reyou Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 simdi ana bilgisayari gumletmemek icin ve sacma sapan deneyler yapman icin (ne biliim registryde olsun, network ayarlarinda olsun) win 7 uzerinde calisacak virtual pc ariyorum. yalniz ben istiyorumki hem windows hemde linux calistirabiliyim bu virtual pc icerisinde. sole guzel bi program var midir? free olmasada fiyati cuzi olursa guzel olur. ha bide noob oldugum icin sorayim, virtual pc icerisinde ne yaparsak yapalim ana bilgisayar etkinemez dimi? :) ve virtual pc silince ona kurdugumuz tum programlar vs ortadan kaybolcak dimi?
ShadowFax Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Kojiroh said: VMware dediklerinin hepsini yapıyor. Vmware ile networkleri izole edebilir, istediğin gibi test yapabilirsin. Sanal pc'yi sildiğinde herşey gider. ücretsiz olanı için HyperV. fakat linux falan kuramıyorsun.
reyou Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 suna baktimda; http://www.youtube.com/watch?v=t6BHRuxNAWA di nin dedigi olay baya guzele benziyo, free sanirim hem. bundan bir farki varmi vmware in?
di Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Farki fiyati. lulz. VmWare bulk olaylar icin cok iyi ama free edition'larinin diger yazilimlardan cok farki yok. Bi tek ESXi'yi ayiriyoruz kenara ki onun kendi basli basina bi OS zaten. Sana uymuyor.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 hoca win7'de yapıyosan bu işi, microsoft'un eski yazılımlarla uyumluluk ayağına çıkardığı XpMode diye bi nane var, bildiğin sanal makine, windoz XP yükleniyor. win7 altından kullanıyosun. mis. bedava tabi.
reyou Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 peki windows server 2008 emule etmek istesem, yapabilirmiyim onu?
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 yok bu dediğim sadece win7 kullanıyosan (belki 2008 üstünde de çalışır, bilmiyorum)üzerine XP kurmak için. İleri düzey bişeyler yapmak istiyosan Citrix Xen Server kur. Onun üzerine istediğini kurarsın. (yalnız ileri düzey bak uyarayım. :D) vmplayer falan en dertsiz kolay olanı bu işin. Ama gelişmiş bi özellik bekleme. Standart sanal makine fonksiyonları olur.
Oce4n Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Vmware de herşeyi kurabiliyosun. Linux olsun win olsun. Hatta macos bile kurmuşluğum var benim vmware'ye (bkz: osx86project) VmWare workstation'da geçerli dediklerim.
nuki Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Bende VirtualBox onericem :D Bedava, Oracle tarfindan tasarlanmis. Windows calistiriyor ama denemedim. Red Hat ve Ubuntu linux calistiriyorum. Canavarlar gibi calisiyor. Daha hic eksigini gormedim.
di Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 nuki said: Bende VirtualBox onericem :D Bedava, Oracle tarfindan tasarlanmis satin alinmis. Windows calistiriyor ama denemedim. Red Hat ve Ubuntu linux calistiriyorum. Canavarlar gibi calisiyor. Daha hic eksigini gormedim. Open source bir olusumdu, oracle sonradan satin aldi, gelistirmeye devam etti.
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Bu arada bugün de arkadaşlarla rastgele konuşurken Parallels'den bahsettiler, çok sağlammış.
sharky Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 ShadowFax said: ücretsiz olanı için HyperV. fakat linux falan kuramıyorsun. Yok oyle bisey. Kuruyorsun.
paspatur Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Windows 7 sorusu, CTRL+ALT+DEL ile kullanıcıyı kilitlediğimde masa üstü resminin kalmasını istiyorum XP 'deki gibi falan.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 ya şeyi soracam. Vmware'da citrix Xen server gibi bedava kullanılabilen standalone bişey var mı? yani o işi yapan bi ürünü kesin var da, bedava var mı? adamların 2926482374 tane ürünü var her merak edip baktığımda kayboluyorum menülerde sdfsdf.
reyou Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 di said: bkz: Virtualbox. ya simdi bu aygit win xp yuklemek istedigimde sadece cd-rom goruyor, hdd den yuklemiyormuyum? illa cdyemi yakicam?
di Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 http://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=1&t=25344
reyou Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 oh yeah, magic iso ile halledebilirim o zaman :) tesekkurler.
LuNiZ Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 vmx dosyalarini virtualbox a convert etmeden calistiriomusun yoksa illa convertmi gerekiyor. birde desktoplari birbirlerine merge edebiliyor ya bu zinbirtilar bundada varmi. budur.. ;)
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 di said: esxi ? hmm güzel. ben bunu da bi deniim.
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 microsoftun virtaul pc kurdum ama olayı çözemedim kısaca xp üzerinde win95 çalıştırmak istiyorum
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 ahah 95 ne fena bişey fat16 lıya formatlayamıyorum direk fat32 yapıyor terazilerini kırdım zekice:http://www.ehow.com/how_6452725_format-disk-fat16.html
Öne çıkan mesajlar