Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul'da 8 aylık dişi labrador köpek almayı düşünenler?


Rewendor

Öne çıkan mesajlar

Merhaba;

Bu sabah 15 senelik dostum, artık ailemizin bir üyesi, neredeyse beraber büyüdüğüm labrador-cooker kırması köpeğim hayata gözlerini son kez yumdu. Yaşlıydı tabii, arka ayakları zor kalkıyor, kulakları artık duymuyordu ama yine de böyle bir sona bir türlü alıştıramıyor insan kendini. Kendisi son gece olacakları anlamışçasına teker teker odaları ziyaret edip hepimize kendini sevdirdi kendince veda etti, yurtta kalan kardeşimi özellikle aradı, bulamayınca da onun odasında belki gelir ümidiyle uykuya daldı. O bile kabullenmişti yani, ama bana hala zor geliyor. Zamanında gerek şofben zehirlenmesi sırasında babamın hayatını kurtarmış, gerek istanbul depreminde bizi uyarmış, bu kadar güçlü bir duygusal bağ kurduğum köpeğimin ölümünü yola gömüp sıradanlaştırmak istemedik, biraz internetten araştırdık, Tuzla'da hayvan barınağının orada hayvan mezarlığı varmış. Götürüp orada gömdük.

Konu bu değil tabii, böyle olsa kişisele açardım. Sadece biraz içimi dökesim geldi konuyu açarken. Konu şu; mezarlık için barınağa gittiğimizde henüz oraya yeni getirilmiş yine labrador cinsi 8 aylık dişi bir köpek gösterdiler bize. Aşıları yapılmış, kısırlaştırılmış. Cins köpek üstelik de. Tabii şu anki psikolojiyle yeni bir köpeğe hazır değiliz ailecek, ancak "bu köpek cins köpek, bu koşullara alışık değil, kısa sürede aile bulunamazsa çok dayanmaz" lafı da içime işledi.

Kısaca, şu aralar yeni köpek almayı düşünen varsa bir Tuzla barınağına gidip köpeğe bakın derim. Gayet şirin, sevecen bir köpek zaten. Genç sayılır, 7-8 aylık, kısırlaştırılmış, aşısı yapılmış, dişi labrador. İlgilenen varsa barınağın telefonunu da verebilirim. Bir hayat kurtarmış olursunuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...