorum, taranıyorum.. şunu gördüm.. bu herif vanek denilen bi elemanla netten albüm yapıyor. aynı yerlerde değiller. herif kaydediyor, buna yolluyor. adam söylüyor, geri yolluyor vs.

rawq diye güzel bi albüm çıkarttılar sonra 2005'te

internet ve sosyal düzen böle bişi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gelir modelleri, bizlerin kullanım tarzını da etkin olarak belirleyen güç oluyor. sığ bir yorum falan yoktu ortada kanımca. yani sosyal medyayı kötüleyince, bakış açısı sığ olmuyor. sadece detaylı bir anlatım yoktu.

sosyal medyada özgür olduğumuzu düşünmek de saçmalık. sosyal medyanın, tamamen bizim kullanım şeklimizle şekillendiğini düşünmek de. bu anlamda televizyondan farklı görmüyorum. zira eski medya da "biz ne istersek, o veriliyor" gibi tamamen arz-talep ilişkisine dayalı bir medya değil. bugün sosyal medyanın lokomotifleri için de aynı önermenin geçerli olduğunu düşünüyorum. bize verdikleri, bizim istediklerimiz değil. aksine bizi aptallaştırdıklarını düşünüyorum. işimize yarayacak bir çok özelliği olması da, toplamda bizi aptallaştırdığı gerçeğini değiştirmiyor maalesef.

medyanın gittikçe daha komplike bir ilişki kurduğunun farkındayım kullanıcıyla. aynı biçimde hayatlarımızı da daha derinden etkilediğini görebiliyorum. ama bu gerçekten rahatsızım. her geçen gün daha suni bir hayat oluşturuyoruz. olduğu bu. suni hayatımızı kolaylaştıran teknolojiye de teşekkür edemiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...