küheylan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Deacon said: sagdan soldan yapinca farkli cikmiyor abi. 48 / 2 * 12 iste sagdan da yapsan soldan da yapsan 288 eder. 48/(2 * 12) ile karistiriosunuz. sağdan yapınca 2 çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 kimse 40 yapar dememis. 48 ______ 2(9+3) olarak dusunmek cok mu yanlis bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eftelyarex Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 ben aynen gördüğüm gibi yazdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 uu beybi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 hesap makinasını şimdi arkadaş sınava götürdü, bir özelliği vardı onun ayarının yapılması gereken ona bakıp vericem cevabını. edit: ayrıca az önce abi dediğim için çok üzgünüm genç bağyan, bölüm neydi gıda? endüstri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eftelyarex Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Çevirmeye üşendim, Distributive property of multiplication. Early Algebra. The distributive property of multiplication CLEARLY states that the 2(9+3) is an entire term and CANNOT be broken up. 2(9+3) follows the distributive property which can be rewritten as (2*9+2*3). Let me repeat the 2 outside of the parenthesis follows the distributive property of multiplication and must be factored and simplified before performing any other operations on it. So this can be rewritten as: 48 / (2*9 + 2*3) Which leaves us with 48 / 24 = 2 Answer = 2. Lastly for those using Google or any other online calculator. These do not understand many theorems or properties so you must explicitly explain what you mean. There is a difference between 48 / 2 *(9+3) and 48 / 2(9+3). The first notation reads 48 / 2 * 1(9+3) while the second reads 48 / (2*9+2*3). Be very careful with your signs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 obaa distributive property of multiplication'i arkama almisim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 288 abi sacmalamayın 48 ÷ 2 x (9+3) degil mi soru yani 48 ÷ 2 x 12 bu noktada soldan saga yapmamız gerekiyor işlemi 24 x 12 yani çarp bahim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 eftelyarex said: ben aynen gördüğüm gibi yazdım merhaba bağğyan! kadın haklı beyler! srounun ne olduğuna bakmadım bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Topik amacına ulaştı beyler artık kitlenebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 bu arada o soru (48/2)*(9+3) olarak okunur yaw 48/(2*(9+3)) tamamen ayrı bişi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 yanlış soru direk. ilkokul için en azından asdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 dasaaa said: bu arada o soru (48/2)*(9+3) olarak okunur yaw 48/(2*(9+3)) tamamen ayrı bişi 48 / 2 * 12 (48 / 2) * 12 48 / (2 * 12) ((48) / (2) * (12)) parantezleri neye göre koyuyoz? ben hiç görmedim soldan sağa toplamak zorundasın diye bişi matematikte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 aquila said: 2 bulanlarin ipsi tespit edildi, ekiplerimiz yolda. neden işsiz oldugun anlaşıldı şükrü :D:D:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 yanlış flan degil, ilk parantezi yapıyosun, sonra öncelikleri aynı olan bölme ve çarpma kaldıgı için soldan saga yapıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 araplar sağdan sola yapıyorlar ondan sıkıntı çıkıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Oce4n said: dasaaa said: bu arada o soru (48/2)*(9+3) olarak okunur yaw 48/(2*(9+3)) tamamen ayrı bişi 48 / 2 * 12 (48 / 2) * 12 48 / (2 * 12) ((48) / (2) * (12)) parantezleri neye göre koyuyoz? ben hiç görmedim soldan sağa toplamak zorundasın diye bişi matematikte. Eğer işlem satırında sadece çarpma bölme, ya da sadece toplama çıkarma varsa, misal; 56-23+12+27-3 = ? 45*12*3/67*246 = ? Şeklinde, soldan sağa doğru yardırırsın. Çünkü çarpma bölme ve toplama çıkarma grupları arasındaki öncelik sıraya göre belirleniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 o değilde hepimiz boşuna okumuş lan şurda 5. sınıf probleminde insanlar bölündü hahaha bende 2 buldum şahsen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 işlem sırasını hatırlatayım memleketim diye demiyorum [Ç]anakkale = [ B]oğazından > [T]op = [Ç]ıkarttılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 dasaaa said: eftelyarex said: ben aynen gördüğüm gibi yazdım merhaba bağğyan! kadın haklı beyler! srounun ne olduğuna bakmadım bile hesab makinasına kadın eli değişmiş gbi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Ojeye odaklan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 chanel sanırım.o ojeyi sürmeyen kızı dövüyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 odaklanıcam ben size şimdi tek tek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 işlem önceliğinde çarpma ile bölmeyi parantez sağlar diye bilgi var internette,burda parantez olmadığı için,ya da ne bileyim yanlış yazıldığı için,288 olur bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyvanna_Dolores Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 - parantez içindekiler hesaplanır - "çarpma-bölme-toplama-çıkarma" işlem sırasıdır. yuh size Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar